Ana içeriğe atla

Askerde saçları kazıtmak yasak mı ?

Askerde Saç kazıtmak yasak mıdır ?
Askerde olanlar yada gidecek olanlar bu sorunun cevabını çok merak ediyorlar. Özellikle eğitim birliğinde en az 21 gün en fazla 60 gün sivil hayatla ilişiğiniz kesileceği için fırsat bu fırsat deyip kafayı kazıtmak yani usturaya vurdurmak istiyor insan. Ancak halk arasında bir rivayete göre saçlar kazıtıldığı zaman saç kökleri yenilenerek daha gür çıkarmış. Gerçekten de daha gür çıkar mı çıkmaz mı bilmem ama ben kendimden örnek vererek devam edeyim. Ben askerliğimi 356/2 kısa dönem er olarak Kastamonu 5.Jandarma eğitim alayında yaptım. Saçım seyrek olduğu ve döküldüğü için saçlarımı kazıtmak sıfıra vurdurmak aklımda hep vardı. Ancak yasak olduğunu söyledikleri için askere gitmeden sıfıra vurdurmaya cesaret edemedim.

Çarşı İzninde Saçlarımı Sıfıra Vurdurdum...
Acemi birliğinde yemin ettikten sonraki çarşı izninde koğuştan bir kaç arkadaş ile birlikte saçlarımızı kazıttık. İlk gün kalabalık arasında kaynadık ancak 2.gün komutanlar kafamızı ustura vurdurduğumuzu fark etti. Ve saçları sıfıra vurdurmanın yasak olduğunu en fazla 3 numara kısalığında kesilebileceğini söyleyerek ikaz ettiler. Bizde saçımızda hastalık olduğunu, aşırı dökülme ve kaşıntı olduğu için kestirdiğimizi söyledik. Komutanlarda eğer öyle bir sorununuz varsa kazıtmadan önce bize haber verip izin almanız gerekirdi dedi ve konu kapanıp gitti. Herhangi bir cezai işlem uygulamadılar. Normalde saçları sıfıra vurdurmak sivil itaatsizlik gibi isyan anlamına geldiği için yasak ancak bu yasak pek uygulanmıyor zaten saçımda saç kran var yada doktor sıfıra vurdurmamı söyledi gibi bahanelerle komutandan gidip izin alabilirsiniz. İzinsiz yaptırsanız dahi bir şey olmuyor. Askere gideceklere yada şu an askerlik görevini yapacak olanlara tavsiyem saçları kazıtmak için en iyi ortamdasınız sivilde saçları kazıtmak çok zor alacağı için öyle bir düşünceniz varsa bunu mutlaka yapın. Zaten kazıttıktan sonra yaklaşık 3 hafta da 3 numara kadar uzuyor saçlar. Kep de takacağınız için pek fazla sorun olmuyor hele eğitim birliğindeyseniz kalabalık arasında kaybolup gidiyorsunuz sizi fark edemiyorlar.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ek bilgi olarak: Yazar arkadaş doğru söylüyor.Ancak bu er ve erbaşlar için geçerlidir.Çünkü er ve erbaşlar geçici bugün var yarın yok.Ancak rütbeliler daimi ( 60 yaş emeklilik ) olduğundan kazıtmak gibi bir lüksü yok. ( Önemli Mazeretler dışında ) Aksi halde uyarı dan soruşturmaya kadar haklarında işlem yapılabiliyor.Ancak rütbeliler zaten kuralları mezun oldukları harp okullarında öğrendiklerinden bu saç kazıtma olayı daha çok er ve erbaşlara hitap eden ve halk arasında askere gidecekler için merak edilen bir husus ya da bilgidir.Yazar arkadaşın verdiği bilgilerde merakı olanlara yardımcı olmuştur umarım.Yazar arkadaşa tekrar teşekkür ediyoruz,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. 6. derede kel kalmış bir kişi içinde bu olay geçerli mi
    adam bildiğin kel askerden öncede kel yanlız yanlarda var onlarda uzun olunca çirkinlik oluyor bu adam askere gitmeden öncede kazıtsa sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbirşey olmaz kazıttırabilir kural olarak kafayı kazıtmak yasaktır ancak sen kafanı kazıttın diye birşey yapan yok rahat olun.

      Sil

Yorum Gönder