Ana içeriğe atla

Askerde Aşı Olmak (İğne) Hakkında Her şey

Askerde Neden İğne (Aşı) Yapılır?
Acemi birliğinde askerin aşılanması genel ve zorunlu bir rutindir. Türkiye'nin dört bir tarafından bir araya gelen binlerce erkeğin bulaşıcı bir hastalığa yakalanıp telef olmaması için alınan bir tedbirdir. Zira bir askerin hasta olması bütün alayın hasta olması ile aynı şeydir. Askerde aşı acemi birliğinde yapılır. Acemi birliğinde bir yandan  eğitim yapılırken bir yandan da  sırayla aşı yapılır. O kadar çok insan var ki sırayla olunduğu için bazen bu aşılama 2 gün sürebilir. Askerde yapılan 3 aşı Tetanos, Menenjit ve Kızamık aşılarıdır. Aşılar sanıldığı gibi sağlıkçı askerler tarafından falan değil sivil hemşireler tarafından yapılır. Aşıdan iğneden çok korkanlar için ekstra bir ilgi alaka yok. O yüzden korkunun acele faydası da yok asker ocağında o iğneyi yiyeceksiniz. Soru cevap olarak aşı konusunda meraklıları aydınlatacak olursak;

Askerde vurulan (iğneler) aşılar nelerdir?
- Askerde vurulan iğneler her zaman acaba ne iğnesi vuruyorlar diye askerler tarafından merak edilir. Esasen merak edilecek bir şey yoktur. Zira vurulan iğneler Tetanos, Menenjit ve Kızamık aşılarıdır. Bu 3 iğnenin dışında başka bir aşı yapılmamaktadır. Askerde verem ve hepatit aşısı yapılmamaktadır.

Askerde aşı olmak zorunlu mudur?
- Aşı uygulaması zorunludur. Bu yalnızca sizin değil tüm alayın sağlık güvenliği için yapılmaktadır. Yani bir askerin aşı olmamak gibi bir şansı yoktur.

Askerde tetanos aşısı yapılır mı?
- Askerde tetanos aşısı yapılır.

Askerde vurulan tetanos aşısı kaç yıl korur?
-Askerde kaç doz aşının yapıldığını bilmiyorum açıkçası bu konuda net bir bilgim yok ama genel itibariyle yetişkin iken tetanos aşısı olan birinin 10 yıl süreyle bir daha tetanos aşısı olmasına gerek olmadığını biliyorum.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Aynı aşıları önceden hastanede olan biri gene bu aşıları olmak zorunda mı? Ayrıca kan grubunu bilmemek askerde sıkıntı çıkarır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet olmak zorunda. kan grubunu bilmemen bir sorun çıkarmaz

      Sil
  2. Arkadaşım 4. gün önce bu bahsettiğiniz aşılardan oldu lakin şu an kolunda şişlik ve morarma var revire de gösterme şansı bulunmuyor şimdilik. Bu şişme ve morarma normal midir herkeste oluyor mu? yoksa bir tedbir almamız gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bi morarma ve şişlik varsa revire görünmeli.Morarma ve şişliğin ne kadar olduğunu bilmediğim için bişey diyemiyeceğim.

      Sil
  3. ben 3 sene tetenoz aşısı oldum askerde tetenoz aşısı vururlarmı benim alerjim varda

    YanıtlaSil
  4. askerde hasta olan kişilere kökteyl diye bir iğne yapıyorlar bunun içinde neler var acaba

    YanıtlaSil
  5. Bu 10 yıl aşı olduğun tarihten mi geçerli mesele 2009 mayıs 2019 mayıs dolu dolu demi

    YanıtlaSil
  6. şartmıdır ? ben aşı vurulmak istemiyorum deme şansımız var mı askerde ?

    YanıtlaSil
  7. Aşı zorunlu değil istemeyene yapamazlar cimere sordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cimer yazısı mevcut mu? Lütfen cevap verir misin?

      Sil

Yorum Gönder