Ana içeriğe atla

Çanakkale'de Askerlik Yapmak Nasıldır?

Çanakkalede Askerlik Yapanlar:
Çanakkale tam anlamıyla askeri bir şehir desek  yanlış olmaz. Aşağıda isimleri yazan askeri birimlerin çokluğundan da anlaşılacağı üzere şehri her bir tarafında kışla, alay, tugay gibi askeri birlikler bulunmaktadır. Belki de bunlardan  en meşhuru eğitim alayı olması nedeniyle 116.Jandarma Eğitim Alay Komutanlığıdır. Hatta bu alayda askerlik yapanlara dilden dile şu dörtlük aktarılır. "Kışın buz attı yazın toz attı, iki zeytin bir kahvaltı, hayatımı siktin 116" Bu dörtlükten de anlaşılacağı üzere çanakkale kışın buz gibi soğuk rüzgarıyla meşhur. Eğer kışın Çanakkalede askerlik yapacaksanız sıkı giyinmeyi unutmayın derim. Çanakkalede daha önce askerlik yapmış olanlardan aşağıdaki yorumları okuyarak Çanakkalede askerlik yapmak nasıl bir duygudur bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Çanakkalede Bulunan Askeri Birlikler:
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Karakol Komutanlıkları ile Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Gelibolu 2.Kolordu Komutanlığı, Çanakkale Boğaz Komutanlığı, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komuttanlığı, 18.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Çanakkale Milli Savunma Ant Batı Bölge 5.İşletmeMüdürlüğü, Enez Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Gökçeada 5.Komando Alay Komutanlığı Topçu Taburu, İkmal Destek Bölük Komutanlığı, Çanakkale Özel Eğitim Merkez komutanlığı,Gemi Komutanlığı,Gökçeada 5.Komando Alay Komutanlığı, Çanakakle Deniz Helikopter Grup Komutanlığı, Gelibolu 2.Kolordu Komutanlığı, Ezine 3.Jandarma Tabur Komutanlığı,16.Mühimmat Bölük Komutanlığı, 2.Kolordu İstihkam Alayı

General Kemal Doğan Kışlası, 32.Deniz Hava Savunma Batarya Komutanlığı, 2.Kolodu Komutanlığı Şehit Astsubay Çavuş Özcan Akbal Kışlası, GES, 42.Bakım Merkezi Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2.Kolordu Komutanlığı, Fahrettin Altay Kışlası, Umurbey Ordonat Grup Komutanlığı, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, Çanakkale Gelibolu Diriköy İstihkam Alay Komutanlığı, 2.Kolordu Komutanlığı Bando Komutanlığı, 6.Nike Filo Komutanlığı, 5.Komando Alay Komutanlığı Piyade Birlik Komutanlıkları bulunmaktadır.

Çanakkalede Askeri Malzeme Satan Yerler:
Çanakkalede askeri birliklere yakın ilçelerde ve merkez gazi mahallesinde askeri malzeme temin edebileceğin bir çok dükkan bulabilirsiniz.

Çanakkale Nasıl Bir Şehirdir?
Çanakkale hiç şüphesiz dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Tıpkı İstanbul gibi stratejik öneme sahip boğazlarının bulunduğu bir şehir. 2017 yılı itibariyle yarım milyonu aşkın nüfusu bulunmaktadır. Plaka kodu 17'dir. Birçok turistlik ilçesi bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi geyiklidir. Bildiğiniz üzere eyvah eyvah film serisi de bu ilçede çekilmiştir. Ayrıca bozcaada ve gökçeada da Çanakkale'ye bağlıdır ve Türkiyenin en büyük adalarıdır. Yani Çanakkale için askelik yapabileceğiniz cennet gibi bir şehir desek yeridir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar