Ana içeriğe atla

Celp Grubu 1-2-3 Grup Nedir Neye Göre Belirlenir?

Celp Grubu 1 - 2 - 3 Ne Demek? 
Askerlikte grup yani birinci 1.Grup, 2.Grup ikinci ve 3.grup üçüncü grup neye göre belirleniyor hep merak edilmiştir. Çünkü askerlik yerleri açıklandığında ikinci ve üçüncü grupta yer alanlar birinci gruba göre 1.5 ay daha geç askere gitmektedir. Aslında askerlik süresi açısından bir sıkıntı yok yani 1.5 ay geç gidiliyor 1.5 ay geç geliniyor sonuçta askerlik süresi aynı. Ancak askere gideceğim diye plan yapıp işten çıkanlar veya asker dönüşüne düğün,nikah günü alanlar için bu durum çok sıkıcı hale geliyor. Çünkü planladığından 1.5 ay daha geç askere gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Maalesef bu konuda yapacak bir şey yok.
Celp Grupları Neye Göre Belirleniyor?
Yedek Subay ve Astsubaylar kesin olarak birinci grupta gitmektedir. Sınıflandırma sonuçları açıklanmadan kesin olarak bildiğimiz tek şey budur. Birinci grupta kimlerin ikinci ve üçüncü grupta kimlerin askere alıncağı tamamen sistemsel olarak belirlenmektedir. Bir celp dönemi için toplam alınacak askerlerin %90'ı birinci grupta %10'u ise ikinci ve üçüncü grupta askere alınmaktadır.  Birinci grup İkinci grup veya üçüncü grup olarak askere alınacağınızı askerlik yerleri açıklanmadan bilmek mümkün değil.

PTT kartı bir İPUCU:
Yukarıda izah ettiğimiz üzer askere alınacakların hangi grupta yer alacağı sistem tarafından otomatik olarak belirlendiğinden önceden hangi grupta yer alacağınızı bilemezsiniz ancak güçlü bir tahminde bulunabiliriz. Şöyle ki her celp döneminde askere alıncak kişilerin bilgileri ptt'ye gönderilir. Zira yol iaşe ve maaş paraları ptt karta yatmaktadır. İşte PTT kartı başvurduğu celp döneminden hemen önce gelenler birinci grup yani A grubu PTT kartı gelmeyenlerin de ikinci gruba yani b grubuna kalmaktadır. Yani bu şekilde PTT kartının evinize gelme zamanına göre grubunuzu önceden bilebilirsiniz.
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. İyi Günler,
    Lütfen Cevaplarmısınız

    Anadolu Lisesi Okuyorum 98 liyim askerliği tecil etmem gerekli mi gerekliyse EkC2 belgesi mi almalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lisede okuduğun sürece zaten askerliğin tecilli olur Ancak yoklamanı yaptır.

      Sil
  2. ben 18 yaşına yeni giriyorum mahkeme kararı ile yaşımı 19 yaptırsam sonra erken başvuru dilekçesi göndersem alınırmıyım liseyi açıktan okuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ömer kardeşim bu ne acele kolay işler değil öyle yaş büyütmek felan ancak eğer yaparsan hemen alacaklar diye bişey yok kütüğüne göre askere alırlar

      Sil
  3. Selamun Aleykum adim ibrahim. 07.09.1998 dogumluyum konya beysehir kimligimde gecerli olan il ilce askeriyeden bana verdikleri kagitta 02.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bi sakincasi yoktur yaziyor. Askeriyede ki gorevlide subatta askersin hayırlı olsun dedi bilgi alablrmiyim kafak karışık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubedeki görevlinin değiği gibi şubatta askersin hayırlı olsun.

      Sil
  4. Askere nasil erken gidebilirim

    YanıtlaSil
  5. Selamün aleyküm ben suan üniversiteye hazirlaniyom 98 liyim dogum tarihim 20 ekim yani 2018 20 ekimde 20 olucam haziranda sınav var yani ekime kadar üniversitede olurum tecil ettirmeme gerek varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki yoklama kaçağı durumuna düşersin hemen askerlik şubesine git ve yoklama tecil işlemlerini yaptır.

      Sil
  6. Merhaba , nişanlım kasım ayında tecilini bozdurdu 1993 doğumlu Giresunlu şubat için erken sevk talebınde bulunmuştu yalnız e devlet üzerinden yanıt alamadık sizce nezaman gider ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ede hanım nişanlınız anlaşılan mayıs celbine kalmış yapacak bişey yok.

      Sil
  7. 98/1 yani şubat ayında askerde olucaktım celp grubumu 2ye vermiş bu durumda mart ayında gidicem celp grubumu nasıl 1e aldırabilrim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. celp grubun 2 olarak belirlenmiş yapacak birşey yok şubat celbinde 2.grup olarak askere gideceksin.

      Sil
  8. Merhaba sözlüm 1996 doğumlu Sinop Ayancık'lı. 27 Kasım tarihinde tecilini bozdurup muayene oldu oradaki memur mayıs'ta gidersin demiş ve Şubat'ta gitmek istediğini söyleyip başvurdu. 12 Ocak'da yerler açıklandığı halde girip baktigimizda hakkınızda herhangi bir sınıflandırma bulunmamaktir yazıyor ve belgesinde 07.02.2018 tarihine kadar askerlik islemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Ertelenme sebebi ise sınıflandırma ve tertibat.. lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande hanım, sözlünüzün erken sevk talebi kabul edilmemiş bu nedenle mayıs celbine kalmış. Mayıs celbinde askere kesin olarak gidecektir.

      Sil
  9. selamın aleyküm 24.07.1999 doğumluyum ne zaman askere giderim bilecik kütük şubat celbinde mi giderim

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, ben şubat celbinde askere gitmek için tecilimi bozdurdum. 2 yıllık okul mezunuyum yani uzun dönem gideceğim. Askerlik şubesinde şubatta gidersin denildi ancak 12 ocakta açıklananlarla birlikte benim askerlik yerim açıklanmadı. Sorguladığımda ise Hakkınızda herhangi bir sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır yazıyor. Durum belgesi sorguladığımda ise 07/02/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI
    YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR yazıyor. Kafam karıştı yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubat celbinde askere alınmayacağınız kesin mayıs ve sonraki celp dönemlerine kalmışsınız. E-devletten her celp dönemi öncesi durumunuzu kontrol edin.

      Sil
  11. Benim tecilim 4.2.2018tarihnde bitti benim agostos gitmek istiyorum napa bilirm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik şubesine muayene olmaya Mayıs ayında gidersen ağustosa alırlar.

      Sil
    2. 15.041998dogumluyum muane oldum bana dediler Kasım'da gidecn ama daha yerin belli olmadi

      Sil
  12. Askerlik şubesine ocak ayında gittim hala sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor acaba ne zaman tarih belli olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soruna cevap verebilmemiz için mezuniyetin,yaşın ve nüfusa kayıtlı olduğnu yer hakkında da bilgi vermen gerekir.

      Sil
  13. Merhaba,
    Ben de 12 şubatta tecilimi bozdurdum ve sevk öncesi işlemlerimi hallettim muayene vs. yedek subay = evet komando = hayır dedim. Öncelikle soracaklarım:
    1- Yedek subay çıkma ihtimali nedir (bölüm:bilgisayar mühendisliği ort.:2,8 yds:74)
    2- B grubuna kalma durumu şans mı yoksa tarih faktörü var mıdır?
    3- Kesin mayıs celbinde giderim değil mi ağustos a kalmam gibi bir durum olabilir mi ? e-devlette 31.03.2018 e kadar askerlik işlemleri açısından sıkıntı yoktur ve sınıf - tertibat bekliyor yazıyor.
    Cevaplarsanız çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- yedek subay çıkma ihtimali o dönem ki ihtiyaca göre belirlenmektedir.
      2- B grubuna kalma tamamen şans.
      3-Mayıs celbinde askersin.

      Sil
  14. 94 luyum Şubat'ta tecili bozdurdum sevk tarihi 02.05.18 yazıyor ne zaman giderim.a gurubu veya b grubu belli mi.veya PTT kartı geliyormuş ona göre nasıl öğrenebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayıs celbinde kesin askersin. Ancak a grubu yoksa b gurubu mu olduğunu 14 nisan tarihinde öğrenebileceksin.

      Sil
  15. Hocam 98 doğumluyum tecil ettirmedim 3sene bir hak varmış galiba 2016da mezun oldum peki digelimki ettirsim ne zaman bitiyor tam olarak hangi ay neye gore belirleniyor benim için çok önemli cunku hangi ay eylül ekim kasımda valla icim rahat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. liseyi bitirdiğin tarih itibariyle 3 yıl tecil ettirebilirsin. Ancak şubeye gitmezsen tecilin olmaz yoklama kaçağı kalırsın. Hemen lise diplomanla şubeye giderek tecil işlemlerini yaptır.

      Sil
  16. 98 liyim muayne kagıdımda 04.05.2018 sinif ve terribat bekleniyor diyor yani ben mayisdami gidiyorun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nüfusa kayıtlı olduğun il ilçe mayıs celbi alıyor ise kesin mayısda gidersin.

      Sil
  17. iyi günler. E-DEVLETTEN SORGULATTIĞIMDA

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/05/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. DİYOR. BEN MAYISTA KESİN ASKERMİYİM ?
    ŞUBEYE OCAK AYINDA GİTMİSTİM MUAYNE RAPOR V.S VERDİM. BANA ORDAN VERİLEN KAĞITTA SEVK TARİHİ 02.05.2018 YAZIYOR.

    NOT:İLÇEDEKİ ASKERLİK ŞUBESİNİN CELP DÖNEMİ MAYIS.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesin olarak mayıs celbinde asker olursunuz.

      Sil
  18. 93lüyüm okulu bitirmeden tecili bozdurdum uzun dönem askerlik yapacağım mart ayında muayene oldum ve bana mayısta gidersin dediler elime verdikleri evraktada muhtemel sevk tarihi : 02.05.2018 yazıyor. Bugün şubeye asılan listeye baktığımda ismim listede yoktu. Askerlik şubesi kapalı olduğu için soramadım ama ordaki güvenlik bana ismin yoksa Ağustosa kalmışsındır dedi. Şimdi ben Ağustosta mi gideceğim ?

    YanıtlaSil
  19. Yukarıda izah ettiğimiz üzer askere alınacakların hangi grupta yer alacağı sistem tarafından otomatik olarak belirlendiğinden önceden hangi grupta yer alacağınızı bilemezsiniz ancak güçlü bir tahminde bulunabiliriz. Şöyle ki her celp döneminde askere alıncak kişilerin bilgileri ptt'ye gönderilir. Zira yol iaşe ve maaş paraları ptt karta yatmaktadır. İşte PTT kartı başvurduğu celp döneminden hemen önce gelenler birinci grup yani A grubu PTT kartı gelmeyenlerin de ikinci gruba yani b grubuna kalmaktadır. Yani bu şekilde PTT kartının evinize gelme zamanına göre grubunuzu önceden bilebilirsiniz. [ptt kartı ne oluyo ben tam anlamadım] bıraz daha detaylı acıklarmısınız

    YanıtlaSil
  20. Slm ben mayis 2018 de gidecegimi biliyordum ama b gurubu cikti peki bunun bi yarari varmi b gurubu acemiligi daha az yapıyorlar diye suyluyorlar doğrumudur sizce tşk😊

    YanıtlaSil
  21. 04.05.2018 tarihine kadar askerlik islemleri yönünden sakincasi yoktur yaziyor e devlette.
    Subedem bana verilen kagitta muhtemel sevk tarihi 02.04.2018
    Erteleme sebebi sinif ve tertibat bekliyor ne zaman giderim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih, ağustos celbine kalmış gözüküyorsun.

      Sil
  22. merhaba AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 26/07/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR yazıyor bende ağustostamı gıdıcem celp donemım 98.3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muayene işlemlerini yaptırdın mı kaç doğumlusun? mezuniyet durumun nedir? nüfusa kayıtlı olduğun il ilçe nedir? daha fazla bilgi vermen gerekir.

      Sil
  23. Tarih 04.05.2018 di simdi 26.07.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yonunden bir sakıncası yoktur diyor muhaniye falan hersey tamam agustos ta mi giderim

    YanıtlaSil
  24. 01.01.1992 doğumluyum
    02.22.2017 mezuniyet tarihim İnşaat Mühendisliği bölümünden.
    25.05.2018 Ağustos dönemi için başvurumu yaptım. sorularım şunlar:
    1) 2. grupla gidersin büyük ihtimal dedi şubedeki görevli bu ne kadar doğru bir bilgi? sistemin kendi atıyo olması gerekmiyor mu neye dayanarak bunu söyledi acaba
    2) Uzun dönem askerlik çıkma ihtimali nedir? Çünkü yine aynı kişi uzun dönem 1 gruba çıkar seni ikiye alır uzun çıkmaz gibi şeyler söyledi doğruluk payı nedir?
    3) Ağustosta gider miyim kesin?
    Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başvuru tarihin itibariyle ağustos celbine tabisin. 2.gruba kalıp kalmayacağını ve uzun dönem olup olmayacacağını 15-21 temmuz tarihleri arasında öğrenebileceksin.

      Sil
  25. Ben 01.01.1989 doğumluyum mayısta tescilimi bozdurdum muayeneme oldum verdikleri kâğıtta celp dönemi ağustos diyor e devletten baktığımda 26.07.2018 tarihine kadar askerlik ilgili bir sakıncası yoktur diyor ben ağustosta askere giderim değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ağustos celbinde asker olacaksın demektir.

      Sil
  26. Merhaba ben 25 yaşındayım ama 1999 doğum luyum askere gıtme celpım Ağustos bende şubata gütmek ıstedıgımı söylerdım ve subat kutucuğunu ısaretledım ama ben kesın gıtmek ıstıyorum nereye başvurmamalıyım çok sıkıntı yaşıyor um lütfen yardım eden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimlikte 1999 doğumlu olduğun için şubat 2019 dan önce asker olamazsın.

      Sil
  27. Merhaba bizim durumumuz çok acil. Lütfen cevap veriniz.. Nişanlım 7.2.1992 doğumlu 2010 yılında 2 yıllık üniversiteye kayıt yaptırdı şuan hala öğrenci bilerek bitirmedi ama bu dönem öğrencilik hakkı bitiyor temmuz 1 de üniversite sınavına girecekti. E-devlette Aralık 2018e kadar teciili görünüyor ama altında öğrendik hakkı bittiğinde 2 ay içerisinde şubeye gitmesi gerekir diyo temmuz sonunda düğünümüz var ve 1 ağustosta balayına kibrisa gitmeyi planladık fakat şimdi öğrencilik hakkı bitince tecil bitmiş mi olacak yoksa aralık 2018 e kadar devam edecek mi havaalanında bir sorun yaşarmıyız gidememe gibi bir sorun olurmu lütfen acilen cevap verirmisiniz çok önemli bizim için kimseden net bir cevap alamadık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır rahat olun havalimanında bir sorun yaşamazsınız. 1 temmuzda üniversite sınavına girsin başka bir önlisans ya da lisans programına kayıt olsun. Tecil hakkı tekrar kazanır.

      Sil
  28. Merhaba ben 90 doğumlu işletme mezunuyum. tecili bozdurdum agustos celbi için ama şimdi agustosun ortasında sınava girme durumum sözkonusu. İsteğe göre eylül celbine ayarlanabilinirmi gidişim. Bir de herkes muayene olmuş benden öyle birşey istemediler sordugum halde. Tşk ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  29. Pdr mezunuyum tecilimi bozdurmadım , kasımda uzun dönem olarak gitmek istiyorum, tecili bozdurmak için bi zamanı var mı

    YanıtlaSil
  30. 01.05.2000 doğumluyum kimlikte doğum yeri ve ilçe GAZİANTEP/ KARKAMIŞ yazıyor ama ben doğma büyüme şahinbeydeyim ve 00/1 gitme olasılığım nedir

    YanıtlaSil
  31. Selamun elüyküm benim askerlik yeri beli olmuş ama 1 değilde 2 gidiyorum sülüs leri ne zaman veriler.

    YanıtlaSil
  32. Selamun Aleykum.20 haziranda askerlik subesine gittim tecili bozmak icin.bana verdikleri kagitta celp donemi kasim 2018 yoklama tarihi 19.06.2018 ve grup numarasina gore celp donemi 2018/06(mayis 2019) yaziyor.e devlette ise 30.09.2018 tarihine kadar askerlik yonunden sakinca yoktur yaziyor.hangi ayda askere giderim?

    YanıtlaSil
  33. 4 kasım günü kpss var ve ben suan basvuru yapsam muhtemelen kasım celbine cagırılırım lakin 3-8 arası teslim olmam gerekıyor bu tarihler arasında her hangi bir gün degildir sanırım teslim tarihi bilgilendirri misiniz 4 kasımda kpss ye gırıcek olanlar ıcın teşekkürler

    YanıtlaSil
  34. 4 kasımda kpss sınavım var askerlikle çakışıyor sanırım nasıl olucak 3 8kasım arasında herhangibigün askere gidebilecekmiyim yoksa 3ünde teslimmi olmam lazım acil bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  35. Merhaba 21.11.1995 Şanlıurfa merkez doğumluyum ‘ tecil hakkım bitti ve üniversite sınava girmek istediğim için geçici erteleme olarak kasım ayına kadar celp dönemi verildi ‘ 2019 ‘daki sınava girebilme şansım varmı ‘ e devletten sorgulama yaptım şuan sınıflandırılmış yükümlü olarak gözüküyorum ‘ askere gidecek olursam kaça kaç ve ne zaman giderim sizce ‘ bu durumda beni aydınlatırmısınız ‘ çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  36. Selamun aleyküm iyi gunler ben 1998 Kasım doğumluyum 2017 de muayene oldum. Oradaki binbaşı bana kasımda 1 de askersin dedi şimdi bir veya iki olduğunu nasıl öğreneceğim işten biraz erken çıktım. Ne yapmam gerekiyor. ?

    YanıtlaSil
  37. 14.10.1998 nezaman askere gidecek

    YanıtlaSil
  38. Merhaba! Benim muayene kağıdında sevk tarihi 31.10.2018 yazıyor olduğum yer kasım da gönderiyor yerler ne zaman belli olur ve belli olduktan sonra kaç gün sonra giderim

    YanıtlaSil
  39. Merhaba ben 11.03.1998 dogumluyum ve sivas gürün'luyum kasımda kesin askere gidermiyim...

    YanıtlaSil
  40. 16 eylül de askere gidenler 98 e kaç oluyor

    YanıtlaSil
  41. Admin selam şubat ilk grup olarak gitmem için ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden askerlik yoklama sevk işlemlerini tamamlamalısın.

      Sil
  42. Merhaba ben ağustosda tecilimi bozdurdum muyanede oldum ama mecburi işlerimden dolayı 3 aydır kaçak geziyorum ve kasım celb döneminde gitmek istiyorum evraklarımı şimdi versem hemen götürürlermi yoksa kasımda kendi devrelerimlemi giderim yada kaçak olduğum için devre kaybımı giderim yani hemen götürürlermi ben karsta yaşıyorum 14 kasım 1995 istanbul üsküdar doğumluyum 2 yıllık üniversite mezunuyum

    YanıtlaSil
  43. Hocam 1999 samsun/canik doğumluyum
    99/1 hangi ilçeler gidecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. samsunun hiç bir ilçesi 2019 yılında 1 tertip olarak şubat celbinde asker göndermiyor.

      Sil
  44. Sa arkadadlar ben 17.07.1999 dogumluyum asker islemlerini baslattim simdi tarih bekliyorum ne zaman aciklanir e devletten tercih yaptin subat ayi 1. Olararak erkenden gitmek istiyorum subeye gittim kesin degil ama subat cikar diyor subatta gitme sansim varmi

    YanıtlaSil
  45. S.a arkadaşlar ben 1997 liyim.Tecil hakkım var. şubat celbinde gitmek istiyorum fakat kasım ayında tecili bozdurup devre kayıp mı giderim yoksa subat ayindami giderim.simdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  46. 13.11.1992 Erzurum Ocak ayında tecil bitiyor tahminen ne zaman giderim askere

    YanıtlaSil
  47. Aile hekimi muayene olmadım daha en son muayene tarihi ne zaman 25/04/1999 99/2

    YanıtlaSil
  48. Kütüğüne bağlı olduğum askerlik şubesini aradım şubatta gidebilirsin ocakta tekrar ara kesin bilgi alırsın dediler

    YanıtlaSil
  49. İYİ GÜNLER BENDE 1999 DOGUMLUYUM ASKERLİK MUANEMİ FELAN OLDUM .01.31.2019 MUANE SONU OLUYOR DIMI ANKARA ELMADAGDA HİKAMET ETMEKTEYİM SUBATTA YADA MARTAMI GİDERİÖ

    YanıtlaSil
  50. slm admin ben 04.09.1999 doğumluyum 6 ay önce muayne oldum e devlette 31.01.2019 kadar sakıncası yoktur sınıf tertibat bekliyor diyor ben ne zman giderim şabatta gidermiyim

    YanıtlaSil
  51. Ankara Çankaya’ya kayıtlıyım 13.08.99luyum ve Kasım celbinde gidiyorum ama ben celp tercihimi Ekim’in son haftası yaptım Şubat Mayıs Ağustos Kasım diye yani şubatta bir an önce gitmek istiyorum ancak oradaki görevliler moralimi bozdu %1 ihtimal verdiler bunu neye dayanarak söylediler sizce birde ertlenme nedeni sınıf ve esas tertibat bekliyor diyor buraya kadar normal aöa ertelenme nedeni ne alaka şubatta gidermiyim lütfen kesin bir şey söyleyin birde ne zaman açıklanacak Şubatta gidecekler açıklanacağı zaman benimkide belli olurmu lütfen bunlara bi cevap verin şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  52. Selamün aleyküm ben 29,07,1996 dogumluyum okudugum ıcın tecıllıyım bu sene sonuna kadar ama ben kasım ayında başvurumu yaptım e devletten şubatta gidebilmek için muaynemide oldum herşey onaylandı başvuru yaparken erken sılah altına alınmak istermisiniz sorusunada evet dedim ve ben suan ocak ayını beklıyorum acıklanıp ogrenmem ıcın ben subatta kesın gidermiyim sizce bi yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  53. Merhaba ben 06/10/1999 doğumluyum muayene işlemlerimi tamamladım memleketim kasım celbinde gönderiyor.Ancak ben şubat celbi için erken sevk verdim. Askerlik durum belgesinde .........kişinin 31/01/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor sizce ne zaman alınırım ? Şubat mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat celbinde asker olma ihtimalin var Ancak kesin değil.

      Sil
  54. Abi merhaba ben 18 ocak 1998 doğumluyum 2018 de askerliği tecil ettirdim ve sonra 2018 ekimde tecili bozdurdum şuan 2019 şunatın 1 ine kadar askerlik yönünden bi sakıncası yok sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor ben sizce ne zaman askere giderim ve gideceğim yerleri falan nasıl öğrenebilirim acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
  55. Selamünaleyküm 19.07.1999 dogumluyum kütük Malatya Malatya Yazıhana kayıtlıyım Angarada yaşıyorum Yazıhan 2019 yılında 4 celp gönderiyordu erken sevk yapıp 2019 yılının şubat ayına dilekçe verdim şubedeki bayan erken gitmen çok düşük bi ihtimal %1 filan diyip vermek istemese de zorla aldım dilekçeyi bu dilekçeyi 2018 Nisan yada Mayıs ayında verdim yani sırf erkenden gidebilmek için 8-9 ay öncesinden verdim şuan e-devlet üzerinden baktigimda ise Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 31/01/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur ayrica sınıf ve tertibat bekliyor diyor o kadar bedelli ve tecilli var bunları da göz önünde bulundurursak bu dediklerime göre Şubat ayında silah altına alınır mıyım alınmaz mıyım Reis ? Şimdiden Teşekkür Ederim...

    YanıtlaSil
  56. 1999 doğumluyum ilçe 3 gönderiyormuş ama e devlette subay yazıyor subattamı askerim

    YanıtlaSil
  57. 2018 EYLÜLDE TECİLİ Mİ BOZDURDUM FAKÜLTE MEZUNUYUM AS.TEĞ'LİK İSTEDİM DİLEKÇE VERDİM 2019 ŞUBATTA GİTMEK İSTİYORUM DEDİM AMA PTT KARTI FALAN GELMEDİ. 1994 DOĞUMLUYUM TRABZON KÜTÜĞÜM. BANA VERDİKLERİ KAĞITTA CELP DÖNEMİM ŞUBAT 2019 YAZIYORDU.

    YanıtlaSil
  58. ya başkan benim e devlette 31.01.2019a kadar bi sakınca yok diyor. fakat pttkart 1 hafta önce evime geldi. 11.11.1991 doğumluyum. uzun dönem yapmak istiyorun dedim şubede. erlerin yeri belli oldu. benim durum hakkında ne söyleyebilirsin?

    YanıtlaSil
  59. Bayburt merkez 1999 doğumluyum ne zaman giderim fakat subedekinler ağustosta gidersin dedi

    YanıtlaSil
  60. Iyi gunler bnm sevgilim askerlige basvurdu 09.08.1999 ne zaman gider askere mayis diye tahmin ediyoruz ama bilmiyoruz.

    YanıtlaSil
  61. 30.01.1999 04.05.2019 tarihine kadar askerlik yönünden hiç bir sıkıntı yok diye yazıyor ben ne zaman giderim bana askerlik şubesine masiyda da gidersin dediler 24 Nisan da çarşamba günü yerim aciklanacakmis arkadaşlar hangi şehir çıkar ve masyisn kaçında giderim benim memleketim kars arpacay incedere köyü

    YanıtlaSil
  62. mayıs celbindeydim sınav başvuru yptım askerliğimi erteledim bu gün askeriyeye sordum ekim 30 da askersin dedi ama e devlet sistemin de gözükmüyor 30 ekimde giden arkadaşlarımın sistemde gözüküyor benim yok sebibi ne ola bilir

    YanıtlaSil
  63. Kasım celbiyim muaynemi oldum 1999 doğumluyum hangi grupta giderim

    YanıtlaSil
  64. Merhaba, nişanlım temmuz dönemi için mayıs 2021 tarihinde tecilini bozdu. hem 4 yıllık ünv okuyor gözüküyordu hem de 2 yıllık açıköğretim mezunu, fakat 4 yıllık ünv de 1 tane ders alttan kalmış ondan dolayı sistem hala okuyor görerek tecili ötelemiş. askerlik şubesinden gerekli bütün işlemleri yaptırdı nüfusta kayıtlı olduğu il ilçeye evrak vs gönderimi yapıldı. şu an için sınıflandırma bekleniyor, askerlik durum belgesi sorgulamada ise 03.02.2022 tarihine kadar sakıncası yoktur gibi bir ibare var. bu ne demek tam olarak yardımcı olabilir misiniz ?
    1995 doğumlu nüfusa kayıtlı oldu il/ilçe: Osmaniye-Kadirli

    YanıtlaSil
  65. Merhaba ben 2001 liyim 25 ocakta tecil imi bozup muane oldum 15 mayısa kadar askerlikle ilişiği yok diyor hangi gurupla gönderir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder