Ana içeriğe atla

Askerlik Nedeniyle İşten Ayrılma Dilekçesi 2023

Askerlik Tazminat Dilekçesi Örneği

Askerlik nedeniyle işinden ayrılacak olanlar askerlik yerleri belli olduktan sonra e-devlet üzerinden ya da askerlik şubelerinden alacakları sülüs belgeseli ile çalıştıkları iş yerlerine başvurdukları takdirde iş kanunun 1475 sayılı yasanın 14. maddesinin üçüncü fıkrasına göre tazminat hakkına sahiptirler. Yani askere gidecek bir yükümlü aşağıdaki dilekçe ile askere gitmeden önce sülüs belgesi ile işyerine başvurduğunda işveren tazminat vermek zorundadır. Burada dikkat edilmesi gereken tek şart aynı işyerinde en az 1 yıldır çalışıyor olmaktır.
askerlik işten ayrılma dilekçesi örneği

Daha önceki yazımızda çalıştığınız yıla ve aldığınız brüt ücrete göre ne kadar tazminat alabileceğinizi hesaplayacağınız bir hesaplama aracını paylaşmıştık. Dilerseniz buradan askerlik tazminat hesaplaması yapabilirsiniz. En azından alacağınız tazminatın miktarı konusunda bir fikir sahibi olmuş olursunuz. Bürüt ücret aylık maaşınız değildir. Aylık maaşınızdan kesintiler yapılmadan önceki halidir. Yani aylık ne kadar alıyorsanız o ücretten daha fazlasıdır. Aylık bürüt ücretinizi yine e-devlet üzerinden maaş bordrosuna bakarak öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki dilekçeyi kendinize göre uyarlayarak işyerinize verin. Dilekçeyi askere gitmeden ne kadar önce vermeniz gerektiği konusunda da genel geçer bir tarih yoktur. Dediğim gibi sülüs yani askerlik sevk belgesi ne zaman e-devlet üzerinden yayınlanırsa o zaman o belgeyi çıktı alarak işyerine verebilirsiniz. Bu konu hakkında sormak istediğiniz aklınıza takılan başka şeyler olursa aşağıdaki yorum kutlarını kullanarak doğrudan bize sorabilirsiniz.

Yorumlar

  1. 2019 şubat celbi b grubu askere gidecem isyerimden pazartesi istifa etmem lazım sülüs kağıdı hâlâ çıkmadı o belge olmadan tazminat alamıyorum 13 martta teslim olacağız galiba sülüs kağıdımı ne zaman alabilirim

    YanıtlaSil
  2. Evrak alma başlangıç Kasım 22 yazıyor
    Zaten 25 inde falan askere gidiyoruz yerlerin belli olduğu kağıtla birlikte dilekçeyi versek kabul olmuyor mu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder