Ana içeriğe atla

Askerde Sürgün Yemek Ne Demek, Askerlik Sürgün Yerleri

Askerliğini yapanlardan askerde sürgün olanlar yada askerliğini sürgün yerinde yapanları çok duymuşunuzdur. Öncelikle askerde sürgün neden yenir onu açıklayalım.

Askerde sürgün neden yenir ?
Askerde sürgün yemenin birçok nedeni olabilirim ama hepsinin ana sebebi disiplinsizliktir. Askeri kurallar içinde çok büyük bir günah işleyeni sürgün ederler. Yerini değiştirirler. Bu sürgün sebepleri iki askerin birbiriyle kavga etmesi de olabilir komutanlarla kavga etmesi yada kışla içinde uyuşturucu kullanmak gibi bir nedenden ötürü de olabilir. Yani kural dışı davrananı sürerler. Çok basit olaylarda olmaz da tüm kışla içinde dikkat çekebilecek bariz bir hatada suçta bulunan askeri orada barındırmazlar.

Asker sürgün yerleri nerelerdir ?
Sürgün yerleri diye bir yer yoktur. Yani belli başlı bir yer değildir.Sürgün denilen şey zaten bir askerin yerinin değiştirilmesidir. Bir asker disiplinsizlik yaptığında yeri değiştirilir bir nevi ceza niteliğindedir.Yani çok duyulur benim askerlik yaptığım yer sürgün yeriydi diye ama hemen hemen her birlikte sürülmüş asker bulunur yani heryer asker sürgün yeri olabilir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Arkadaşlar merhaba benim sevgilim şuan askerde gelmesine 3 ay kaldı daha önce ankaradaydı ama komutanıyla kavga etti diye komutanı bunu İzmir bornovaya sürdü ama 1 ay oldu hala dosyası gelmedi sizce neden olabilir ?

    YanıtlaSil
  2. surgun yeri sıkıntılımı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder