Ana içeriğe atla

Bakaya ve Yoklama Kaçağı Yurt Dışına Çıkabilir Mi 2023

 bakaya yurt dışına çıkabilir mi

Yoklama Kaçağı Yurt Dışına Çıkabilir Mi?
Bugün sayıları milyonlarla ifade edilen bakaya, asker kaçağı, yoklama kaçağının net bir bilgi sahibi olamadığı bir konuya değinmek istedim. Bakaya durumunda iken ya da yoklama kaçağı durumunda iken yurt dışına çıkışta herhangi bir sorun olur mu?  Bu sorunun cevabını en çok da eğitim amaçlı  yüksek lisans veya doktora amacıyla yurt dışında bulunan öğrenciler tarafından merak edilmektedir. Zira yurt dışındayken askerlik tecil süresi bitmesine rağmen okulu uzadığı için yurt dışında kalmak zorunda kalanlar yurda geri dönersem tekrar yurt dışana çıkış yapamam endişesiyle uzun süre Türkiye'ye dönüş yapamıyorlar.

Bakaya Kalanlar Yurt Dışına Çıkabilir Mi?
Arkadaşlar bu konuda kafa karışıklığının nedeni 2010 öncesi dönemdir. 23 Eylül 2010 yılına kadar vergi borcu ve asker kaçağı,bakaya durumunda olanlar yurt dışına çıkış yapamıyorlardı. Ancak 23 Eylül 2010 yılında Anayasamızın "Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti" başıklı 23.maddesinde yapılan değişiklikle işler değişti. Bu yasal düzenleme ile “vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir” şeklinde açık bir hüküm konuldu. Yani hakim kararı olmadan hiç bir kurum ve merci sizin yurt dışına çıkış yapmanızı engelleyemez. İsterseniz yıllarca bakaya ve asker kaçağı durumunda olun hakkınızda mahkeme tarafından verilmiş bir yurt dışı yasağı bulunmadığı sürece yurt dışına sorunsuz çıkabilirsiniz.

Yorumlar

  1. yurda girişte yoklama kaçağı olarak işlem yapılıp para cezası (yaklanan prosedürü ile yüksek meblağlı) kesilmez mi? "

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ikinci kez tutanaktimzaladim bugun yurtyurt uçuşumuvar bit sıkıntı yasarmiyim

      Sil
    2. Bugun yurdisina gidicem iki defa tutanak imzaladim havaalanından çıkabilir mimiyi

      Sil
    3. Kardeşim sorun yaşadınmı yurt dışına çıkarken

      Sil
    4. V. Yerleşme ve seyahat hürriyeti
      MADDE 23. — Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir.ası sebebiyle ve suç işlenmesini önlemek;
      amaçlarıyla kanunla sınırlanabilir.
      Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak vatandaşlık ödevi ya da ceza soruşturması veya kovuşturması
      gereği sınırlanabilir. MADDE BU hocam bu maddede vatandaşlık ödevi dediği ne ?
      Yerleşme hürriyeti, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli
      kentleşmeyi gerçekleştirmek ve kamu mallarını korumak;
      Seyahat hürriyeti, suç soruşturma ve kovuşturm
      Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından yoksun bırakılamaz.

      Sil
  2. Uzun süredir beni düşündüren bir durumdu.
    Aralık 2017 de tecilim sona erecek.
    Yurt dışında bir firma ile iş için görüşüyorum, olumlu olursa nisan- mayıs gibi yurt dışına iş için çıkmam gerekecek.
    Ocak Ayında muayene olup mayısa kadar zaman kazanmayı düşünüyordum ama görüşme olumlu sonuçlanmazsa muayene olmuş olacağım için tedirgindim.
    Madem böyle bir durum var o zaman muayene olmaya gerek yok değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim muayene olsan da olmasan da asker/yoklama kaçağı durumuna düşsen de yurt dışına çıkış yapmanda herhangi bir engel yoktur.

      Sil
    2. Allah razı olsun, içime su serptin :)

      Sil
  3. selam ben 28 yaşındayım 2018 aralıkta tecil son yurt dışında çalışıcam kaçak durumuna düşücem ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya askere gideceksin ya da bakaya kalacaksın bakaya iken yurtdışına çıkışında bi sorun olmaz

      Sil
    2. peki birşey sorucam pasaport çıkartmak için emniyet müdürlüğüne gitmek gerekiyor yoklama kaçağı durumunda emniyetin bu konuyla ilgili birşey yapması mümküün mü yani pasaport için başvuruda bulunmaya gittim yinede tedirgin olupkapıdaki polis arkadaşlara sordum onlar ohal durumundan kaynaklı tutuklanabilirsin dediler.

      Sil
    3. kim dediyse yanlış demiş kardeşim öyle bir şey yok. Emniyete gidersen ordaki görevliler yoklama kaçağı olduğun için seni askerlik şubesine götürür ve hakkında şube tutanak tutarak idari para cezası keser.Daha sonra serbestsin. Bu kadar. Tutuklanma felan yok.

      Sil
  4. merhaba, yorumlar sorumu kısmen de olsa yanıtladı ama içim nedense bir türlü rahat etmiyor. Aralık 2017 de tecil bitiyor. ve ben ocak ayı gibi bir seyahat planlıyorum. En kötüsünü düşünecek olursak çıkış yaparken gümrük polisinin kaçak olduğumu tespit etmesi durumunda para cezası dışında herhangi bir yaptırımı varmı? yani ' kaçak durumunda olduğunuz için yurt dışına çıkış yapamazsınız' deme ihtimaleri varmı.? Cevaplarınız için teşekkürler. Saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim için rahat olsun. En kötü ihtimalle hakkında bir tutanak tutulup serbest bırakılacaksın. Bu tutanakta 15 gün içinde askerlik şubesine gitmeyi tahadüt edeceksin. Polisin size yurt dışına çıkamazsınız deme hakkı yok.

      Sil
  5. Yoklama kaçağıyım.1 ay önce gbt ye düştüm. 3 gün sonra yurtdışına çıkacağım. Havalanında nasil bir prosedür beni bekliyor. Oradan direk askerlik şubesine götüemezler inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Aralik sonunda tecilim bitiyor ve daha oncede islem yapildi askerlik subesinde 3 ay hak tanidilar bir sefere mahsuz 1-2 Ay gibi yurtan cikis yapmam gerekiyor arabayla cift vatandasligim da var heran gibi bir sorunla karsilasirmiyim gumrukte simdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
  7. Abi ben yurt dışına çıkıcam ama pasaportum yok asker kaçağıyım daha önce bidefa tutanak imzaladım pasaport için gitsem yakalandı mazmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önce askerlik şubesine gidip askere gidecekmiş gibi işlemlerini yaptır daha sonra emniyete gidip pasaportunu al ve yurt dışına çıkışını yap hiç bir sorun olmaz.

      Sil
  8. Merhabalar yurtdisinda yasiyorum oturumum bitti Türkiye’ye dönmeyi dusunuyorum askerligim var sizce havaalaninda beni direk alip askerlik subesinemi gotururler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır sadece 15 gün içerisinde askerlik şubesine gideceğine dair tutanak imzalatılır. Bunun haricinde birşey olmaz.

      Sil
    2. Peki para cezasi olurmu? Okuldan tecilliyken gelmistim tecilim coktan bitmistir tam olarak nasil islem yapilir bilmiyorum tesekkur ederim simdiden ilginiz icin

      Sil
    3. tabiki idari para cezası ödemek zorundasın. Tecilin yurt dışında bitti yurt dışına çıkarken tecillisin diye cezadan yırtamazsın :)

      Sil
  9. Merhaba,tecilim 31 aralıkta bitiyor ve yılbaşı için yurtdışına çıkıcam 3-4 günlük. Döndüğümde pasaport kontrolünde yakalanmış gibi ceza kesebilirlermi? Tamamen şans işimidir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31 aralıkta tecil bitiyor ise 3-4 günden bişey olmaz tutanak felan tutulacağını sanmam. ama tutulursa tabiki yakalanmış gibi ceza ödemek zorunda kalırsın.

      Sil
  10. hocam bende danimarkaya gidecem de daha once tutanak tuttular 15 gun icinde gidecegime dair simdi nasil yapacam onceden askerlik subesinemi gidim yoksa passport icin karakolami gidim bide devlette calisan birimisiniz bu kadar net herseyi biliyosunuz size zahmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle askerlik şubesine giderek askere gidecekmiş gibi işlemlerinizi yaptırın daha sonra pasaport almak için emniyete gidin sorun olmaz.

      Sil
  11. aralık 2016da tecılım bıttı ocak 2017de yurt dısına cıktım sımdı 16 ocak 2018de turkıyeye gerı donecegım ne gıbı problmler benı beklıyor havaalanında dırek alınırmıyım yoksa tutanak tutulup bırakılırmıyım yada hıcbısey olmamıs gıbı gecermıyım bıde arkadas sıze sormus bu kadar net ve rahat nasıl cevap verıyosunuz devlet kurumundamı calısıyorsunuz yoksa aratırmalar netıcesındemı bu cevapları verıyorsunuz ılgınız ıcın tesekkurler..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba arkadaşlar.
    Bakaya kalan arkadaşlar sorunsuzca yurt dışına çıkabilirler. En fazla bir tutanak yazıp 5 dk içersinde bırakıyorlar. Ben yeni gittim geldim problem yok. İçiniz rahat olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnız ben dün tutanak imzaladım ve tutanakta 15 gün içerisinde askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor yazıyordu, uçağım ise 14 gün sonra olduğu için sizce havalimanında bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım?

      Sil
  13. merhaba 31 aralıkta tecilim bitti yurtdışında bi firma ile görüşmem var iş için gideceğim eşim gideceğim ülkenin vatandaşı yurtdışına gidip çalışmaya başladığımda dövizli askerlik için hangi yolları izlemeliyim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında calismaya başladın ve o ülkenin oturum kartını aldın
      Konsolosluga gidip orda çalıştığını beyan ediyorsun
      Bu beyanda bulunmadığın ve konsoloslugun istediği evrakları teslim etmedigin sürece kaç sene kalirsan kal bu haktan yararlanamazsin
      Gidip kaydını yaptırdığın andan itibaren 3 sene yurtdışında kaldiginda 39 yaşına kadar 1000 avro
      39 yaşından sonra 3000 avro para ödeyip askerlikten muhad oluyorsun

      Sil
  14. Meraba 4 yıldır yoklama kaçağıyım daha önce bikere tutanak imzaladım yurd dışına çıkcam ama pasaportum baş vursam sorun çıkarmı

    YanıtlaSil
  15. 3 yıldır yoklama çakağıyım 1kere tutanak imzaladım yurd dışına çıkıcam pasaportum yok pasaport için başvursam bisorun çıkarmı çıkmazmı size zahmet bi yardımcı olursanız sewinirim

    YanıtlaSil
  16. iyi akşamlar... ben 2 yıldır kaçak durumdayım tekrar okula kayıt yaptırıp tecil etmeyi düşünüyorum yukarıda bahsettiğiniz gibi yaparsam olurmu ? ------------------ (önce askerlik şubesine gidip askere gidecekmiş gibi işlemlerini yaptır daha sonra emniyete gidip pasaportunu al ve yurt dışına çıkışını yap hiç bir sorun olmaz.)

    YanıtlaSil
  17. merhaba abi alah aşkına benim sorumada yanıt verirsin inşalah ben 2017 de askere gitdim şanlı urfada yapıyorken ordaki komutanlar olsun aşyalık pislik mişim gibi davranıyolardı piskolajim bozuldu anne babam olmadıgı içn birde kmsem olmadıgı için ayrı bir piskolajiye düştüm para gönderenim yok bişey yapanım yoktu 100 tl ile geçinemiyordum canıma tak etdi hava degişimi aldım istbl döndüm ama aklımı kulanıp direk gitmedim yurt dışına smdi yurt dışına gidicem işte buldum ama korkum şuki pasport cıkar tıcam polis almaz diye biliyorum bana bir akıl ver asker kaçagıyım nasıl yol izlemeliyim alah aşkına smdiden alah razı olsun senden

    YanıtlaSil
  18. Merhaba. 04.05.1992 doğumluyum.
    2012’de önlisans mezunu oldum. 2013 yılında açıköğretime kayıt oldum. 5 yıldır aöf öğrencisiyim fakat dersleri veremedim. Askerliğimi sorguladığımda 04.02.2018 - Son Yoklamaya Tabi diyor. Tecil hakkım bitti mi? Yeniden tecil ettirmek istesem tecil ettirebilir miyim? Bu sene Dgs’ye girip dijey geçişle başka bir bölümden 4 yıllığa tamamlayabilir miyim? Kafamda deli sorular, lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba benim kardesim muayne oldu 2 subatta askere gitmesi gerekiyir. Eger 1 subata biletini kesersem yurtdisina cikmasi icin havalimanindan onu alirlar mi gelmesine engel olurlar mi simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  20. Üstad kolay gelsin iyi çalışmalar. mayıs 87 doğumluyum ve aöfden iki dersim var. çalışmıyorum yoklama kaçağı durumundayım. uzun dönem askerlik yaparsam eğer 30 yaşındayım çok sıkıntı çekermiyim askerde. kısa ile uzun dönem askerlikte rütbe farkı nedir? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Askerdeyken izin sırasında firar durumuna düşersen eğer yine yurt dışına çıkarken sıkıntı yaşanır mi

    YanıtlaSil
  22. Askerlik yüsemi aldim teslim olmama 1 hafta kala yurt disina cikicam cikista sorun olur mu? Acil yardim edin lutfen

    YanıtlaSil
  23. Dövizli askerlik için Gemide calısıyorum tecilim bitti tr de 6 aydan fazla kaldım. Hizmet yandımı Hizmeti yeniden başlatabilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aga normalde Tr de 184 gün kalırsan direk tüm işlemlerin iptal olur.. ama 1 yıl içerisinde eğer mesela ağustostan itibaren 6 ay kalırsan bişey olmaz çünkü 6. Ay yeni yıla girmiş oluyorsun yeni yılda da 6 kalma hakkın doğuyor umarım anlatabilmişimdir..

      Sil
  24. Merhabalar 88 doğumluyum ve yurt dışında lisans öğrencisiyim. 2019 ocak ayında mezun olacağım.askerlik şubesine bugün gittim mayıs celbinde askere gideceksin dediler ve muayene olmamı istediler.muayene oldum mayıs ayına kadar askerlik sorunum yok. sorum şu ben şimdi şubat 15 de yurt dışına gideceğim ,staj yapmak için haziran sonunda Türkiye ye geri geleceğim. Geldiğim de nasıl bir sorunla karşılaşacağım.Sorunu halletik ülkeye girdim diğelim askere gitmedim,tutanak tutuldu, para cezası kesildi.Peki Ekimde tekrar yurt dışına çıkabilir miyim?İzin verirlermi. Ülkede KKTC..
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekimde tekrar yurt dışına çıkmanda hiçbir sorun olmaz. Ancak bakaya kalırsın ve bakaya kaldığın süre kadar idari para cezası ödemek zorunda kalırsın. Ayrıca hakkında dava açılabilir.

      Sil
  25. Merhaba. Ben yoklama kaçağı durumundayım. Pasaport çıkarttım ve ilk tutanağını yedim emniyette :) ve şubeye bildirim yapmadım. Ikıncı tutanağını ise tuttuğum günlük dairede tc numaramla yedim. Şimdi ayrı ayrı mi ceza yiyeceğim ? Buna bağlı olarak e devlette sorgulandığında adına ait dava yok.. e devlette bu ceza gözükür mu? Yurt dışında çıkma gibi gezi amaclı turistlik isteklerim var bu yaz sonu, bu mahkeme çıkamaz diye hüküm verebilir mi? Son olarak vize işlemlerinde bu kavaklık durumu sorun yaratır mi? Cevaplarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ödeyeceğin idari para cezası katlanmaktadır. Vize çıkarmakta kaçak olman sorun çıkartmaz. Ayrıca mahkeme yurt dışına çıkış yasağı gibi bir adli kontrol kararı vermez yurt dışına çıkabilirsin.

      Sil
    2. Ya kardeş ben 6 yıldır bakaya durumundayım sayısızca yurtdışına gittim geldim. Pasaport çıkartırken tutanak imzalattı sonra pasaportum geldi gene çıktım hiç kimse nereye gidiyorsun diyemez sana. Bakaya olanlar ve Vergi borcu olanlar 2010 dan önce çıkamıyordu fakat 23 eylül 2010 dan sonra yasa değişti, Yurtdışına çıkışına engel olamaz bunlar ve askeri mahkemeler sana yurtdışı yasağı bile katamaz. Senin yurtdışına çıkışına engel olacak tek şey, Emniyet tarafından aranıyorsan bir suça karıştıysan yada bi mahkemen varsa çıkamazsın, Yurtdışına çıkış yasağını sadece ceza mahkemeleri katar, Sende bir suça karışmayacağın için bir problem yok, İçinizi rahat tutun kafanıza göre gidip gelin..

      Sil
    3. Tutanak tutar tutmaz ceza gelmiyor. Kütüğünün olduğu yerde mahkeme görülüyor senden habersiz onun üzerine ceza kesiliyor. Ceza vergi borcu sorgulamasında çıkıyor.

      2016 dan beri 7-8 defa tutanak imzaladım , yeri geldi çevirmede yeri geldi karakolda. En son aralık 2017 de gbt de aranmam çıktı. Askerlik subesi suç duyurusunda bulunmus. Gözaltına aldılar,bi kaç saat nezarette bekletip nobetçi savcıya çıkardılar. Savcı ifademi alıp serbest bıraktı. Pasaport çıkarma konusunda endişeliyim bende...

      Sil
  26. Merhaba ben çifte (hollanda)vatandaşım 1970 doğumluyum ve geçende gbt de yoklama kaçağı oldugum çıktı. Tutanak imzaladım. Dovizli askerlikten yararlanamiyorum. Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapacak bişey yok ya askere gideceksiniz ya da kaçmaya devam edeceksiniz.

      Sil
  27. Selam yaklasik 1 seneden beri yoklama kacagiydim.. gecen sene Eylul ayinda yolculuk yaparken Jandarma gbt sinde yoklama kacagi oldugum soylendi ve bana 15 gun icinde Askelik subesinde gidecegime dair tebligat imzalatildi. Ama askerlik subesine gitmedim bir ay sonra da yurt disina cikmam gerekiyor. Biletimi aldim acaba Havaalninda bir sorun yasar miyim ?

    Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yine tutanak imzalatılabir ya da yoklama için şubeye götürülübelirsiniz.Uçağı kaçırma riskinden kurtulmak istiyorsanı yurt dışına çıkmadan önce şubeye gidip yoklamanızı yaptrın sonra yurt dışına çıkın.

      Sil
  28. Peki mesai saat leri disinda yurtdisina ciktigimda subeye goturulme rismkimin azalacagini tebligat imzalatilacagini duydum bu ne kadar dogru? Cunku subeye gitmekten korkuyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mesai saatleri dışında şubeye götürülme riskin çok çok düşük. Kanunda 24 saat içerisinde şubeye götürülür mümkün değilse tutanakla derhal serbest bırakılır yazıyor. Cuma akşamı ise kesin tutanakla bırakılırsın ancak hafta içi birgün mesai saatleri dışındaysa yine tutanakla serbest bırakılırsın genelde uygulama böyle.

      Sil
  29. Selamun aleyküm asker kacagiyim arkadaslar yurt dışına cikabilirmiyim sorun olurmu

    YanıtlaSil
  30. Hocam öncelikle cevabiniza teşekkürler dün şubeye gittim bilgi almak için. 28000tl ceza görünmekte. Ama tarafıma hiç bildirilmedi beni nasıl bir süreç bekliyor? Teşekkürler kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. verilen idari para cezasını sulh ceza hakimliğine itiraz edebilirsiniz.

      Sil
  31. Merhaba. Asker kaçağıyken yurtdışına çıkmakta bir problem olmadığını biliyorum yalnız benim sorum şu olacak, yoklama kaçağı durumundayken yurtdışına çıkıp, gidilen ülkede sigortalı, resmî bir işe başlandığında, o ülkedeki Türk Konsolosluğuna gidip askerliği tecil etme veya dövizle askerlik başvurusu yapma imkanı bulunuyor mu? Öncelikle öğrenmek istediğim tecil konusu, dövizle askerlik ikinci planda şu anda benim problemim için. Cevap alabilirsem çok memnun olurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulunduğun ülkenin vatandaşlığına veya süresiz oturma/çalışma iznine sahip isen 38 yaş sonuna kadar tecil ettirebilirsin.

      Sil
    2. Cevabın için teşekkür ederim. Yani süresiz çalışma veya oturma izni yerine, 1 ya da 2 yıllık çalışma vizesi ile askerliği tecil ettirebilirim o zaman, msb'nin sitesinde yazan bilgilere göre. Ama aşağıda fatih isimli arkadaşın yorumuna verdiğiniz cevaba göre, OHAL nedeniyle konsoloslukta tecil işlemini yaptıramama ihtimalim olur mu? Bir de ben şimdiye kadar hiç tutanak imzalamadım, hiç gbt'ye takılmadım yani askerlik konusunda. Yeni bir işe başladım, acaba iş yerime askerlik şubesinden tebligat gelme ihtimali var mıdır?

      Sil
  32. Hocam ceza sadece askeri şube sisteminde görünüyor e devletten baktım görünmüyor o zaman nasıl itiraz edebilrimki?

    YanıtlaSil
  33. merhaba yurtdisinda yasiyorum buradan evliyim oturma ve calisma iznim var dovizli askerlik icin 1 yil once ertelememi yaptim ve 2017 sonu itibariyle tekrar konsolosluga gittigimde o halden dolayi islem yapmadilar bende turkiyedeki askerlik subesinde yoklama oldum ve 2018 7 aya kadar askerlikle ilgili sorunu yokdur diye kagit aldim simdi eger ben 7 aya kadar konsoloslukda tekrar ertleme yapabilirsem sorun yok ama yapamazsam bakaya kalirsam daha sonra erteleme yapabilirmiyim ne gibi bir yol izleyebilirim yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OHAL nedeniyle ististani bir durum açıkcası OHAL nedeniyle konsoloslukta tecil yaptıramazsanız yurda dönüşünüzde tecil işlemleriniz yapılır diye düşünüyorum ancak idari para cezasını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

      Sil
  34. Benim cifte vatandasligim var hem türk hem polonya vatandasligi türkiyeye eger polonya pasaportuyla girersem sorun olur mu?
    Yasim 20 yani askerlik cagim geldi hatta 20 doldurali 8 ay oldu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorun olmaz. Zaten daha 20 yaşındasın yeni yoklama kaçağı durumuna düşmüşsündür.

      Sil
  35. Benim yasim 20 hatta 20 yi doldurali 10 ay oldu
    Cifte vatandasligim var biri türk digeri hollanda türkiye giris cikislarda sorun yasarmiyim ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı durumuna düştüysen giriş ya da çıkışta polis kontrolüne takılabilirsin. Bu durumda mesai saatleri dışında ise tutunak tutulup derhal serbest bırakılırsın mesai saatleri içinde ise en yakın askerlik şubesine götürülüp yoklama işlemlerin yaptırılır.

      Sil
  36. Merhabalar Hocam, lisans eğitimimi 1 aya kadar tamamlıyorum inşAllah. Kıbrısta okuyorum ve 31 (1987) yaşındayım.yurt dışından teklif aldım orada çalışmayı düşünüyorum 10 gün önce memleketimde jandarma çevirmesine yakalandım ve gbt sorgusunda yoklama kaçağı görünerek tebliğ yazılıp imzalandı(normal olarak) şuan askerlik şubesine gidip durumumu izah etmek istiyorum ama ne ile karşılaşacağımı bilmediğimden çekiniyorum. Bir bilgi verir misiniz ? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  37. Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Cumartesi saat 6.30 da ucagim umarim havaalaninda bir sorun yasar miyim?

    YanıtlaSil
  38. Hocam merhaba
    88 doğumluyum üniversite okuduğum için tecilim aralık 2017ye kadardı
    kıbrısa gitmem gerekıyor havaalanında bir sıkıntı yaşarmıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
  39. Merhaba, 94 dogumluyum 2014 te tecil yaptirmistim ozaman dan beri yurtdisindayim ve tahminim yoklama kacagim cunku tecillim 2017 de bitmisti. TR ye gelmeyi dusunuyorum bir sorun olurmu?

    Tessekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç izin yapmadıysan dövizle askerlikten yararlanabilirsin 1000 euro şuan ve geçici bu ya da sadece tecil edip ülkeye giriş yap.

      Sil
  40. Merhaba benim aralık 2017 de tecilim bitti. Ama hala oturumum işçi kartım vardı. Rahatsızlıktan dolayı mecburen türkiyeye giriş yaptım. Askerlik şubesine gittim yoklama kaçağı olduğum söylendi. Muayene falan yaptıracaz dediler ben de rahatsızlıklarımı falan yazdım şube bişiler yaptı aile hekimi falan tekrar şubeye gittim kapalı bi zarf verdiler bunu açma ve direk devlet hastanesine git dediler. Ben diğer gün uçağa binip yurt dışına çıktım yeni oturum ve işçi kartımı alıp konsolosluğa gittim dövizle askerlikten yararlanabiliyormuşum önce aralık 2020 ye kadar tecil olduğum bi kağıt verdiler sonra para ödeyeceğim kağıdı verdiler asıl mesele şimdi başlıyor. 1 hafta oldu e devletten bakıyorum en yakın askerlik şubesine başvurun diyor. Acaba sorun nedir??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğur e devlete sonradan işleniyor daha sonra durumun güncellenecektir.

      Sil
    2. Teşekkür ederim hani acaba zarfla hastaneye gitmediğim için mi sıkıntı yaşadım onu öğrenmek istedim kolay gelsin..

      Sil
  41. Merhaba.. 96liyim .ben yoklama kacagiyim Turkiyryr gelicem ve 2 ay sonra misira gidip orada çalışma izniyle tecil ettiricem. Dediklerinizden anladığım bi sıkıntım olmayacak. Umarin dogru anlamisimdir

    YanıtlaSil
  42. Hocam merhaba. Ben KKTC de çalışıyorum . Tecilim aralık 2017 de bitti. Pasaportumun da süresi bitti. Şimdi önce pasaportumu yenilemem sonrada askerliği tecil ettirmem gerekiyor. Pasaportu yenilemek için konsolosluğa gittiğimde askerlikle ilgili bir sorun yaşar mıyım? Şuanda asker kaçağı mıyım? Ve idari para cezası bir günlük ne kadar ?

    YanıtlaSil
  43. Aga konsoloslukta hiç bi sıkıntı yaşamazsın bazı ülkelerde bildiğim kadarıyla sadece 10 yıllık pasaport veriliyor. Pasaportunda 1 ay içinde konsolosluğa gelir. O zaman tecil edersin..

    YanıtlaSil
  44. benim tecil sürem 02.2018 di. geçen hafta askerlik şubesine gittim elimdeki ameliyat izinden dolayı beni hastaneye sevk etti.doktorunda iş güzarlığından yok kana bakacam yok şekere bakacam yok emg çekecem heyete sokacam 15 gün sonraya gün attı.haliyle tecil hakkım olmasına rağmen tecil edemedim, yarın öğleden sonrada uçağım var bir sorun çıkar mı?

    YanıtlaSil
  45. Merhabala. ben yurt dısında calısmaktayım suan . 14 ay oldu calısıyorum fakat suan turkıyeye donmeyı dusunuyorum. turkıyeye donunce ne zamana kadar asker kacagı gorunmuyorum. burada askerlıgı erteleyınce erteleme suresı 31/12/2020 yazıyordu fakat turkıyeye donuce vızem de ıptal olur, ne kadar sure asker kacagı gorunmem. Bılgı verırsenız cok sevınırım.

    YanıtlaSil
  46. merhaba. size zahmet iki sorum olacak cevap verebilirseniz memnun olurum.

    4 şubat 2018de tecil sürem bitti ve 1 defa polis kontrolünde gbtde yoklama kaçağı olduğum kayda geçmiş ve işlem yaptılar. 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem gerektiğini belirttiler ama gitmedim. çünkü yurtdışına gitmek istiyorum ve 10 yıl geçerli pasaportum var. yurtdışı seyahati için sorun olur mu.

    teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  47. Abim lütfen senden ricam bana acil cevap verir mısın iki sene oldu yoklama kacagim 3 kere de tutanak aldım bunun için yurt dışına çıkabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çıkabilirsin sorun olmaz. Ancak uçak saatinden çok epey bi önce havalimanına git çünkü yoklama kaçağı olduğun için yine hakkında tutunak tutulabilir bu zaman alır uçağı kaçırma ihtimalin olur. Daha da garantiye almak istiyosan yurt dışına çıkmadan 1 gün önce askerlik şubesine git sevk işlemlerini yaptır daha sonra ertesi gün sorunsuz bir şekilde yurt dışına çıkabilirsin.

      Sil
  48. Tmm abim allah razı olsun bide Peki pasaportu nasıl alacağız onu söylesen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zorla tutup askere alınma diye birşey yok. En fazla bir kez daha tutanak yersin ödeyeceğin para cezası artıyor git pasaporta başvur bişey olmaz.

      Sil
  49. Yanıtlar
    1. sevk askere alınmadan önce yapılan işlemler ancak sevk işlemleri yapılır yapılmaz askere alınma diye birşey yok.

      Sil
  50. Şimdi abim ben şubeye gidecem sevk işlemleri yapmak istiyorum diyecem öyle mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lan adam senin aklını karıştırıyor sevk falan yapma boşuna, Pasaport çıkartmaya git orda sana tutanak imzalattırırlar ondan sonra pasaportun gelir yurtdışına çıkarsın, Ben 6 yıldır bakayayım sayısız kez yurtdışına çıktım pasaport çıkartmaya giderkende tutanak imzalattılar sonra pasaportum geldi gene çıktım yurtdışına. Tutanak falan bile imzalatmazlar merak etme.

      Sil
  51. Merhaba admin, yoklama kaçağı durumdayım pasaportumu yenilerken tutanak yazdılar ve yurt dışına çıkamaz diye tebliğ tebellüğ kagıdı verdiler. Bugüne kadar ne mahkeme ne yargıtay nede herhangi bir karar karşıma çıkmadı. Adliyeye gittim yurt dışına çıkmamda bir engel var mı diye sordum sistemden baktilar herhangi bir engel yoktur dediler. Pasaport şubedeki memur pasaportunu alsan bile yurt dışına çıkamazsın dedi. Pasaportumu aldım dolayısıyla hala yoklama kaçagıyım. 10 gün içinde yurt dışına çıkacağım hava limanında sorun çıkar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkında mahkeme tarafından verilmiş yurt dışı yasağı yok ise yurtdışına çıkabilirsin. Şubedeki Memure yanlış söylemiş.

      Sil
  52. Pasaportumu çıkarmak için gittiğim ilçe emniyet müdürlüğünde başvuru sırasında yoklama kaçağı olduğumu sistemde gören memur bana pasaportu alamayacağımı alsam bile yurt dışına çıkamayacağımı söyledi. Yoğun ısrarım üzerine Ankara pasaport Müdürlüğünü aradılar. Onlar yoklama kaçağı olduğum için tutanak yazmalarını vatandaşa pasaport müracatını yapmaları gerektiğini memura söylediler ve pasaportumu bu şekilde aldım. Yanlız benle tersleşen memur yurt dışına çıkamayacağımı söyledi. Bende sizin yasalardan haberiniz yok diyerek oradan ayrıldım. Yurt dışına çıkarken ne gibi sorunla karşılaşırım. Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arıkan sen doğru olanı yapmışsın. Yurtdışına çıkmadan birkaç gün önce askerlik şubesine giderek sevk işlemlerini yaptır. Daha sonra gönül rahatlığıyla yurtdışına çıkabilirsin.

      Sil
  53. 90 dogumluyum yaşım 28 yoklama kacagiyim muayene olmaya gider sem ertesi gun asker sin diyorlar. Bu durumda ne yapmaliyim. Yurt disina cikabilecekmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertesi gün değil birkaç gün sonrası için sevk işlemlerin yapılır O sırada yurt dışına çıkarsın. Askerlik şubesine gitmeden Havalimanı'na gider isen yoklama kaçağı olduğun için hakkında tutanak tutulmak üzere emniyete ve askerlik şubesine götürülebilirsin. Bu sırada uçağı kaçırabilirsin ancak yurt dışına çıkışına engel olmaz. Bu sorunu yaşamamak için yurtdışına çıkmadan önce askerlik şubesine git dedim.

      Sil
  54. Sevk kagidim ciktikdan sonra bakaya durumuna mi dusmus olacagim. Bu sayade gbt kayitlarindan yoklama kacagi durumum kalkmis olurmu. Eger kalkarsa bakaya durumum gbt ye ne zaman yansir. Admin seni yoruyoruz. Bilgilerin icin teşekkür ler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevk işlemlerini yaptırınca yoklama kaçağı durumundan kurtulursun. Belirtilen sevk tarihinde Birliği'ne teslim olmaz isen bakaya durumuna düşersin. O yüzden yurt dışına çıkmadan bir gün önce şubeye giderek sevk işlemlerini yaptır dedim.

      Sil
  55. Abim havalimania gitsem orda tutanak yapsa ondan sonra çıkamaz miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gidebilirsin ancak bu işlemler yapılırken uçağı kaçırabilirsin dikkatli ol.

      Sil
  56. Abim bir tane polis abim var ona sordom bekle sana haber verecem dedi havalimanda ki görevliye sormuş yok demiş çıkmaz şimdi benim kafam karıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat, kafan rahat olsun abinin arkadaşı yanlış biliyor. yurtdışına çıkış yapabilirsin.

      Sil
    2. Serhat sen pasaportunu cikardinmi yeniledinmi yakin tarihte?

      Sil
  57. Yok abim yeni başvuru yaptım

    YanıtlaSil
  58. İyi günler ben 23/03/1998 doğumluyum 2017 de askerlik kağıdım geldi şuan arabistandayım doğma büyüme arabistanlıyım çalışmıyorum 2 aydır kaçak gösteriyorum şuan yeni lise açıköğretime kayıt yaptım ne kadar ceza ödicem veya burda buranın vatandaşına girip 3 yıl doldurduktan sonra ödeme yapa bilirim ama buranın vatandaşına girmesem direk ödeme yapma gibi avantajım varmı 20 yıldır soudi arabistandayım

    YanıtlaSil
  59. Merhaba,

    Böylesine önemli bir konuda insanları bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
    01.12.2017 tarihinde tecilim bitti. Şu an e-devlet'ten sorgulama yaptığımda 31.03.2018'e kadar askerlikle ilişiğimin bulunmadığı gözüküyor. Erteleme nedeninde ise 'sınıf ve tertibat bekleniyor' yazıyor.
    Bu durumda iken mayıs ve haziran aylarında yurt dışına çıkma ardından temmuzda yeni bir yüksek lisansa kaydolup askerliği tekrar tecil ettirme planım var.
    Ama yoklama kaçağı olacağım için başıma ne geleceğini tam olarak bilmiyorum.
    Mayısta yurtdışına çıkarken tutanak imzalasam ve şubeye gitmesem haziranda tekrar çıkabilir miyim?
    Haziranda şubeye gitsem ağustos celbine mi kasım celbine mi dahil olurum?
    Kasım celbine dahil olsam temmuzda yüksek lisansı kazanıp tekrar tecil edebilir miyim?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce muayene işlemlerini yaptırmış mıydın?

      Sil
    2. 2014 mezunuyum. 2014 ağustos-2017 aralık arasında tezli yüksek lisans sayesinde tecilliydim. Sonrasında hiçbir şey yapmadım

      Sil
  60. Bugün pasaport sube merkezine gittim.yoklama kacagi oldugumu ve tecil ettirme sansim olmadigi icin askerlik subesine gidemedigimi bugune kadarda hic gitmedigimi soyledim. Mahkeme tarafindan yurt disi cikis yasagin yoksa yurt disina cikabilirsin dediler. Mesai saati icinde disinda onemi yok yoklama kacaklari yurt disina cikamaz diye bir durum yok dediler.

    YanıtlaSil
  61. merhaba 15 12 1992 dogumluyum normal egitim 2 yıllık üniversite okurken ilk dönem harcını yatırmadadım 31 12 2017 tarihinde tecilim bitti 4 şubata kadar muayane olmam gerekiyordu olmadım 12 şubattaa 2 dönem kayıt yaptırdım askerlik subesine gittim tecil olmuyor dediler ne yapmam gerekiyor 2012 girişliyim okula alttan derslerim var

    YanıtlaSil
  62. Merhaba, anayasasının bahsettiğiniz 23. maddesinde yazdığınız gibi bir ifade göremedim. Aksine "(Değişik: 3.10.2001-4709/8 md.) Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, vatandaşlık ödevi ya da ceza soruşturması veya kovuşturması sebebiyle sınırlanabilir." yazıyor. Rica etsem açıklar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anıl, bahsettiğin maddedeki "vatandaşlık ödevi" ibaresi 2010 yılında yapılan değişiklik ile kaldırıldı.Aşağıdaki linkten madde 23'e bakabilirsin. https://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/DM__/d02/c010/b154/dm__020101540679.pdf

      Sil
  63. Hocam merhaba
    07.03.2018 tarihinde yurtdisina cikis yapicagim yoklama kacagiyim. 26.02.2018 tarihinde 15 gun icinde askerlik subesine gitmem gerektigi bilgisinde tutanak imzaladim. cikis yaparken bu tutanagi gostersem 15 gun gecmedi icin beni yinede subeye gotururler mi? yani orda tutanagim olmasina rahmen ve 15 gun gecmemesine rahmen yeni bir tutanak icin beni subeye gotururler mi ?
    simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 Mart tarihinde yurt dışına çıkışında bir sorun olmayacaktır.

      Sil
  64. Hocam ben 10 şubattan beri yoklama kaçağı durumundayım.işlemlerime başladıma ancak kalp ameliyatım olduğu için kardiyolojiye sevk ettiler hastaneden verdikleri tarih de 14 mart.Ancak cumartesi yurtdışına çıkmam lazım .forumu baştan sona okudum.şöyle bir sorum olacak Uçağım aktarma olduğu için istanbulda Cumartesi günü 2.5 saat kala pasaport sırasına girebileceğim. Acaba yarın gidip bir karakola durumu anlatıp tutanak tuttursam oradaki polis yoklama kaçağı olduğumu görüğünde tutanağı gösterip durumu anlatmam beni şubeye götürmelerine engel olur mu.Cumartesi saat 8 mesai saati olarak geçiyor mu bilmiyorum ancak şubeye götürürlerse ucagı kaçırırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgün, yarın sabah askerlik şubesine giderek sevk işlemlerini yaptırman daha mantıklı olacaktır. Böylelikle cumartesi günü sorunsuz yurtdışına çıkabilirsin.

      Sil
    2. Cevap için teşekkür ederim ancak anlamadığım bir durum var sevk işlemlerimi yaptırmaktan kastınız nedir.sağlık kontrolünden geçmeden şubede herhangi bir işlem yapmıyorlar.Şu anda sadece internetten başvurmuş olduğum belgem ve hastaneye sevk kagıdım var elimde..
      Büyük ihtimalle 14 Martta hastaneden bana askerlikten muaf raporu verecekler.Kalp ve beyinle ilgili ameliyatlarda askere alınmıyor diyorlar.Sevk işlemini yaptırırsam ileride cıkacak bu raporla bir ilgisi olur mu

      Sil
  65. Merhaba. Öncelikle dün size başka bir başlık altında yazmıştım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Şimdi size ikinci bir soru sormak istiyorum.

    29 yaşını doldurdum, tecilim bitti ve üç hafta önce tutanak yedim. Aralık'a kadar yoklama kaçağı olarak kalıp Aralık'ta üniversiteyi bitirdikten sonra ya kısa dönem gideceğim ya da askerliğimi tecil ettireceğim. (Bu arada tutanağı yiyip şubeye gitmedikten sonra hala yoklama kaçağı mı oluyorum yoksa artık bakaya mıyım, onu da anlamadım, aydınlatırsanız çok mutlu olurum.) Şu an için sıkıntım, çarşamba günü yurt dışına çıkacağım. Uçağım mesai saatleri içinde olmasına rağmen ben sabah çok erken saatlerde, yani mesai saati dışında şubeye gitmeyi planlıyorum. Merakım şu:

    1- Tekrar tutanak tutulursa para cezam katlanıyor mu? Cezalara baktığımda tutanak sayısına göre değil aya göre katlandığını görüyorum, o yüzden emin olamıyorum.

    2- Alıp şubeye götürülürsem durumumda nasıl bir değişiklik oluyor? Askerliği her türlü Aralık ayındaki mezuniyetimden sonra yapmak istiyorum. Şubeye götürülmem, Aralık ayına kadarki hayatımı zorlaştırır mı?

    Yapacağım seyahat işim açısından çok önemli ancak eğitimim tabii ki daha önemli, eğer sıkıntılı bir durum yaşayacaksam bu seyahatimden vazgeçebilirim.

    Tekrar çok teşekkür ediyorum ilginiz için, saygılarımla, Eren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumun yoklama kaçağı olarak devam eder. Ödeyeceğin idari para cezası yoklama kaçağı olarak geçirdiğin süreye göre artar.Yoklama kaçağı olman yurt dışına çıkış yapmana engel teşkil etmez.

      Sil
  66. Allah icin biri bana yardimci olsun
    Askerlik sevgim yapildi ama 5 veya 6 gün icerisinde yurt disina gitcem korkuyorum nasil bir uygulama olcak havalaninda nasil bir durumla karşırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail,Korkmana gerek yok sorun yaşamazsın.

      Sil
  67. Iyi günler kolay gelsin benim tecilim bitti 4 şubatta muayne olmam gerekiyodu ama pasaport alırken sknti olmadı şuan yurtdisndym ve bugün turkiyeye gelcem tekrar geri dönecem acaba sorun olurmu geri dönmemde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır bi sıkıntı olmaz. Çok düşük bir ihtimal türkiyeye giriş yaparken polis hakkıda tutanak tutabilir o kadar.

      Sil
  68. Ismail.kardes allah yolunu acik etsin. Hava alanindan ciktikdan sonra bilgi verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  69. Merhaba ben Murat,

    Yoklama kaçağı iken yakalanıp askerlik şubesine götürüldüm, orada tutanak tutulup aile hekimine yönlendirildim ancak henüz gitmedim. Şimdi bana söylenen aile hekiminin onayının ardından 2 gün içinde birliğime teslim olmam gerektiği yönünde.

    Aile hekimine gittikten sonra veya gitmeden yurtdışına çıkıp bir süre kalsam döndüğümde beni havalimanından alıp birliğe teslim ediyorlar mı?

    Aile hekimine gittikten sonra veya gitmeden yurtışına çıkıp orada çalışmaya başlasam, döndüğümde askerliğimi 3 ay süre ile erteletebiliyor muyum? bu erteleme hakkı için oturma ve çalışma iznim olduktan sonra belirli bir süre aktif olarak çalışmaya ihtiyacım var mı?

    cevap için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışına çıkabilirsin. Sorun olmaz. Zorla yakalayıp birliğine teslim etme diye birşey yok. Askerliğini erteleyemezsin. Bakaya kalırsın.Bakaya kaldığın süre arttığı için ödeyeceğin idari para cezası da artar.

      Sil
    2. Yanıt için çok teşekkürler. Aile hekimine yönlendirilip gitmediğim taktirde bakaya kalıyorum doğru anladıysam ve idari para cezası var.

      Sil
  70. 1 Seneden beri yoklama Kacagiyim bir Defa 15 gun icinde Askerlik Subesine gitmem gerektigi hakkinda tebligat aldim ama yoklamami yaptirmadim . Bu ay Yurtdisina Cikmnam Gerekiyor mesai saatleri disinda Yurtdisina ciktigimda tebligatla serbest birakilma olasiligimin fazla oldugu soyleniyor bu ne kadar dogru ?

    Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  71. 1 senedir asagi yukari yoklama kacagiyim ve polis tarafindan verilen "15 gun ucerisinde en yakin askerlik subesine gidip birlige teslim olacagim" yazisini 3 kere imzaladim. Biliyorum ki bu kagidi her imzalayisimizda GBTmizden 15 gun aranma kalkiyor. Ve ben son seferinde bu sekilde yurtdisina ciktim. Siklikla yurtdisina cikiyorum ve hic prroblem yasamadim bu zamana kadar. Su an 26 yasindayim ve esim yabanci uyruklu. Burada oturum izni islemlerini halletmem icin Turkiyeye gidip vize almam gerekiyor ve ben biliyorum ki GBTmde yoklama kacagi olarak gorunuyor su an(ve bu 4. kez olacak)
    Turkiyeye gidip vize yaptiktan hemen sonra(ki bu 1 hafta gibi bir surec)
    hemen yasadigim ulkeye gelip islemlerimi tamamlayip oturum iznini alacagim. Oturum izni alan ve yurtdisinda evli olan insanlarin tecil hakki var diye biliyorum.
    1. sorum: Turkiyeye bu girisimde herhangi bir sorun yasar miyim?
    2. sorum: Askerligimi bu noktada es durumundan tecil ettirebilir miyim?

    YanıtlaSil
  72. Merhaba hocam. Ben 3 ay once askerdim fakat gitmedim sevk gunum belli oldu gidecegim tariht ama tarihten 2 hafta once yurtdisina geldim suan 3 ay gecti. Calisma izni ve oturma izni alsam burda tecil ettirebilirmiyim? Konsolosluk ettirebilirsiniz demisti ama siz ettiremezsin demissiniz ne yapmam gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Orhan kardeşim konsolosluğa giderek tecil ettirmeyi dene ve sonucunu da yine bize yaz.

      Sil
  73. Merhaba herkesi bir sekilde bilgilendirdiginiz icin tesekkürler ederim. 23 yil yurtdisinda kaldim okudum calistim askerligimi hep tecil ettirdim dövizle yapamadim imkanlar yoktu pek. 2011 de türkiye ye döndüm 2012 den 2013 yilina kadar daha erteleme sansim oldu. 2013 yilinda yanlislikla hotelde kimligimi verdim sabah tutanagi yedim o sürec icinde subeye gittim ertelemediler dövizlede sans tanimadilar aile hekimine yönlendirildim ordan da sevk islemlerine basladilar ama evraklari subeye götürmedim o gün bugündür bisey yapmadim para cezasi yemisim e devlette görebiliyorun vergi borcu diye. Suan 30yasimdayim 88 dogumluyum yurtdisina yeni vize alarak gitmeyi düsünüyorum pasaportum un süreci bitti yenisi icin basvuru yaptigimda ne olur yasimdan dolayi tutanak yiyip birakilarmi gerek askerlik subesindekiler gerek emniyettekiler yoksa askeremi hemen? Vereceginiz cevap belki bkrtek benim degil herkesin isine yarayabilir o yüzden tesekkürler ederim hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pasaport yenilemek için şubeye gittiğinde yine yoklama kaçağı olduğun için askerlik şubesine de götürürler işlemlerin bitince de yasa gereği derhal serbest bırakmak zorundalar.Daha sonra pasaport işlemlerini yaptırır ve yurt dışına çıkabilirsin.

      Sil
    2. Bu hizli cevabiniz icin size minnettarim. Anladiim kadar yas ile alakasi yok sanirim yoksa sinir 39 yas midir ? Saygilarimla

      Sil
    3. Zorla askere alınma diye birşey yok o eskide kaldı. Sen askere gitmemeyi tercih ederek idari para cezasını ödemeyi göze alıyorsun o kadar.

      Sil
    4. Anladim, tesekkürler ederim hayirli aksamlar

      Sil
  74. Merhaba,
    cok aydinlatici bilgiler veriyorsunuz o yüzden cok tesekkürler sayenizde bilgilendim. Ama yine de merak ettigim: 1984 dogumluyum ve yurtdisindayim. Lisans bittikten sonra tecil ettirmistim insallah 1-2 ay icinde de master biticek. Bu arada da yari zamanli calisiyorum ve sigortam ödeniyor. Yari zamanli/ tam zamanli burada önemli mi yoksa sigorta ödenmesi kafi mi? Konsolosluktan buna dair belge ise yarar mi? Bu arada Türkiyede eve tebligat gelmis ama sizin anlattiginiza göre onun bir önemi yok. Yalniz yine de kafama takilan.
    1: Diplomayi alinca tekrar 1 sene erteleniyor diye biliyorum yanlis miyim?
    2: Mesai saatleri havaalanlari icin nedir? (en risksiz giris cikis saatleri)
    3: para cezasi hemen mi ödenmek zorunda?
    4: sayet giriste tutanak imzalatilirsa nasil hareket etmeliyim? (14 gün icinde yine cikicam bu arada)

    baskalarina da yardimi olacagini düsünüyorum. Simdiden cok tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-evet diplomayı alında 1 yıl daha tecil hakkınız olur.
      2- Mesai saatleri 09:00 - 17:00
      3-Para cezası hemen ödenmek zorunda değil.Hatta istersen taksitlendiredebilirsin.
      4-Tutanak imzalatılırsa da imzalatılmaz ise de 14 gün sonra yurt dışına çıkışında sorun olmaz. Sadece ödeyeceğin idari para cezası katlanmakta.

      Sil
  75. merhaba admin 1989 dogumluyum ve bakaya durumubdayim bir kac kez gbtyr girdim ve tutanakla serbest kaldim suan cumhuriyet savcisi mahkemeye vermis ve mahkeme acilmis hakkimda askerlik ile ilgili bana yurt disi yasagi verilirmi yani yurt disi cikisimda herhangi bi sorun yasarmiyim bana bilgi veriirseninz cok sevibirim simdiden cok ama.cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakimin takdiri ancak verileceğini sanmıyorum yurtdışına çıkış yapabilirsin.

      Sil
  76. Hocam Merhabalar,

    Ben yurtdisindaykan bakaya kaldim. Ortada donen dedikodu, konsolosluga gittigimde islem yaptiramam ve kimligime el konulmasi yonunde. Ne derece dogrudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimliğine neden el konulması diye birşey yok.

      Sil
  77. Arkadaşlar ben tecilimi bozdurdum nisanın 15 inde gideceğim yer belli olucak ve mayısın 2 sindede teslim olucam. nisanın 5 inde ukraynaya gidicem sıkıntı çıkartırlarmı hava alanında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yaşamazsın. Ukrayna'da iyi eğlenceler. :)

      Sil
  78. merhaba çok yararlı bir iş yapıyorsunuz tebrik ederim. ben 3 senedir bakayayım. Sevkimi alıp teslim olmadım. Hiçte yakalanmadım şuana kadar. Yurtdışına giriş çıkışlarda teslim olmadığım için farklı bir sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakaya olduğunuz için işlem yapılır ama bu işlem yurda giriş yada çıkışınıza engel olmaz.

      Sil
    2. Peki mahkemeye verilme durumu olur mu? Seneye okulum bitecek ondan sonra askere gitmek istiyorum.

      Sil
  79. Mesai saatleri dışında tutanak demissiniz genelde cumartesi ve pazar askerlik şubeleri kapalı oluyor bu günlerde istediğimiz saatte yurtdışı uçak bileti alsak her halükarda tutanak imzalatilir o zaman dmi? Uçağı kaçırma olayı olmasın diye haftasonu daha garanti mi?

    YanıtlaSil
  80. Hocam merhabalar gerçekten müthiş bir iş yapıyorsun öncelikle tebrik ederim.

    31 marta kadar ertelenmiş askerliğim ( sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor), haziran ayında yurtdışına çıkmam gerekiyor. Bu durumda iken şubeye gitmem mi daha mantıklı (gidersem bakaya durumuna mı düşerim ve ne zamana kadar ertelenir askerlik ) yoksa yoklama kaçağı durumunda iken yurt dışına çıkabilir miyim ?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31 Mart tarihinden sonra şubeye gitmez isen bakaya kalırsın. Bakaya ya da yoklama kaçağı durumundayken yurtdışına çıkabilirsin. Sorun olmaz.

      Sil
    2. askerlik şubesine gidip işlem yaptıysak sıkıntı olurmu?

      Sil
  81. Merhaba öncelikle size çok teşekkür ederim çok faydalı bir iş yapıyorsunuz Allah razı olsun.

    Ben pasaport almak için emniyet müdürlüğüne gittim .Orada bakaya durumunda olduğumu öğrendim ve beni askeri şubeye götürdüler. Askeri şubede dilekçe yazmam gerektiği söylendi ama ben yazmadan ayrıldım. Şuan ne gibi bir işlem yapıldı hiç bilmiyorum. Fakat adresime idari para cezası göndermişler. Pasaportum daha sonra adresime geldi şuan yurtdışına çıkmam gerekiyor.Bir sorun yaşar mıyım yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  82. Ben 2 aydır bakaya düştüm 20 gün önce ceza yedim tutanak tuttular 3 hafta sonra yurt dışına cikacam avukata sordum askerlik şubesine gittim.çıkamaz sin dediler lütfen cvp bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır çıkabilirsin. Avukatın yanlış bilgilendirmiş seni.

      Sil
  83. Bakaya olduğum için savcılık dava açmış, ceza evine girermiyim admin? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mahkeme sonucunda verilen cezalar genelikle para cezasına çevrilmektedir.

      Sil
  84. 1hafta sonra yurt disina cikacagim fakat tecilim bittiginden dolayi yoklama kacagi olarak gozukuyorum sum. Askerlik subesine gittim yurt disina cikamazsin dediler. Fakat yorumlardada yazdigi gibi bu durumun engel olmadigini soyleyen bir suru insan oldu. Tam net bir cevap verecek varmi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoklama kaçağı durumunda olman yurt dışına çıkışına engel olmaz. Ancak havalimanında kaçak olduğun için işlem yapılır.

      Sil
  85. Haftaya rusya ya gideceğim 6 yıldır yoklama kaçagıyım 13 bin tl borç çıkmış defalarca gbt ye yakalandim acaba yurtdışına çıkarken zorla alıkoyup şubeye götürürler mı bu şekilde uçağı kaçırabilirim şimdiden teşşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesai saatleri içerisinde olursa şubeye götürülebilirsin.

      Sil
  86. Iyi akşamlar öncelikle şunu soracam size 2 nisan da itibaren pasaportları emniyette almayacakmışız nüfus müdürlüğüne gidip alacağız öyle bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru bilgi. 2 Nisandan sonra pasaportlar nüfus müdürlüklerinden verilecektir.

      Sil
  87. Merhaba dostlar yarın 20:20 de uçağım var rusya moscovaya gidiyorum, yaklaşık 2yıldır bakaya durumdaym ve savcılık mahkemeye verdi, sonuçları 2 gün içinde size yazarım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya olman ve mahkemede derdest bir davan bulunması yurt dışına çıkışına engel olmaz. İyi yolculuklar. Sonucunu da yine buraya yazarsan senin gibi endişeli olan diğer kullanıcıları biraz olsun rahatlatmış olursun.

      Sil
    2. Ses çıkmadı daha gitti heralde unuttu burayı :D

      Sil
  88. Öncelikle herkese tek tek cevap yazdığınız için teşekkürler.Askere gidicek gibi işlemlerimi yaptırdım ve mayıs ayında bir aksilik çıkmazsa askerim.Fakat diğer arkadaşlar gibi yurtdışında iş görüşmem var bugünde başvurularda değişiklik yapmamız için son gün.Başburumu geri çekmezsem ve bu şekilde işe alınıp yurtdışında çalışmaya başlasam ve konsolosluktan tecil ettirsem bir sıkıntı yaşarmıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askere gitmeyip yurt dışında çalışmaya başlarsan bakaya kalırsın. Bu konuda sitemizde bulunan bakaya kalmanın cezası başlıklı yazımızı okuyabilirsin.

      Sil
    2. Belirtilen tarihte birliğe teslim olmazsam bakaya kalmış oluyorum ve yurtdışına çıkıp çalışmaya başladıktan sonra tecil ettirebiliyorum askerliğimi doğrumu anladım.

      Sil
    3. hayır bakaya olarak kalırsın. Tecil ettiremezsin.

      Sil
    4. Tecil ettirememe sebebi nedir? Bakaya durumunda olunması mı? Yurtdışında çalışarak tecil ettirebilmek için bakaya durumuna düşmeden mi işe başlamak gerekiyor?

      Sil
  89. 6 yıldır yoklama kaçagıyım 13 bin lira ceza cikmis cunku defalarca gbt ye yakaladım haftaya yurt dışına çıkacağım acaba belli bir yakalamadan sonra arama kararı çıkar mı ve bu yurt dışına çıkmama engel olabilir mi ? Şimdiden teşşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır arama kararı çıkmaz. Bakaya kalman defelarca gbtye takılman yurt dışına çıkışına engel teşkil etmez.

      Sil
  90. Peki ondan sonra tutanaklar nasıl olacak yoklama kaçağa yine pasaport verilecek mi değişlik falan olacak mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni uygulamanın nasıl olacağını 2 nisandan sonra öğrenebileceğiz.

      Sil
  91. Merhaba arkadaslar yurt disina cikacagimi yazmistim, bakaya durumdaydim, ayrica savcilik alehime mahkeme acmisti ozetlersem gidecegim gun yani 29 mart antalya hava limanina giderken mesai saati icinde gbtye girdim 15 gun icinde subeye gitmem gereken ihbarnamemi aldim ve havalimaninda e elektironik bileti onaylattim dis hatlar bolumunden cikis gumruk kapisina geldim ve polis memuruna pasportumu uzattim ancak sorun vardi cikis pulunu unutmusum alip tekrar dondum ve yaklasik 1dk icinde cikisimi cerdi askerlik aranna gbt filan konusu bile gecmedi rahatlikla ulkeden ciktim, iciniz rahat olsun hicbir problem yasamadim suanda rusya omsktayim 😉 herkez rahat olsun canli tanigim.

    YanıtlaSil
  92. Arkadaşlar hiç dert etmeyin ben geçen ay çıktım 11 yıldır bakaya durumundayım normal bi şekilde çıkıyorsunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkürler.

      Sil
    2. kardeşim para cezası var benım onu odemeden cıkabılırmıyım yoksa askerı işlemleri başlatıp parayı odemem mi gerekıyor

      Sil
  93. s.a benim vizem geldi aile birleşimi olarak yurt dışına cıkacagım ama eve kağıt geldı para cezası geldı yoklama kacagıyım 15 gun ıcınde teslım olmam ıstenıyor vizem yeni geldi yurt dışına cıkacagım cezayı odemeden yurt dışına cıkabılırmıyım bir cevap yazarsan kardeşim sevınırım

    YanıtlaSil
  94. benim aile birleşimi vizem geldi yoklama kacagıyım ve eve kagıt geldı para cezası var odemeden askeri işlemleri başlatmadan cıkabılırmıyım yurt dışına ?

    YanıtlaSil
  95. Abi ben 2017 de gıttım pasaport cıkartmaya bana dedılerki bakaya kalmışsın yurt dışına cıkmam yasak dedı basakaları da mesala amcam oglu balayına gidecekler oda benim gıbı ona pasaport verdiler niye Boyle Bi mahkemelik sucumda yok kotu bıseye de gırmedı neden Boyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya iken pasaport alabilir yurt dışına çıkış yapabilirsin.Sana yurt dışına çıkışının yasak olduğunu kim dediyse doğru söylememiş.

      Sil
  96. Mrb arkadaşlarin yorumlarını okudum ve bbende ayni durumdayım uc deva askeri gbt girdim ve sizin kesin cevaplari bir kez daha bende teyd etmek icin yazdim ve bu yararli bilgilendirmenizlerden dolayida tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  97. Abi yorumun İcin tskler aklıma hep takılıyor bu yasa yenımı Boyle yoksa uzun zamanmıdır var peki abi ben tekrar başvurdugumda terar aynısını deseler ne demem lazım yada ne yapmam lazım basvuru İcin ben kaymakamlıkta yaptım hangısı daha ıyı olur abi emniyetmi yoksa kaymakamlıkmı abı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışına çıkamazsın derseler onlara Anayasamızın "Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti" başıklı 23.maddesini göster.

      Sil
  98. Arkadaşlar Emniyet ve jandarma tarafından gbt soruşturmasında defalarca tutanak yedim şuan üç gündür arabistandayım sabiha gökçenden çıkış yaptım.
    Eğer hakkınızda adliye uyap sisteminde mahkemece yurt dışı çıkış yasağı yoksa
    Yoklama ve bakaya kalanlar süresi nekadar olırsa olsun yırt dışına elini kolunu sallaya sallaya çıkar
    İçiniz rahat olsun gidin işinize gücünüze bakın
    Pasaportu çıkarırken yok yokşama kaçağısın yok bakaya sın diye pasaportunu vermemezlik yaparlarsa ankara gölbaşı pasaport müdürlüğünü arayıp sormalarını söyleyin kanundn haberleri olsun

    YanıtlaSil
  99. Selamlar öncelikle verdiğiniz bilgilere teşekkürler.

    Benim şu şekilde bir sorum olacaktı.Yoklama kaçağı durumundayım sadece bir kere GBT de tutanak yedim.Hakkımda bir para cezası var ama elden tebliğ almadım.Edevlette vergi borcunda gözüküyor.Sonrasında iş yerime iki defa tebligat geldi onlarıda imzaladım ve onlar doğrudan şubeye fakslandı.Hakkımda açılmış herhangi bir dava vs şu an yok.Diğer bir konuda okuduğum kadarıyla bu tutanak yemenin bir sınırı var.3. tutanaktan sonra dava ve hapis cezası vs.Fakat gerek yukarıdaki yorumlarda gerekte diğer mecralarda insanlar sayısız şekilde tutanak yemiş yurtdışına giriş çıkış yapmış.

    Pasaport işlemleri nüfus kayıt müdürlüğüne geçirildiği zaman pasaporta başvurdum.Bu noktada pasaportum çıkarmı?

    Pasaport işlemi sırasında tutanak tutulduğunda bu 4. tutanığımmı olacak yoksa GBT de yakalandığım için (daha önce sadece 1 kez GBT de yakanldım) 2. tutanak muamelesimi görecek?

    Pasaport alımında tutanak imzaladğımda hava limanı pasaport kontrolünde ayrıca tutanak imzalarmıyım?

    Pasaport alımında 2. tutanağı imzaladığım için gümrük kontrölünde 3. tutanağı imzalayacağımdan dolayı mahkemeye çıkarılma durumum olurmu?

    Verdiğiniz bilgiler çok değerli bilgiler fakat baştada belirttiğim gibi.15 tane tutanak imzalayıp hiç bir şey olmadan gezen var 3. tutanağında hapis cezası alan var.Bu işte bir standart yok sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder