Ana içeriğe atla

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) Boy Kilo Oranı 2023

İnfaz Koruma Memuru yani eski adıyla gardiyan alımları Adalet Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Her yıl alım sayısı çok olması nedeniyle KPSS ye giren adayların merak ettiği meslek grupların başında geliyor. Diğer memuriyetlere nazaran infaz koruma memuru olabilmek için öncelikle fiziki şartların tam olması gerekiyor. Yani tıpkı polis, asker gibi infaz koruma memurları da fiziki bir mülakattan geçmekte. Burda adayların en çok elendiği konu boy kilo oranıdır. Aşağıda infaz koruma memurlarının sahip olması gereken boy - kilo oranı, KPSS  puanı ve yaş şartı hakkında detaylı açıklama mevcut. Bu konular dışında bu meslek hakkında merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak bize ve diğer adaylara sorabilirsiniz.

2023 İKM Alımı KPSS Şartı: Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak.

İKM Alımı Yaş şartı: 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.

Öğrenim Şartı: Lise, Ön lisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilir. 

Kadın Erkek İnfaz Koruma Memuru Alımı Boy Kilo Şartı

İKM 2021 Alımı Boy Şartı: Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak.

İKM 2021 Alımı Kilo Şartı: Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

2023 yılı İnfaz Koruma Memuru Alımı ilanlarında yer alması muhtemel boy, kilo, KPSS ve diğer özel koşulları sgkbulteni.com olarak aktardık. Bu kadrolara yapılacak alımlarda adaylar ön başvuruda bulunacaklar, daha sonra evrak teslimi yapacaklar, boy kilo kontrolünden geçecekler, ardından ise mülakat ve alım süreci başlayacak.

Yorumlar