Ana içeriğe atla

Askerde Yatak ve Dolap Düzeltme

Askerde Yatak ve Dolap Düzeni
Askerde yatak ve dolap düzeni çok önemli bir husustur. Aslan yattığı yerden belli olur misali askerdeyken "koğuş kalk" komutundan sonra yataktan kalkar kalkmaz askerin yapacağı ilk  iş yatağını düzenlemek olur. Yatakların jilet gibi olması istenir. Eğitim (Acemi) birliğinde askerlere ilk gün yatak ve dolap düzeninin nasıl olması gerektiği bizzat komutanlar tarafından uygulamalı olarak gösterilir ve anlatılana uygun bir şekilde olması istenir.

Yatak ve Dolap Düzeni Nasıl Öğretilir?
İçtima alanına bir yatak ve dolap getirilir dolapta kamuflajın, botların, havlunun, diş macunun askerde size verilen ne varsa nasıl ve nerede durması gerektiği gösterilir yatakta yorganın nasıl toplanması gerektiği çarşafın nasıl düzeltileceği yastığın nerede durması gerektiği gibi yatak düzeltme de en ince ayrıntısına kadar gösterilir. ve bundan sonra hemen hemen her gün yatak ve dolap kontrolleri olur. Sabah içtimasın da sayım alınırken koğuş düzeninden görevli başka bir astsubay ya da uzman yatakhaneleri gezer ve dolapları veya yatakları bozuk olan askerlerin yatak numarasını alır içtima alanına gelir ve yatakları yada dolapları uygun olmayan askerlere ceza verir. Bu ceza ot yolma da olabilir çarşı izinlerinin iptali de ya da silahla oturarak ördek yürüyüşü de olabilir yani her şeye hazırlıklı olmalısınız. Hiç kimse askerdeyken ceza yemek istemez o yüzden siz düzenli olun yatağınızı jilet gibi yapın ve dolap düzenine mutlaka uymaya çalışın.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Oğlum asker tezkeresine 53 gün kaldı fakat sabah yatağını duzeltmedigi için tutanak yemiş 2 veya 3 gün askerliği uzar demişler böle bir ceza şeklî varmı.. bilgisi olan yazarsa sevinirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder