Ana içeriğe atla

2019 Kasım Celbinde Askere Gidecekler İçin TRT Duyurusu

2019 Kasım Celbinde Kimler Askere Alınacak?
Milli Savunma Bakanlığı her celp dönemi öncesi yaklaşık olarak 2 ay öncesinden bir sonraki celp dönemine kimlerin asker olarak alınacağına dair tebliğ niteliğinde TRT üzerinden bir duyuru yayımlamaktadır. Yani yükümlülere tek tek tebligat çıkarmak yerine toplu olarak duyuru ile tebligat yapılmış sayılmaktadır. Böylelikle gereksiz tebligat masrafından da devletimiz kurtulmuş oluyor. Buna göre Kasım 2019 cep döneminde yüksek öğrenim mezunlarının hangi tarihlerde ne zaman asker edileceği aşağıdaki 9 maddelik duyuruda ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.
 


KASIM 2019 ER CELBİNDE SİLÂHALTINA ALINACAK
YÜKÜMLÜLERE AİT TRT DUYURUSU 


1.Kasım 2019 Sınıflandırma Döneminde Silahaltına Alınacak Yedek Subay Aday Adayı, Yedek Astsubay Aday Adayı İle Erbaş/Er Statüsündeki Yükümlülerin Askerlik Hizmeti Tercihi, Sınıflandırma Ve Sevk İşlemleriyle İlgili Hususlar Müteakip Maddelerde Açıklanmıştır.

2.Kasım 2019 Sınıflandırma Döneminde Sınıflandırma Nitelik Listesine (Snl),Yedek Subay Aday Adayı, Yedek Astsubay Aday Adayı İle Erbaş/Er Statüsündeki Yükümlülerden; 20 Ağustos 2019 (Dahil) Tarihine Kadar Yoklamasını Yaptıranlar, Erken Sevk Müracaatında Bulunan Ve Başvurusu Kabul Edilenler, Erteleme ile Sevk Tehirleri Sona Erenler, Dövizle/Bedelli Askerlik Hizmeti Kapsamından Çıkartılanlar, Daha Önceki Celp Dönemlerinden Bakaya Olanlar (Sınıflandırılmamış Olanlar) Alınacaktır.

3.Kasım 2019 Sınıflandırma Döneminde; 20 Ağustos 2019 (Dahil) Tarihine Kadar Yoklaması Yapılan Ve Sınıflandırma Nitelik Listesine Alınan Yükümlülerden Askerlik Hizmeti Tercihini Yaptırmayanların 31 Ağustos 2019 (Dahil) Tarihine Kadar Askerlik Hizmeti Tercihi İşlemini E-Devlet Üzerinden Veya En Yakın Askerlik Şubesi Başkanlılarına Müracaat Ederek Yaptırmaları Gerekmektedir. Askerlik Hizmeti Tercihi İşlemini Yapmayanlar mevcut Bilgilerine Göre Sınıflandırma İşlemine Tabi Tutulacaklardır.

4.7179 Sayılı Asker alma Kanununun 23'üncü Maddesi Gereği Celp Ve Sevk Dönemi Bitim Tarihini Kapsayan İstirahat Raporu Bulunan Yükümlüler, İstirahat Raporunun Bitim Tarihini Takip Eden İlk İş Günü Askerlik Şubesi Başkanlığına Müracaat Edecektir.

5.Seçim Ve Sınıflandırma Sonuçları Millî Savunma Bakanlığınca 23eylül 2019 Tarihinde E-Devlet Üzerinden Yükümlülere Duyurulacaktır. Sınıflandırılan Yükümlüler Tekrar Sınıflandırma İşlemine Tabi Tutulmayacaktır.

6.Seçim Ve Sınıflandırma Sonucunda; A. Bir Ve İki Buçuk Aylık Temel Eğitime Tabi Tutulacak Yedek Subay Adayları ile Yedek Astsubay Adayları 01 Kasım 2019 Tarihinde, Er/Erbaş Statüsüne Ayrılanlardan Birinci Celp Ve Sevk Dönemine Tabi Olanlar01 Ekim 2019 Tarihinde, İkinci Celp Ve Sevk Dönemine Tabi Olanlar 01 Kasım 2019 Tarihinde, Üçüncü Celp Ve Sevk Dönemine tabi Olanlar İse 02 Aralık 2019 Tarihinde tertip Edildikleri Birliklere Sevk Edileceklerdir. B. Sınıflandırma Sonuçları Açıklandıktan Sonra Yükümlüler Yukarıda Belirtilen Sevk Başlangıç Tarihlerinden On Beş Gün Öncesine Kadar E-Devlet Üzerinden Ve Askerlik Şubesi Başkanlıklarından Sevk Evrakını Alabileceklerdir. Bu Tarihlerden Sonra Sevk Evrakı Sadece Askerlik Şubesi Başkanlıklarınca Verilecektir.1-1 C. Yol Ve İaşe Parası, E-Devlet Üzerinden Sevk Evrakını Alan Yükümlülere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde Bulunan Adresi İle Eğitim Birliği, Askerlik Şubesi Başkanlığından Sevk Evrakını Alan Yükümlülere İse Sevk Evrakını Aldığı Askerlik Şubesi Başkanlığı İle Eğitim Birliği Arası Esas Alınarak Verilmektedir. Yükümlüler İsimlerine Yapılan Ödemeleri PTT Şubelerinden Veya PTT Kartı İle PTT mattık ler den Alabileceklerdir.

7.Seçim Ve Sınıflandırma Sonucu Tertip Edildiği Sınıf Okulu/Eğitim Merkezlerine Katılmayan Yükümlüler Bakaya İşlemine Tabi Tutulacaktır.

8.7179 Sayılı Askeralma Kanununun 27’nci Maddesi Gereğince Bu Duyuru Yükümlülere Tebliğ Mahiyetindedir.

9. Yükümlüler Bu Duyuru Metnine Https://Asal.Msb.Gov.Trinternet Adresinden Ve Trt Teleteksten Ulaşabilirler

Yorumlar

  1. Iyi günler hocam tecilimi e devlet üzerinden bozduğumda yd.sb.aday.adayı yazıyordu sağlık muayenesine girdim sağlık raporumu askerlik şubesine teslim ettikten sonra bu belgeyi verdiler şuan uzun dönem mi gideceğim yoksa kısa mı bu konu hakkında bana bilgi verebilirmisinizhttps://plus.google.com/photos/113972022698495151409/albums/6589923241606654657/6589923238897412642

    YanıtlaSil
  2. 01/11/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur
    Sınıf ve tertibat bekliyor
    Şubatta muane oldum Mayıs çıkmadı kasım gider miyim

    YanıtlaSil
  3. Afyondan yazıyorum açık liseden tecil bitti şubeye hiç gitmedim.aile hekiminden rapor alırsam ne zaman ertelenir

    YanıtlaSil
  4. Usta kolay gelsin 98\4 b gurubu çıktı askerliğim tokat 5 aralık tarihinde gideceğim yazıyo sülüs kağıdım daha çıkmadı işyeri sıkıntı yapıyo ne zaman alırım sülüsü bilgi verirseniz sevinir şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. 98/4 b grubu kısa dönem 5 aralıkta sevk başlıyor 6 aralıkta bitiyor sevk belgem çıkmadı iş yerinde sıkıntı yaşıyorum ne zaman çıkar sevk belgesi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder