Ana içeriğe atla

Sözleşmeli/Aday Memur Askerlik İşlemleri 2023

Sözleşmeli/Aday Memur Askerlik Durumu
Aday memurlar yada sözleşmeli memurların askerlik durumu ile ilgili yapılacak işlemler pek bilinmemektedir. Bilindiği üzere yaklaşık 5 senedir birçok kamu kurumu kadrolu personel alımı yapmamaktadır. Artık sözleşmeli öğretmen, memur, imam vb personel alımı yapılıyor ve yapılan sözleşmeler her sene tekrar yenileniyor. Böylelikle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun memur olanlara tanıdığı zırh delinmiş oldu. İdare istemediği personelle yeni sözleşme yapmıyor ve yolllarını kolayca ayırıyor. Bu yazımızda işte sayısı gittikçe artan bu sözleşmeli memurların ve aday memurların askerlik durumu ile ilgili merak edilen soruları cevaplayacağız. 
aday memur askerlik işlemleri

Sözleşmeli Memur Askere Gidebilir Mi?
Sözleşmeli memurlar 1 yıl için sözleşme yaptıkları için askere gitmeleri durumunda sözleşmelerinin yanıp - yanmayacağını merak ediyor. Ancak bu konuda endişelenmelerine gerek yok. Sözleşmeli memurun askere gitmesi durumunda sözleşmesi askıya alınır ve askerden döndüğünde kaldığı yerden devam eder. Hiçbir mali ve sosyal haklarında  bir kayıp yaşamaz. Yani memur olduktan sonra askerlik yapılabilir.

Sözleşmeli Memur Askerlik Erteleme
Sözleşmeli yada aday memurken askerliğinizi 1 celp dönemi erteleyebilirsiniz. Tabi bu ertelemeden yararlanmak için halihazırda yoklama kaçağı ya da bakaya olmamanız gerekir. Askerlik şubesine kuruma atandığınıza ya da çalıştığınızı gösteren belge ile gitmeniz durumda askerliğiniz 1 celp dönemi ertelenir. Tabi bu dediğimiz gibi bakaya ve yoklama kaçağı durumunda olmayan sözleşmeli memurlar için geçerlidir. Aday memurlar ise asaleti tasdik olana kadar yani 1 yıl süreyle askerliklerini isterlerse tehir ettirebilmektedir.

Yorumlar

  1. hocam merhabalar adalet bakanlığında sözleşmeli memur olarak çalışıyorum 3 ay oldu şu an sınıflandırılmış yükümlü yazıyor askerlik durum belgemde kurumdan alacağım bir yazıyla askerlik celp dönemimi 1 dönem erteletebilir miyim teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder