Ana içeriğe atla

Erzincan'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Erzincan'da Askerlik Yapanlar:
Erzincan askerlik yapmak için iklim şartları itibariyle zor bir yerdir diyebiliriz. Özellikle kış aylarına oldukça soğuktur. Hava şartları oldukça değişkendir. Sabah soğuktan şikayet ederken öğlen aşırı sıcaktan yakınabilirsiniz. Erzincan'da 3.Ordu bulunmaktadır. Buna bağlı olarak 59.Topçu Er Eğitim Tugayı meşhurdur. Terör açısından diğer doğu vilayetlerine göre güvenlidir.

Erzincan'da Bulunan Askeri Birlikler:
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ile buna bağlı ilçe Jandarma Karakol Komutanlıkları, Erzincan 59.Topçu Er Eğitim Tugay Komutanlığı, Erzincan 3.Ordu Subay Orduevi, General Mahmut Berköz Kışlası,3.Ordu İstihkam Savaş Taburu,3.Ordu Muhabere ve MEBS Alay Komutanlığı, General Kazım Orbay Kışlası bulunmaktadır.

Erzincan'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Erzincan Atatürk Mahallesi, Ordu Cd. Ziraat bankası karşısı Güzel Pasajında askeri malzeme temin edebileceğiniz pek çok dükkan bulabilirsiniz.

Erzincan Nasıl Bir Şehirdir?
Doğuyla batının kuzey ile güneyin buluştuğu, medeniyetler köprüsü Erzincan dinç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa ulaşımdan iletişime sanayiden lojistiği tarımdan turizme doğa sporlarından kültüre birçok alanda gelişimini sürdürerek sosyal sermaye gücüyle de ekonomik kalkınmasını başarı ile devam ettirmektedir. Tunç çağından itibaren yerleşim yeri olmuş, adıyla da derin tarihini yansıtan Erzincan yukarı Fırat havzası ve tarihi ipek yolu üzerinde yer alması sebebiyle çeşitli uygarlıklara sahne olmuştur. Bunlardan en önemlisi Ur artı, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine sahiplik yapmış altıntepedir. Urartu döneminde kurulan Altıntepe ve Mengüç ek beyliğine başkentlik yapmış Kemah kalesinde arkeolojik kazılar sürdürülerek tarihin kapıları aralanmaya devam etmekledir. Eski çağlardan günümüze ulaşan tarihi eserlerden bazıları olan taşçı hamamı abrin kilisesi, dikili taşlar tarihi başköy mezarlığı melikgazi türbesi terzibaba türbesi, kemah kalesi, Mamahatun türbesi, kervansaray ve doğal varlıklarımızı bilimsel müze anlayışında sunan doğa tarihi müzesiyle erzincanda tarih ve bilim bir arada yaşanmaktadır.

Telegram Grubuna Katılmak için 
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin
https://www.instagram.com/askeribilgiler1/

Yorumlar