Ana içeriğe atla

Çankırı'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Çankırı'da Askerlik Yapanlar:
Çankırı'da askerlik yapılabilecek iki tane yer vardır. Bunlardan bir tanesi Çankırı İL Jandarma Komutanlığı diğeri ise 28.Mekanezi Piyade Tugay Komutanlığıdır. Yani eğer askerliğiniz Çankırı iline çıkar ise ya jandarma sınıfında asker olursunuz ya da piyade olursunuz. Ayrıca 28.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Bosna ve Somali gibi yurt dışına asker gönderen Türkiye'deki tek birliktir. Çankırı'da asker olmak hakkında şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Sayfamızın altındaki yorumları okuyarak Çankırı'da asker olmak  ile ilgili daha detaylı bilgiye sahibi olabilirsiniz.

Çankırı'da Bulunan Askeri Birlikler:
Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ve ilçe jandarma karakol komutanlıkları ile Çankırı 28.Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı - General Aziz AVMAN Kışlası ve 28.Mekanize Piyade Barış Gücü Tugay Komutan Yardımcılığı bulunmaktadır.

Askeri Malzeme Satan Yerler: 
Çankırı Merkezde Cumhuriyet Mahallesinde askeri malzeme temin edebileceğiniz birçok dükkan ve mağaza bulabilirsiniz.

Çankırı Nasıl Bir Şehirdir?
Uzak çağların yakın kentidir Çankırı. Bilinmeyen ya da bildiğimizi sandığımız Anadolu coğrafyası her yolculukta gizemini korumaktadır. Çankırı'da birçok uygarlığın izleriyle birçok sırlar saklı. Dahası iç anayolunun batı karatenize açılan kısmında bir inci gibi uzanan Çankırı'yı hala bozkır sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Çankırı'da yaşayan ve yaşanan medeniyetler sakin, uyumlu, doğal ve ışıklı hayatların rengini katmışlardır  bu şehre. Ünlü Türk seyyahı evliya çelebi oğuz boylarının kök saldığı Çankırı'yı anlatırken Anadolu eyaletinde sancakbeyi tahtıdır. Ankara ile Kastamonu arasında Kızılırmak çayının batı yakasına yakın Köroğlu dağlarının güney yamacında orta  derinlikte sancak merkezidir. Kalesi dört köşe şeklindedir. Varoşu geniş olup 4 bin kadar bağ bahçe bulunur. Mühim ve kalabalık şehirdir. Camilerinin en ünlüsü Sultan Süleyman Han camiidir. Havası ve suyu güzel halkı misafirperver garip dostu insanlardır. Demiştir.

Anadolu topraklarının en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çankırı medeniyetlere beşiklik eden geçmişiyle tarihe ve tarihçilere ışık tutuyor. Yaklaşık 5000 yıldır kesintisiz yaşantının hakim olduğu bu coğrafya somut ve soyut kültür mirasının en güzel örneklerini bünyesinde barındırıyor. Anadolu'nun bu özel diyarı Çankırı 1869 yılında belediye oldu. Şimdi Çankırı'da yeni yükselen bir değer var. Tarihine, kültürüne sahip çıkan bir kurum. Çankırı Belediyesi adeta geçmişin izini sürerken modern belediyecilik hizmetleri ve altyapı yatırımlarıyla kendi geleceğe hazırlıyor. Çankırı belediyesi günümüz belediyecilik anlayışını tam anlamıyla uygulayarak modern, kolay yaşanılabilir bir Çankırı için hizmete devam ediyor. 

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar