Ana içeriğe atla

Çorum'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Çorumda Askerlik Yapanlar:
Çoruma askerliğiniz çıkmış ise muhakkak ki muhakkak jandarma sınıfında askerlik yapacaksınız demektir. Bu nedenle Çorum İl Jandarma Komutanlığına dağıtımınız yapılır. Buradan çevre ilçelere sevkiniz yapılır ya da cezaevi jandarması olursunuz. Yani ya jandarma karakolunda askerlik yükümlülüğünüzü yerine getirirsiniz ya da Cezaevi Jandarması olarak cezaevinde görev yaparsanız.Çorum İl Jandarma Komutanlığı karakola çok yakın ana yolun hemen yanındadır.Ulaşım açısından sıkıntı çekmezsiniz.Genel olarak daha önce çorumda askerlik yapanların Çorum hakkında  ki yorumları olumludur. Yani askerliğinizin rahat geçeceğini söyleyebiliriz.

Çorumda Bulunan Askeri Birlikler:

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Karakol Komutanlıkları bulunmaktadır.

Çorumda Askeri Malzeme Satan Yerler: 
Çorum Merkezde Yeniyol Mahallesi Gazi Sokakta askeri malzeme temin edebilecğiniz birçok dükkan ve mağaza bulabilirsiniz.

Çorum Nasıl Bir Şehirdir?
Çorum Türkiyenin 19 plaka kodlu şehridir. Nüfusu yaklaşık olarak 530 bindir. İnsanlık tarihi kadar eski, derin bir tarih, uygarlıkların vatanı çağların şahidi, anadolunun en eski kentlerinden biri Çorum. Her anlamda sahip olduğu zenginlikler ve çeşitliliklerle dünyada en eski kent olma özelliğini koruyan çorum ülkemizde en önemli şehirlerden biridir. Çorum geçmişten bugüne bağrında taşıdığı 7000 yıllık hikayesiyle görülmeye değer bir şehir.  

Hititlere başkentlik yapmış olan kent osmanlı dönemine kadar birçok medeniyetlere de ev sahipliği yapmış. Yüzyıllar geçmesine rağmen tüm ihtişamıyla ayakta kalmayı başarmış modern bir ilimizdir. Çorum Karadeniz bölgesinin İç anadoluya açılan kapısı. Çorum dağlarının yamaçları meşe ve çam ormanlarıyla süslenmiş, merkezi ise yemyeşil parklar rengarenk çiçeklerle bezenmiş bir kenttir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar