Ana içeriğe atla

Edirne'de Askerlik Yapmak Nasıldır?

Edirne'de Askerlik Yapanlar:
Edirne bildiğiniz üzere Türkiye'nin sınır bölgesinde olduğu için hudut karakolları ile meşhurdur. Edirne'de askerlik yapanlar hudutlarda çokça nöbet tutar ve mültecilerle mücadele eder. Bu açıdan diğer illerde askerlik yapanlara göre daha çok askerliğe benzer. Yapılan iş ciddidir. Nöbet tutmanın da bir anlamı vardır. Yani boş nöbet tutmak yoktur. Aksiyon ve heyecan vardır. Edirne'de asker olmak nasıl bir şeydir ekşi sözlükte 54.Mekaneze Piyade Tugay Komutanlığında daha önce 2009 yılında askerlik yapmış olan bir kısa dönem torunlarına detaylı bir şekilde anlatmıştır. O yazıyı ekşi sözlükten buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Edirne'de Bulunan Askeri Birlikler:
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile buna bağlı ilçe Jandarma Karakol Komutanlıkları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karaağaç Kışlası,54. Mekanize Piyade Tugay Komutan  Yardımcılığı General Nuzhet Bulca Kışlası,54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı General Kocaman Kışlası, Celâlettin Erkoç Kışlası,2.Hudut Tabur  Komutanlığı bulunmaktadır.

Edirne'de Askeri Malzeme Satan Yerler:
Edirne Uzunköprü'de Muradiye mahallesinde bulunan Mehmetçik  pazarında  askeri malzeme temin edebileceğiniz pek çok dükkan bulabilirsiniz.

Edirne Nasıl Bir Şehirdir? 
Edirne ilinin plaka kodu 22'dir. Son yapılan nüfus sayımlarına göre 408 bin nüfusu vardır. Avrupa'nın doğusunda tunca, Meric ve ergene nehirlerinin beslediği havzada engin ve dalgalı düzlüklere yerleşmiş şehir gibi bir şehirdir edirne. Tüm dünya insanlarının ziyaret ettiği, huzuru temsil eden, ülkemizin şaheserlerini barındıran tarihiyle bugüne ayna tutan Edirne sizi hem tarihin derinliklerine hem de yarınların enginliklerine bir seyahate çıkarır. Biraz gezince içinize doğal güzelliğiyle büyülenmiştik, sıcak kanlı, güler yüzlü insanlarıyla sıcaklık kenti kucaklayan nehirleriyle serinlik verir Edirne. 

Roma imparatorunun imar ettiği şehir 1000 yılı aşkın süredir roma ve Bizans  önemli bir kenti olmuş murad hüdavendigarlığın komutanlığında 1361 yılında fethetmesiyle Edirne için yeni bir çağ başlamıştır. Bu tarihten itibaren edirne istanbulun fethine kadar 92 yıl süreyle Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmıştır. Edirne'de attığınız her adımda solukladığınız her nefeste yaşadığınız her anda farklı bir değer farklı bir zaman yaşarsınız. İşte bunlardan  biri de Edirne'nin çarşılarıdır. Edirnenin çarşıları da tarih kokar.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar