Ana içeriğe atla

Atlı Polis Nasıl Olunur 2023

Atlı Polis Birliği Nedir?
Atlı Polis Grup Amirliği, 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu 5. maddesi gereğince toplumsal olaylarda, önleyici zabıta hizmetlerinde kullanılmak üzere 07/02/2015 tarihinde İç İşleri Bakanlığının onayıyla kurularak faaliyete geçirilmiştir. Atlı Polis Grup Amirliği 3 kısımdan oluşmaktadır. Bunlar Teknik Hizmetler Ekibi, Sağlık Hizmetleri Ekibi ve Bakım Hizmetleri Ekipleridir.

Atlı Polis Nasıl Olunur?  
Atlı polisler Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak görev yaparlar. Atlı polis de görev yapacak polisler çevik kuvvet Şube Müdürlüğünden seçilirler.
Atlı polis olabilmenin Şartları Şunlardır:
1-Yaş şartı (28 yaşını doldurmamış olmak)
2-Boy - Kilo Endeksi (en fazla 80 kilo - en uzun 1.80 cm)
3- Hayvan Sevgisi (At)
4-Cesaret 
atlı polis nasıl olunur

Atlı Polis Eğitimi
4 aylık temel binicilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlamış olmak gerekir. Kurs teorik eğitim ve uygulama olmak üzere 2 bölümden oluşur. Teorik derslerde atın tarihçesi, atın türleri, atın malzemelere ve ata yaklaşma bilgileri verilir. Kurs bitiminde adaylar yazılı sınava tabii tutulur. Uygulamalı eğitimde ise ata tımar yapmak, at koşu malzemelerini tanımak atı kapatmak ve ata biniş şekilleri (adeta, adi süratli, süratli dörtnal) ve dönüş bakımı öğretilir. Tüm bu aşamalardan geçerek başarılı olan adaylar atlı polis olarak görev yapar.

Görev Alanları
Atlı polislerin görev alanları halkın yoğun olduğu parklarda önleyici hizmet yapar. Ayrıca atlı polisler bulundukları illerdeki spor müsabakalarında kapama noktalarında yine önleyici hizmet görevini ifa ederler. Zararsız toplumsal olaylarda (miting, yürüyüş) önleyici hizmet yapmaktadır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. 98 dogumluyum lise 3 den terkim ve suanda 6ay gibi bir suredir de yoklama kacagiyim aileme ben baktigim icin askere gidemiyorum evinde tek erkek cocugu benim ve bu saatden sonra acik ogretime kayit olup tecil alabilirmiyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder