Ana içeriğe atla

Bakaya Kalmanın Cezası 2023

bakaya kalmanın cezası 2022

Bakaya Kalmanın Cezası 
Bakaya kalmanın cezasında, yükümlünün kendi isteğiyle birliğine teslim olması çok önemlidir. Eğer kolluk marifetiyle yakalanarak askere alınırsa çok daha fazla idari para cezası ödemek zorunda kalıyor. Bir örnek verecek olursak bakaya kaldığı tarihten itibaren 3 ay içinde kendi isteği ile askere alınan kişi 296 TL idari para cezası alır. Ancak yakalanarak askere alınan kişi 1187 TL idari para cezası ödemek zorunda kalır. Aşağıda ki tabloya göre bu örneği genişletebilirsiniz. Bu işin idari kısmı bir de adli kısmı vardır. Adli olarak ise hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. 1632 Sayılı Askerli Ceza Kanunu'nun  63.maddesinde yoklama firar ve bakayalarına nasıl bir cezaya çarptırılacağı açıkça düzenlenmiştir. Buna göre;

Madde  63–1 - (Değişik:  31/3/2011-6217/4  Md.)
Barışta,  1111  sayılı  Askerlik  Kanununun  89  uncu  maddesi uyarınca haklarında verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra kabul edilecek bir özrü olmadan,
a) Yoklama kaçaklarından birlikte (...)yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,
b) Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,
c)  İhtiyat  erattan çağrılıp  da birlikte işleme tabi  olduğu  kişiler gönderilmiş  bulunanlar  için, en  son  gönderilme tarihinden,
d) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden, itibaren dört ay içinde gelenler altı aya kadar, yakalananlar iki aydan altı aya kadar; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler iki aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan bir yıla kadar; bir yıldan sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar, yakalananlar altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Bakaya Kalınca Hemen Dava Açılır Mı?
Bilinenin aksine her bakaya kalana hemen dava açılmaz. Dava açılma süreci şu şekilde yürümektedir. Bakaya kalan yükümlünün kimlik bilgileri önce milli savunma bakanlığı tarafından içişleri bakanlığına bildirilir ve GBT kayıtlarında bakaya kalan kişi aranmaya başlanır. Dileyim ki bakaya kaldıktan 10 ay sonra GBT  de polis ya da jandarma tarafından yakalandınız. Mesai saatleri dışında ise hakkınızda tutanak tutulur ve 15 gün içinde askerlik şubesine gitmeniz istenir. Mesai saatleri içinde ise askerlik şubesine teslim edilirsiniz ve bakaya kaldığınız süre kadar idari para cezası tarafınıza tebliğ edilir. Ve yakalandığınız tarihten itibaren bir sonraki celp döneminde askere alınmak üzere sevk işlemleri yapılır. Bu idari para cezasını ödeyince bakaya durumundan kurtulursunuz ve askere giderseniz hakkınızda dava açılmaz. Ancak bu idari para cezasını tebliğ aldıktan sonra yine askere gitmez 2.kez bakaya durumuna düşerseniz askerlik şubesi hakkınızda suç dosyası oluşturarak dosyanızı ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderir ve hakkınızda Sulh Ceza Hakimliğinde dava açılır.

Kendiliğinden Teslim Olanlar
0-4 ay - 296 TL                                      
4 Ay -    1 Sene - 593 TL                                     
1 Sene - 2 Sene - 890 TL                                   
2 Sene - 3 Sene - 2079 TL
3 Sene - 4 Sene - 3268                                 

Yakalanarak Teslim Edilenler
0-4 Ay - 1187 TL
4 Ay - 1 Sene - 2376 TL
1 Sene - 2 Sene - 3564 TL
2 Sene - 3 Sene - 5943 TL
3 Sene - 4 Sene - 8320 TL

* Kesinleşen adli ve idari para cezasının infazı askerlik süresi boyunca ertelenir.

GÜNCELLEME: 2 Şubat 2021 Tarihinde Yapılan Son Değişiklikle ile Ceza oranları ve fiyatları değişmiştir. Buna göre kendiliğinden gelenler her gün için 5 TL. yakalananlar için her gün 10 TL. olarak uygulanacaktır.

Yorumlar

  1. Merhaba hocam ben 1995 doğumluyum 2015 95/4 kasımın 5inde teslim olmam gerekiyordu babam 07.09.2014 'te vefat etti aradan 6 ay geçtikten sonra annem beyin kanaması geçirrek sol tarafı felç kaldı şuan halen hayatta 2 tane abim var onlar askerliğini yaptı kız kardeşim yok 2015ten bu yana bu kasımda gelirse 2 sene olacak hemen hemen ben 1 hafta sonra şubeye gidip işlemlerimi yaptırmaya çalışacağım bu ağustosda bakaya kaldığım için beni gönderirlermi yoksa kasıma mı bırakırlar bilgilendirrseniz çok sevinirm birde durumu anlatsam hastane raporlarını götürsem cezayı ödememe şansım olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha fazla vakit kaybetmeden hemen askerlik şubesine gidip başvur ağustos celbinde askere alınırsın.

      Sil
  2. Hocam lisans mezunuyum eylülde tescilim bitiyor ..memurum işlerim var bir sene askere gidemiyecem bana sonucu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim yukarıda da belirttiğim gibi 1 sene için 593 lira idari para cezası ödemek zorunda kalırsın. Bunun dışında olumsuz bir sonucu olmaz.

      Sil
  3. merhaba. 2015 haziranda üniversiteden mezun oldum. 2015 temmuz da askerlik şubesine gittim. bir daha şubeye uğramadım. 2017 eylül ayına kadar tecilim var. fakat askere gitmek istemiyorum. 1.5 sene sonra yakalanırsam 3564 TL mi öderim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen kardeşim ancak yakalanmayıp 1.5 yıl sonra kendin teslim olursan 890 TL ödersin.

      Sil
  4. kolaygelsin benimde bir sorum olacak en kısa sürede yanıtlarsanız sevinirim. Sorum şu ; Lisans mezunuyum askere gideceğim yer belli oldu 2 agustosta askerde olmam lazım ancak maddi durumum el vermediğinden ,( Kredi borcum, annemin benle kalması , kız kardeşimin üniversite masrafları ve kızımın ( 8 aylık ) masraflarını ödeyemeyeceğimden 1 yıl gidemeyeceğim nasıl bir yaptırım uygulanır memurluktan atılırmıyım şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asker kaçağı durumuna düşersin. Hakkınızda dava açılıp 6 aydan fazla hapis cezası alırsanız ve bu ceza paraya çevrilmezse veya ertelenmezse memuriyetten ilişiğiniz kesilir. Bu dediğim hemen asker kaçağı durumuna düştünüz diye olacak bişey değil ama size tavsiyem fazla geciktirmeden askere gitmenizdir.

      Sil
  5. merhaba hocam.Benim askere gitme zamanım eylülde.1 ay kaldı.Şimdi ben yüksek lisansa kayıt olmasam ama 4 sene boyunca da askere gitmesem 3268 tl mi öderim? O zaman yüksek lisansa kayıt olmaya gerek yok doğru mu anladım?Trafikte veya hava alanında yakalanma durumunda ne olur?

    YanıtlaSil
  6. yüksek lisans yerine askerliğe para cezası ödeyerek tecil ettirebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  7. merhaba.Benim askerlik zamanım eylülde 1 ayım kaldı.Eylülde gitmesem yüksek lisansa da kayıt olmasam mesela bir kaç sene sonra idari para cezası ödeyerek askerliği tecil ettirebilir miyim?Yani yüksek lisansa çok büyük miktarlar vermek yerine çok daha az olan idari para cezasını ödeyerek senelerce askerlikten muaf olabilir miyim?4 sene için 3268tl denilmiş, yakalanma durumunda 8320 tl.Bu ücretler yüksek lisansın yanında hiçbirşey.Doğru mu anladım yani parayı ödediğimiz müddetçe askerliğe gitmeyebiliyoruz???böyle bir şey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. para ödeyerek tecil işlemi yapılmaz.Kaçak kaldığın süre boyunca idari para cezasını ödemek zorunda kalırsın ancak tecil işlemi olmaz. Uzun süre asker kaçağı olarak kalırsan hakkında adli dava açılabilir ve hapis cezası dahi alabilirsin.

      Sil
  8. sözleşmeli memur bakaya kalırsa işiyle ilgili herhangi bi olumsuz sonucu olur mu :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakayada sorun olmaz ancak sonrasinda davan acilir ve ceza alirsan sorun olabilir

      Sil
  9. eylulde askerım admın yerım belli balıkesır agustosta yuksek lısans yapcam belge getirisem tecıl yapcaklarmıs
    aslı varmı sızce

    YanıtlaSil
  10. 2017 kasımda tecil bitiyor kasımdan sonra Şubat'ta mi askere giderim yoksakasimda gitmeme mi gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kasımda tecilin bitiyorsa sevk işlemleri yapıldıktan sonra ne zaman gideceğin belli olur genelde bir sonraki celp dönemi olur yani kasımda bitiorsa şubatta gidersin ama kesin değil.

      Sil
  11. Merhabalar. Ben 3 dönem bakaya durumuna düştüm. Bu nedenle de yüksek lisans ile erteleme hakkım kalmamış. 1 defa yakalandım ve 15 gün içinde işlem yaptırmam için kağıt imzalattılar. 15 gün içinde işlem yaptırmazsam ve tekrar yakalanırsam nasıl bir işlem yapılır? Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  12. merhaba önlisansı temmuzda bitirdim ve durumu askeriyeye bildirerek mezun olduğumu belirttim.işlemler yapıldı ama mevcut tecilim deva etti31.12.2017 tarihine kadar tecilim var.
    orada görevli memur ocak ayının ilk 10 günü askeriyeye gelip işlemlerimi yaparak kasım celbini seçebileceğimizi ve kasıma kadar da bi sorun yaşamıcağımızı belirtti.
    dahası eğer kasımda da gitmezsem para cezasına tabi olacağımı çok sorun olmıcanı belirtti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askere gıtmek ıstemıyorsan ve daha öönlisasns mezunu ısen acık ögetımden lisans programına kayıt yaptır. dırekt 4 sonrada +2 yıl toplam 6 yıl daha askerı ılıskın yok tur

      Sil
  13. Hocam merhaba,
    2010 Üniversite mezunuyum. Fakat askerlik için hiç muayene olmadim. Ücretli öğretmen olarak 2010 dan itibaren görev yaptım ve her başvuru için Askerlik Durum Belgesi de isteniyordu ve alıyorduk. Bankaya falan hiç durumla karşılaşmadım ve en sonunda kendim gidip tecilimi bozdum ve askere gittim. Askerliğimi bitirmeye 1ay kala askerlik subem bana para cezasına carptirildigima dair dosya gönderdi. Askerliğimi bitireli bir yıl oldu fakat hiç ödeme yapmadım (150tl dışında) Şimdi ne yapmam lazim.. Bir yol gösterin hocam..

    YanıtlaSil
  14. ücretli öğr. iken sana okul yada baglı oldugun meb askerlıgını tecıl ıcın 1 yıl belge verdımı benmde boyle bı durumum varda ondan soruyorum?

    YanıtlaSil
  15. Kolay gelsin bir sorum olacaktı ; bakaya durumdayım şubatta askere gitmek istiyorum nezaman askerlik şubesine gitmem gerekiyor , şubeye gidince bi sıkıntı olmaz değil mi hocam ? cevap için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım başında git kardeşim sıkıntı olmaz zaten ilk celp döneminde hemen askere alırlar seni o da şubat olur.

      Sil
  16. İyi günler benim tecil ay sonunda bitiyor Aralık'ta şubeye gitsem sadece para cezası mı olur cezayı odeyince bakayalik kalkar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim neden aralıkta gidiyorsun şubeye onu anlayamadım ?

      Sil
    2. Aralık'ta gitsem Hangi celb dönemi giderim Şubat mı

      Sil
  17. merhabalar, ben 2014 lisans mezunuyum ve tecilim 09/2016 da bitti, yüksek lisans yapmayı düşünüyordum ve 2016 da yerleşemedim, şubeye gittim ve bu durumda ne yapmam gerektiğini sordum, kayıt yapacağın zaman gel sevkini yapalım, sonra da gidip kaydını yapıp tekrar gelir sevk tehiri adı altında erteletirsin dediler, bu arada sadece tebligat ile sana bildirilmesi halinde para cezası ödersin demişlerdi, ben de 15 eylül'de gidip sevkimi yaptırıp 30/09'a kadar askerlikle ilişkisi yoktur belgesini aldım ve 20/09 da yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Şimdi şubeye gittiğimde bana x askerlik Şb'nin para cezası kesmesinden sonra tekrar bakaya olarak tebligat aldığım için dava açabileceğini ve bu dava sürerken sevk tehiri hakkımı kullanamayacağımı söylediler. şu an askerlik durumu olarak sınıf ve tasnif bekliyor görünüyorum, dava açılmışsa ne yapmalıyım ya da yapabilirim? çünkü 25/10 tarihinde sevkim yapılacak ve kasım başında birliğime teslim olmam gerekecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim böylesi durumlarda artık tecil ve sevk tehiri yaptıramazsın şube de sana artık askere gitmen gerektiğini hiçbir şekilde öteleyemeyeceğini söylemiştir sanırım. Yapacak bişey yok ya askere gideceksin ya da para cezasını ödemeyi göze alıp bakaya olarak kalıp okulu bitereceksin.

      Sil
  18. Merhabalar,
    19 Ocak 2018 tarihinde tecilim bitmektedir. Mayıs celp dönemine yetişiyor galiba askerliğim fakat Ağustos celbinde gitmek istiyorum. Mayıstan sonra yakalansam dahi Ağustos celp dönemine denk gelir diye düşünüyorum. Yada Ağustos ayında gitmek için kaçmaktan başka alternatif yol var mıdır?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenim durumun nedir lise mi üniversite mi kaç doğumlusun bunları yazarsan yardımcı olabilirim.

      Sil
  19. Üstad selamlar. Bugün itibariyle SÖHİ işlemini yaptırmadım ve tecilim sona erdi. Yarından itibaren bakaya durumuna düşeceğim. Ben Kasım celbinde değil de, bir sonraki celpte gitmek istiyorum. Bu durumda kaç tl ceza öderim ve bir sonraki celpte gitmek için askeriyeye ne zaman gideyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim Aralık ayında şubeye git ancak bu süreçte GBT ye yakalanmamaya dikkat et 296 lira para cezası ödersin ve Şubat 2018 de askere gidersin

      Sil
  20. Selamlar. Yüksek lisanstan mezun oldum. 1 sene tecilim vardı ve e devlette 1 sene asker yükümlülüğü yoktur yazıyor. Fakat mezun olur olmaz tecilimi bozup bakaya durumuna düşürmüşler. ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  21. Slm aleyküm.ben lisans mezunuyum.3 gündür bakaya kaldım.ama ben gütmek istiyordum.şubata mı kaldım.ne yapmalıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubeye git ve sevk işlemlerini yaptır sevk işlemlerini yaptırdığın tarih itibariyle ilk celp döneminde askere alınırsın.

      Sil
  22. Lütfen acill yardımcı olun..Temmuz ayında bir yüksek lisansa kayıt yaptırdım ve kabul edildim. Üniversite askerlik şubelerine evrakları 18/09/2017 tarhinde göndermiş ve askerlik şunesi işlemleri 1 ay sürebilir mesajını bana iletti. Tecilimse 30/09/2017 tarihinde sona erdi. Edevletten baktığımda en yakın askerlik şubesine başvurmanız gerekmektedir notu çıkıyor. Şimdi benim askerliğim tecil olurmu? Herhangi bir para cezası ödermiyim? Herhangi bir çevirmede durumum me olur? Benim ne yapmam lazım???

    YanıtlaSil
  23. Bakaya kalıp askere 1 sene içinde teslim olsak, askerde bakaya kalmanın bi sonucu olur mu? Mesela yedek subay kurasına almamak gibi

    YanıtlaSil
  24. Hocam kolay gelsin haziran sonu tecilim bitti kasimda askere gitmek istiyom simdi subeye gitsem kasimda mi giderim askere yoksa subata mi kalir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kasım için geç kaldın kardeşim biran önce şubeye git artık en erken şubat ayında askere alınırsın.

      Sil
    2. Hocam ama bakayayim temmuz basinda yoklama kacagi diye kagit gondermislerdi

      Sil
  25. tecilim bozuldu e devlette 28.10.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur. sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.bunun anlamı nedir. 28 ekimden sonra asker kaçağı mıyım gbt de çıkar mı hemen. şubeye gitsem devre kaybı olarak göndirilir miyim hemen.tutulan tutanak sayısına göre mi ceza oluyor yoksa bakaya geçen süreye göre mi. bir de memurum kaçak olmak kuruma ilişiğini kesin diye yazı gelir mi hemen memuriyetim de sorun yaratır mı.sorularım çok kusura bakmayın ama kafam çok karışık nasıl bir yol izleyeceğime dair çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim memuriyetinle ilgili bi sorun çıkmaz merak etme öyle ilişik kesme diye bi yazı vs yok. Askere uzun süre gitmez ilgili Cumhuriyet Savcısı hakkında kamu davası açar ve mahkeme tarafından ceza alırsan ve bu ceza da paraya dönüştürülemezse mahkumiyet kararı çıkarsa ancak o zaman memuriyetten atılırsın. Bu aşamaya gelmeden önce zaten askere gidersin. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak için http://www.askeribilgiler.com/2017/04/bakaya-kalmak-memuriyete-engel-mi.html yazımızı okuyabilirsin. 28 Ekimden sonra askerlik şubesine giderek mutlaka sevk işlemlerini başlatmalısınız. Sınıf ve tertibat bekliyor demek artık tecil hakkınızın olmadığı anlamına geliyor. Şubeye gidip sevk işlemlerini başlatmazsan bakaya durumuna düşersin ve bakayada geçirdiğin süre zarfında idari para cezası ödemek zorunda kalırsın. Bakaya gbt de çıkar. GBT kontrollerinde yakalanırsan yukarıdaki yazımızda belirttiğimiz oranlarda daha fazla para cezası ödemek zorunda kalırsın. Bütün sorularını yanıtladım sanırım. Şimdiden sana hayırlı tezkereler olsun.

      Sil
  26. İyi günler 30 Eylül 2017 tecilim bitti. 5 ekimde gbt ye yakalandım 15 günlük tutanak imzaladım. 15 gün içinde gitmezsem ne olur bir de öğretmenlik mülakatım ne zaman olacak bilmediğim den ben Ağustos celbinde gitmek istiyorum. Sevk tarihim falan hiç bişi belli değil daha. Bir daha yakalanmamak koşuluyla kaçak olsam ne kadar öderim. Bir daha yakalanırsam ne olur ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. para cezası kesinleşmeden dava açılma olmuyormuş doğru mu

    YanıtlaSil
  28. Merhaba, 2017 şubat ayında tecilim bitti Lisans mezunuyum 3 defa tebliğ kağıdı imzaladım fakat henüz adıma bir para cezası gelmedi, özel sebeblerden ötürü şuanda askere gitme durumum yok Yüksek Lisans kaydı yaptırmak istiyorum fakat askerlik durum belgesi alamadığım icin sorun yaşıyorum, bunun bir çözümü varmıdır? Bilgi veya tecrübe sahibiyseniz yardımcı olursanız mutlu olurum.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çözümü askere gitmen başka yolu yok. Yüksek lisans programına bakaya durum belgesi ile kaydını yaptırabilirsin ancak program askerlik süresince dondurulur.

      Sil
  29. Merhaba, doktora öğrencisi iken tecilim agustosta bitmiş bakaya durumuna düşmüşüm. dün öğle saatlerinde ve akşam saatlerinde denetleme noktalarında tutanak tuttular. 15 gün süre verdiler. öğrenci işleri tecil yazısını gönderecekmiş. Yaklaşık ne kadar ceza alırım? Bu durumda yakalanarak tecil yaptırcam ceza olur mu?

    YanıtlaSil
  30. İyi günler. 30.09.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sıkıntım yoktu( durum: sınıf ve tertibat bekliyor yazıyordu) ve 21.08.2017 tarihinde tezli yüksek lisans kaydımı yaptım ve üniversite 8.09.2017 tarihinde tecilim için belgelerimi askerlik şubeme yolladı ama su an bakaya kalmış gözüküyorum 1 aydır belgelerim askerlik şubeme ulaşmadı ve benim gibi başkaları da var . İzmirde memurum yaklaşık 3 aydır, askerlik şubem Erzurum Yüksek lisansı kaydımı yaptığım üniversite İstanbulda. Öğrenci belgemi alıp askerlik şubeme yollayarak tecilimi yapamıyormuşum ve universite tekrar tecil talebınde bulunamıyormus , sadece tecil talep forumunun fotokopisini alabiliyorum onu da subeye yolladığımda kabul ederlerse tecil olabiliyor sanırım.

    Sorum şu; Benim ne yapmam lazım , memuriyetime zarar gelir mi , Üniversitenin askerlik şuebesine posta diyelim kayboldu( yollanan tecil yazısnın sayı numarası var ) ve tecilim olmadı bakaya kaldım memuriyetim zarar görür mü , şu anda ne yapmam gerekir tavsiyenize ihtiyacım var dava açma hakkım var mıdır çünkü ben bana düşen sürelerde tezli yüksek lisans kaydımı zamanında yaptım ve universite de zamanında yolladı ama ulaşmadı

    YanıtlaSil
  31. memurken bakaya kalınca(30 eylülden sonra) bakaya oldugu sisteme ne zaman gecer gbtde ne zaman gözükür bir de para cezası ne zaman tebliğ edilir? Memurluktan atılmaya sebep olması için kaç ay bakaya kalınırsa olur merak ediyorum bir de su an askerlik şubesine gitsem ne kadar ceza öderim ve kasım mı yoksa sonrakı celbe mi kalırım? Çok soru sordum ama en çok bu sorular merak ediliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim bakaya durumun gbt sistemine hemen düşer yani 1 ekim den itibaren gbt de çıkar. para cezası şubeye gittiğinde tebliğ edilir. Kaç ay bakaya kalırsan memuriyetin tehlikeye girer diye bir süre yok. Hakkında ne zaman kamu davası açılır ve kesinleşmiş 6 aydan fazla hapis ceza alırsan o zaman memuriyetten atılırsın. Şimdi şubeye gitsen kasım celbinde gidemezsin kasım celbi geçti kasımdan sonraki ilk celp döneminde askere alınırsın.

      Sil
  32. Benim askerlik Şubem Artvin, 24 agustosta Istanbulda tezli Yl kaydimi yaptim ve okul da tecil evraklarimi Artvin şubesine yolladi ama evraklar hala ulasmamis ve bende 30 eylulden sonra bakaya kaldım cok sacma benim bu durumda ne yapmam lazim

    YanıtlaSil
  33. Bakaya kaldım diye kamu davası ne kadar surede açılır bir de diyelim bana açıldı ama benle aynı durumdaki birilerine acilmadi burda haksizlik yok mu bunun icin karşı dava açabilir miyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karşı dava açamazsın hakkında dava açılıp açılmayacağı ilgili cumhuriyet savcısının insiyatifinde ama eninde sonunda mutlaka açılır. Zaman olarak belli bir süre yok.

      Sil
  34. 30 eylule kadar askerlik islemlerim yönünden sakincam yokken agustosta paşa gibi tezli yuksek lisans kaydi yaptım , kaydolduğum üniversitede eylulun 8-9 unda paşa gibi belgelerimi subeme yolladi ne hikmetse gecen hafta aradigimda askerlik subem bize henüz belge gelmedi dedi bugun edevlette artik sorgulama yapamiyorim başka bir subeyi aradigimda bakaya kaldığım söylendi. Posta 1 ayda istanbuldan Vana gitmez mi veya sube 1 ayda gelen postalarda bunu görmez ki ya da kaybeder mi onu bunu bilmem ben kendi adıma zamanında yaptim kaydimi bu asamada ne yapmam lazım + yeni memurum . Askerlik subeme artik ulasamiyorum hep meşgul veya kimse yok ben de bimere şikayet ettim bakaya düştüğüm icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar yukardaki yazı bana ait :) olaki üniversitenizin yolladığı tecil formu askerlik şubesine ulaşmadı ( adres yetersizliği posta ulaşamaması veya kaybolması durumunda) üniversiteniz tekrar tecil talebinde bulunmuyor ama şunu yapabilirsiniz üniversitenizden tecil talep formunun fotokopisi alıp faks ile yollayabilirsiniz aynı anda garanti olsun diye kendiniz de özel kargo şirketleri ile 2-3(istanbul- van arası uzun mesafe için bu süre) günde en hızlı şekilde ulaştırabilirsiniz. Benim dün yolladığım faks ulaştı ama bugun bizzat subeyi arayarak faks ulaştı mı diye aradım öyle baktılar ve tecil işlemimi yaptılar garanti olsun diye yolladığım kargo da şu an Van'da. Bimere de bilgi almak için yazmıstım haklı olarak 1 ayda posta ulaşmaması garip bir durum her neyse yani tecili kendiniz de yapabilirsiniz tecil talep formunu fakslayarak onu kabul etmezlerse öğrenci belgeniz+ tecil talep formu dilekçe ile aske alma böle başkanlığınıza yollayabilirsiniz .

      Sil
  35. Admin bir cok kisinin yüksek lisans özellikle tecil talep evraklari subeye varmamis durumda artik yogunluktan mi yoksa pttdem mi ya da postalar mi kayboldu bilmiyorum. Bakaya durumuna düşmeden cok once kayıtlar yapılıp subelere yollandi ama 3-4 haftadır ulasmadi ya da işleme alinmadi. Şimdi jandarma veya polis bizim gbtye bakarsa bakaya gozuktugumuz icin tutanak mi tutacak para cezasi mi vericez veya askerlik islemleri mi yapacaz cok sacma ama ne yapicaz biz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef öyle bir şey varsa yani üniversitenin ihmali yada ptt den kaynaklı bakaya durumuna düşerseniz gbt de çıkar ve şubeye teslim edilirsiniz hakkınızda tutanak da tutulur ancak bu durumu 15 gün süre içerisinde itiraz edip öğrenci olduğunuzu belgeleyip para cezasından kurtulabilirsiniz.

      Sil
  36. İyi günler;

    E-devletten aldığım belgede 18/02/2018 tarihine kadar askerlik açısından sorun yoktur yazmaktadır. Şu an yüksek lisans öğrencisiyim ve son dönemim. Okula Ekim 2014'de başlamıştım. Sorum şudur: Mezun olduktan sonra diploma ile şubeye gitsem mezuniyet tarihimden itibaren 1 sene tecil alır mıyım? 2.sorum şudur: Diyelim ki tecil vermediler. Doktora kayıtları eylül ayında gerçekleşmekte o zamana kadar bakaya kalsam idari bakaya kaldığım süreyi sadece idari para cezası ile geçmem mümkün müdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mezun olduktan sonra askerlik subesine giderek 1 yil daha tecil edebilirsiniz o arada doktora kazanip kaydolursaniz 6 yil daha tecil edebilirsiniz ( max 35 yaşına kadar )

      Sil
  37. askerlik şubesine gitmediyse ya üniversite yolladık deyip yollamıyor ya da ptt kaybetti ama üniversite 2. defa tecil talebinde bulunmuyor o yüzden üniversitenize gidip tecil talep formunun fotokopisi ( isterseniz ek olarak çğrenci belgenizi de ekleyerek) askerlik şubenize fax veya hızlı kargo ile yollayabilirmişsiniz sorun olmuyor. Siz siz olun üniversiteye güvenmeyin bir sürü öğrenci bakaya kalıyor bu yüzden

    YanıtlaSil
  38. baktiniz üniversite tecil yapmamıs veya posta ulasmamis kaybolmuş neyse işte gidip üniversiteden tecil talep formunun fotokopisini alıp önce bağlı olduğunuz asker alma bölge başkanligina faksla daha sonra garanti olsun diye en hızlı posta sekliyle de yollayin sonra 2-3 gun sonra askerlik subenizi arayin faks geldi mi postam geldi mi üniversitenin yolladığı geldi mi diye baktiniz hayır dediler 2-3 gun sonra arayin eger yine Hayır derlerse bizzat gidin :))

    YanıtlaSil
  39. 2016 agustos celbine tabiydim birligime katilamadim cocugum oldu raporu isletemedim ve dogu görevindeydim kredi odemem ve aileme bakacak kimse yoktu gidemedim gbt sorgu ile tebligat yedim ve mahmkemem var 19ekimde hakimin cezasi ne olur memuriyeti(kadrolu)etkiler mi? Şu an borcum yok askere gitmek istiyorum saydigim sebepler hafifletici olur mu.saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 aydan fazla hapis cezası alır ve bu hapis cezası da ertelenmez ise memuriyetine son verilir. Ancak bu uzak bir ihtimal duruşmada hakime durumunu anlat çocuğuna ait sağlık raporlarını ve kredi ödemelerinle ilgili banka dökümanlarını mahkemeye sun ve şu anda askere gitmek istediğini beyan ederek iyi niyetini göster ben sıkıntı olacağını sanmıyorum.

      Sil
  40. Mrb hocam;Ben yurtdışında tıp okuyorum ve 87 liyim 15/02/2017 de resmi tecilim bitti.Okulum bu sene bitmedi çünkü 1 dersten kaldım ve yaklaşık 13 aydır Trk ye gelemiyorum.Ve sınavım haziranın ortasında.Kararsızım acaba trk ye gelsem ve sınav zamanında yurtdışı çıkısı yapabilir miyim yoksa gelmesem mi,başka yolları var mı?Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba doktor bey muhtemelen şu an bakaya durumuna düştünüz. Bakaya durumundayken yurt dışına çıkmanızda herhangi bir engel bulunmuyor rahat olun yurda dönebilirsiniz.

      Sil
    2. mrb hocam;çok kişi kafamı karıştıryor gelme sonra çıkımazsın,sınav zamanı gelemezsin gibi söylemlerinden dolayı insan korkuyor.7 yıldır okuyoruz sonra lise mezunu gibi askere alınmak insana zor geliyor.tecil de artık olma yolu yok değil mi 87 liyim.Diyorsunuz bakaya isek sorun olmaz yurt dışına çıkışında eminsiniz değil mi?kusuruma bakmayın gerçekten zor durumdayım.anlayışınız için teşekkür ediyorum.

      Sil
    3. eminim kardeşim şu yazımızı da okuabilirsin. http://www.askeribilgiler.com/2017/10/bakaya-ve-yoklama-kacagi-yurt-disina.html

      Sil
  41. hocam ben 30 temmuz 2013te mezun oldum ama iki yıl otomatik tecilli olduğunu sanıyordum askerlik şubesine gitmedim edevletten baktığımdada tecili gözüküyordum gbtye de 2015de girdiğimde bişey çıkmadı ne bir tebligat ne de tutanak yedim para cezası da yok askerlik şubesine gitsem yine de dava açılır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır dava açılmaz. Şu anda e devletten askerlik sorgulamaya girdiğinde durumun ne olarak gözüküyor ?

      Sil
    2. e-devlet bilgileri güncel değil ne yazık ki , yani milli savunma bakanlığında görülenle e-devlette görülen farklı oluyor çoğunlukla o yuzden herhangi bir askerlik şubesini telefonla arayarak durumunuzu tcnizi söyleyerek daha net öğrenebilrisiniz

      Sil
  42. hocam şu an edevletten baktığımda askerlik şubesine başvurmanız gerekmektedir yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teciliniz bitmiş demekki başvurmazsanız bakaya durumana düşeceksiniz bir an önce askerlik şubesine başvurup eğer okuyorsanız tecil değil ise sevk işlemlerini yaptırmalısınız.

      Sil
  43. Hocam 30 Eylül de tecilim bitti. Askerlik şubesine gidip maddi cezayı ödersem kaç ay uzatırlar?? Şubata kadar tecilimi uzatmam gerek sonra yüksek lisansa başlıyacam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aziz bey askerlik şubesine giderseniz önümüzdeki ilk celp döneminde askere alınmak üzere (şubat celbine) işlemleriniz yapılır yani askerliğiniz uzatılmaz.

      Sil
  44. Hocam benim için çok önemli !! Ocak yada Şubatta yüksek lisans kaydı yapacam. Askerlik şubesine gidersem şubat celbine yazıldıktan sonra yüksek lisans kaydı yapabilecek miyim ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim şu an için zaten en erken şubatta askere alınırsın şubeye gidip durumunu anlat muhtemelen tecil hakkın olmadığı için sevk işlemlerini yapacaklar daha sonra ocak ayında lisansa kayıt olunca da tecil yatırırsın.

      Sil
  45. hocam şu an 63/1a dan dava açılıyor bakayalara yani;para cezası kesinleştikten sonra gitmemeye devam edersen bir de 63/2 diye bir kanun var o da ilerde uygulamaya konur mu şuanki operasyonları düşününce yoksa o sadece seferberlik ilan edilirse mi

    YanıtlaSil
  46. hocam bakayaları iki gün ile bir hafta içinde alıyorlarmış askere siz bir sonraki celp diyorsunuz osadece yedek subay adaylarına mı geçerli acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an kasım celbi geçti bu nedenle bakayalar en erken tarih olan şubat celbinde askere alınır.

      Sil
    2. Subat kardesim bende senle ayni durumdaydim bu hafta subeye gittim subatta gidecez artık kasimda gitmek istiyom dedim 30 ağustos a kadar gelseydin kasimda giderdin dediler

      Sil
  47. aday memursaniz askerliginizi kurumunuza bildirerek tecil etmek istediğinizi söylerseniz adaylik suresince minimum 2 maximum 2 yil tecil edilir. Lisans mezunuysaniz tezli veya tezsiz yl ile tecil edebilirsiniz . Bu her iki durumda da tecilinizin olup olmadığını her gun takip edin kurumunuzu ve askerlik subenizi arayip tecil formu gönderildi mi geldi mi diye olaki gitmedi kayboldu tecil formunun fotokopisini yollayin veya faks ile askerlik subebize yollayin yine takip edin en garantisu bizzat gidip kendinizin vermesi. Hiçbir tecil hakkınız kalmadiysa ne yüksek lisansla ne de aday memurlukla eger nemursaniz bakaya uzun sure kalmayin çünkü askerlik subeniz çalıştığınız kuruma tebligat yollayip işinize son verilmesini isteyebilir çünkü kurum da siz de ceza yersiniz sonrasında. Asıl değinmek istediğim aslında tecil hakkınız varsa ve tecil formunuz varmayabilir siz tecil oldu derken bakaya kalip askere gitmek zorunda kalabilirsiniz sürekli takip edin ve mümkünse tecil formunu asker alma bolge baskanlığınıza kendiniz yollayı

    YanıtlaSil
  48. merhaba. benim kasım celbinde askere gitmem gerekiyorken ben şubatta gitmek istiyorum özel durumlarımdan dolayı.1 haftalık rapor alsam şubat celbine atılır mıyım ve bu durumda asker kaçağı mı sayılıyorum

    YanıtlaSil
  49. merhaba. öğretmenim evliyim ağustosta tecilim bitti. 1 haftalık rapor alarak kasımın sonuna kadar tecilimi uzattım. artık başka hakkımın kalmadığını söylediler dün gittiğimde. ben önümüzdeki mayısta askere gitmek istiyorum u aradaki süre zarfında yolda çevirme anında otel kaydında veya evden alınmayla askere gitmek zorunda kalır mıyım yoksa imza alıp serbest mi bırakırlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır olmaz. gbt kontrollerinde veya otelde kalırsanız polis - jandarma gelir ve hakkınızda tutanak tutar 15 günlük ek süre verilir bu süre zarfında da bir mazeret ya da itiraz etmezseniz askere gitmek zorunda kalırsınız yine gitmezseniz hakkındızda dava açılabilir yani kimse size kelepçe takıp askere götürmez.

      Sil
  50. Yurt disinda okuyordum kendi ellerimle belgelerimi her donem yollamaktaydim. Ne yazik ki okulun kapanacagi duyuruldu ve beni mezun edemeyeceklerini soylediler, okulun durumu ogrencilerle su an kaos davalar acildi hala beklemekteyim ama para harcamak yerine Turkiye ye donmek zorunda kaldim. Simdi donem icin yenileme yapamadim, ne yapabilirim? tecilimi (tecilimi gecen sene yaptim 2020e kadar) kaldiracaklarina dair mesaj aldim. Turkiye deyim ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim kaç doğumlusun yurt dışındaki okuduğun lise mi üniversite mi kaçıncı sınıfta bırakmak zorunda kaldın denklik ile trdeki okullara geçiş hakkın var mı bunları yazarsan daha doğru bir cevap verebilirim.

      Sil
    2. 24 yasindayim. universite okudum. son senemdi, okul gecis hakkim su an icin zor.

      Sil
    3. anladım askere gitmekten başka çaren yok. Şube seni en yakın celp döneminde askere alınmak üzere işlemlerini yapacaktır. Gitmezsen bakaya durumuna düşersin.

      Sil
    4. Nasil gitmekten baska care yok anlamadim? okulun durumu benim elimde olan birsey degil ben onumuzdeki acikogretim sinavlarina girecegimi soyleyecegim askerlik binasina gidip. 29 a kadar tecil ediliyorsa bunu kullanacagim.

      Sil
    5. açıköğretime kayıt yaptırdın mı ? kayıt yaptırmadıysan önümüzdeki açıköğretim kayıtları seneye eylül ayında felan biliyorsun değil mi?

      Sil
    6. Ocak da kayitlar basliyor, Mart ayinda da sinav diye biliyorum, bir de sinav sistemi degisti diye biliyorum.

      Sil
  51. hocam acil . 18.07.2016 tarihinde askere gittim . ama öncesi yaklaşık 8 ay kadar yoklama kaçağına düşmüştüm . ama o zaman süresince üniversite sınavlarına hazırlanıyodum .üniversiteyi kazandım sonra okulu dondurup askere gittim kendi isteğimle . şimdide e-devletten baktım adıma para cezasına mütakip mahkeme dosyası açılmış . 1 ay sonra mahkemem var sizce mahkeme sonucu ne olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bişey olmaz kardeşim merak etme sen askerliğini bitir.

      Sil
  52. hocam askerliğim bitti zaten . 18.07.2016 tarihinde silah altına alındım .15.08.2017 terhis oldum . ama sistemden baktım 8 ay yoklama kaçağına düştüğüm için mahkeme dosyası açılmış . 21.11.2017 tarihinde mahkemem var . 8 ay yoklama kaçağı olma sebebim evin en büyüğü olduğum için hem çalışıp hemde üniversite sınavlarına hazırlanıyodum . zaten üniversiteyi kazandım dondurdum askere gittim . 1 ay sonraki mahkemem hapis yada para cezası alır mıyım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahkeme sonucunda bir ceza alırsın sicilin temizse Hükmün açıklanması geri bırakılır. 5 yıl bi suç işlemezsen bişey olmaz.

      Sil
  53. ne gibi bir ceza alırım mesela ? para cezası mı yada ? sabıkam sicilim tertemiz .

    YanıtlaSil
  54. 1 ile 30 eylül arasında sevk yapmam gerekirken ben eylül 5te gittim askerlik şubesine. Yanlış biliyormuşum neyse Bakaya durumuna düşmüşüm. Aralık 1 ile 31 arasında sevk işlemlerini yapıp şubat celbinde askere gitmem gerekiyormuş. Aralıkta sevk işlemleri yapmasam ocakta yüksek lisansa kayıt olsam bakaya durumundayken tecil hakkım olur mu ? Veyahut sürekli sevk işlemlerini yapmadan uzatsam sadece para cezası mı gelir? Çocuğum olacak doğumuna yetişemiyorum bu şekilde. Biranda alıp götürmelerinden korktuğum için yinede gitme kararı aldım ama kararsızlık çok. Vicdani ret ile gitmeyi istemeyip gitmeyenler oluyor mu ? İnternette çok yorum var doğrusu nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim vicdani ret diye birşey yok her sağlıklı askerlik çağına gelmiş erkek türk vatandaşı askerlik yükümlülüğünü yerine getirmekle mükelleftir. Bakaya durumundayken tecil işlemleri yapılamaz. Önünde 2 tane seçenek var ya şubatta askere gideceksin ya da risk alıp bakaya kalmaya devam edeceksiniz. Bakaya durumunda kaldığın süre kadar yukarıda belirtilen oranlarda idari para cezası ödersin ve hakkında dava açılabilir.Karar senin.

      Sil
    2. Admin sanırım yanlış biliyorsun vicdani ret diye bir sey var , kimse birini zorla tutup askere götürümez onu bir bilelim. Bakaya kalanlara para cezasi kesilip sonra dava açılır demissin bu da yanlis bakaya kalanlar subeye gidip para cezasını odeyip askerlik islemlerini yapabilir ve bakaya kalkar. Hakkında dava açılması icin defalarca bakaya kalip askerlik yeri belli olup gitmezse yani asker kacagi olursa dava açılabilir. Bakaya kalmak ile asker kacagi cok farkli seyler .

      Sil
    3. yanlış bilgilendirme yok kardeşim yazımızda bu hususlara zaten değinmiştik yazımızı ve 1632 sayılı askerlik ceza kanununun 63.maddesini yeniden dikkatlice okumanı tavsiye ederim.

      Sil
  55. Merhabalar. Lisans mezunuyum. Tecilim Kasım celp döneminde bitiyor.bunun içinde son başvurmam gereken gün 30 eylülmüş. Askerlik şubesine gittiğimde herhangi bir cezai islem görür müyüm? Ve sehirdisindayim herhangi bir askerlik şubesine basvurabilir miyim yoksa kayıtlı olduğum il zorunlu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istediğin ilde istediğin bir asekrlik şubesine giderek işlemlerini yaptırabilirsin. herhangi bir ceza almazsın.

      Sil
  56. hocam yukarda para cezasına mutakip mahkeme dosyası açılmış kanunen idari para cezasına dava açılmaz ki bir de dava 1 yıldan sonra kesinleşmiş para cezası olanlara açılıyor doğru değil mi avukatlar öyle söylüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim yazımızı güncelledim askerlik ceza kanunun ilgili 63.maddesini de ekledim tekrar orayı okumanı öneririm. İdari para cezası kesinleştikten sonra askerlik şubesi tarafından yükümlüğünün kayıtlı olduğu Cumhuriyet Başsavcılığına suç dosyası gönderilir ve C.Savcısı davasını açar. Bu dava açma süresi ne kadar sürer bilinmez yani 1 yıl diye birşey yok.

      Sil
  57. bu bir yıl olayını gazetede okumuştum peki para cezası tebliğ edildi ve askeri birliğine de sevk edildiği tarihte teslim oldu yine de dava açılma olur mu diyelim 3 yıldır yoklama kaçağı

    YanıtlaSil
  58. yani hocam para cezası kesinleştikten sonra ilk celp dönemi askere gidersen sadece para cezası değil mi

    YanıtlaSil
  59. genellikle dava sonucu cezalar ne oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genellikle erteleme veiliyor yani hapis cezası çok özel bir durum.

      Sil
  60. Merhaba Acil !

    30 eylulde tecilim bitti su an bakaya kalmış gozukuyorum. Bu sene Ales ve Ydsye girecegim 2018 nisan mayis gibi ve yl yapmak istiyorum ama admin içime kurt düşürdün ben simdi mayisa kadar askerlik şubesine gitmezsem mahkeme açılır mi ? Admin bana akıl ver şimdi rapor alsam bakaya kalkip tecil olur mu ve bu 2017 aralikta tezsiz yuksek lisans kaydi yapsam tecil olur mu ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim senin durumunda olan belki milyonlarca insan var yapacağın şey çok basit. Yüksek lisansa kayıt yaptıracağın zamana kadar gbt de vs yakalanma idari para cezasını tebliğ alma yüksek lissansı kazanıp kayıt yaptıracağın vakit geldiği zaman askerlik şubesine git ve sevk işlemlerini yaptır bakaya durumundan kurtul daha sonra üniversiteye kaydını yaptır ve askerlik şubesine geri giderek yüksek lisansa kayıt olduğunu sevk tehiri ile tecil ettirmek istediğini söyle işlem bu kadar basit. Burada dikkat edeceğin nokta yüksek lisansa kayıt olana kadar bakaya olarak geçirdiğin süre de gbt de yakalanmamandır.

      Sil
    2. gbtde yakalanmazsam idari para cezasi almam mi yani admin ? Yani bu aralik ayina kadar hic yakalanmazsam tezsiz kazanıp sonra gidip sevk işlemimi yapip bakaya kalkip o askerlik durum belgesi ile tezsize kaydimi yapip tecil edebilir miyim? İdari para cezasi neye göre kesilir ne zaman hangi durumda kesilir

      Sil
    3. 30 eylülde tecilin bittiği için artık her şart altında idari para cezası ödeyeceksin ancak burada önemli nokta idari para cezasını tebliğ almamandır. Tebliğ aldığın andan itibaren bir sonraki celp dönemi askere gitmek zorundasın gitmezsen bir daha yüksek lisansa kayıt da olsan tecil yaptıramazsın. ve hakkında dava açılır. Yapman gereken çok basit kardeşim aralık ayındaki yl kaydına kadar şubeye gitme ve gbt de yakalanma. kayıt yaptıracağın zaman geldiği zaman şubeye git ve idari para cezasını tebliğ alarak öde. Sevk işlemlerini yaptır. Şubeden aldığın askerlik durum belgesi ile üniversiteye kaydını yaptır ve tekrar şubeye giderek sevk tehiri yaptır yani tecil ettir.

      Sil
  61. Merhabalar öğretmenim 2013 te yerim belli oldu atandığım için tecil edildi bir yıl sonra yüksek lisans yaptım ve eylül itibariyle baka yayım şubatta gitsem ve para cezamı ödesem yine dava açılır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır açılmaz idari para cezası sana tebliğ edildikten sonra yine gitmez isen açılır.

      Sil
  62. ben kasımda askere gitmek istiyordum KD olarak bugün yerler açıklandı sorguladığım zaman hakkınızda herhangi bir sınıflandırma mevcut değil diyor şimdi ben kasımda askere gidemeyecekmiyim? kısa dönem askerlerle normal erler arasındaki fark nedir bir arkadaşım askerlik şubesine sordu adamda ona 30 ekimde gel seni kasım celbinde göndereyim dedi şimdi merak ettiğim konu kısa dönemlerle normal erlerin askere alınışı aynı değilmi onu kasım da gönderebiliyrsa benide gönderemezmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim sen bir sonraki celp dönemi olan şubata kalmışsın sevk işlemleri için müracaatta tarihleri kaçırmış olmalısın. kasım celbi için en geç 31 Ağustosa kadar yoklamanı yaptırıp sevk işlemlerini başlatmalıydın.

      Sil
    2. yani hiçbir yolu yok değilmi kasımda gidemem? yada b grubu olarak aralıktada gidemem mi yani?

      Sil
    3. evet hiçbir yolu yok en erken şubat ayında askere gidersin

      Sil
  63. hocam son sorum yani bunun nedeni benim kısa dönem olarak gidecek olmammı yoksa farketmiyormu kimse gidemez bu saatten sonra kasımda değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kısa veya uzun kimse kasım celbi için askere gidemez bu saatten sonra en erken şubat.

      Sil
  64. hocam para cezalarını askerden sonra ödense bir sorun olur mu çünkü o zaman yarısı ödeniyormuş yani ödenmezse dava mı açılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kardeşim ceza askerden sonra ödenebilir dava açılmaması için önemli olan idari para cezasını tebliğ aldıktan sonra askere gitmektir.

      Sil
  65. "29 Eylül 1997 Pazartesi günü doğdunuz..
    Toplam Süre=20 yıl, 0 ay ve 22 gün
    21 yaşından gün aldınız.."
    Lise mezunuyum tecil hakkım varmı? yoksa ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. liseyi şimdi bitirmiş isen 3 yıl tecil hakkın var. 17 yaşında bitirmiş isen ya askere gideceksin ya da üniversite kaydı yaptırman gerekiyor.

      Sil
    2. 2015 haziran bitirdim durumum nedir?

      Sil
  66. Eşim geçen yıl yol aramasında bakaya kaldığını öğrendi sadece uyarı kağıdı verilmiş işleri gereği de bu zamana kadar gitmedi bu ay sonu teslim olucak yol izni verilir mi yada ne zaman alınır cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yol izni elbetteki verilir. Bu zamana kadar çok geç kalmış bir an önce şubeye gidip sevk işlemlerini yaptırsın.

      Sil
  67. 18 yaşımda liseyi bitirdim fakat işte çalışma dolayısı ile tecil vs ettiremedim. Tabi bu benim üşengeçliğim. Sorum kısacası şu, şu an 21 yaşımdan gün almış 97 doğumluyum. Yoklama kaçağıyım. Tecil ettirme imkanım Halen varmıdır? Yoksa yoklamaya gidersem 3-4 gün içinde askeremi gönderiyorlar? Bazı arkadaşlara sordum Haziran 2018 e kadar hakkın kalmış geriye kalan 2,5 yıl erimiş deniliyor ama sizden duymak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lise mezunu olduğun için liseyi bitirdiğin tarihten itaberen 3 yıl tecil hakkın var ancak yinede şubeye gidip yoklamanı yaptırman ve tecil ettirmen gerekirdi. Bu yüzden yoklama kaçağı durumuna düşmüşsün. Yoklama kaçağı olduğun için sana idari para cezası kesilecektir. Şubeye git ve yoklamanı yaptır para cezasını öde arkadaşların doğru söylemiş 2018 hazirana kadar tecil ettirebilirsin.

      Sil
    2. Tekrardan rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın. Bugün işlerlerimi gerçekleştirdim. Tecilim yapıldı. Fakat para cezası vs konusu açılmadı. Yoklama kaçağı olduğuma dair bir forum doldurdum. Neden kaçak kaldığıma dair açıklama yaptığım vs vs. Burdaki bilgiler göz önünde bulundurularak ona göre ilerdemi ceza yiyeceğim? Mesaj yolu ilemi iletiliyor? Yoksa mahkemelikmi olacağım?

      Sil
  68. merhaba,birliğim belli oldu ancak bazı nedenlerden dolayı daha sonraki celp dönemlerinden birinde teslim olmak istiyorum para cezasından başka bir cezayla karşılaşır mıyım birde birliğim değişir mi teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya kalırsın idari para cezası öder bir sonraki celp döneminde gidebilirsin ancak idari para cezasını tebliğ aldıktan sonra bir sonraki celp askere gitmeyi ihmal etme yoksa hakkında dava açılır.

      Sil
    2. peki birliğim değişecek mi.para cezası tebliği gitmediğim ilk celp döneminde gelecek mi teşekkürler.

      Sil
  69. merhaba..
    kasımda askere gitmem gerekiyordu. bakaya kaldım ve gbt ye yakalandım, askerlik şubesine gittim ve şubat için işlemlerimi yaptı. şimdi ben 2. defa bakaya kalırsan ne olur?
    ve 2. defa bakaya kalırsam beni mayıs celbine atarlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.defa bakaya kalırsan hakkında dava açılır.

      Sil
  70. hocam merhaba..yüksek lisans sebebiyle 04.02.2018'e kadar tecilliyim ve muhtemelen şubat ayında yurtdışında olacağım..mart ayına kadar bakaya kalırsam, yani martın 3'ü, 5'i gibi şubeme gidip sevk işlemleri yaptırdığım takdirde celp dönemim mayıs mı oluyor, yoksa ağustos mu.veyahut şans bu gbt kontrollerinde bakaya olduğum anlaşılması sonrası sevkim mayıs mı oluyor,ağustos mu..şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya kalanların şubede sevk işlemlerini başlattığı tarih itibariyle bir sonraki celp dönemi askere alınmak üzere işlemleri yapılır. Yani sizin durumunuzda mayıs celbinde askere alınırsınız.

      Sil
  71. peki ben 2.defa bakaya kaldıktan sonra yüksek lisansa kayıt yapabilir miyim. yoksa mutlaka askere mi gitmem gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mutlaka askere gitmek zorundasın 2. kez de tecil ettiremezsin.

      Sil
  72. Merhaba Benim tecil hakkım doldu. askerlik şubesine gittim. yerim belli oldu. 11. ayın 7sinde teslim olmam lazımmış. Fakat halletmem gereken işlerim var. ( 1 ay geç gitmem bana yetecektir ) 12. ayda askeriyeye gitsem ne zaman beni askere gönderirler ve ne kadar bir para öderim acaba? Şİmdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  73. Kardeşim, benim aralıkta tecil bitiyor. Ama şuan çalışıp aileme bakıyorum gidemem . Lise mezunuyum ünv kayıtlarına gec kaldım. Ne yapabilirim ne önerirsin bi yardımcı ol lütfen

    YanıtlaSil
  74. İyi günler ben lisans mezunuyum celp dönemim Kasım 2017.ben bu süreçte askere gitmesem ve yolda kontroller de GBT sorgusuna yakalanmasam eve polis falan gelir mi.ikinci sorum ise güz döneminde yüksek lisansı kazansam tekrar askerliği tecil ettirebilir miyim.bu arada 89 dogumluyum

    YanıtlaSil
  75. Celp dönemim Kasım memur değilim ve 89 doğumluyum ben bu süreçte askere gitmesem ve yolda GBT sorgusuna yakalanmasam eve polis falan gelir mi ve ne gibi yaptırımla karşılaşırım.ikinci sorumda güz döneminde yüksek lisans kazansam tekrar askerliği tecil ettirebilir miyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gbt de yakalanırsan ya askerlik şubesine teslim edilirsin ya da tutanak ile direk serbest bırakılırsın. gözaltı vs gibi bir durum söz konusu değil.Şubeye teslim edilince orda sevk işlemlerin yapılır ve bir sonraki celp döneminde askere alıncağın sana tebliğ edilir ve idari para cezası da tebliğ edilir yine serbest bırakılarak askere alınacağın günü beklersin. Güz dönemi ne zaman oluyor tarihleri pek bilmiyorum ancak bakaya kalmadan önce yüksek lisans kazanırsan tecil ettirebilirsin bayakaya kaldığın tarihten sonra kazanırsan ettiremezsin.

      Sil
  76. Ben askere 2016 senesinde bakaya olarak gittim ve simdi terhis oldum. 2 adet bakaya cezası görünüyor. 1.si 700 küsür. 2.si 3400 küsür. 2. Cezam 2017 ye göre hesaplanmış fakat ben 2016 da askerdim. Bu işte bir yanlışlık yok mu? İtiraz sürem geçmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya kaldığın süreye göre hesaplandığı için buradan benim birşey söylemem mümkün değil

      Sil
  77. öncelikle tüm cevaplarınız için teşekkür ederim. benim durumum epey karışık ama yukarıdaki soru cevap kısımlarında ve kanun hükmünden epeyce netleştirdim yalnızca sormak istediğim bakaya kaldığımda yurtdışına çıkabilir miyim?(gemide çalışıyorum) bakaya kaldığımda öğrencilik hayatıma devam edebilir miyim(lisan okuyorum yaş 28 askerlik tecili 31/12/2018) okulu en erken 2019 yılının ortalarında bitirebilirim. ve diyelim ki 2019da bitirdim bakaya kalarak bu durumda lisans mezunu muamelisi görüp (bakaya kalmış olduğum halde) askere kısa dönem gidebilme hakkına sahip olur muyum? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Bakaya iken yurt dışına çıkabilirsin hiç bir sorun olmaz.
      2-Bakaya iken idari para cezası ödemeyi göze aldıktan sonra üniversite okuyabilirsin.
      3- Bakaya iken üniversite bitirirsen lisans mezunu olarak tabiki kısa dönem olarak askerlik yapabilirsin.

      Bütün sorularını cevaplandırdım sanırım.

      Sil
  78. Merhaba 1.defa bakaya kaldim ve gbt ye yakalandim.Şubatta asker olucam galiba
    Hakkimda idari para cezasinin kesinlestigini nasil öğrenecem
    Bi de ceza kesinleşmeden 2.bakaya kalirsam sorun olur mu

    YanıtlaSil
  79. Ben öğretmenim ağustosta askere gitmem lazımdı ama eşiminden dolayı gidemedim ve bu süre içerisinde iki sefer öğretmen evinde belge imzaladım on beş gün ıcınde askerlık subesıne gıtcem dıye ama yıne gıtmedıö mayıs celbıyle askere gitçem sonuçları nolur benım için ıkı celb gıtmemıs olucam Mayıs’a kadar ve ılı sefer kağıt ıözaladım nolur yardımcı olun

    YanıtlaSil
  80. hocam 1990 doğumluyum önlisans mezunuyum kamuda memurum tecilim 2017 yılının sonunda bitiyor bir yıl daha gitmeyi düşünmüyorum durumum ne olur ceza alırmıyım teşekürler .

    YanıtlaSil
  81. merhaba,bakaya kalırsam dönem arasında yüksek lisansa başvurup tecil ettirebilir miyim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır bakaya kalırsan birdaha tecil ettiremezsin.

      Sil
  82. merhaba
    ben ikinci kez bakaya kaldım ama para cezası kesinleşti mi bilmiyorum yine de dava açılır mı?
    cezanın kesinleştiğini nereden öğrenebilirim TEŞEKKÜRLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tutanak tutuldu mu eve para cezasına dair belgeyi teslim aldınız mı?

      Sil
    2. hayır 2.defa bakaya kaldıgımdan beri gbt ye yakalanmadım.bir ay oldu ikinci bakaya kalalı.ceza belgesi falan da gelmedi daha
      ne yapmam gerekir?

      Sil
    3. askerlik şubesine gidip idari para cezasını teliğ almalı ve askerlik sevk işlemlerini yaptırmalısın.Ya da kaçak olarak yaşamaya devam etmelisin. Başka yapacak bişeyin yok. Tavsiyem şubeye giderek askerlik sevk işlemlerini yaptırman.

      Sil
  83. Merhaba.Ben örgün öğretimden önlisans(2 Yıllık) mezunum.Şu an yine 2 yıllık başka bir bölümü açıköğretimden okuyorum.Ama 2 tane önlisans olduğu zaman tecil ettiremediğimi öğrendim.Bu bilgi doğru mudur? Doğruysa ocakta muayene olup şubatta askere gitmem gerekiyor.Tecil ettirmenin bir yolu var mıdır? Tecil yapamıyorsamda önümüzdeki yıl yeni bir 4 yıllık okula başlayacağım o zamana kadar gitmezsem ne olur? 4 yıllığa başladığımda zaten tecil ettireceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim birde kaç doğumlu olduğunu ve önlisansı ne zaman bitirdiğini yazsaydın sana doğru cevap verebilirdim. Evet ikinci iki yıllık okuduğunda ekstra tecil ettiremezsin. Ancak önlisans mezunu olduğun tarihten itibaren 2 yıl mazeretsiz tecil hakkın var.

      Sil
  84. Merhabalar.95 doğumluyum.Örgün öğretimde önlisanstan (2 yıllık) mezun olduktan sonra 2 yıl tecil ettirdim.Tecilim 2017 sonunda bitiyor.2018 Şubat Celp döneminde 04.02.2018 muhtemel sevk tarihim olarak görünüyor.Açıköğretimden okumaya devam ediyorum ama o da 2 yıllık bir bölüm.Öyle olduğu için tecil ettiremediğimi öğrendim.1.si bu bilgi doğru mudur?Tecil ettiremiyor muyum?. 2. sorum da şu.Ben önümüzdeki sene konservatuara hazırlanıp lisans eğitimi alacağım.a) Tecil bittikten sonra celp dönemimde askere gitmezsem ne olur? b) Önümüzdeki seneye kadar askere gitmezsem lisans(4 yıllık) eğitimime başladığım zaman tecil işlemlerinde problem yaşar mıyım? Güzel bir şekilde açıklarsanız çok memnun olurum.Askerlik şubelerindeki memurlar ya bilmiyor ya da başından savıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 1.si doğru. Tecil ettiremezsin tecil ettirebilmen için lisans okuman gerekir. 2.si muhtemel sevk tarihin olan 04.02.2018 de askere gitmezsen bakaya durumuna düşersin. Ancak bu muhtemel sevk tarihin kesin tarih değildir daha sonraya da kalabilirsin. Yani mayıs,ağustos ya da kasım celbine de kalabilirsin. Kasım celbine kalırsan zaten lisansa kayıt olup tecil yaptırabilirsin ancak diğer şartlarda bir kere bakaya kaldıktan sonra tecil ettiremezsin.

      Sil
    2. Kendi isteğimle kasım celbine kalabiliyor muyum telefonda öyle bişey söylediler şubeye gittiğimde olmaz dedi danışma

      Sil
  85. Hocam 31.12.2017 tecilimin son tarihi yaşım 35. 30 ekim askerlik şubesine gittim kasım celbine yetişirmiyim diye geciktiğimi söylediler. İşim turizm olduğu için ancak kasım ayı bana uygun. Sorum şu . Tecilim bittiğinde bakaya mı yoksa yoklama kaçağı mı oluyorum. Ve tecil bittiğinde ne kadar süre zarfında gbt de görünür. Ve 2018 kasımda gitmeyi düşünüyorum bu süre zarfında yalalanırsam cezam ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincisi tecilin bittiği zaman bakaya kalırsın. Yoklamanı zaten yaptırdın ki tecil ettirebildin. Bakaya kaldığın andan itibaren şube İçişleri bakanlığına kimlik bilgilerini gönderir ve gbt'ye işlenir. Buna e devletten askerlik durum belgesi sorgulayarak bakabilirsin. 2018 kasıma daha 1 sene var 1 sene bakaya kalırsan ve gbt de hiç yakalanmazsan kasım celbinde kendin gidip şubeye teslim olursan 593 TL idari para cezası ödersin hepsi bu kadar.

      Sil
  86. Askeri para cezasini nerde öğrenicez soylermisiniz

    YanıtlaSil
  87. Merhaba hocam ben 01.08.1993 doğumluyum lisans mezunuyum 25.08.2016 tarihinde mezun oldum 9 Kasım'da polislik mülakatina var ve askerlik durumu belgesi istiyorlar mülakat için mezun olduktan sonra hiç askerlik şubesine gitmedim büyük ihtimalle bankaya kaldım tecil ettirme şansım var mı şu an bunun hakkında bilgi almak istiyorum.Bir arkadaşımda aynı benim gibi 2016 mezunu o Aralık'ta asker ama benim gibi o da hiç askerlik şubesine gitmemişti Ağustos ayına kadar ama bakaya görünmüyormus bende de aynı durum olur mu acaba üniveristedende ilişiği geç kestim 2017 yılında ve Mayıs ayında e devletten askerlik durumunu sorgulattigimda tecilli gözüküyordu şu an gözükmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim askerlik şubesine git ve tecil işlemlerini yaptır üniversiteyi bitirdiğin tarihten itibaren 2 yıl tecil hakkın var onu kullan. Normalde üniversiteyi bitirdiğin an şubeye gidip bu durumu bildirmen gerekiyordu. O yüzden küçük bir para cezası alabilirsin ancak tecil işlemlerini yaparlar.

      Sil
  88. MERHABALAR 31.12.2017 TARİHİNDE TECİLİM BİTMEKTEDİR.FAKAT E DEVLETTE ÖĞRENCİLİĞİ SONA ERDİĞİ TAKTİRDE 2 AY İÇERSİNDE EN YAKIN ASKERLIK SUBESİNE MÜRACAAT GEREKLİDİR YAZIYOR ŞU ANDA HALEN ÖĞRENCİYİM BELGE GOTURSEM ERTELERLERMİ ACABA 31.12.2017 TARİHİNDEN ÖNCE ? YOKSA OCAK AYINDAMI GİDEYIM ASKERLİK ŞUBESİNE BAKAYA KALMAKMI İYİDİR YOKSA YOKLAMA KAÇAĞIMI?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenciliğin devam etttiği sürece şubeye gitmene gerek yok. Tabi 29 yaşından küçük isen.

      Sil
  89. Hocam Merhabalar 11.11.1988 Dogumluyum Askerlik Subesine Ekim.ayinda gittim Subat Celbinde Askere Gondereceklerini belirttiler Bana evraklar verdiler Saglik Raporunu onaylat diye onaylatmadim e devletten bakiyorum.Subat Ayina kadar Askerlik yonunden Sakincasi yok diyor Benim Sikintim Ben Subattan bi Sonraki Celpte Mayis zamani gitmek istiyorum Bunun icin Nasil bir Yol uygulamaliyim Ne Miktar ceza Oderim Degerli Yorumlariniz icin Tesekkur Ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan başında şubeye git 296 TL para cezası ödersin mayısda askere alınırsın.

      Sil
  90. Merhaba hocam.ogretmenim ve bakaya durumundayim polis sorgusunda yakalanıp tutanak tutuldu adli para cezası verildi. Şimdide asliye ceza mahkemesinden kağıt geldi davam varmış ne yapabilirim şuan askere gidemem. Mahkeme nasıl sonuçlanır ? Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil mahkemenin nasıl sonuçlanacağını bilemem bir avukata danışabilirsin. Ondan adli yardım olabilirsin ancak tavsiyem bir an önce askere gitmendir.

      Sil
  91. hocam iyi günler benim sorumda önlisans mezunu arkadaşların ki gibi olacak . .şimdi benim de 31.12.2017 de tecilim bitiyor ağustosta eylül gibi dgs ile yada ygs ile lisans programına yerleşsem tecil edebilir miyim lütfen bi de celp dönemlerini biz erteleyebiliyor muyuz? acil cevap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır bakaya kaldığın tarihten sonra kayıt yaptıracağın için tecil ettiremezsin.

      Sil
  92. öncelikle sorularımıza verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. vaktiniz varsa birkaç soru daha soracağım :)
    1-) daha önce size lisans mezunu devlet memuru bakaya( dağıtım yerimin belli) olduğunu ancak ekonomik durumlardan dolayı ğidemeyeceğimi söylemiştim sizde bana 6 aydan fazla ceza alırsanız memurluğunuz gider demiştiniz yukarıda başka arkadaşlara verdiğiniz cevaplarda yakalanma durumu veya eve mektup gelme durumundan sonra gidilmezse hapis cezası olacağını söylemişsiniz bu durum benim içinde geçerli mi ?
    2-) maddi durumumun şubat ayında askere gitmeme elvereceğinden dolayı şubat celp döneminde ne zaman askerlik şubesine başvurmam gerektiğini sormuştum siz bana kasım ayında gidebileceğimi beni şubatta askere göndereceklerini söylemiştiniz. ben 2 Kasımda askerlik şubesine başvurduğumda bana seni hemen askere göndermemiz gerekiyor dediler ben memurlara durumumu anlattığımda işlemi gerçekleştirmediler bana yakalanırsan hemen askere gitmen gerek veya ne zaman askere gitmeye hazırsan o zaman gel biz seni göndeririz sen celp dönemlerine bağlı değilsin bakaya olduğun için dediler. Kusura bakmayın baya uzun oldu cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Bakaya durumunda olduğunuz için elbette sizin için de aynı şartlar geçerli.
      2- sevk işlemlerini yaptırıp askerlik yerlerin açıklandıktan sonra sülüsü aldıktan sonra askere gitmez bakaya durumuna düşersen bundan sonra celp dönemlerine bağlı kalmazsın. ve tecil ettiremezsiniz. (daha önce sevk işlemlerini yaptırıp sülüs almışsınız sanırım ) şubat ayına kadar gbt'ye yakalanmamaya dikkat et otelde kalma. Şubat ayında askere gitmek istediğin zaman şubeye git hemen askere alırlar zaten ancak hakkında idari para cezası kesilecek haberin olsun.

      Sil
  93. Merhaba hocam. 2 sefer bakaya kaldım ve mahkemeye çıkartılmam kararı verildi.mahkeme nasıl bir karar verir? Sadece para cezası mı yoksa direkt askere gitururlermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o mahkemenin takdiri bizim bilmemiz mümkün değil ancak bir an önce askere gitmeni tavsiye ederim.

      Sil
  94. Merhabalar askerlik durum belgemde muhtemel sevk tarihi 04.02.2018 yazıyor.2017 sonunda tecilim bitiyor.Muayeneye ne zaman gitmem gerekiyor muayeneye gittiğimde kendi isteğimle kasım celbine erteleyebiliyor muyum kasıma erteleyebilirsem ygsye girip konservatuara girip 4 yıllık lisans eğitimi almayı planlıyorum bu şekilde tecil ettirmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhtemel sevk tarihi adı üstünde muhtemel askere alınacağın tarihtir kesin tarih değildir. Ancak tecilin bittiği için şubat 2018 de askere alınırsın. Kasıma ertelemen çok zor şubattan kasıma kadarki süre için ya rapor almalısın ya da açıköğretim önlisans ya da lisans programına kayıt yaptırmalısın. Başka yolu yok. Bakaya kalırsın. Bakaya durumunda ise tecil işlemi yapılmaz.

      Sil
  95. bir defa bakaya kaldım rapor alsam bir celp daha uzatabilir miyim

    YanıtlaSil
  96. hocam ama ben 25 yaşında olduğum için eğer lisansa yerleşirsem bakaya kaldığım gün kadar para cezası ödeyeceğimi söylediler .

    YanıtlaSil
  97. kasım celbine ertelenirsem eylülde okul kaydı yapıp tecil yapabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  98. merhaba, mayıs 2017 de tecilim bitti. suan bakaya durumundayım kardesim iki hafta önce askere gitti. kardes tecili yaptıra bilirmiyim?

    YanıtlaSil
  99. Mrb size sorum şu olacaktı yanıtlarsanız çok sevinirim ben kasım 2017 de askere gitmem gerekeiyordu, sevk öncesi hazırlık işlemlerim yapılmıştı, gideceğim yer belliydi ama ben sülüsümü almadım ve çeşitli sebeplerle gidemedim. bakaya durumuna düştükten bir hafta sonra bakaya olduğumu ve en kısa sürede başvuru yapmam gereketiğini bildiren bir tebligat aldım. şimdi başvursam beni hemen kasım celbinde göndeririler mi? ne kadar ceza alırım? hakkımda dava açılır mı? ya da bi sonra ki celp dönmine kalabilirmiyim kalırsam gideceğim yer değişir mi ? teşekkürler

    YanıtlaSil
  100. hocam merhaba 20 ocak 1988 doğumluyum İson çıkAN BEDELLİYİ 19 gün ile kaçırdım,31.12.2017 kadar tecilim vardı erken gitmek için ağustosta başvurdum ve şuan 12.15.2017 teslim tarihim ve yerim belli oldu ama gitmek istemiyorum.bu durum dagitmezsem ne gibi bir sıkıntı olur.çalıtığım şirketten tazminatımı alıp çıkacağım ama askere yerim belli olmasına rağmen gitmeyeceğim gbt vs durumlar nasıl olur evlenmek üzereyim

    YanıtlaSil
  101. merhabalar
    ben bir defa bakaya kaldım ve gbt ye yakalandım. askerlik şubesine gittim ve şubat için işlemlerimi yaptım.
    bana verdikler kağıtta 25.01.2018 e kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur.
    şimdi ben 20 ocakta yüksek lisans kaydımı yapsam tecil yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
  102. Merhabalar öncelikle örgün ve açıköğretim olmak üzere iki üniversite kaydım mevcut. Biri 2010 diğeri 2012 girişli . İkisi de iki yıllık . Geçen gün öğrenci belgesi vermeye gittiğimde yoklama kacagisin denildi. Mezun görünüyormuş um ama halbuki mezun olmadım okuldan . Askerliği uzatmam lazım bir yıl daha yaş 27. Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz. Yoklama dan önce öğrenci belgesi goturmek gerekiyormuş ama o zaman yaz dönemi olduğu için okul kapalıydı Eylül'de kayıtlar yenileniyor askerliği nasıl uzatcam akıl verir misiniz

    YanıtlaSil
  103. Merhaba benim tecilim 1 Ocak 2017 itibariyle bitti ve bugün polis kontrolü sırasında tutanak imzalattılar 15 gün içerisinde askerlik başkanlığına başvurmamla ilgili eğer bu süre içerisinde şubeye gitmezsem nasıl bi süreç beni bekliyor olacak ?
    cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  104. Ben 1995.11.03 dogumluyum bakayayım iki defa yakalandım ikinci tutanakta daha 6 günüm falan var gitsem direk askeremi alırlar yoksa şubatamı gönderir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder