Ana içeriğe atla

Askerde Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet Alınıyor Mu ?

Askerde Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet Alınır Mı?
Askere gittiğiniz zaman sizin için bir özlük dosyası yapılır ve bütün bilgileriniz bu özlük dosyasının içinde bulunur. Daha sonra askeri kimlik çıkartılır akabinde nüfus cüzdanı ve ehliyet sizden alınarak bu hazırlanan özlük dosyasının içinde muhafaza edilir. Askerliğiniz boyunca nüfus cüzdanı yerine kimlik olarak askeri kimlik kartını kullanırsınız.

Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet Ne Zaman İade Edilir?
Tezkereyi aldığınızda bunlar size iade edilir. Şoför olursanız askeri ehliyet çıkartılır yani sivil ehliyetle araç kullanamazsınız askeri ehliyet ile askeri araç kullanabilirsiniz. İstisnalar dışında da nüfus cüzdanı ve ehliyetiniz size verilmez Ancak sınav gibi sivil hayatınıza dair resmi bir işlem için işiniz bitene kadar verilir ve daha sonra hemen geri alınır. İzine gittiğniz de izin kağıdı ve askeri kimliğinizle giderseniz prosedür olarak nüfus cüzdanınız elinize verilmez ama bu kurallar kati kurallar değildir ilgili komutan ile konuşup nüfus cüzdanına ihtiyacınız olduğunu söylerseniz dosyadan çıkartarak size verir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Hocam doğuda pkk otobüs çevirdiğinde izne giden askeri pek rahat anlayıp şehit edebilir bu durum için bi istisna varmı peki yazık bu vatanın evlatlarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim doğuda askerlik görevini yapanlar için ktm uygalaması var. Yani doğuda askerlik yapacağı birliğe giderken veya izne dönerken askerler ktmlerde toplanıyor ve topluca güvenli bir şekilde güvenli bölgelere dağıtılıyor.

      Sil

Yorum Gönder