Ana içeriğe atla

Askerde Banyo Yapmak, Banyo Süresi ve İhtiyaç Banyosu Nedir?

Askerde Banyo Yapmak
Her şeyde olduğu gibi banyo olayı da acemi ve usta birliğinde farklılık göstermektedir. Acemi birliğinde banyo günlü ve saatli olur. Çok az yerde 24 saat sıcak su vardır ancak çoğu birliklerde genelde 2 günde bir  akşamları 2 saatliğine sıcak su gelir ve çok fazla kişi olduğu için banyo süresi 5 dakikadır. Acemi birliğinde her şey sıra ile yapılır o yüzden hayatınızda ilk defa acemi birliğinde banyoya girmek için sıra yapacaksınız sırada bir müddet bekledikten sonra kabine girecek daha girer girmez arkanızda sırada bekleyen askerlerin "hadi beyler çabuk olalım, üşüdük" gibi bağırışlarını duyacaksınız. Alelacele yıkandıktan sonra çıkacaksınız. Yani acemi birliğinde banyo yapmak zulüm olacaktır.
Banyo süresi ne kadardır :
Kalabalık bölüklerde bu süre 5 dakika olarak belirlenir ancak kimse bu süreye riayet etmez bi giren çıkmaz bilmez takı sıcak su kesilene kadar..
Usta birliğinde banyo : Eğitim birliklerinden çok daha farklı olur çoğu yerde rahatça banyonuzu yapabilirsiniz süre sıkıntısı olmaz dilediğiniz kadar kalırsınız ama şans meselesi sıcak suyun iyi çalıştığı bir yere düşerseniz sorun olmaz ancak sorunlu bir yere düşerseniz banyo konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Askerde ihtiyaç banyosu nedir ?
Gece rüyada cünüp olan askerler için sabahları 05:30 - 6:00 arası ihtiyaç banyosu olur ancak ben ihtiyaç banyosunda sıcak su verildiğine şahit olmadım.Bu heryerde öyle olduğu anlamına gelmez ancak benim askerlik yaptığım yerde ihtiyaç banyosu için sabahları sıcak su gelmiyordu.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar