Ana içeriğe atla

Askerde Rahat Etmenin Yolları

Askerde Rahat Etmenin Yolları
Bu yazıyı askere gidecek olanlara mutlaka  okutun. Çok işe yarayacağına inanıyorum. Zira buraya yazdığın her şey tecrübelerle sabittir. Acemi birliğinde gördüğüm yaşadığım olayları aktarıyorum. Baştan savma hiçbir şey yok buna emin olabilirsiniz. Eğitim sadece acemi birliğinde olur bu tüyolar usta birliğinde işe yaramaz çünkü usta birliğinde eğitim olmaz. Acemi birliğinde bölük olarak bir yerden bir yere giderken veya uygun adımda yürüyüş yaparken sekizerlik  yürüyüş koluna geçeceksiniz. Bu sıralama boy ölçüsüne göre yapılır ama kimse boy hizasına uymaz yüzden sekizerlik yürüyüş kolunda her zaman ortanın ortasında kendinize yer bulmaya çalışın. Çünkü en ön ve en arka sıralarda durursanız örneğin çıkacak herhangi bir angarya iş size patlar. Önden 3 sıra yada arkadan 5 sıra ayrıl komutuyla sıradan ayrılındır ve angarya işi size yıkarlar yüzden her zaman ortanın ortasında konuşlanmak faydanıza olacaktır. İkincisi ise komutana yakın durmayın isminizi simanızı onlara ezberletmeyin bu da çok önemli bir husus zira komutan birine bir iş vereceği zaman en yakındakine yada ismini bildiği kişiye seslenir o yüzden olabildiğinize kamu fule olun silik olmak faydanıza olacaktır.
 
Askerde Uyanık Olun...
Revire çeşitli bahanelerle 2 günde 1 yazdırın. Çünkü revire gidecekleri 11 gibi toplarlar yaklaşık 1.5 saat eğitimden kaçma imkanınız olur. Acemi birliği kalabalık olduğu için eğitimden kaçma fırsatınız çok olur. Acemi birliğinde içtima dışında her şeyden kaçmak mümkündür. İçtimalarda sayı alınacağı vakitler bellidir. Sayı sabah ve yat iltimasında alınır o yüzden sabah içtimasın dan sonra arazi olmaya bakın. Örneğin gidebiliyorsanız koğuşa gidin yatın yada gazinoya gidip tv izleyin çay için acemi birliğinde bir  bölüğün 350 kişi alayında en az 3000 askerden oluştuğu için sizin yokluğunuz fark etmeleri imkansız gibi bir şeydir. Dakika başı sayı da alınamayacağı için arazi olmanın yollarını arayın uyanık olun  ve fırsatları değerlendirin. Bölük binası önünde eğitim alanında yada alayın herhangi bir tarafında yürürken bir yerden bir yere giderken komutan seslendiği zaman hemen dönüp bakmayın önce duymazdan gelin etrafınızda çok asker olduğundan mutlaka biri dönüp bakacaktır. Eğer bir komutan durduk yere bir askere sesleniyorsa bilin ki bir iş verecektir komutanların gözünün içine bakmayın göz teması kurmayın sizi seçmesi kolaylaşmasın.
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Hiç birşeyden kaçmayın eğitimlerden kaçıp gazinoya veya koğuşa gitmeyin zira yakalanırsanız askerliği burnunuzdan getirirler adam olun ne salak olun ne de çok uyanık olun adam gibi askerliğinizi yapın zaten acemilikten sonra askerlik daha rahattır asıl zor olan acemiliktir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder