Ana içeriğe atla

Sözleşmeli/Aday Memur Askerlik Dilekçesi Örneği 2023

İster kadrolu ister sözleşmeli öğretmen, imam, hemşire yada bakanlık memurları gibi devlet memurları askerlik yükümlülüğünü yerine getirmek üzere çalıştığı kurumdan ayrılacakları zaman askerlik yapacakları süre kadar aylıksız izne ayrılır. Bu kanuni bir haktır. Yani normalde kadrolu devlet memurlarının 5 yılı doldurmaları halinde 1 yıla kadar ücretsiz izin alma hakları vardır. Ancak söz konusu askerlik olduğu zaman bu süreler ve memurun aday/sözleşmeli yada kadrolu olup olmadığına bakılmaz. Yani memurun statüsü ne olursa olsun askerlik nedeniyle ücretsiz izin talep etmesi halinde bu izin verilir. 

Yukarıda ya askere gidecek memurun çalıştığı kuruma askerlik nedeniyle yazacağı dilekçeden bir örnek hazırladık. Yukarıdaki dilekçenin üzerine tıklayarak dilekçeyi kendinize göre uyarlayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Daha sonra kurumun uzunda yetkili bulunan müdür/amire verebilirsiniz. Dilekçeyi yazdıktan sonra ekine askerlik sevk belgesini eklemelisiniz. Askerlik sevk belgesi E-devlet üzerinden askere gitmeden önce askerlik yerleri açıklandıktan sonra yayınlanır. Aday memurlar zaten adaylığı süresince askerliği tecil ettirilir. Sözleşmeli memurların ise sözleşme yılı içerisinde askere gitmeleri halinde sözleşmesi askıya alınır. Tüm özlük hakları saklı kalmak şartıyla sözleşme dondurulur ve askerden döndüğünde kaldığı yerden devam eder. Kadrolu asaleten atanmış memurlar içinde aynı durum söz konusudur.

Yorumlar

  1. Merhaba ben bakaya kalmadan once sozlesmeli memurluk basvursu yaptim daha sonra bakaya kaldim bu memuriyete engel olur mu,ilaveten bakaya kaldigim halde askerlik celp donemini bir sonraki doneme erteleyebilirmiyim,erteleyebilirsem bunu nasil yapabilirim simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder