Ana içeriğe atla

Kısa Dönem Şubat Celbi (2019) Askerlik Yerleri Sorgulama

Şubat 2019 Kısa Dönem Askerlik Yerleri
Şubat celbinde Kısa dönem 6 ay ya da yine lisans mezunu olup 12 ay asteğmen yani yedek subay olarak askerlik yapacak olan yükümlülerin askerlik yerleri ne zaman açıklanacak şimdiden merak konusu oldu. Önümüzdeki dönem yani şubat celbinde 374.Kısa dönemler asker olacak. Zamanında muayene ve sevk işlemlerini yaptırmış olan yükümlülerin askerlik yerleri 18 Ocak 2019 10:30'ta açıklanacaktır. Bu resmi bir açıklama değildir. En fazla bir gün önce veya sonra olarak sapma payı vardır.

Her lisans mezunu sıklıkla yedek subay olup olmayacağını da sormaktadır. Yani bana yedek subaylık çıkar mı çıkmaz mı şu bölüm mezunuyum diye sorular her celp dönemi öncesi yükümlüler tarafından merak edilmektedir. Kimlerin yedek subay olacağı kimlerin yedek subay seçileceği gönüllülük esasına göre TSK'nın ihtiyacına göre belirlenmektedir. Bir AÖF mezunu da yedek subay olabilir veyahut bir makine mühendisine de yedek subaylık çıkabilir. Ancak hiç kimse öncesinden yedek subaylığın kendisine çıkıp çıkmadığını bilemez. Zira sistem tarafından o anki ihtiyaca göre belirlenmektedir. Bir de belirli dönemlerde yedek subay ihtiyacının daha fazla olduğuna ilişkin bir tevatür vardır. Bu da doğru değildir. Ancak 15 temmuz sürecinden sonra TSK da ki subay ihraçlarından dolayı ihtiyacın arttığı da bir gerçektir.



374.Kısa Dönem Askerlik Yeri Ne Zaman Belli Olur?
374 Kd şubat celbinde askere gideceklerin acemi birlikleri ve usta birlikleri yukarıda da zikrettiğimiz gibi 18 Ocak 2019 10:30'ta açıklanacaktır. Ayrıca bu tarihte yedek subay aday adayı olan kısa dönemlerin de yedek subay olarak uzun dönem askerlik mi yapacağı yoksa kısa dönem olarak mı askerlik yapacağı açıklanacaktır.

374.Kısa Dönem Ne Zaman Askere Alınacağı Açıklanacak?
Askerlik yerleri açıklandıktan sonra sizin A grubu mu yoksa B grubu mu olduğunuz yazacaktır. %90 A grubu kalan %10 B grubu çıkmaktadır.

- A grubu çıkacaklar 3-8 Şubat 2018 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacaklardır. 

- B grubu çıkacaklar Mart ayının ilk iki haftasında teslim olacaklardır.

373.Kısa Dönem WhatsApp Grubu

Yorumlar

  1. merhaba arkadaşlar yedek subay olarak gitmek için tecil bozdum en son muayenemle sınıflamaya soktular o muayenede 188 boy 116 kilo olarak eleveişli onayı aldım ama suan 95 kiloyum bunu şubede belirttim imza atan asteğmene söyledim problem olmaz dedi bi dah muayeneye yollayıp kilomu değiştirmediler. bi sakınca olurmu yedek subaylık açısından

    YanıtlaSil
  2. askerlik durum belgemde 31.12.2018 tarihine kadar sakınca yoktur yazıyor lisans mezunuyum ancak sınıf ve tertibat dönemi bekliyor yazıyor bu durumda ne zaman askere alınırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhtemelen 2019 şubat celbinde askere alınırsın.

      Sil
  3. Merhaba 5 kasımda tecilimi bozdum ve şubat celbine yazıldım nasipse 374.dönem olarak gideceğim lakin bazı yerlerde 18 ocakta yerlerin açıklanacağı yazıyor bana verilen evrakta sınıflandırma tarihi 29.01.2019 yazıyor bu b grubu olarak gideceğim anlamına mı gelir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banada 15 aralikta aciklanacak dediler. Askerlik subesinden bişey anlamadim.

      Sil
    2. hayır gelmez. o tarihe kadar gbt'de çıkmayacaksın demek o.

      Sil
  4. 1999 doğumluyum muayene olali 8 ay oldu bide erken sevk dilekcisi verdim ben kasimda gdiyom iken şubatta gitmek istedim bana kağıt verdi altina erken gitmek talebinde bulundum kabul olmusmudur baya oldu ama benim bide bedelli askerlik yapanlar ondan erken şubat gidebilirim deme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabul olup olmadığını 11 ocak 2019 tarihinden önce bilemeyiz.

      Sil
  5. Merhaba, lütfen bana bir yol gösterin.
    2016'da lisans mezunu oldum.
    Tecil kağıdımda "30/09/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" yazıyor. Hali hazırda kasım ayındayız ve 2 aydır tecilim bitmiş durumda.
    Ailemin geçimi ben sağlıyorum ve benim askere gitmem ailemi çok zorlayacak.
    - Tecilim bittiği halde yüksek lisans yapabilir miyim?
    - Hangi tarihe kadar yüksek lisansa başvuru yapmam gerekiyor? Ya da geç mi kaldım?
    - Askerlik şubesine gitmem durumunda, yüksek lisans işlemlerinin yapılabilmesi için belirli bir süre daha askerliğimi erteletebilir miyim? Yoksa bunun için de geç mi kaldım?
    Allah aşkına yardım edin.

    YanıtlaSil
  6. Cümleten SELAMIN ALEYKÜM mardin yeşilli ilçesi 2019 da hangi celp gönderiyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2019 yılında şubat celbinde asker gönderiyor.

      Sil
  7. merhaba kolay gelsin uzunca bir soru olacak sanırım...19/06/2017 lisans mezunuyum. 19/06/2019 tarihine kadar tecilim olamasına rağmen tecilimi bozdum ve 2018 kasım celbi olarak sınıflandırmaya tabi tutulup, yerim ve teslim tarihim açıklandı. son teslim tarihi 04/12/2018 olarak yazıyor. fakat benim işlerim dolayısıyla tekrar tecil etme durumum var.
    1- şimdi ben tekrar tecilimi silüsü mü aladığımım taktirde bakaya durumuna düşdükten sonra da yapabilirmiyim?
    2- diyelim ki tekrar tecil yaptım ve 19/06/2019 tarihinden sonra da tecilim bitiyor normal olarak, tekrar sınıflandırmaya tabi tutulurmuyum?
    3- 19/06/2019 tarinden sonra ki ilk celp döneminde askere çağrıldımı düşünürsek, ve bakaya durumuna düşdükten (sınıflandırılması yapılmış bakaya) sonra yüksek lisans programına kayıt yaptırıp askerliği tekrar tecil ettirebilirmiyim? Bana yüksek lisans yapmaya hak kazandıkdan sonra kayıt yapmadan önce askerlik şubesine gidip cezayı ödeyip bir sonraki celp dönemine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazısı alabilirsin dediler?

    YanıtlaSil
  8. Selamün aleyküm arkadaşlar şubeye ydk subay için başvurdum ama e devlette hiç bir şekilde bilgi yok sorgulamada ise şöyle yazıyor askerlik durum belgemde 31.12.2018 tarihine kadar sakınca yoktur yazıyor lisans mezunuyum ancak sınıf ve tertibat dönemi bekliyor yazıyor ydk subay başvurumun yapıldığını nerden öğrenebilirim

    YanıtlaSil
  9. merhaba.1990 doğumluyum.yüksek lisans ile uzattığım askerlik işlemlerini kasım ayı içerisinde tecilimi bozdurup askerlik sürecini başlattım. şubedeki işlemleri tamamladım fakat muayene için yönlendirmediler. muayene zorunludiye biliyorum fakat. şubat celbine geç kalmak istemiyorum. bana bu konuda yön gösterebilir misiniz? T

    YanıtlaSil
  10. beyler yok mu subat 2019 uzun dönem yada kisa dönem yeri belli olan??

    YanıtlaSil
  11. NE ZAMAN AÇIKLANACAK KARDEŞİM ÖLDÜK MERAKTAN YA

    YanıtlaSil

Yorum Gönder