Ana içeriğe atla

Tek Hekim Sağlık Raporu Örneği İndir 2023

Tek Hekim Raporu Nedir?
Tek Hekim Raporu,  Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Jandarma Genel Komutanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş, As subay ve Subay gibi askeri personel alımları ile Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) gibi öğrenci alımlarında Fiziki Yeterlilik Testine girmeden önce istenmektedir. Ayrıca yine Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) öğrenci alımlarında da istenmektedir. En basit haliyle tek hekim raporu fiziki yeterlilik testine adayın katılmasında sakınca olmadığını gösteren durumu bildirir bir belgedir diyebiliriz. Kurumlar bu raporu fiziki yeterlilik testinde adayların başına gelebilecek herhangi bir kötü durumda sorumluluk almamak için istemektedir. Zira geçmiş senelerde aşırı heyecan ve spordan dolayı kalp krizi geçirip hayatını kaybeden adaylar olmuştur.

Tek Hekim Raporu Nereden Alınır?
Arkadaşlar tek hekim raporunu almanızın en kolay yolu sağlık ocaklarıdır. Bağlı bulunduğunuz sağlık ocağındaki aile hekiminden basit bir muayene ile ücretsiz olarak tek hekim raporunu alabilirsiniz. Çoğu zaman hekimler muayene bile etmeden raporu yazar Ancak maalesef bazı aile hekimleri bu konuda sorumluluk almak istemeyip sorun çıkarmaktadır. Ya detaylı bir muayene yapar kalp grafiği falan ister ya da  rapor vermeye yetkim yok deyip sizi hastaneye yönlendirir. Öylesi durumlarda ya başka bir aile hekiminden raporu almayı deneyin ya da ücretini ödeyip özel bir hastaneden raporunuzu alabilirsiniz. Ancak özel hastanelerde tek hekim raporu 170 TL civarıdır. Tabi hastaneden hastaneye de değişiklik göstermektedir.

Tek Hekim Raporu Örneği
Gerek askeri sınavlar için gerekse polislik için istenilen tek hekim raporu aşağıdaki gibidir. Arkadaşlar tek hekim raporunun belirli bir formatı yoktur. Yani önemli olan adayın spor yapmasına engel olan bir rahatsızlığının olmadığını belirtilmesidir ve raporda bir hekimin imzasının olmasıdır. Zaten polislik ve askerlik için açılan sınavlarda başvuru klavuzunda tek hekim raporu örneği bulunmaktadır o örneğin çıktısını alıp aynısı gibi bir rapor talep edebilirsiniz dilerseniz de aşağıdaki örneği kullanabilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Merhaba.Ben 98 doğumluyum. Askerlik başvurumu yaptım. E-devlette 31.01.2019 a kadar sakınca yoktur. Sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Mersin/Toroslar da yaşıyorum. Şubeden şubat askersin dediler. Şubata gider miyim yoksa ilçemin götürdüğü tarihi mi beklerim ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder