Ana içeriğe atla

İki Kardeş Aynı Anda Askere Gider Mi 2023

İki Kardeşin  Aynı Anda Askerlik Durumu
İki kardeş aynı anda askere gidebilir. Ancak aile istemezse kardeşlerden birinin askerliği bitene kadar diğeri askerliğini tehir ettirebilir. Yani erteleyebilir. Ancak bu isteğe bağlıdır. Yani aile isterse bir çocuğum zaten askerde o askerden gelene kadar diğer çocuğum askere gitmesin diyebilir. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı iki yada üç kardeşin aynı anda askere gitmesi gerektiği durumlarda neler yapılabileceğini bir yazı ile web sitesinde çok güzel anlatmış. Aşağıdaki yazıyı okuyarak aklınıza takılan soruların cevabını bulabilirsiniz.
 
Kardeşlerin Sevk Tehir İşlemleri
Kardeş sevk tehir işlemleri 1111 sayılı askerlik kanununun 35/D maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde askere sevk sırasında yapılır. Sevk Tehiri Esasları
İki kardeşten biri askerde ise askerlik hizmet sırası gelenin sevki, baba veya annenin isteğine bağlı olarak, askerdeki kardeşinin hizmeti bitinceye kadar tehir edilir.

İki kardeş aynı celp grubunda sevke tâbi ise baba veya annenin isteğine bağlı olarak kardeşlerden birinin sevki, diğerinin terhisine kadar tehir edilir.

İkiden fazla kardeşten ikisi askerde olduğu sürece baba veya annenin isteğine bağlı olarak diğer kardeşlerin sevki, askerdeki kardeşlerinden birinin terhisine kadar tehir edilir.
iki kardeşin askerlik durumu

İkiden fazla kardeşten biri askerde ise hizmet sırası gelen kardeşin sevki, eğer diğer kardeşleri yirmi yaşından küçük ise, kardeşlerden biri yirmi yaşını bitirinceye kadar, aksi takdirde askerdeki kardeş terhis oluncaya kadar tehir edilir. Yirmi yaşından küçük kardeşlerin yanı sıra, ailenin geçimine yardım edemeyecek derecede malûl olduğu hastane sağlık kurullarınca düzenlenmiş sağlık raporu ile belgelenen kardeşler sevk tehiri işleminde dikkate alınmazlar. (Askerliğe elverişli değildir raporu olanlardan çalışabilir durumda bulunanların bu raporları dikkate alınmaz.)

Üç kardeşin üçü de aynı celp grubunda sevke tâbi ise; baba veya annenin isteğine bağlı olarak ikisi askere alınır, üçüncünün askerliği diğerlerinin terhisine kadar tehir edilir. 

Yorumlar

  1. Merhaba hocam .kardeşim. 22 yaşında bende 30 yaşındayim .kardeşim. askere giti ben ise bakaya kaldm. Aileme ben bakıyorum. Bu durumda ne yapmam gerekir . Cevirmede ne olur
    ? İlla babam gidip dilekçe vermesi gerekiyor mu diğer oglum gelene kadar die bir yazı. Ne yapalım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder