Ana içeriğe atla

Eskişehir'de Askerlik Yapmak Nasıldır?

Eskişehir'de Askerlik Yapanlar:
Eskişehir'de askerlik yapanlar hiç şüphesiz diğer iç Anadolu illerine askerlik yapanlara göre oldukça şanslıdır. Bir kere Anadolu nun en modern insanlarının bulunduğu bir şehirde askerlik yükümlülüğünü yerine getireceklerdir. Eskişehir yerli Venedik diye anılan bir şehirdir. Ayrıca şehrin modern yüzü, porsuk çayı ve mimarisi de görülmeye değerdir. Eskişehir de Hava Kuvvetlerine bağlı olan 1.Ana Jet Üs Komutanlığı bulunmaktadır. Ayrıca yine hava meydan komutanlığı da burada bulunmaktadır. Yani Eskişehir havacı askerlerin askerlik yaptığı bir kenttir diyebiliriz. Genelde askerlerin usta birliği bu komutanlığa çıkmaktadır. Hem acemi hem de usta askerler jandarma il ilçe komutanlıklarını görev yapmaktadır.

Eskişehir'de Askerlik Yapılan Birlikler
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ve buna bağlı olarak görev yapan ilçe jandarma karakol komutanlıkları, Eskişehir 1.Ana Jet Üs Komutanlığı, 1.Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Meydan Komutanlığı bulunmaktadır.

Eskişehir'de Askeri Malzeme Alınacak Dükkanlar
Eskişehir'de  İstiklal Mah. Çınar Sokak odun pazarında bulunan pek çok dükkandan askeri malzeme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Eskişehir Nasıl Bir Şehirdir?
Eskişehir plaka kodu 26 dır. 2016 yılı nüfus sayımlarına göre 844 bin nüfusu vardır. Anadolu'nun en modern şehridir. Eski ve yeninin harmonisinden doğan, dinamik ve modern bir şehir. Türkiye'nin parlayan yıldızı. İki nehrin ve birçok kültürün beslediği geçmişini geleceğe taşıyabilmiş köklü bir şehir. Eskişehir bugün Türkiye'nin gerçek anlamda sanayileşmiş ve Türkiye ekonomisine en çok katkı yapan şehirleri arasında. Eskişehir coğrafi konumunun yarattığı avantajla tarih boyunca Anadolu nun batıya açılan kapısı konumundadır. Kuruluşa ve kurtuluşa şahit olan şehir. Burası Yunus Emre'ye yurt olan sevgi şehridir. Nasrettin hocanın mirası. 
 
Mizahın beşiği. Battalgazi'yi ağırlayan destansı Eskişehir. Eskişehir zengin tarihiyle bir açık hava müzesidir. Yüzyılların yaşanmışlığı şehrin her köşesine sinmiştir. Tarihin tanıklarından herhangi biri bize Eskişehir'in anılarını fısıldar. Bu sese kulak verdiğinizde kendinizi milattan önce 3000 yılların da bulursunuz. Milattan önce 9.yüyıl başlarında itibaren frigler orta Anadolu'da başkentleri Gordion olmak üzere güçlü bir devlet kurarlar. Bildiğimiz en köklü ve eski öykülerin kaynağı Eskişehir'dir. Sadece eşek gudakları değil her tuttuğunu altına çevirme isteğinin kendisini açlıkla ölüm noktasına getirmesi frig kralını beklide Anadolu nun en popüler kralı haline getirmiştir.
 
Telegram Grubuna Katılmak için 
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin
https://www.instagram.com/askeribilgiler1/ 

Yorumlar

  1. Eylülde tecilimi boZdurdum kasım celbine yetişmedi 2019 Şubat celbinde kesin olarak gider miyim?

    YanıtlaSil
  2. 1995 doğumluyum lise mezunuyum tecilim 31.12.2017 tarihinde bitti üniversite sınavına hazırlanıyorum kazanırsam tecil ettirme şansım var mı?

    YanıtlaSil
  3. 2019 ocak ayında üniversiteden kaydımı sildirmek istiyorum tekrardan sınava hazırlancam terk belgesiyle tecil hakkım var mı acaba bu arada yoklama kaçağı durumuna düşersem terk belgesiyle tecil hakkım olur mu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder