Ana içeriğe atla

Erzurum'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Erzurum'da Askerlik Yapanlar: 
Askerliğini Erzurum'da yapan dedelerinizin Erzurum hakkındaki görüşlerini aşağıdan okuyabilirsiniz. Özellikle Palandöken ve Horasanda askerlik yapanlar ciddi şekilde zorlanmışlardır. Genel olarak Erzurum'da askerler soğuktan şikayetçi olmuşlardır. Türkiye'nin belki de en soğuk şehri olan Erzurum'da iklim koşulları oldukça zorlayıcıdır. Erzurum ayrıca KTM bölgesidir yani terör bölgesinde askere gidecek olan askerlerin  toplanma yerlerinden birisidir.

Erzurum'da Bulunan Askeri Birlikler: 
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ve buna bağlı olarak İlçe Jandarma Komutanlıkları, Erzurum 49.Komando Tugay Komutan Yardımcılığı, Kolordu Komutanlığı 55.Bakım Merkezi, Milli Savunma Bakanlığı 4.İşletme Müdürlüğü, TF 23.Tank Çiftliği, 34.Mühimmat Bölüğü, GEZKÖY Şehit Üsteğmen İsmail Aksu Kışlası, 9.Kolordu Mekanize Piyade Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı, 109.Topçu Alay Komutanlığı Bakım Birlik Komutanlığı, Şehit Teğmen Galip Saim Tuna Kışlası Erzurum 24.Merkez Komutanlığı, Palandöken Kışlası Bakım Birlik Komutanlığı, Kolordu Komutanlığı 3.Ordu Ulaştırma Ağır Oto Taburu, 12.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 12.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı - GÜRKAYNAK Kışlası 4.Zırhlı Tugay Topçu Taburu, Şehit Teğmen Galip Saim Tuna Kışlası, 9.Kolordu Komutanlığı, Askeri Mahkemesi 12. Piyade Tugay Komutanlığı, 9.Kolordu Erzurum Garnizon Birleşik Kantin Başkanlığı, Kolordu Komutanlığı General Semih Sancar Kışlası Bölge Bando Komutanlığı bulunmaktadır.

Erzurum Nasıl Bir Şehirdir?
Yüzyıllardır süregelen bir medeniyet medeniyetin beşiğidir Erzurum sırtını yasladığı Palandöken kadar mağrur bereketli ovası kadar mütevazidir ve tarih boyunca kendisine yüklenen misyona hep başarı ile geleceğe taşımıştır. Erzurum bugün de bu başarıyı sürdürmektedir. Erzurum'un plaka kodu 25'dir ve ülkemizin doğu Anadolu bölgesinde yer alır. İlde Havalimanı bulunmaktadır.
Erzurum'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Erzurum Murat paşa Mahallesi, Erzincan Kapı sokakta askeri malzeme temin edebileceğiniz pek çok dükkan bulabilirsiniz.

Telegram Grubuna Katılmak için 
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin
https://www.instagram.com/askeribilgiler1/

Yorumlar