Ana içeriğe atla

Kısa Dönem 2019 Mayıs Celbi Askerlik Yerleri

Mayıs 2019 Kısa Dönem Askerlik Yerleri
Mayıs celbinde kimlerin askere alınacağı hususunda daha önce uzun dönemler için bir yazı hazırlamıştık. Bu yazımızda ise kısa dönem ya da yedek subay adayı olarak mayıs 2019 celbinde 375.Kısa Dönem olarak askerlik yükümlülüğünü yerine getirecek olanların askerlik yerinin ne zaman hangi tarihte açıklanacağına ilişkindir. Esasen her celp dönemi askere gidecek olanların askerlik yeri o celp döneminden 1 ay önce açıklanmaktadır. Yani Mayıs celbinde askere gidecek olanların askerlik yerleri mart ayı içinde açıklanmak zorundadır.

Eğer zamanında muayene sevk işlemlerini tamamlayıp, mayıs celbine tabii lisans mezunu veya daha üstü bir öğrenim seviyesinden mezun iseniz askerlik yeriniz 18 Mart 2019 günü saat:10:30'ta e-devlet üzerinden açıklanacaktır. Mayıs celbi deyince kısa ve uzun dönemler genelde birbirine karıştırılıyor. Uzun dönemlere yani er olarak 12 ay askerlik yapacak olanlara nazaran kısa dönemlerin askerlik yerleri bir kaç gün sonra açıklanıyor. Kısa dönem askerlik ile ilgili ve tertiplerinizle sohbet etmek için aşağıdaki WhatsApp bağlantı linkinden askerlik grubumuza katılabilirsiniz.


375.Kısa Dönem Askerlik Yeri Ne Zaman Belli Olur?
375 Kd mayıs celbinde askere gideceklerin acemi birlikleri ve usta birlikleri yukarıda da zikrettiğimiz gibi 18 Mart 2019 10:30'ta açıklanacaktır. Ayrıca bu tarihte yedek subay aday adayı olan kısa dönemlerin de yedek subay olarak uzun dönem askerlik mi yapacağı yoksa kısa dönem olarak mı askerlik yapacağı açıklanacaktır.

375.Kısa Dönem Ne Zaman Askere Alınacağı Açıklanacak?
Askerlik yerleri açıklandıktan sonra sizin A grubu mu yoksa B grubu mu olduğunuz yazacaktır. %90 A grubu kalan %10 B grubu çıkmaktadır.

- A grubu çıkacaklar 3-8 Mayıs 2019 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacaklardır. 

- B grubu çıkacaklar Haziran ayının ilk iki haftasında teslim olacaklardır.
375.kısa dönem askerlik yerleri

375.Kısa Dönem Whatsapp Grubu
WhatApp Grubuna Katılmak İçin

Yorumlar