Ana içeriğe atla

Seferberlik Görev Emri Nasıl Öğrenilir 2023

Seferberlik görev emri herhangi bir doğal afet, savaş gibi ihtiyaç duyulması halinde askerliğini yapmış bireylerin yeniden askere çağrılmasıdır. Herkese çıkmaz. Milli Savunma Bakanlığı belli sayıda kişiyi herhangi bir olağanüstü halde ihtiyaç doğduğunda askere çağırmak üzere seçer. Yani her askerliğini yapmış kişinin seferberlik görev emri olmaz. Kendinize seferberlik görev emri çıkıp çıkmadığını e-devlet şifresi ile Milli Savunma Bakanlığı'nın Personel Seferberlik Tatbikat Sorgulama sayfasına girerek sorgulayabilirsiniz. Bunun için öncelikle buraya tıklayarak T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile siteye giriş yapın. Daha sonra aşağıda resimde gösterildiği gibi sağ üstteki arama kutusuna "seferberlik" yazın.
Daha sonra Personel Seferberlik Tatbikat Sorgulama sekmesine tıklayın. Tatbikat/Ferdi Seferberlik Eğitimi Görevlendirme Durumunuz yazan yerin karşısında "vardır" veya "yoktur" diye ibare bulunur. Eğer yoktur yazıyorsa seferberlik görev emriniz yok demektir. Eğer "vardır" yazıyorsa aşağıda  hangi birliğe görevlendirileceğiniz yazar.
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Merhaba. Sağ el 5. parmaktan tendon ameliyatı oldum ve bileğim açılarak tendon alındı ve 5. parmağıma nakledildi.Ameliyatın üzerinden 7 ay geçti ve parmağımda halen bir bükülme hareketi yol ve neredeyse parmağım 360 derece yamuk. Askerden muaf olabilir miyim ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder