Ana içeriğe atla

(AÖF) Kayıt Yenilemeyenlerin Askerlik Tecili Ne Olur?

aöf kayıt yenilemeyenlerin tecili 2022

AÖF Kayıt Yenilemeyenlerin Tecili Ne Olur?
Açık öğretim AÖF okuyanlar tarafından sıkça sorulan başka bir soru da kayıt yenilememe durumunda askerlik durumudur. Kayıt yenileme yapılmadığında yükümlünün mevcut askerlik tecilinin iptal olup olmadığı çok merak edilmektedir. Açık öğretim programına kayıt olduktan sonra kayıt yenilemeseniz bile ön lisans için 4 lisans için 7 yıl boyunca kaydınız silinmez. Yani arkadaşlar kayıt yenilemeseniz de üniversite öğrenimi devam ettiği kabul edilir ancak öğrencilik haklarından yararlanmak için düzenli olarak öğrenim harçlarını yatırıp durumunuzun aktif olması gerekmektedir. Aktif olduğunuz sürece yasaya göre 29 yaşının sonuna kadar askere alınmazsınız. Ne zaman Açık öğretim fakültesi kaydınızı siler veya kaydınız pasif duruma düşer o zaman askere alınırsınız.
Üniversite Okuyanların Tecil İşlemleri:
Askerlik yaşına gelmiş yükümlülüklerden üniversite okuyanların üniversite okuduğuna dair bildirimi her eğitim öğretim başında üniversite öğrenci işleri asker alma daire başkanlığına yapar. Bunu Ahmet isimli bir öğrenci üzerinden örnek vererek anlatacak olursak; Üniversite yönetimi Ahmet bizim öğrencimizdir diye Ahmet'in bağlı bulunduğu askerlik şubesine bildirimde bulunur. Ancak bu bildirim yapılsa da Ahmet'in öğrenci belgesi ile bağlı bulunduğu askerlik şubesine gidip tecil işlemlerini yaptırması gerekir. Yoksa bakaya kalır sonrasında asker kaçağı durumuna düşer.
Kaydı Silinen Yükümlünün Tecil Durumu:
Ahmet okuldan atılması, kendi isteğiyle ayrılması veya herhangi bir sebeple okul kaydını sildirirse bu durum üniversite yönetimi tarafından derhal asker alma daire başkanlığına bildirilir. Askerlik şubesi de Ahmet'i sıradaki ilk celp döneminde askere almak üzere işlemlerini başlatır. Yani arkadaşlar herhangi bir sebeple okul kaydınız silinmiş ise kaydınızın silindiği tarihten itibaren ilk celp döneminde askere gitmeye aday olursunuz.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Tam aradığım konu fena bir rahatladım ama yinede sormam lazım çünkü bu hafta sonu ya otelde konaklayacağım yada sokakta ikiside beni yiyip bitiriyor şu sıra askere gidemem lütfen bilgilendiriniz beni.

    e-devlette şuanda sorguladığımda 31.12.2017 ye kadar tecilim var fakat aynı sorgu belgesinde şöylede bir not var. Öğrencilik durumunun bitmesi durumunda 2 ay içerisinde askerlik şubesine gitmeli gibi.

    Öğrenci belgemi şimdi sorguladığımda aşağıdaki sonuç gözüküyor.
    Öğrencilik Hakkı Var mı? : Yok
    Öğrencilik Hakkının Bittiği Tarih : 22/02/2016
    İLGİLİ MAKAMA
    Yukarıda kimlik bilgileri verilen öğrenci ANADOLU ÜNİVERSİTESİ öğrencisidir.


    Bu durumda otelde konaklama yapsam sabah beni süpriz beklermi? Otele yeşil kilot çoraplamı gitmeliyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) yok kardeşim bi sıkıntı olmaz rahatça oteline gidebilirsin.

      Sil
    2. Eywallah çok net ve kısa yazmışınızda yani neye dayanarak rahatça gidebilirsiniz dediniz. Yani halen öğrenci olarakmı gözüküyorum gbt işelnme süresimi uzun filan. Evlenmeyi planlıyorum 2-3 ay içinde valla piskolojim bozuldu :))

      Sil
    3. Birde acaba bu durumu nereden kesinleştirebilirim :) Acaba askerlik şubesini telefonla arasam kaçaksın bakayasın şeklinde bilgi verirlermiki.?

      Sil
    4. sen bakaya durumundasın. Bakaya durumundayken yakalandığında direk askere alınmazsın. Eğer gbt kontrolünde bakaya olduğun ortaya çıkarsa idari para cezası alırsın ve 15 gün içerisinde ilgili askerlik şubesinden ilk celp dönemi için sevk işlemlerin yapılır. Kimse seni kolundan tutup da birliğe teslim etmez o açıdan rahat ol dedim.

      Sil
  2. Şimdi bu olmadı ya yani otel konaklamasında sıkıntıyaa girerim. Para cezası alırım 15 gün içinde de işlemleri yaptırmassam GBT ye iişlenir mahkeme açılır v.s sonra kaçarı yok bir sonrakinde ilk celpte alırlar gibi.

    Başka birinin kimliği ile giriş yapsam nasıl olur acaba. Allak bullak oldum oku oku beynim yandı internette allah yazrdımcımız olsun şu bedelli bir an önce gelsin :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedellinin yakın zamanda çıkacağına inanıyorum ancak şu sıralar şehitler veriyoruz konjoktür müsait değil biraz sabırlı olun mutlaka çıkacak.

      Sil
  3. 01.05.1989 Doğumluyum aöf kaydım var ama sınavlara girmiyorum e devlette 31.12.2017 ye kadar sıkıntı yok yazıyor bu dönem kayıt yenileme yapsam 31.12.2018'ze uzarma 29 yaşın sonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıt yaptırırsanız 01/05/2018'e kadar tecil ettirebilirsiniz. Kanunda 29 yaş sınırı var 1 Mayıstan sonra 29 yaşını doldurup 30 dan gün almış oluyorsunuz.

      Sil
  4. Benim tecil 2017 sonu bitiyor aöf kaydım pasif gözüküyor yani son 3 senedir harç yatırmıyorum öğrenci belgesi alıp tecilimi uzata bilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgesi alırsan uzatabilirsin tabii 29 yaşından küçük isen.

      Sil
    2. Iyi geceler benim tecilim 2017aralıkta bitiyor ünivertsiten öğrenci belgesi alıp askerlik şübesine götürdün 3dönemdir kayıt yeniletmemiştim tecil olmuyor dediler acaba bakaya kalıp şubatta üniversiteye kayıt yeniletsem tecil ettirevilirmiyim 91 doğumluyum

      Sil
    3. Sonuç varmı reis ?

      Sil
  5. Merhaba ben ıstanbul unuversıtesı auzef 2012 de kayıt oldum bugun ogrencı belgesı aldım askerlık durumumu ogrenmek ıstedım bız bılemeyız dedıler askerlık durum belgesı verdı ve 1 yıl daha ogrencılık haklarımdan yararlanabılecegımı geleceksene ogrencılık hakkım olmadıgını ogrencı belgesı alamıyacagımı vede askerlık tecıl etmeyeceklerını soyledıler hanı 7 yıl cıkmısdı bır ara 7 yıl bır ogrencı 4 yıllık bır bolumu okuyabılıyordu ogrencılık haklarından faydalanabılıyordu sıstemmı degıstı 2012 de ben kayıt oldum 2019 kadar ogrencı olmam gerekmıyormu ?

    YanıtlaSil
  6. 2 yillik auzef ogrencisiyim universtenin bu sene 2.ci şi ifindayim tecil bozdurdum kasim gidicem yerim belli oldu ama sikintilar cikti tecil etmek istiyorum yapabilimiyim bu arada kayit yenilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecil yaptıramazsın sıkıntın çok büyükse en fazla gitmeyip bakaya durumuna düşebilirsin. Sonraki dönemler gidersin.

      Sil
  7. Merhaba 18.05.1989 doğumluyum 2 yıl önlisans bitirdim hiç ara vermeden açık öğretime yazıldım. Fakat bu dönem kayıt yenilemeyi unuttum. Edevlette 31/12/2017 tarihine kadar tecilli gözüküyorum. Durumumum ne olur hemen askere çağırırlar mı ? Açık öğretim kayıt yenilemediğim halde tecil ettirebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim birdaha ne zaman açıköğretim kayıtları var ?

      Sil
    2. şubat mart arası olması gerekiyor askerlik şubesine gitsem öğrenim durum belgemle tecil ettiremez miyim sonuçta kaydım devam ediyor ama pasif gözüküyor ?

      Sil
    3. çok geç bakaya durumuna düşersin tecil yaptırabileceğini sanmıyorum kardeşim.

      Sil
    4. tamam da kaydım pasif gözüküyor kaydım silinmedi ki harcı yatırmadım öğrencilik durumum pasif gözüküyor sadece

      Sil
    5. 18.05.1989 doğumluyum normalde hangi aya kadar tecilli olabilirim en fazla ? 31.12.2018 e kadar kaydım aktif olsa bile tecilli olamam mı? 18.05.2018 de 29 yaşına giricem tam.

      Sil
    6. yada terk belgesi alsam iki yıl daha tecil hakkı kazanmaz mıyım ? amacım 31.12.2018 e kadar hakkımı kullanabilmek ?

      Sil
    7. tabiki kaydını sildirirsen ön lisans mezunu olarak 2 yıl tecil hakkın olur. ancak bu durumda kaydını sildirmen gerekir.

      Sil
  8. Merhaba ben 24.01.1996 dogumluyum 2016 9.ayında sadece harç parası yatırdım bu yıl yatırdım ama pasif gözüküyor askerlik tecildede 31.12.2023 yazıyor 7 yıl dediginiz gibi ama ben kaydı yenilemedigim için yada pasif gözüküyor bi şekilde herhangi bi sorun olur mu kaçak yada başka birşey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üniversite her yıl eğitim öğretim dönemi başı ilgili askerlik şubesine mezun oanları ve kaydı silinenleri bildirir. Seni kaydın silinmediği için bişey olmaz.

      Sil
  9. merhaba ben 96 ocak dogumluyum gecn yıl 2016 güz aöf kaydımı yaptrdım bi dahada yaptırmadı m 2024 ocak 1 e kada tecilliciyim kayıt yenilemedigim için bişey olmaz degil mi

    YanıtlaSil
  10. Selamun Aleyküm ben geçen sene aöf işletme bölümüne kayıt oldum 2 dönem harç parasını yatırdım ama bu dönemki harç parasını yatırmayı unuttum e devlette 2023e kadar tecilli gözüküyorum şunada durumum pasif oldugundan bi sıkıntı olurmu askere cagrılırmıyım. Bidahaki dönem harçlarını ikisinide yatırsam aktif hale geri dönermi

    YanıtlaSil
  11. kaydın silinmediği için birşey olmaz kardeşim seneye kayıt yenileyip aktif hale getirirsin.

    YanıtlaSil
  12. merhabalar aöf nin bu dönem harç yatırmayı unuttum 26 02 1989 doğumlu e devlette öğrenci olduğu sürece 31 12 2018 yılına kadar sakıncası yoktur diyor öğrenciliği bittiği taktirde 2 ay içerisinde şube ye başvurmaanız gerekir bi dönem yatırmadığım için bi sıkıntı olurmu saygılar

    YanıtlaSil
  13. diğer sitelerde 1 dönem bile pasif olursa direk tecil iptal olur askere gönderilir deniyor tecil işlemi olması için harçın her dönem yatırlması gerektigini sürekli aktif olması gerektigini söylüyor

    YanıtlaSil
  14. Merhabe 11.07.1993 doğumluyum kayıt yenileme yapmadım bu dönem. 31.12.2019'a kadar normal de tecilim var , kayıt yenileme yapmadığım için herhangi bi sorun olur mu ? GBT de vs muayene kaçağı gözükür müyüm ?

    YanıtlaSil
  15. Ben 2013 de aof kayit oldum iki yillik bu zamana kadar parami hep yatirdim ama sadece bir ara 2.donem yatiramadim azami öğrenim surem bitti ekc2 belgesel alican tecil olur mu bu arada 91 dogumluyum

    YanıtlaSil
  16. Merhaba. Bu donem açıköğretim kayıt yenilemeyi unuttuğum için kayıt yenilemeyi yapamadım.ancak e devlette 2021 e kadar tecilli gözüküyorum.polislik sınavlarında bana herhangi bir sıkıntı çıkarır mi ? Askerliğe çağrılma durumum olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç doğumlusun fatih bir de onu yazsaydın daha sağlıklı cevap verebilirdim.

      Sil
  17. 20 02 91 doğumluyum e-devlette 31.12.2017ye kadar tecil hakkım oldugunu söylüyor aöfde 7nci yılımı doldurdum ne kadar daha tecil hakkım var okulum bitmedi malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okul kaydını silmediği sürece 29 yaşına kadar tecil hakkın var.

      Sil
  18. merhaba 06,04,1990 dogumluyum aöf de aktif kaydım var 4.sınıf ögrencısıyım 31.12.2017 tarihine kadar tecilli görünüyorum.Ögrenci belgemle birlikte subeye gitmeme gerek varmı yoksa ıkıncı dönem aöf otomatıkmen tecilimi uzatırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgen ile birlikte şubeye gitmende fayda var.

      Sil
  19. Arkadaşlar merhaba ben iki yıllık okudum okul bitince tecil ettirdim ve beni 31.12.2017 ye kadar tecil ettiler o zaman acık tan okumuyordum ve gecen sene okula basladım acıktan simdi de e devlette halen 31.12.2017 ye kadar tecilli gözüküyorum okudugum halde bu durumu nasıl düzeltebilirim. bilgisi olan var mı

    YanıtlaSil
  20. ön lisans 4 senede birinci sınıfı 4 senede değilde 5 senede bitirsem hala tecilli sayılır mıyım acaba yoksa 29 yaşına kadar istedirim kadar kalabilir miyim sınıf da

    YanıtlaSil
  21. Ben 1997 dogumluyum acik lise ogrencisiyim acik lise de bu sene bitiyor universite sinavlarina hazirlaniyorum tecilim 31.12.2017 tarinde bitiyor 1 sene tek tecil yaptilar bidaha yaparlarmi 1 ocak 2018 de gitsem tecil yapabilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar merhaba. Ben 95 doğumluyum 2016 da kayıt yaptırdım 1 sene gittim
    Bu sene 2. Sınıfım ve orgun öğretimim. Belirli nedenlerden dolayı okula gidemedim ve ders kayıdı yapmadım. Bu gün e devletten öğrenci belgesi çıkartmak istedim ama belge bulunamadı diyor. Ama askerligim hala 2023 yılına kadar ertelenmiş sizce ders kayıtı yaptırmamam tecilimin bozulmasına neden olur mu ? Lütfen yardım

    YanıtlaSil
  23. 31.12.2017 tarihine kadar tecilli görünüyorum. Aöf kaydımı yeniledim aktif öğrenciyim yani. Önceden askerlik şubesine hiç gitmeden aöf tecil ettiriyordu. Şubeye gitmeme gerek var mı yoksa yine otomatik güncellenir mi? Yaşım 23 bu arada.

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar benim tecilim 31 araliga kadardi acik ogretim lise ogrencisiyim ama 2 senedir kayit yaptiramadim ben tecil ettirebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar, benim askerlik durumum e-devlet de öğrencilik bitmediği takdirde 2018 sonu olarak gözüküyor.Bu sene, 2 yıllık örgün olarak okuduğum okuldan kayıt yenilemediğim için kaydım silindi.Ama AÖF 4 yıllık bölüme 2016 da kayıt yaptırmıştım. Ancak onuda bu sene yenileyemedim, yani şuan pasif durumda.Şuan benim durumum nedir? 2. dönem kayıt yenilersem öğrenci belgesi alıp tecilimi uzatabilir miyim? Yaşım 22. Şimdiden Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrencilik pasif durumda ise tecil işlemi yaptıramazsın.2.dönem kayıt yenileme için şubeyle görüşmeni tavsiye ederim.

      Sil
  26. 1991 doğumluyum 31.12.2017 de tecilim bitiyor aöf kaydım var ama harç yatırmadım pasif olarak görünüyor tecil edebilirmiyim

    YanıtlaSil
  27. Merhaba ben aöf 4.sınıf ogrencisiyim 1.donem dersim olmadigindan kayit yenilemedim
    Subeye gittigimde yoklama kacagisin dediler
    yarın şubeye gidecem bi sikinti olur mu tecil edebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıntı olur tecil işlemlerini yaptıramazsın. Tecil işlemlerini yaptırabilmen için durumunun aktif olması gerekir.

      Sil
  28. Merhaba 1990 doğumluyum AÖF maliye lisans öğrencisi olarak kaydım var ama öğrencilik durumu pasif yazıyor. Tecil hakkım 31.12.2017 tarihinde bitiyor. Öğrenciliği bitikten iki ay içinde askerlik şubesine başvurması gerekiyor yazıyor. Tekrardan tecil ettirme hakkım varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenciliğin pasif duruma geçtiğinden itibaren 2 ay içinde tekrar kayıt yenileme yapıp aktif duruma düşersen ancak tecil ettirebilirsin bir sonraki kayıt yenileme tarihi ne zaman ki ?

      Sil
    2. Yukarıdaki yazıda Açıköğretime kaydınız olduktan sonra kayıt yenilemezseniz dahi 29 yaşına kadar öğrenciliğiniz devam ettiği için askere alınamazsınız yasa bunu diyor yazıda peki bu bilgi yanlış mı ?

      Sil
    3. Hasan yukarıdaki yazıdaki hata düzeltilmiştir.

      Sil
  29. 12-23 Şubat Tarihlerinde faydalanabilirmiyim

    YanıtlaSil
  30. Kolay Gelsin Hocam. 30.05.1989 Dogumluyum.Aöf İşletme Son Sınıf Ögrencısıyım.Kaydım Aktif.Sadece Bahar döneminde 1 adet dersim var sonra mezun oluyorum.E Devlette 31.12.2017 Gözüküyor Son Tarih.Fakat Yaş itibari ile 31.12.2018 e kadar yasal hakkım var dıye bılıyorum.Benım Askerlık subesıne gıdıp bır ıslem yaptırmama tekrardan ogrenım belgesı vermeme gerek varmı bır sıkıntı yasarmıyım? Birde lisanstan mezun olduktan sonra 2 sene tecil ettırmeyı dusunuyorum.Boyle bır hakkım var dımı ve bu hak mezunıyet tarıhınden ıtıbaren 2 yıl mı olmuş oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kardeşim 1988 doğumlu olduğun için 31 Aralık 2018 tarihine kadar lisans seviyesinde kaydın aktif olduğunca tecil hakkın var. Daha sonrasında ise 2 yıl daha tecil hakkın var. Şubeye gitmene gerek yok. Ancak okulu bitirince 2 ay içinde şubeye gidip tecil işlemlerini yaptırmalısın yoksa yoklama kaçağı durumuna düşersin.

      Sil
  31. Hocam kolay gelsin 1989 doğumluyum 2010 da aöf lisansa kayıt oldum şuanda öğrencilik aktif fakat e devlette askerlik tecil tarihi 31.12.2017 gözüküyor ne yapmam lazım durumum nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda hiçbir şey yapmama gerek yok öğrenciliğin aktif olduğu sürece 31 Aralık 2018 tarihine kadar tecillisin. Üniversite otomatik olarak kaydın olduğunu şubeye bildirince e-devletteki o tarih değişecektir. ancak 31 Aralık 2018 den sonra da tecilli olman için lisansı tamamlamalısın çünkü 29 yaş sınırına ulaşıyorsun.

      Sil
    2. Peki hocam asker kaçağı bakaya olma durumum olmaz demi çünkü okulda 7 yılımı doldurmuş oluyorum

      Sil
  32. İyi akşamlar hocam 26.12.1996 doğumluyum açık öğretim lisesi ögrencisiyim 7 8 ekimde yapilan ek sinav sonucu mezun olucaktim ancak sinav tarihin kaçırdım ve 2017-2018 1.döneminde kayit yenilemedim sorum şu olucak askerlik durumum ne olur 31.12.2018 tarihine kadar tecilliyim kaydim pasif durumda e devlette sorguladigimda 2018 sonuna kadar tecilli yaziyor askerlik şubesine 2 defa gidip sordum bi sıkıntı olmaz dediler zaten 2.dönem mezun oluyosun diplomanla gel 3 yıl tecil yapalım dediler ama yinede içim bi şüphe oluştu sizce bi sıkıntı olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir sıkıntı olmaz kardeşim şubedekilerin dedikleri gibi mezun olunca git ve 3 yıl daha tecil hakkını kullan.

      Sil
  33. Merhaba ÇOK ACİL LÜTFEN CEVAPLAYIN
    1988 doğumluyum ve 31.12.2017 tarihine kadar tecilliyim 2018 itibari ile tecilim bitiyor.
    AOF 4 sınıfa ancak nisan 2018 de geçiyorum. Sorum şu:
    1-) Kayıt yenilediğimde 30 yaşında oluyorum ve AOF kayıt yenilememe izin verirmi ?
    6 ay kaçak olarak okulu bitiririm en azından.
    2-) Okulun tecili haricinde hiç tecil hakkımı kulllanmadım 2 yıl tecilim okulu bitirmesem bile geçerlimi (29 u geçtikten sonra)
    çok tesekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aöf kayıt yenilemene izin verir onda sorun olmaz zaten sadece harç yatırıp internetten kayıt yenileyeceksin. 29 yaşını geçttikten sonra mezun olunca da 2 yıl tecil hakkını kullanabilirsin. Burda kural 35 yaşını geçmemiş olmaktır.

      Sil
  34. Kaçak veya bakaya durumdayken e devlette askerlik durum belgesinde ne yazar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e devlette en yakın askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekir şeklinde bir ibare yazar.

      Sil
    2. Hocam ben 1. Üni bitirdim 2015 te diploma ile 2 yıl tecil hakkımı kullandım. bu senede aöf den yeni okula kayıt oldum tecil bu sene sonu bitiyor. Benim sorum şu 1 sene daha aöf otomatik tecil yaparmı şimdiddn teşekkür ederim

      Sil
    3. ilk bitirdiğin üniversite önlisans ve yeni kayıt olduğun üniversite lisans ise tecil yaptırabilirsin.

      Sil
  35. Tecili okullar açıldığında bozdurdum.e devlette Şubat 7 2018 e kadar askerlik sıkıntı bulunmamakta gibisinden yazı var ne zaman giderim .Bide tecili bozdurduktan sonra okula gitmedim kayıt yenilemedim dondurmadim hiç bişi yapmadım sıkıntı olurmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat celbinden sonraki celp döneminde askere gideceksin demektir. Şubat 7 den sonra şubeye giderek muayene sevk işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
    2. tühhhh be mayısamı kaldık şubatta kitsem güzel olurdu ama sağlık olsun cevabın için tşklr <3

      Sil
  36. Merhaba ben istanbul üniversitesi auzef öğrencisiyim 25.02.1992 doğumluyum e devlette 31.12.2017 tecilim bitiyor 7 yılda okulu bitiremedim tecil hakkım kac yıl daha var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 yıl mevzusu kalktı öğrenciliğin aktif olarak devam ettiği sürece 29 yaşını doldurana kadar tecil ettirebilirsin.

      Sil
  37. Ben 2 yıllıktan mezun olduktan sonra diploma ile 2 tecil yatırdım bu sene sonuna kadar. Ama bu sne açıköğretime yazıldım 2 yıllık. 89 doğumluyum tecil hakkım varmı yoksa kaçağamı düşücem bu ay sobundan sonra. Bide ilk okuduğum ünide ™kaçağa düşmüştüm ek c2 belgesini kullandım orda geçenlerde aöf ye gdip iatediğimde sistemin bana otomatik olarak o belgeyi vermediğini söyledi. Yani kısacası 1 sene daha tecil ettirebilirmiyim teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır tecil hakkın yok. Yeni kayıt olduğun üniversite en az lisans seviyesinde olmalı idi. Yıl sonundan sonra kaçak durumuna düşersin en yakın zamanda askerlik şubesine gidip sevk işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
  38. Merhaba ben açık öğretim öğrencisiyim. okula 2010 yılında kayıt olmuştum bu yüzden 31/12/2017 tarihine kadar tecil hakkım var e-devlette böyle gözüküyor. açık öğretimde şuan aktif öğrenci gözüküyorum okulum daha bitmedi. askeri sitede okul bitmediği sürece 29 yaşına kadar tecil hakkı var diyor fakat e-devlette niye böyle gözüküyor? bizzat kendim mi gidip kaydı yenilemeliyim? bu arada 1992 doğumluyum. lütfen cevaplar mısınız benim için hayati derecede önemli, işlerimden dolayı askeriyeye gidip soramadım. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31/12/2017 tarihinden sonra öğrenci belgen nüfüs cüzdanınla birlikte şubeye giderek tecilini uzattırabilirsin.

      Sil
    2. aöf'yi aradığımda yıllık olarak aktif tüm öğrencilerimizin tecili için askeriyeye bilgi veriyoruz dediler fakat dediğinizi yapıcam bunlara güven olmaz. bakaya durumuna düşmek istemiyorum. teşekkürler

      Sil
  39. Merhaba 10.05.1989 doğumluyum, her dönem normal kaydımı yaptırıyorum fakat bu dönem bir karışıklığa denk geldi atladım şu an öğrenciliğim pasif durumda. Tecilim ise 31.12.2017 de bitiyor.
    Bir daha ki yenileme şubat yada martta sanırım. Normal ödememi yapıp kayıt yaptırsam tecilim seneye uzar mı. Yoksa önce kayıt yapıp öğrenci belgesi alıp askerlik şubesine mi gitmem gerekicek.
    Veya hepsinden de hariç kayıt yaptıramaz mıyım artık kaçak durumuna mı düşerim bundan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar kayıt yaptırıp aktif duruma geçince öğrenci belgenle birlikte şubeye gidip tecil yaptırmayı dene. Bazı şubeler bu durumlarda tecil yapmıyor bazıları yapıyor.

      Sil
    2. Pardon yanlış yazmışım edevlette tecilim 31.12.2018 de bitecek görünyor, yani hali hazırda 1 yıl daha tecil hakkım var fakat öğrenciliğim pasif. Bu şubatta tekrar aktif edeceğim yinede şubeye gitmem gerekir mi acaba

      Sil
  40. selam ben 1996 doğumluyum.açık öğretim lisesinde okuyorum2017 aralık ayının sonuna kadar tecilim var son iki dönemdır kaydımı yenılemedim tecil yapma hakkım var mı acaba. cevaplarsanız sevinirim.







    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecil için açık öğretim kaydını yaptırman gerekirdi.

      Sil
  41. merhabalar 1989 doğumluyum örgün egitimde lisans okuyorum aralık 2018 e kadar tecilliyim okul seneye 1.döneme bitecek azami süreyi aştığım için harç ödüyorum ancak şimdi 2.dönem için harç parası yatırmazsam tecil bozulur mu bir sıkıntı çıkar mı teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenciliğinin aktif olması çok önemli. Bu konuda askerlik şubesine bir danış derim.

      Sil
  42. Merhabalar efendim benim e-devlette tecilim 31/12/2018 e kadar gözüküyor 19/07/1993 doğumluyum, aöf hakla ilişkiler ön lisans okumaktayım alttan 5 dersim var bahar dönemi dersleri güz dönemi için kayıt yenilemedim şuanda pasif gösteriyor öğrenciliğimi 2018 şubatta öğrenciligimi aktif hale getiricem aceba kayıt olurken sıkıntı yaşarmıyım yoksa hala devam eder dersleri verirsem lisansa tamamlayabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır durumunu tekrar aktifleştirirken askerlik durum belgesi zaten istenmemektedir. Şubatta durumunu aktifleştirip lisansa tamamlayabilirsin.

      Sil
  43. MERHABALAR CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.

    AÇIK ÖĞRETİM 4. SINIF ÖĞRENCİSİYİM TECİLİM 31.12.2017 TARİHİNDE BİTİYOR ASKERLİK ŞUBESİNİ ARADIM OCAK AYINDA ÖĞRENCİLİK BELGENİ YOLLA TECİLİNİ YAPALIM DEDİLER Bİ SIKINTI OLURMU AYRICA NE KADAR DAHA TECİL HAKKIM VAR 03.04.1990 DOĞUMLUYUM

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır bi sıkıntı olmaz öğrencilğin aktif olduğu süece 29 yaş sonuna kadar tecil ettirebilirsin. 29 yaşından sonra tecil ettirmek istersen yüksek lisans ya da doktoro yapmak zorundasın.

      Sil
  44. Merhaba 1996 doğumluyum liseyi bitirdikten 1 sene sonra üniversite kazanamadığım için tecil ettirdim 2 yıl sonra 4 yıllık üniversite kazandım okuyorum fakat sene sonunda bırakıp ağustosta tekrardan yeni bir üniversite kazanıp kayıt olacam şuan ki üniversitemin parasını ödemediğim için( özel okul) sistemde pasif öğrenci olarak gözüküyorum askerlik şubesine gidip tekrardan tecil etme hakkım var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır öğrencilik durumun pasif iken öğrenim nedeniyle tecil ettiremezsin.

      Sil
    2. Peki kaçak olarak mı sistemde gözükürüm

      Sil
  45. Merhaba aöf okuyodum tecilli bozdurup askere gitmek istedim subaatta askere gitcem ama bazı sebeblerden dolayi gidemiyorum gitmeyip agustosta tekrar okula yazilsam tecil tekrar olurmu 1995 doğumluyum

    YanıtlaSil
  46. Merhaba ben 1991 doğumluyum. İlk donem dersim olmadığından kayıt yenilemedim. Tecilim 31.12.2017 tarihinde bitiyor. 1 Ocak itibariyle yoklama kaçağı olup askere alınırmıyım. Şubatta ikinci dönem için kayıt yaptıracağım. Bu kayıttan sonra tecilim ertelenirmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı şubeler yapıyor bazıları yapmıyor şubeden öğrenmen gerek.

      Sil
  47. Askerliğim tecilli. Açıkögretim fakültesinde okuyorum ama bu dönem kayıt yaptıramadım ve askere gitmek istiyorum. Şuan tecili bozdursam ne zaman askere giderim. Net bi bilgisi olan varsa. Yardımcı olursa sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an tecil bozdursan %90 ihtimalle mayıs celbinde askere gidersin

      Sil
  48. Arkadaşlar 93 doğumluyum Anadolu Üniversitesinde okuyorum bu sene kayıt yaptıramadım askere gitmek istiyorum tecili bozdursam hemen askere gider miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet önümüzdeki ilk celp döneminde askere alınırsın. Ancak şubat celbi için çok geç kaldın. En erken mayıs celbinde askere gidersin.

      Sil
  49. Arkadaşlar ben harç parasını yatırmadım 2 yıllık 4 oldu bitiremedik şimdi askerlikle ilgili sıkıntı var 4 ocaktaki ygs harç parasını yatırsam yada 12 şubattaki AÖF harç parası yatırsam uzar mı var mı bilgilendirebilecdk birileri

    YanıtlaSil
  50. Merhaba abi 1998 doğumluyum askeriyeye c2 belgemi verdim ama ilk dönem sınavıma girmedin ne olur acaba bozulurmu tecil im

    YanıtlaSil
  51. Merhaba, 2010 yilinda universite kaydim var, meslek yuksek okul bitirdim.2013 yilinda aof'e kayit oldum.arada hic bosluk yok.aof sitesinde kaydim aktif gozukuyor.fakat e devlette 31.12.2017 tarihine kadar ogrenci oldugu surece bir sıkıntısı bulunmamaktadir diyor.21.04.1992 dogunluyum.tecil hakkim bulunuyor mu.yardimci olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrencilğin bu şekilde aktif olduğu sürece 31 aralık 2021 tarihine kadar tecil hakkın var.

      Sil
  52. merhaba 2010-2013 yılları arasında meslek yüksek okulundan mezun oldum.2013 yılında acıköğretim işletme bölümüne kayıt yaptırdım okulum hala bitmedi.tecil tarihi 31.12.2017 gözüküyor e-devlette. 1992 doğumluyum daha tecil hakkım varmıdır.7 yıl okuma süresi diye bişeyler söyleniyor.şuanda aktif olarak aöfde okuyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okul otomatik olarak tecilini uzzatıracaktır sıkıntı yok.

      Sil
  53. Merhaba 16/08/1991 doğumluyum 31/12/2019 tarihine kadar tecilim var. aöf lisansta 2 yıldır devam devam eden pasif öğrenciliğim var. 2 senedir yurtdışındayım 5-6 ayda bir hava alanı pasaport kontrolden geçiyorum. hiçbir sıkıntı olmadı ama 15 nisanda eşim ve çocuklarımla beraber kesin dönüş yapacam. herhangi bir sıkıntı yaşama ihtimalim var mı acaba var ise burda konsolosluğa gidip son tecil hakkımı kullanıp öyle dönüş yapayım diyorum bu konuda yardım olursanız sevinirim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı olduğunuzdan tutanak imzalatabilirler bunun dışında bir sıkıntı olmaz.

      Sil
  54. Merhabalar 92 doğumluyum 2012 senesinde aöfe kayıt oldum sandece 1 dönem kayıt yeniletmedim 2014 yılının bahar döneminde ondan sonra 2017 yılının sonuna kadar tecilde herhangi bir sıkıntı yaşamadım azami süremi doldurduğum için ek-c2 belgesini alıp şubeye postaladım ama geçmiş dönemlerden 1 dönem kayıt yenilemediğim için tecilde sıkıntı olur mu? halen daha aktif öğrenciyim yanıtlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  55. Arkadaşlar merhaba şimdi olayı baştan anlatayım. 2010 AÖF Lisans girişliyim.Şuan 4.sınıftayım.Ama bu sene ödeme felan yapmadım öğrencilik durumum pasif görünüyor.Askerlik durum belgesinde

    ASKERLIK DURUM BELGESI SORGULAMA SONUÇLARI (*)
    ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/02/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI
    YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENI : SON YOKLAMAYA TABI

    yazmaktadır.Okulun kayıt yenileme tarihi ise 12 Şubat.Ben şimdi 12 Şubatta kayıt yenileyip EK C2 belgesini alıp götürsem olur mu ?Yani belirtilen tarihi geçmiş olacak ama yoklama tarihi ne zamandır nedir bilmediğimden kaldım öylece ne yapmam gerekiyor bana lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bekleme hemen ek c2 belgesi al ve şubeye git tecil ettir.

      Sil
  56. Arkadaşlar Açık öğretim fakültesine kayıtlı iseniz ve 7 yıl azami sürenizi doldurduysanız 7.yılın sonunda büronuzdan alacağınız "ek c2" belgenizi (Öğrenci Durum Belgesi) kendiniz şubenize götürmeniz gerekiyor.Herhangi bir askerlik şubesinde yapabilirsiniz fakat bazı memurlar kendi şubende yapman gerekir diyebiliyor.Şayet kütüğünüz yaşadığınız şehir değilse kütüğünüzün kayıtlı olduğu askerlik şubesi ile telefonla görüşün eğer kabul ederse PTT'den posta yoluyla gönderebilirsiniz(Tavsiyem iadeli taahhütlü posta ile yollamanız).7 yıl olan azami öğrenim süresi sonunda aöf kendi tecil etmiyor. 7. yılın sonunda her yıl ocak ayında tecil ettirdiğiniz sürece her sene 1'er yıl ileri atıyor biginize..

    YanıtlaSil
  57. ARKADAŞLAR MERHABA
    17.09.1995 DOĞUMLUYUM AÖF KAYDIM ÖNLİSANS 2013 EYLÜL DE OLDU FAKAT HALA BİTİREMEDİM. TECİLİM 31.12.2017 DE BİTTİ BUGUN GİRDİM 04.02.2018 E KADAR SAKINCASI YOKTUR ERTELEME NEDENİ : SON YOKLAMAYA TABİ YAZIYOR. ÖĞRENCİLİYİM AKTİF ŞUAN . ÖĞRENCİ BELGESİYLE GİTSEM TECİL YAPABİLİYORMUYUM. YARDIMCI OLURMUSUNZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki öğrenci belgenle birlikte şubeye git ve tecil işlemlerini yaptır.

      Sil
    2. HOCAM BAZI YERLERDE SON YOKLAMAYA TABİ YAZISI YAZANLAR İÇİN TECİL İŞLEMİ YAPMAZ DENİLİYOR AMA ASLI NEDİR.

      Sil
  58. Arkadaslar 95 doğumluyum 31.12.2017 tecil bitti ve suan kacak geziyorum hazirandaki sinava girmek istiyorum girebilirmiyim ve yakalansam gotururlermi

    YanıtlaSil
  59. hoam merhababen aöl de silik olarak gözüküyorum 2012 kayıtlıyım 4 dönem öğrencş oldum yarn kayıtım yenileyip tecil işlemi isteyeceğim yoklama kaçağı gozukuyorum sizce mumkunmudur

    YanıtlaSil
  60. İyi günler ben Aöf bürosuna kayıtlı öğrenciyim gecen sene 1 dönem harç ücretini yatırmadım e-devletten askelik durum belgemi sorgulattığımda 04/02/2018 de askere çağırıyorlar en son tecil hakkım 31/12/2022 tarihine kadar ben bu dönem tekrar harç ücretini yatırdım öğrenciliğim aktif görünüyordu öğrenci belgesini alıp askerlik şubesine gitsem tekrar uzatılır mı tecil hakkım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgen ve kimliğinle şubeye git işlemlerini yaptır.

      Sil
    2. işlemini yaptılar mı ?bende aynı sorun var gıdıyorum otomatık olcak dıyolar son yoklamaya tabı yazıyor. sıkıntı cıkıcak tecılım bıtıyor subatta 04.02.2018 yazıyor oto yapılcak dıyolar dıger arkadaslarımkını yaptılar benımkınde sorun mu var anlamıyorum AOF te aktıf de gozukuyorum yasım 26

      Sil
  61. Dostum, ben 2 yıllık önlisans aöf öğrencisiyim, ama şuan okuduğum bölümü bitiremeyeceğim, sürem de doluyor tecilim 12:30:2018de bitiyor. Ben bu sene yeniden YGS girip 4 yıllık bir lisans kazansam, yeniden tecil ettirme şansım oluyor mu? çok acil lütfen cevaplarsan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 29 yaşından küçüksen tabiki yeniden tecil ettirebilirsin.

      Sil
    2. 2014-2015 sezonunda kayıt olmuştum, 3-4 yıldır bitiremiyorum bölümü yani malesef, ben de yeni bi bölüm okumak istiyorum bu bitmiyor çünkü. yenisini 4 yıllık aöf yazmak istiyorum. 23 yaşındayım. bunlara rağmen hala daha tecil ettirebilir miyim yeni 4 yıllık aöf ile?

      Sil
    3. evet tecil ettirebilirsin.

      Sil
    4. allah bin kere razı olsun, bin kere

      Sil
  62. Tecilim 2017 aralıkta bitti şuan kaçak geziyorum ve bir tane tebligat aldım bile. Eylül’de 4 yıllığa kayıt yaptıracağım fakat kaçak durumundayken tecil yapılabiliyor mu .? Ya da Bunu uzatmanın başka yolu var mı şuan 2 yıl uzattım ve tecilim bitti .

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar. 17.08.1994 doğumluyum. 30.12.2018 e kadar tecilim var. Benim sorum ise şu ; Şu anda ben aöf önlisansta aktif öğrenci gözüküyorum. Daha önceden de aöf önlisans adalet bölümü mezunuyum. Harç yaptırmayıp 2018 üniversite sınavlarına girip lisans yazdığımı varsayarak 2019 için tecil hakkım olur mu? Ayrıca bu lisans bölümü pasif olarak aöf kaydının üzerine aöf lisans olabilir mi yoksa illa örgün mü olmalı? Şimdiden cevaplayanlara teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  64. Merhabalar
    1995 doğumluyum ve Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim. Beni polis çevirdi ve bana tecilimin bittiğini söyledi. Fakat ben okuyorum ve tecil için şubeye 2 sene önce gittiğimd3 31.12.2017 ye kadar tecilli olduğumu aksi durumda okumazsam eğer asker olacağım söylendi. Okula kayıt olduğumda öğrenci işlerinden öğrenci belgesi talep ettim ki askeri şubeye ileteyim diye. Ancak okul bana gerek yok öğrenci olarak görüneceksiniz diye bir cevap verdi ve hata edip güvendim. Şuan şubeye öğrenci belgem ve memur beyin tutanağı ile gittiğimde bir sürprizle karşılaşır mıyım ? Tecil edilir miyim ve başım bunun yüzünde ağrır mı hocam şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır yaşamazsın ancak öğrenci belgenle birlikte en yakın zamanda mutlaka şubeye git.

      Sil
  65. Merhaba ben 2011 istanbul auzef kayitli ögrenciyim bu sene sınava girecem eğer farkli bir örgün bölum kazanırsam askerlik tecil olurmu yasim 25

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar 93 doğumluyum 2012 yılında 4 yıllık aöf işletme kazandım daha sonra 2016 yılında 4 yıllık örgün öğretim kazandım şuan örgün okuyorum aöf kaydımı 2 seneye yakın bir süredir yenilemedim pasif durumda gözüküyorum 31/12/2019 tarihine kadar tecil hakkım hala gözüküyor aöfden kaydımı sildirsem örgün öğretim üzerinden kaydımı tekrar devam ettirebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki örgün ya da aöf hiç farketmez herhangi birinde aktif olarak öğrenci kaydınız olduğu sürece 29 yaş sonuna kadar askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

      Sil
    2. Peki 4 yıllık aöf kaydını sildirince örgünden devam ediyorum örgün devam ederken tekrar sınava girdim 2 yıllık aöf kazandım tekrar tecil ettirebilirmiyim birde aöf sildirmeden örgün okuldan ekc2 belgesi alıp askerlik şubesine gitsem tecilimi değiştirirlermi yoksa sildiripdemi gitmem lazım

      Sil
    3. gökçer sorundan hiçbişey anlamadım kardeşim :(

      Sil
  67. 4 yıllık örgün eğitim bitince tekrar üniversite kazansam 4 yıllık yada 2 yıllık tekrar tecil ettirebilirmiyim bu birinci soru ikinci sorum ise tecili örgün eğitme geçirmek için okuldan belge alıp şubeye gitsem tecilimi değiştirebilirmiyim yada illa aöf deki kaydımı sildirmek zorundamıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 yıllık örgün eğitim sonunda ister örgün ister açıktan 2 yıllık bir programa yazılırsan tecil ettiremezsin. Tecil için lisans üstü eğitim yapman gerekir ama mezun olarak 2 yıl tecil ettirebilirsin. Aöf kaydını sildirmek zorunda değilsin tecilini örgüne geçirme diye bişey yok okul zaten her eğitim öğretim döneminde şubeye bilgi veriyor senin bişey yapmana gerek yok.

      Sil
  68. hocam merhaba aöf öğrencisiyim 2017 aralıkta tecil btiyordu öğrenci durum belgesi ile şubeye gidip işlem yaptıdık yeni yılda 1 ocakta edevlet üzerinden kontrol edebilirsin dendi edevlette belge aynı duruyor değişmemiş 2017 aralık yazıyor şubeyi aradım güncel değil diye şubat gibi mart gibi güncellenir diyor yalnız sorun iş yeri askeri durum belgesi istiyor sizden alsam belgeyi diyorum bizdekide dediğimiz tarihte güncellenir diyor sistem böylemi
    ilerliyor haklılık payı varmı size bir sormak istedim hani edevletteki güncel değil onlardaki niye güncel değil hayır o değil biz işyerine nasıl güncel olmayan durum belgesi verecez bilgin varsa cevaplarmısın hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik şubesine gidip güncel askerlik durum belgesini alabilirsin.

      Sil
    2. kardeş tecil bitse bile öğrenci belgesi ile yeniden tecil ettireibldin mi ?

      Sil
  69. Merhaba,
    8 Ağustos 1989 doğumluyum. Eylül 2014'te yüksek lisansa kaydoldum ve şuan tez aşamasındayım. Tezimi en erken Temmuz 2018'de verebileceğim fakat Tecilim 26 Mart 2018'de bitiyor. Okuldaki ilgili kişi daha fazla tecil alamayacağımı söyledi. Normal şartlarda yüksek lisanstan mezun olunca 1 yıl tecil hakkım oluyor bunu biliyorum ancak şu anki durumda süreç benim için nasıl işleyecek bir bilgim yok. Hedefim yüksek lisansı bitirip doktoraya kaydolmak. Sıkıntım 26 Mart ile potansiyel mezuniyet tarihim Temmuz 2018 arasını nasıl atlatabileceğim? Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz 2018 tarihine kadar yani mezun oluncaya kadar hiç bişey yapmana gerek yok mezun olunca yüksek lisans diploman ile birlikte 1 yıl tecil hakkını kullanırsın. Sorun olmaz.

      Sil
  70. selamın aleyküm ben aöf kyıt yaptım tecilim 2017aralık30 bitti 30 yaşıma28 gün var lisans okuyamadım ben evliyim ve 6 ay çalışmam lazım 2 çocuk bir eşim ve ben askeriyeden 6 ay izin alabilirmiyim geride bıraktıgım para yetmediğinden dolayı selmetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır maalesef alamazsınız. Asker kaçağı durumuna düşersiniz.

      Sil
  71. Merhaba, aof de okuyorum 1992 li dogumluyum 2012 yılında 2 yıllık meslekı yuksek okul bıtırıp aof ye kayıt yaptırdım 2013 yılında , 31.12.2017 tarıhıne kadar erteleme verıldı o erteleme zarfı ıcınde toplam 3 kere harc yatırmayı gecıktırdım , son donemde harcımı yatırdım AOF sıstemınde AKTIF gozukmekteyım, fakat suan sorgulama yaptıgımda 04.02.2018 tarıhıne kadar sakınca yoktur yazmakta , erteleme sebebıde SON YOKLAMAYA tabı yazıyor, askerı subeye gıdıyorum otomatık yapıcaklar dıyolar ama dıger butun aynı bolumde okudugum arkadaslarıma işlem yapıldı benım hala işlemım yapıldımı bı sorun mu var acaba benım durumumda? bu arada ek-c2 belgemıde cıkarabılıyorum, ama işlemimi yapmıyolar otomatık olcak bız sızı arıyacagız dıyolar.. subat ın 4unden sonra kacak durumuna dusucem buyuk olasılıklı bu durumla ılgılı bılgısı olan varmı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. otomatik yapılacaktır. Kaçak duruma düşsen bile bu sistemin hatası olduğu için ek-c2 belgenle tecilin yapılır merak etme.

      Sil
  72. son tecil tarihim 28 ocak yüksek lisans kaydım 24 ocakta tamamlandı.tecili kayıt tarihime göre mi yaparlar yoksa şubeye ne zaman bildirilirse o tarihe göre mi yaparlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıt tarihine göre tecil işlemleri yapılır.

      Sil
  73. Askerlik tecil belgesinde

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE 31/12/2020
    TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. ÖĞRENCİLİĞİ
    SONA ERDİĞİ TAKDİRDE, 2 AY İÇERİSİNDE EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT
    ETMESİ GEREKMEKTEDİR. yazıyor

    öğrenci belgemde ise

    Ögrencilik Hakkı Var mı? : Yok
    Ögrencilik Hakkının Bittigi Tarih : 20/08/2017
    ILGILI MAKAMA
    Yukarıda kimlik bilgileri verilen ögrenci İTÜ ögrencisidir.

    yazıyor bu durumda benim herhangi bir işlem yapmama gerek var mı ? Tecilim geçerli midir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elindeki öğrenci belgesi ile askerlik şubesine git. sanırım üst üste çok sınıf tekrarı yaptın. böylesi durumlarda tecil yapıp yapmamak şubenin takdirinde.

      Sil
    2. haziran ayında mezun oldum ama öğrenciliğim devam etsin diye çift ana dal yapıyordum hiç ders almadım diye öğrencilik hakkı yok yazıyor. Askerlik şubesi böyle durumda ne yapıyor acaba

      Sil
  74. Merhabalar. 31.12.2019 tarihine kadar tecilliyim. Bu yaz meslekyüksek okulum ile ilişkimi kesip, akabinde yine 2018/2019 öğretim yılında AÖFakultesine kayıt olacağım. Şuan bahar yılı katkı payımı yatırmasam, öğrenciliğim 6 aylığına pasif durumuna çıkacağı için askere çağrılma durumum olur mu ? AÖF'e kayıt olacağım için boşuna katkı payı ödemek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  75. Merhabalar 2012 yılında üniversiteyi kazandım ve 2017 yılında lisans mezunu oldum 2015 yılında acikogretimde işletme lisans programina yazıldim e devletten sorgulattigimda 2022 ye kadar tecilli gözüküyorum normalde 2019 olması gerekiyor 4 yıllık bir okuldan mezun olduğumdan belli aralıklarla bakıyorum e devletten ama tecil tarihi 2022 olarak gözüküyor bir sıkıntı ile karsilasirmiyim internette arastirsigimda bir kişinin daha basına gelmiş böyle bir olay ne yapmam gerekiyor şimdiden cevabınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  76. Merhaba

    Ben 31.07.1990 doğumluyum dikey geçiş açıköğretimden 31.12.2019 kadar tecilliyim öğrenciliğim şu an aktif durumda. bahar dönemi kaydını yenilemezsem pasif duruma düşeceğim. Tecilim iptal olur mu. Askeriye aktif Öğrenci durumunu sene başında mı çekiyor. Gelecek sene kayıt yapsam kurtarır mıyım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorun bende de var. İki yorum yukarıda belirttim. Bende merak ediyorum

      Sil
  77. Merhaba, askerlik tecilim 4 şubatta bitiyor, sabah da ders kaydım var ve birinci sınıfım şu an. 2013 ağustosta tecil yaptırmıştım ilk olarak o bitiyor. ve bu okulda ilk senem şu an, 95 doğumluyum. okul bana ders kaydını yaptıktan sonra okul askeriyeye bildirir dedi.
    Vaktim de az kaldı, ders kaydını yaptıktan sonra onayı beklemeden ya da onay gelince, eğer hala yapılmadıysa EK-C2 belgesi alıp askeriye de kendim yaptırsam sorun olur mu?
    Bu arada açıköğretim değil, osmangazi üniversitesinde okuyorum.
    En kısa sürede bana bi yol gösterirseniz çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekc-2 beglenle birlikte şubeye giderek tecil işlemlerini kendin yaptır.

      Sil
  78. Ben Açık öğretime liseden mezun olduğum sene kayıt yaptırdım. Şuan 2022 ye kadar askerlik durumum tecilli gözüküyor. 2017 eylül ayında aöf kayıt yenileme yaptırmadım. Şuan aöf sitesinde pasif gözüküyorum. Eğer bu dönemde yenilemezsem askerlik tecilim iptal mi oluyor ?

    YanıtlaSil
  79. Merhaba Uludağ üniversitesinde veterinerlik fakültesinde okuyorum kaydımi yenilemeyi unuttum 90 dogumluyum,e devlette tecil tarihim 31.12.2017 görünüyor.bir dahaki dönem.kayit yenilesem sıkıntı olurmu yoksa direk askere mi alırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubeden şubeye değişiyor bir dahaki döneme kayıt yenileyip hemen tecil için şubeye git.

      Sil
  80. Merhabalar. 1995 doğumluyum. 4 Eylül 2014 tarihinde bir önlisans programına kayıt olmuştum. 1 sene devam ettikten sonra hiç bir işlem yapmadan bıraktım. E devlette 31 Aralık 2018 e kadar tecilli olduğum yazıyor. 14 Ağustos 2017 tarihinde bir açıköğretim önlisans programına kayıt oldum. 2014 tarihinde kayıt olduğum önlisans programında kaydım bulunduğu için 2. üniversite kapsamında kayıt olmuşum açıköğretim programına. E-devletten öğrenci belgesi sorgula dediğimde iki üniversite birden çıkıyor ve öğrencilik hakkı var mı kısmında var yazıyor ikisinde de. Benim sorum 2014 tarihinde kayıt olduğum üniversiteden öğrenciliğim silinirse benim askerlik şubesiyle ilgili işlem yapmama gerek var mı? Sonuçta o silinse bile açıköğretim programındaki kaydım devam edecek. Bir de açıköğretim programına kayıt olunca benim 31 Aralık 2018 de bitecek olan tecilim uzamadı. Tecil sürem bitince veya bitmesine yakın açıköğretim öğrencilik belgem ile askerlik şubesine gitsem tecilim uzatılır mı? 2014 de kayıt olduğum bölüm 2 senelikti ama bitirmedim onun tecili hala devam ediyor ve aktif öğrenci olarak görünüyorum hala e devlette. Açıköğretim de 2017 de kayıt olduğum bölümde 2 senelik. Bildiğim kadarıyla 2 senelik bölümü bitirince bir daha tecil ettirmek için 4 senelik bölüm kazanmak gerekiyor. Ben ilk kayıt olduğum 2 senelik bölümü bitirmediğim için 2 senelik açıköğretim öğrencilik belgem ile tecil ettirebilirim değil mi? Sorularım biraz uzun ve karışık oldu farkındayım özür dilerim ama bunları öğrenmem gerekiyor rahatlamam için. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim epey karışık yazmışsın ama ben kısa ve net cevap veriyim. İster önlisans ister lisans olarak öğrenci kaydın olduğu süresince 95li olduğun için 31 Aralık 2024 yılına kadar tecil ettirebilirsin. E-devletten askerlik durumunu takip et. Şu anda zaten 31 aralık 2018 kadar tecillisin ara ara kontrol et üniversite bildirimde bulundukça bu tecil süren her sene bir sonra sonraya otomatik olarak atar. Atmazsa öğrenci belgenle birlikte şubeye gidip sen tecil işlemlerini yaptırrısın.

      Sil
  81. Merhaba

    Ben 31.07.1990 doğumluyum dikey geçiş açıköğretimden 31.12.2019 kadar tecilliyim öğrenciliğim şu an aktif durumda. bahar dönemi kaydını yenilemezsem pasif duruma düşeceğim. Tecilim iptal olur mu. Askeriye aktif Öğrenci durumunu sene başında mı çekiyor. Gelecek sene kayıt yapsam kurtarır mıyım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecilin iptal olabilir sıkıntı yaşarsın. Riske girme kaydını yenile derim.

      Sil
    2. Teşekürler

      Sil
  82. Merhaba , ben 1995 doğumlu 2013 girişli lisans okuyorum fakat geçtiğimiz güz ve ondan önceki bahar döneminde kaydımı yeniletmedim yani okul parasını yatırmadım. Şu anda edevlette aktif öğrencil belgeniz bulunmuyor diyor baktığımda ama askerlik durum belgesi sorgulatınca ise 2020 ye kadar öğrencilik devam ettiği takdirde tecillisiniz diyor. Benim durumum nedir şu an ? Bu bahar dönemi için okula kaydımı yeniletmeli miyim ? Yoksa sorun yok mu ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzenli olarak okul harcını yatır tecil etmede şubeler sıkıntı çıkarıyorlar.

      Sil
    2. Şu an e-devlette tecilli gözüküyorum 2020 senesinin sonuna kadar. Ama okul kaydımı bu dönem yeniletmezsem sıkıntıya giriyorum yani öyle mi ?

      Sil
    3. evet şubeden şubeye değişmekle birlikte harcını yatırmayıp pasif duruma düşen öğrencilerin bazıları tecil işlemlerini yapmıyor bazıları yapıyor.

      Sil
  83. Merhabalar ben 16.02.1996 doğumluyum 2015'de bir aöf'sinin önlisans programına kayıt yaptım ama bir sene uzadı bu sene 3 yılım işte.ilk dönem harcını yatırdım ama ikinci dönem harcını yatırmasam bir sıkıntı çıkar mı ? tecilim 31.12.2022 de bitiyor ama öğrenciliği sona erdiğinde 2 ay içerisinde şubeye gitmeli yazıyor. Asıl sebebim ise şuanda hazirandaki üniversite sınavına hazırlandığım için harç yatırmak istemiyorum. üniversitiye gidene kadar(7ay içinde) bir sıkıntı yaşarmıyım ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  84. Merhabalar yüksek lisans okuyordum ancak 3 yıl içerside mezun olamadığımdan dolayı kaydım otomatik olarak silindi müfredat gereği o şekildeymiş.Askerlik tecil tarihim 25.08.2018 tarihinde ancak tekrardan yüksek lisans kayıt olmak istiyorum ve bir sonraki kayıt tarihi tam da benim askerlik tecil tarihimin bittiği tarihler yani 01.08.2018-01.09-2018 tarihleri arası değişmektedir.Bu durumda tecil uzatamama gibi bir durum söz konusu olur mu yoksa 15-20 gün bir süreden dolayı bir sıkıntı olmayıp tekrardan yüksek lisansa kayıt olup tecilimi uzatabilir miyim ? teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başka yüksek lisansa kabul edildiğine dair belgeyle şubeye gidin kayıt tarihinin 25/08/2018 sonrasına kaldığını söyleyin.Yardımcı olacaklardır.

      Sil
    2. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için bir sorum daha olucak internette okudum şimdi benim 25.08.2018 tarihine kadar tecilim var ancak yüksek lisans kaydım silindiği için üniversite hemen askerlik şubesine bildiriyormuş bu durumu ve o tecil otomatik olarak iptal oluyormuş öylemi ? kaydım silindiği günden itibaren yani bugün silindi kaydım artık yoklama kaçağa gözüküyormuşum ilk celp döneminde gidermişim askere böyle bir durum var mı ? tecil belgemin bozulması veya iptal olması ?

      Sil
    3. kaydınız silindiği tarih itibariyle 2 ay içinde şubeye gitmelisiniz yoksa yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.

      Sil
  85. Merhaba ben 2 yıllık myo 2014 de bitirdim sonra tecil yaptırdım ve hemen o yıl 4 yılık aöf bi bölüme yazıldım şuanda 4. sınıfım bu bahar dönemi 1 hafta sonra yapılacak olan kayıt yenilemede dersim olmadığı için durumum sordum dersim olmadığı için bahar dönemi pasif durumda olur dediler 8 ay sonra tekrar güz döneminden alacağım 1 dersim kaldı onuda 8 ay sonra güz döneminde verince okulum biticek 1994 doğumluyum ayrıca benim sorum şu e devlette 2021 e kadar ögrenciliğin devam etiği müddetçe 2021 e kadar tecillisin yazıyor kendim bugün askerlik şubeye gitim anlattım bir sorun olmaz yani askerlik tecili sıkıntısı olmaz dediler birisine daha sordum yine böyle çalışan pasif duruma düşünce sıkıntı olabilir dedi . ayrıca aöf deki danısmanada sordum kaydını ders olmasa dahi yeniletebilirsin dedi ve askerlik yönünden bir sakınca olmaz vb gibi şeyler dedi ama benim aklıma takıldı bu şimdi benim durumum bu aöf bahar döneminde kaydımı yenilemezsem pasif duruma düşerse nolur tecilim bozulurmu 2 ay sonra askerlik e cagırırlarmı kaydımı dersim olmasa dahi yenilemekde fayda varmı ? çok önemli benim için lütfen yorumunuzu bekliorm çok sağolun saygılarımla .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim pasif duruma düşünce bazı şubeler tecil işlemlerinde sorun çıkartıyor ancak sen şubeye sormuşsun ve birşey olmayacağını söylemişler o yüzden ister yenile ister yenileme senin kararı. Ancak para sıkıntın yoksa kafının rahat etmesini istiyorsan kaydını yenile derim.

      Sil
    2. anladım evet yenileyim diye düşünüyorum kafam rahat olması için birde 1 hafta sonra kayıt yenileme bahar dönemi baslayınca durumum pasif olacakya ozaman askerlik şubesine tekrar gidip baktırsam pasif drumdayken onlar daha iyi bilgi verirmi gidip sormamı önerirmisiniz ? çünkü askerlik şubeye gitim ordaki danışmanım tc mden aktif olduğunu gördü yani halen aktifdi sordugumda kayıdım pasif durumda degildi tekrar pasif olnca kayıt yenileme süresinde bir gidip sorup daha sağlıklı bilgi alınabilrmi ?

      Sil
    3. çok iyi olur ona göre hareket edersin ve bizide durumdan bilgilendirirsen sevinirim.

      Sil
    4. Merhaba, acaba sordunuz mu? Bende sizinle hemen hemen aynı durumdayım. 2020ye kadar tecilli gözüküyorum fakat bu dönem dersim yok, güz döneminde 1 dersim var sadece. 2017de önlisans bitirdim. Geçen senede dersim yoktu, bahar döneminde kayıt yenilememiştim bir sorun olmamıştı ama myo vardı o sırada. Bu arada 91 liyim

      Sil
  86. açıkögretimde okuyorum abi askerligim 31/12/2018 e kadar tecilli fakat ben 3 senedir kaydımı yenilemedim sıkıntı olurmu abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıt yenilemeden nasıl tecilli olabiliyorsun bi askerlik şubesine gidip durumunu sorgulatmanı öneririm.

      Sil
  87. 1996dogumluyum tecil tarihim 31.12.2019 ama önlisans okuyordum 2yıllık geçen yıl okulu bıraktım ama tecili bozdurmadım askere götürürlermi beni bi sıkıntı olurmu tecille ilgilii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tecilin bozulur en yakın zamanda askerlik şubesine git.

      Sil
  88. Subede daha once pasif veya aktif oldugum beli olmuyrmu

    YanıtlaSil
  89. BUTUN YAZILARI OKUDUM HU SORUMA CEVAP BULAMADIM . LUTGEN CEVAP????

    Ismim cumhur 20.07.1989 dogumluyum 2 yillik okudum bitti. Tecil ettirdim ve kisa donem askerlik icin kamu aöf den 4 yillik kamu yonetimi okuyorum fakat ayni zamanda calistigim icin okulu bitiremedim. Suan 5. Senemdeyim. Ve tecilin son yılındayım.Fakat 6 senede bitiricem okulu, 5 senede bitirmem gerekiyordu 29 yaş nedeniyle. Nasıl olcak simdi hocam yeni evliyim 1 sene uzatmak zorundayim bi kac ders icin uzun donem yapmak istemiyorum. Sonucta harclari yatiriyorum ve aktif durumdayim .Askerlik subesine 1 sene icin 590 tl odemeyi goze alabiliyorum fakat asker kacagi diye alip subeye goturme gibi sorunlarla karsilasirmiyim bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  90. ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABALAR. 1996 DOGUMLUYUM 2014 te örgün önlisans 2 yıl okuduktan sonra mezun olamadım ve hıcbısey yapmadım yanı ne harc yatırdım ne yenıleme yaptım. suan e devlet te 2018 sonu tecilli olarak gozukuyorum yani yıl sonu bıtıyor. ayrıca 2016 da 4 yıllık açıköğretim girişim var ve duzenli harc yatırıp kaydımı yenılıyorum. yıl sonunda tekrar tecili uzatabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  91. Selam, okulumda kaydım mevcut fakat bahar donemı harcını yatırmadım. balıkesir ünisi. 1994 dogumluyum. e devlet gibi yerde yuksek ogrenım kurumda kaydım gozukmuyor fakat okulda kaydım var. askerlık sıkıntı yartırmı eylulde yatırıcam tekrar harcı ama 2 ay ıcıersınde basvurmaası gerekır dıyor askerlık subesınde ogrenclıgı bıttıgı taktirde. bu sorun olur mu tesekkurler

    YanıtlaSil
  92. İyi günler 1990 doğumluyum bugün tekrardan kayıt yenileme yaptırdım aktif gözüküyordu kontrolünde yaptım.ancak e devletten askerlik durum belgemde en yakın askerlik şubesine müracaat edin yaziyor.acaba gitmeli miyim yoksa sistem daha tecilimi göstermiyormu

    YanıtlaSil
  93. Merhaba, 93 doğumluyum, tecilim 31.12.2018 e kadar şubat ayındaki harcı ödemeyip eylülde ödemeyi düşünüyorum şubat-eylül arasındaki zamanda aöf kaydımın silinmesi veya öğrenci durumumun pasif gözükmesinden dolayı tecilim iptal olurmu? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  94. Merhaba;
    23.03.1989 doğumluyum ve 2011 AÖF lisans girişliyim. Tek dersim kaldı ve bu dersi temmuz ayındaki bütünleme sınavlarında verme şansım var. Bahar döneminde herhangi bir dersim olmadığı ve öğrencilik belgesi ile herhangi bir işim olmadığı için kayıt yenileme işlemini yapmıyorum. E-devlet'ten kontrolleri sağladığımda 31.12.2018 tarihine kadar tecilli olarak görülüyorum. Öğrencilik durumunun Pasif duruma düşmesi temmuzdaki tek ders sınavına girene kadar askerlik durumu açısından bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  95. Mart 1996 doğumluyum.2016 yılında 2 yıllık uzaktan eğitim bölümüne kayıt olmuştum.Bu yıl 2.senem.Tecil tarihim 2020 olarak gözüküyor.Bu dönem harç yatırmazsam tecilim bozulur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selman kaydın pasif duruma düşer ve tecilin bozulabilir. Şubeyle görüşerek yap derim zira bazı şubeler pasif duruma düşünce tecil yapmıyorlar.

      Sil

Yorum Gönder