Ana içeriğe atla

Askerde Sivil Kurye Olmak

 
Askerde olabileceğiniz beklide en iyi görevdir sivil kurye olmak. Nedenini anlatmadan önce sivil kuryenin ne iş yaptığını yanı görev tanımını yapalım.

Sivil Kurye Ne İş Yapar: Usta birliklerinde Sivil kuryeler İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarında idari kısımda görev yapar ve karakola gelen evrakları kayıt eder ve ilgili yere dağıtımını yapar. Bu ilgili yerler Adalet Sarayları, İl Emniyet Müdürlüğü, Valilikler, Belediyeler olabilir. Zimmet karşılığı resmi evrakları sivil bir şekilde kurumlara götürür ve teslim eder oradan alınması gereken evrakları alır karakola getirir. Sivil kuryenin tanımı böyle şimdi size sivil kurye olmanın avantajlarını yazayım.

Sivil kurye olmanın avantajları:
İstediğiniz zaman dışarı çıkarsanız örneğin adliyeye evrak teslim etmek için sabah çıkar öğlene kadar çarşıda gezer gelirsiniz Askerdeyken böyle bir şey paha biçilmezdir. Zira diğer askerler çarşı iznine çıkmak için 2 hafta beklerken siz her gün dışarı özgürce çıkıp dolaşır ihtiyaçlarınızı karşılarsınız. Sivil kuryeler nöbet tutmaz, bulaşık yıkamaz devriyeye çıkmaz, mıntıka yapmaz. Mıntıka alanı yalnızca kendi odasıdır. Sivil kuryeye telefon serbesttir. Hatta sivil kuryenin telefon kullanması zorunludur. Yani askerde sivil kurye olmak anlatılmaz yaşanır.

Sivil kurye olmanın dezavantajları: İlk başta evrakların arasında boğulursunuz ancak öğrendikçe kolaylaşır en kötüsü ise nen yapacağınızı bilmemekten olur. Her gün dışarı çıktığınız için arkadaşlarınızın çarşıdan istekleri olur (Pil, gazete, para çekme, sigara) gibi Bazı askerler sizi çekemeyebilir diğerleri temizlik yaparken nöbet tutarken siz sivilleri giyip eliniz kolunuzu sallayarak dışarı çıkmanız bazılarının sinirlerini bozabilir.

Kimler Kurye Olabilir : Kuryeyi genel itibariyle üniversite mezunlarından seçmektedirler özellikle hukuk alanında eğitim görmüş kişiler direk kurye yapılmaktadır çünkü adli evraklar alınıp verilmektedir. Bunun dışında katipler de kurye olarak seçilmektedir. Eğer her ikisi de yoksa bilgisayarı iyi olan klavyesi hızlı olan kişiler kurye olarak seçilmektedir.
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar