Ana içeriğe atla

Dövizle Askerlik Şartları Başvuru ve Eğitimi 2023

Dövizle Askerlik Şartları
Dövizli askerlik konusunda 3 Ağustos 2018 Cuma günü Askerlik Kanununda 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan değişikle yaş şartı kaldırıldı. Hangi ülkeden olursa olsun 2000 Bin avro bedel belirlendi. Yani Almanya Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde yoğun olarak yaşayan yurttaşlar iki bin avro karşılığında askerlik yükümlülüğünü yerine getirmiş olacak. Şartlara bir de ilave olarak eskiden olmayan uzaktan eğitim programı dahil edildi. Dövizli askerliğin şartları maddeler halinde sayarsak şu şekildedir:
  • Askerlik çağına girmiş ve henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olmanız,
  • Oturma veya çalışma iznine sahip olarak yurt dışında işçi/işveren/meslek sanat mensubu/birden fazla tabiiyet li/yabancı bandralı gemilerde gemi adamı statüsünde Türkiye’de geçen süreler hariç olmak üzere en az üç yıl fiilen çalışmış olmanız gerekmektedir.
dövizli askerlik başvurusu

Dövizli Askerlik Başvurusu
Dövizli askerlik başvurusu yapmadan önce yukarıda ki şartları taşıyıp taşımadığınıza iyice emin olun. Daha sonra öncelikle Milli Savunma Bakanlığının uzaktan eğitim portalına buraya tıklayarak giriş yapın. Daha sonra "Yeni Hesap"kısmından sisteme kaydolun. (Sisteme giriş yaptıktan sonra girilen sayfadaki ders içeriklerini tamamlamanız ve bölüm sonlarındaki soruyu cevaplamanız halinde uzaktan eğitimi bitirmiş sayılacaksınız.) Uzaktan eğitim programını tamamladıktan sonra oturma ve çalışma durumunuzu ispata yarayan belgeler ve geçerli pasaportunuz ile bağlı bulunduğunuz konsolosluğa müracaat etmeniz gerekmektedir. 

Dövizli Askerlik Uzaktan Eğitimi
Dövizli askerlik yasası çıktıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı Dövizli askerlik uzaktan eğitim programı 11 Aralık 2018 tarihinde hizmete açıldı. Yukarıda linkini paylaştığımız siteden uzaktan eğitim portalına kaydınızı yaparak dövizli askerlik eğitimini tamamlayabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Gönder