Ana içeriğe atla

Muafiyet & Çürük Raporu Verilen Hastalıklar 2023

askerde muafiyet verilen hastalıklar 2022Kimler Askerlikten Muafiyet Alır?
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 6.Maddesine göre askerlik çağına giren yükümlüler, yoklamaları sonucu askerliğe elverişli olanlar ve askerliğe elverişli olmayanlar olmak üzere gruplandırılır.

1-Askerliğe elverişli olanlar sağlık yetenekleri bakımından hiçbir hastalık ve arızası bulunmayanlar ile hastalık ve arızaları, Hastalık ve Arızalar Listesinin A dilimlerine girenlerdir.

2-Askerliğe elverişli olmayanlar; hastalık ve arızaları, hastalık ve arızalar listesinin B ve D dilimlerine girenlerdir. İşte bu listedeki B ve D dilimlerine giren hastalıklara sahip yükümlüler askere alınmazlar. Yani yalnızca B ve D dilimine giren hastalıklar askerlikten muafiyet kapsamındadır.

Hangi Hastalıklar Askerlik Yapamaz?
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine pdf formatında buradan ulaşabilirsiniz. Ancak sağlık yönetmeliği size epey karışık gelebilir zira toplam 122 sayfadan oluşmaktadır. Oldukça karışık bir yapısı bulunmaktadır. TSK sağlık yönetmeliğinde hastalık ve arıza olarak tanımlanan askerliğe engel hastalıklar şöyle sayılmıştır; Göz Hastalıkları Sinir Hastalıkları, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları, Plastik ve Rekonstrüktif Şirürji, Ağız, Çene, Yüz, Boyun ve Diş Hastalıkları, Deri Hastalıkları, İç Hastalıkları, Sindirim Sistemi Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Üre genital Organ Hastalıkları, Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları, Cerrahi Hastalıkları.

Askerlikten Muaf Olup - Olmayacağınızı Bize Sorun
TSK sağlık yönetmeliğinde sayılan yukarıda belirttiğim hastalıklara ait muafiyet, erteleme veya sek geciktirmesi verilip verilmeyeceği hususunda merak ettiklerinizi bize yorum kutusunu kullanarak sorabilirsiniz. Kimler askere alınmaz, askerlikte çürük şartları, hangi hastalıklara muafiyet alır tüm bu tarz çok sık sorulan ve merak edilen soruların cevaplarını vereceğiz. Aşağıdaki yorum kutusuna hastalığınızın adını da yazarak ayrıntılı olarak durumunuz hakkında bize bilgi verin. Yorumlarınıza en kısa sürede cevap vererek muafiyet, erteleme veya sevk geciktirmesi alıp almayacağınız konusunda size bir ışık tutmaya çalışacağız.

Yorumlar

  1. merhaba iyi gunler ben 170 50 kıloyum 3 4 kıo daha az olsam muaf oluyordum dıyelım askere gititm orda 5 kılo verdım benı askerden geri yollarlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer askerde o kadar zayıflarsan durumunu komutanlara anlatıp hastaneye sevkini istersin sağlık kurulu durumuna bakar ve karar verir.

      Sil
    2. Dalakim yok ayagimda da 75 tane dikis izi var zyorucu birsey yaptimda hemen yoruluyorum askerden muaf olurmuyum

      Sil
    3. 1.50 boyum var 58 kiloyum askere alırlar mı ?

      Sil
  2. merhaba kardeşim benim kalp kapakçıklarında sıkıntı var mitral kapak (hafif) aort kapak (orta) derecede muafiyet söz konusumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık yönetmeliğinin 42.maddesine göre Gradient yapmamış, yetmezlik oluşmamış aorta, mitral kapak fonksiyon bozukluğu kalp kapak yapısının normal olduğu minimal kalp kapak yetersizlikleri A dilimde yer alır yani askerliğe elverişlidir. Yinede raporlarınızla birlikte hastaneye sevkinizi isteyin değerlendirmeyi sağlık kurulu yapacaktır.

      Sil
  3. Admin, bende varikosel ameliyatı, ve kasık fıtığı ameliyatları var. daha önce olmuştum. sol kolumda eğrilik var ama engel teşkil etmiyor. reflü mevcut. geçenlerde unutkanlık nedeniyle stres vs nedeniyle psikiyatriste yönlendirdiler, daha gitmedim. Rapor alma durumu nedir? Birde 88 liyim, celp tercihleri geçen hafta başladı, celp olarak kasım ayını seçsem gelme ihtimali nedir, tahmini olarak? yüzde kaç sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. varikosel,reflü ve kasık fıtığı amaleyatı ile engel oluşturmayan sol kolundaki eğrilikten muafiyet alamazsın. Psikolojik durumunla ilgili sağlık kurulu muafiyet alıp almayacağına karar verir. Celp tercihinde bulun başvuran asker sayısı başvurduğun şube vs gibi etkenlere göre kabul edilme oranı değişmektedir bir oran vermem olanaksız.

      Sil
  4. Kardesim KHO ya esnek duztaban aliyorlar mi detayli anlatir misin lutfenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesin birşey söylemek mümkün değil kardeşim. özellikle düztabanlara muayene sonucu değerlendirmeye tabi tutularak muafiyet veriliyor ya da verilmiyor.

      Sil
  5. Merhaba. Benim sol ayak fibula kemigimin içinde kist var. 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Uzun sure ayakta durumca ağrı yapıyor. Muaf olur muyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok aşırı hareket kısıtlığı yaratıyorsa (en az 1/2) muafiyet verilebilir.

      Sil
  6. merhaba benim boyum 185 kilom 130 omurgada biraz aşırı fazla değil rahatsızetmiyo yani eğrilik var ayakta düz tabanlık var ikisindede yürümede sıkıntı yok ama fazla duramıyorum muayenede bi sorun çıkarmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. omurgadaki eğrilik ve tabanlık nedeniyle bi sıkıntı olmaz ancak kilon fazla.

      Sil
  7. merhaba benim sağ el bilegimde ganglion kisti var 2 defa ameliyat oldum calismama engel oldugu icin yine cikti devamli hayatimda artik sag elimi rahat kullanamiyorum bu askerlige engelmidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oktay, ne kadar hareket kısıtlığı yaratıyor ona göre karar veriliyor.

      Sil
    2. şöyle soyleyeyim sertlestigi durumlarda yukari hareketi engelliyor bide tam bilek uzerinde oldugu icin bazen bi takiliyo hic hareket edemiyorum

      Sil
  8. Merhabalar, göz derecelerim sağ 7.50 miyop + 1.25 astigmat ve sol 6.75 miyop + 1.50 astigmat. Hastaneye sevk edildiğinde kontrolde kullanılan damla, göz numaralarını düşürebiliyormuş. Bu durumda muafiyetim söz konusu olur mu? Bir de gözden muafiyet sadece erler için mi geçerli, yedek subaylar için de geçerli mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yedek subay ve erler için aynı şartlar geçerli yani ikisinin arasında muafiyet konusunda bir fark yok.

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahmet değişip değişmeyceğine kurul verilere göre karar verecektir burdan bişey söylemem imkansız.

      Sil
    2. Kararı gelişigüzel okuyup çat basıyorlar damgayı. Kurul bitsede gitsek gibi paldır küldür karar veriyor. Ama tek tekim kararına itiraz ediyorsunuz, başka hastaneye gitmek için sağlık kuruluna giriyorsunuz, muhtemelen aynen doktor kararı zaten geçiyor. o belgeyle askerlik şubesinden başka hastaneye sevk alıyorsunuz.

      Sil
  10. Kulaktan radikal mastoidektomi ameliyatı oldum 3-4 yıl önce acaba bana çürük verme durumu nedir?

    YanıtlaSil
  11. Sol omuzum da platin var hastaneye sevk edildim spora elverişli değildir. Raporu verdiler ayrıca Sol kulakta duyu kaybı var %60 yine de askere elverişli dediler peki askerdeyken geri gönderme durumu olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok istisnai bi durum askerdeyken spora katılmazsın raporun olduğu için o kadar.

      Sil
  12. Burnumda alerjiye dayalı polip var bundan dolayı mahafiyet olurmu?

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar Ben doğuştan ayaklarımdan ameliyatlıyım ve 10 ay alçıda her iki ayağm bebekken alçıda kalmış ve şuan saglık problemim yok gayet iyim ve bu sene Askeri muaneyesine gireceğim her an gibi bir şekilde bu problemden çürük raporu almak istemiyorum askere gitmek istiyorum ve hiç bi sıkıntısı olmadan gidebilirmiyim sizce yorumu görüp cevap yazarsanız sevinirim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklamada ki basit muayenede durumunuz belli olmuyorsa sorun olmayacaktır.

      Sil
  14. Merhabalar,
    Ben 1.74 boyunda 105 kilo biriyim, yakın zamanda da yoklama tarihim gelecek. Bu sıralar gidip teslim olsam ve muayenede (bildiğim kadarıyla sınırım 104kg) sınırın üzerinde olduğum tespit edilse erteleme alırım değil mi ? Bu ve bununla ilgili süreç hakkında bana bilgi verebilirseniz çok çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlık muayenesi sonucunda sevk geciktirmesi ya da 1 yıl erteleme verilebilir.

      Sil
    2. verilmeme, yani "bir şey olmaz, sen asker olursun" derler mi ? öyle bir sonuç çıkma ihtimali var mı ?

      Sil
  15. Ben 3 yıl önce curuk aldım kalbim delikti 7 yaşında ameliyat oldum ama hiç birşeyim yok normal devlet hastanesinde kalp kontorulune gidiyorum sağlamsin diyorlar ama askeri hastaneden curuk verdiler arada 3 yıl geçti ama ben curugu istemiyorim askere gitmek istiyorum . Ve curuk başkaların gözünde ayrı bir yer kaplıyor farklı bakılıyor ve aradan bu kadar uzun zaman geçmiş curugu boza bilirmiyim ve nasıl bozarım bilen varsa soylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim başkası ne düşünüyor diye üzülme.Sağlığına dikkat et. Sen asker olmak istemişsin askerden kaçmamışsın ancak birtakım sağlık sorunların nedeniyle muafiyet almışsın.Hiç kafana takma bence.

      Sil
    2. Ama askere gidebilirmiyim curugu boza bilirmiyim . Bozsam curugu normal er olarakmi giderim yoksa sözleşmeli filan gide bilirmiyim erbaş filan

      Sil
    3. Erman erdinç abi faceden beni eklermisin- Berkay ArsLan (aşk-ı besmele) aynı sorundan bende muaf oldum bi ulaş abi bna

      Sil
    4. kardeşim bende bozdurmak istiyorum muafiyet raporumu daha once lenf kanserine yakalanıp iyileştim askere alınmadım ne yaptın acaba 1 yıl oldu muafolalı

      Sil
  16. S.a gecen sene askere gitmemek için rapor aldım ve muaf oldu bu raporu bozdurup askere gitme şansım varmidir

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar kardesim biz ikiz kardesiz ikimizde ayni yerde usta birligimizi yapiyorz suanda. Bizim kucuklukten beri ellerimizde ayaklarimizda dişlerimizde kitlenme oluyo bu yuzumuzede yansiyo.istemsiz bir sekilde ortaya cikiyo. Ilac tedavisi aldik askere gelmeden once ama hic bir faydasi olmadi. Baska hastaneye sevk etti bizde gitmedik. Ve hayatimizi psikolojimizi olumsuz yonde cok etkiliyo. Dogru duzgun bi iste calisamiyorz. Hizli haraket edemiyorz gozlerimizde kararma oluyo. Bize çuruk raporu verirlermi hastaneye gitsek. Net bir bilgi alabilirmiyim bize yardimci olurmusunz rica etsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hastalığınızın adı nedir? eğer hastalığınızla ilgilli raporlarınız varsa hastaneye sevk isteyin ve raporlarınızla birlikte sevk olduğunuz hastaneye giderek muafiyet için şansınızı deneyin.

      Sil
  18. Kardesim hastaligimizin adi yok. Elimizde raporda yok hic. Daha bi teşhis koyamadilar. Ama nörolojik bi hastalikmis bu. Burasi kesin. Hastaneye gidipte sonuna kadar muayene olmadik. Istemsiz bir sekilde ortaya cikiyo ayni bi nobet gibi. .

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar. Ben kısa dönem eskerlik yapacağım. Ancak bedensel olarak bazı sağlık problemlerim var. Bir kulağım çok az işitiyor. Kalp rahatsızlığı. Doktora gittim 6 ayda bir kontrol ettirmem gerekiyor. Ve göz hastalığı, mide rahatsızlığı..

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ben keratokonus hastasiyim 2009 da kornea nakli oldum sağ göz -5.50 miyop,-3.50 astigmat.
    sol göz -5.50 miyop muafiyet durumu nedir

    YanıtlaSil
  22. iyi günler ben Obsesif Kompesif Bozukluk tedavisi özetle Takıntı hastasıyım 2013 senesinden beri raporlu ilaç kullanıyorum sorunum lavabo sıkıntısı wc olmayan bi yerde duramıyorum bayılıcak gibi oluyorum. girip çıktıktan sonra bile tekrar girme düşüncesi oluşan bi hastalık bu. aynı zamanda düz tabanım 2 ayağımda içe basıyor boşluk sıfır tırnaklarım bile kaymaya başladı sizce muaf olur muyum ?

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ben 11 ay askerlik yaptım bobregimin birinin küçük olduğunu öğrendim askerliğe elverissiz raporu verip gönderdiler tazminat alabilir miyim nereden nasıl alabilirim

    YanıtlaSil
  24. Kardesim hastaligin adi chorea kardesim acemide gitmiste revire chorea yazmislar. Ama sonra ileriye gitmemis muaye olmak icin. Curuk verme durumu olabilir mi bu hastalik icin

    YanıtlaSil
  25. S. A. Admin ben muaneye gittim nan radyoloji sakroileit dedi. Sabahları aşırı bel ağrısıyla kalkıyorum. Doktor fazla yük alırsan felç kalırsın dedi ama. Muafiyet vermedi bir yıl erteleme verdi. 6 ay gecti üstünden şimdi ben iyileştim diyip bu ertelemeyi nasıl bozabilirim yada ikinci gittiğimde yine ertelememi verir yoksa muaf mı olurum. Bu erteleme yüzünden düğün yapamıyorum iş kuramıyorum. Bi şekilde halletmem lazım gidilcekse gideyim hemen gidilmicekse de bileyim. Doktora yalvardım erteleme verme diye yönetmelik böle dedi durdu. Acele cevap bekliyorum senden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikinci gittiğinizde yine erteleme vermez ya muafiyet verir ya da sevk verir. 6 ay daha beklemeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Zira hastalığınız felç kalma gibi ciddi bir risk taşıyor.

      Sil
  26. Hocam merhaba Askerlikten göz dereceleri(miyop 7 den yukarı her iki göz de) dolayısiyle muaf oldum. Onay bekleme Askerliğe elv. değildir yazıyor. Örnek veriyorum 6 ay sonra 1 yıl sonra lazerle gözlerimin derecesini düzelttirsem sıfırlansa yani askere gidebilir miyim? Gözlerim düzeldi diyip kesinleşse dahi karara itiraz edebilir miyim? Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teorik olarak aslında mümkün. tekrardan askerliğe elverişlidir raporu alıp başvuru yapabilirsiniz ancak daha önce bu konuda sizinle aynı durumda olan başka bir kişiye milli savunma bakanlığı tarafından olumsuz geri dönüş yapıldığını biliyorum. Eğer gitmek istiyorsanız önce şubeye giderek durumu görüşün ve hastaneye sevk isteyin hastane askerliğe elverişlidir raporu verirse ona göre hareket edersiniz. Daha sonra gelişmeleri de bizimle bu sayfadan paylaşırsanız bizde aydınlanmış oluruz.

      Sil
    2. teşekkür ederim. eğer yaptırırsam ve olumlu bir gelişme olursa sizinle paylaşacağım tabi ki sağolun..

      Sil
    3. Merhaba benim sol gözüm yüzde yetmiş beş görmüyor sağ gözüm yüzde yirmi görmüyor hem tek o gördüğü için fazla ışıklı ortamda sulaniyor baş ağrısı yapıyor askerlikten muaf olurmuyum

      Sil
  27. Merhaba ben 1.85boy 115kiloyum muaf olurmuyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınırdasınız. Muafiyet değil ama muayene sonucu erteleme alabilirsiniz.

      Sil
  28. Merhaba ben psikoz hastasıyım ve 8 senedir ilaç kullaniyorum ben askerden muaf olurmuyum

    YanıtlaSil
  29. merhaba boyum 1.87 kılom 57 tecılımı bozdurdum aıle doktorum kaşesını vurdu ve askerlık subesıne goturdum yerım nısan 15 te bellı olcak boy kılo orantım tutmyr sıknıtı yasayabılırsn gıttıgınde denıldı sızce ne olur sıkıntı cıkar mı

    YanıtlaSil
  30. Kardesim bizim durumumuzla ilgili bisey yazmadin. Bizim istemsiz bir sekilde elimiz ayagimiz dişimiz kitleniyor ve yuz ifademiz degisiyo. Nobet geciyoruz yani. Ama bayilma filan olmuyo. Bi iş yapmamiza engel oluyo yani. psikolojimizi bozdu bizim bu hastalik. Hayatimizida olumsuz etkiliyo. Biz simdi suanda askerdeyiz. Elimizde hic rapor filan yok yani. Ikizim acemi birliginde revire gittigimde chorea demis doktor. Sonra hastaneye sevk etmis. Hastanede de somuna kadar gidip muayene olmadi. Biz simdi usta birliginde muayene olcaz. Bu hastaligi curuk verirlermi onu merak ediyorz

    YanıtlaSil
  31. Kornea nakli geçirdim ve muaf raporu aldim ama askere gitmek istiyorum vatani görevimi yerine getirmek istiyorum ne yapmalıyım tessekurler

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,Yaşım 27 boy 184 kilo 137 2019 aralığa kadar tecilim var tecili bozup muayneye girsem askere alırlarmı yoksa erteleme yada muaf verirlermi birde erteleme kaç sene oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray, erteleme 1 yıl oluyor. Boy kilo oranın sınırın üstünde boyuna göre en fazla 114 kilo olman gerek muayene sonucu 1 yıl erteleme alırsın.

      Sil
  33. Meraba bnim göğsüm çıkıntılı çürük verirlemi

    YanıtlaSil
  34. merhaba, bana menier hastalığı teşhisi kondu, sürekli bir dengesizlik ve baş dönmesi sorunum var ve aynı zamanda ürtiker hastasıyım ama ürtikerin tedavisinde kullanılan ilaçlara da allerjim var. Askerlik durumum nasıl olur acaba? Sevk alır mıyım? Muaf mı tutulurum? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba benim gozumde dogustan gelen katarak sorunu var ve bu yuzden askerlige elverissizdir raporu onay bekleme verdiler onay bekleme nedir acaba...

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar, psikolojik olarak ailesel sebeplerden dolayı zor bir donemden geçiyorum.

    Bipolar duygulanım bozukluğu ( tanımlanmamış ) , hafif depresif nöbet ,duygu durum bozukluğu , anksiyete ve dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisi olduguğuma dair raporlarım var.

    Doktor değiştirdiğimde sadece bipolar bozukluk ve depresif nobetlerime yonelerek daha ağır antidepresanlar yazdı, dekapin kullanıyorum şu anda, askerliğimi tecil ettirmek istiyorum, sizce yardımcı olurlar mı ?

    YanıtlaSil
  37. adını sen koy29 Ocak 2018 14:57

    merhabalar kronik hepatit b hastasıyım düzenli günlük bir tane ilaç içiyorum muaf olur muyum not:askerlik yerim açıklandı

    YanıtlaSil
  38. ''Tedavi ve ameliyatla düzelmesi olanaksız, hareketleri ya da estetik görünümü bozan çok yaygın skatrisler ve keloidler, vücutta büyük, yaygın pigmentli nevüsler. '' tsk sağlık yönetmeliğinde böyle bir muafiyet maddesi varmış,benim ön boyun bölgemde 3 cm uzunluğunda doğuştan olan bir ben(nevüs) var. bu benden ötürü benim askerlikten muaf olma gibi bir durumum olabilir mi ?

    YanıtlaSil
  39. Merhaba 163cm 105kg'yum. 29 yaşımı doldurdum. Tecil veya muafiyet olur mu? okulum dolayisiyla...

    YanıtlaSil
  40. Selam kardeşim, bana cevap verebilirsen sevinirim.

    Benim kalbimde doğuştan delik var, bundan 8 sene önce ameliyat oldum ama başarılı sonuçlanmadı. Kalpteki deliğin yanı sıra normal bir insanda 3 tane kalp kapakçığı olması gerekirken benim biri düşmüş 2 tane ile yaşıyorum.

    Ayrıca kanımdaki trigliserid oranı sürekli hareket edemediğimden dolayı çok yüksek.

    Sence askere alınır mıyım ?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  41. Kardesim ben 171 boyunda 101 kiloyum askerlik icin fazla kilolusun diyor yakın cevremdeki insanlar

    YanıtlaSil
  42. merhabalar kolay gelsin durumumu şöyle izah edeyim benim psikolojik olarak bazı sıkıntılarım var bu hatsafada bi sıkıntı dini yönden inançlar veya hak veya batıl durumunda inançlarını ölçemeyiz insanların ama ben cinler tarafından sürekli rahatsız ediliyor aynaya bakamıyor evde kırılmadı ayna bırakmadım sürekli uyuyor evden dışarı adım atmak istemiyorum kendimi birden yolda buluyorum nefes alamaarak kalkıyorum uykumda bağırarak sıçrayarak kalkıyorum hocalara ve psikiyatri ye gittim ama sonuç alamadım şiddeti gittiikçe artıyor mal gibiyim sürekli halsiz bitkin ve bu pis buğudan kurtulmak için yapmadığım ve yardım istemediğim kşmse kalmadı ama farklı bir sünya yaşıyorum ölüme kadar sürüklüyor beni kaçkez intihar düşüncesine kapıldım bitkin aciz ve güçsüzüm muaf olmasa bile bunu bende istemiyorum iyileşene kadar 1 yıl da olsa bi erteleme alma gibi durumum olurmu yoksa askere gidersem orda çok daha kötü olaylsrın yaşicağımı biliyorum lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  43. Hayırlı günler. 1 yıl önce askerliğe savaşta barışta elverişli değildir raporu verildi. 1.80 boy 125 kilo ile. 45 kilo fazla denildi. Şimdi 20 kilo verdim ve gayet fit duruyorum kiloya göre. Askere gitmek istiyorum muafiyeti bozdurabilirmiyim .?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa, kilo boy oranın şu anda askerlik için elverişli şubeye giderek nasıl bir yol izlemek istediğini sorabilirsin.

      Sil
  44. Bende sol bacagimda kemik tümörü vardı aldırdım siz kapagimdaydi ve aynı bacağımda menisküs yani çapraz bağ zedelenmesi oldu bunun için ameliyat dediler ve bu ameliyattan sonra 6 ay dinlenmem gerektiği söyleniyor 50 gündür askerim ve çok zor durumlarla karşı karşıya geliyorum muaf olmak istiyorum açıkçası sağlığım açısından iyi olması için benim bu rahatsızlıklarıma ne karar verirler fikriniz varmi bazen ayağım sanki boşluğa basıyor gibi oluyor kitlenip kalıyor gözlerimden istemsizce yaş dökülüyor acı çekiyorum

    YanıtlaSil
  45. Merhabalar bana 2016 yilinda ulseratif pankolit teshisi konuldu kronik dediler hastalik yuzunden 20 kilo vermiştim tedaviyle 15 kilo aldim bagirsagimin tamami iltihapli dediler ilac raporu çıkarıldı omur boyu kullanicaksin dediler salofalk granül stix ve salofalk lavman kullaniyorum sikayetlerim ilaclari duzenli kullansam bile bazen tekrarliyor acaba askerlige muaf olunurmu askerlik yapmama engel midir ?

    YanıtlaSil
  46. Merhaba 17.12.2017 tarihinde birliğine teslim oldum ve askere gitmeden önce yapılan muayenelerde hiçbir hastalığım çıkmadı acemi birliğine gittim 2 hafta hiçbir sıkıntım yoktu sonra nefes darlığım göğüste sıkışmalarim başladı revir beni hastaneye sevk verdi gogus polikinligine doktor bana astimin var dedi nefes darlığın göğüs sıķısmalarin bu yüzden dedi ve beni heyete sevk etti hava değişimi çok etkiledi beni ve heyette nefesim çok düşük çıktı ve karaciğeri normalden büyük çıktı heyet bana askerliğe elverişli değildir raporu verdi ve 45 gün askerlikten sonra bitti eve gonderdiler şimdi sivildeyim ve arkadaşlarım sana askerliğin süresi boyunca her ay ya maaş verecekler yada toplu bir para verecekler dedi sizden ogrenebilirmiyim bu konuyu var mi böyle bisey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerliğin süresince maaş bağlanma diye birşey söz konusu değil. Ancak askerlikten muaf olduğun hastalığından %40 ve üzeri engelli raporu alabilirsen hayatın boyunca 2022 aylığı denen engelli aylığı maaşı bağlatabilirsin.

      Sil
  47. Çenemde bir problem var çenem biraz önde ve doktor bana çenemin problemli olduğunu söyledi dişlerine bakamazsan çok çabuk çürür dedi ve öyle de oldu ağzımda sürekli iltihap var , birde midemde aşırı gaz oluyor nefes darlığı gaz sıkışması kalbime vuruyor gibi oluyor bi çoğu yemeği yiyemiyorum gözlerimden bir problemim var fakat belgeleyemiyorum ya bi hiç gitmedim doktora bu saydığım şeylerden askerden çürük alabilir miyim

    YanıtlaSil
  48. Merhaba 17.12.2017 tarihinde birliğine teslim oldum ve askere gitmeden önce yapılan muayenelerde hiçbir hastalığım çıkmadı acemi birliğine gittim 2 hafta hiçbir sıkıntım yoktu sonra nefes darlığım göğüste sıkışmalarim başladı revir beni hastaneye sevk verdi gogus polikinligine doktor bana astimin var dedi nefes darlığın göğüs sıķısmalarin bu yüzden dedi ve beni heyete sevk etti hava değişimi çok etkiledi beni ve heyette nefesim çok düşük çıktı ve karaciğeri normalden büyük çıktı heyet bana askerliğe elverişli değildir raporu verdi ve 45 gün askerlikten sonra bitti eve gonderdiler şimdi sivildeyim ve arkadaşlarım sana askerliğin süresi boyunca her ay ya maaş verecekler yada toplu bir para verecekler dedi sizden ogrenebilirmiyim bu konuyu var mi böyle bisey

    YanıtlaSil
  49. boyum 1.84 kilo 132 çürük durumum nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kilon sınırın çok üstünde muafiyet alabilirsin.

      Sil
    2. Selamın aleyküm benim sol gözüm yüzde yetmiş beş görmüyor sağdaki gözümdede yüzde yirmi var hemde tek sağ gördüğü için fazla ışıkta kalamıyorum ağrı bide sulanma yapıyo muafiyet raporu alabilirmiyim

      Sil
  50. sey ben bronsitimde askere gide bilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bronşitin derecesine göre değişir sağlık kurulu karar verir.

      Sil
    2. cok korkuyorum olurum ins

      Sil
  51. Merhaba boyum 1.70 kilom 100 askerlik için herhangi bi sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kilo üst sınırın 100 tam sınırdasın. Durumuna sağlık kurulu karar verir. Erteleme alabilirsin.

      Sil
  52. 1999 yılında trafık kazası geçirdim kafa tasım cm catladı tam detayını bilmyorum sonrasında ne oldugunu ama durumum bayagı cıddıydı yogun bakımda herseye hazırlıklı olun diye bekletildim. Şuan o yara kapandı tabı geçti ama ara ara yorulunca bas donmesi burun kanaması oluyor gözlerim kararıyor vs bu 1.sı
    2.si geçtigmiz yıllarda belim için mr cektirdim ağrıyordu . doktor sonuclarda iki bel şeklinin oldugunu c ve L şeklinde olduğunu ve benım belimin sanırım L oldugunu soyledi eğilmeye ayakta durmaya cok musaıt olmadıgını soyledi ve agrı cekebilecegimi söyledi ki gerçektende ayakta cok duramıyorum otururkende dik duramıyorm. kendimi cok yorunca agrı yapyor.
    3.sü sol dizimde yokuş veya merdiven cıkarken müthiş bir agrı olyor ve kapatıp acarken katur ktur ses geliyor.
    Bu problemler askerliğime engel olabilecek sorunlarmı

    YanıtlaSil
  53. Merhabalar ben misofonya ya da misophonia olarak bilinen bir rahatsızlık içindeyim yıllardır var asla horlayan birinin yanında bırakın uyumayı 1 saniye bile orda duramıyorum. Mısır elma ağız şapırtısı gibi durumlarda direk cinnete giriyorum öldürmek istiyorum. Bu durumda askere gitmekten korkuyorum bğyük bir felaket olabilir benim için. Bu durumda çürük alabilir miyim acil cevabınızı bekliyorum. Alabilirsem nereden ne şekilde ?

    YanıtlaSil
  54. Admin ulseratif pankolit hastasıyım barsaklarda tam kolon iltihabi var kronik rahatsızlık dediler ve barsaklarimda 20cm lik düzlesme var raporlu ilaç kullaniyorum salofalk lavman ve granül stix bu hastalık askerlige engelmidir muaf tutulurmuyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülseratif kolit hastalığı yönetmeliğe göre B dilimine girmektedir. Muafiyet alırsın. Geçmiş olsun kardeşim.

      Sil
  55. Tip2 şeker hastasıyım muaf olurmuyum

    YanıtlaSil
  56. Merhaba
    Kasım 2017 de muayene oldum hiç bi rahatsızlığım yok dedim çok geçmeden aniden rahatsızlandım nefes darlığı ve göğüste batma oldu hastaneye gittim
    Doktor kalp kapakçığında eğrilik olduğunu ve şah damarımda normalinden büyük olduğu için oluyo bunlar dedi
    İki kapakta eğrilik var orta derecede damar büyüklüğü normal de olması gereken 34 35 mm imiş benim 39 mm ve sınır 40 mm imiş
    sınırdasın dedi bana ve fazla kendimi yormamamı fazla spor yapmamamı senede de en az iki defa kontrol için hastaneye gitmemi söyledi kapakların eğri olmasında ki risk kalbi yorarsam kalpte büyüme olmasıymış askerlikten muaf olabilirsin dedi sizce olurmuyum muaf ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olurmusunuz

      Sil
  57. Merhaba Tip1 şeker hastasıyım ilaç kullanıyorum akş 135 hemoglabin 7.7 tgs499 tokluk 225 muaf olurmuyum bir sınır varmı

    YanıtlaSil
  58. Merhabalar boyum 190 kilom 120 , tecilim var bozdurursam muaf icin kontrol verirler mi , boyumdan dolayi kilom fazla gorulmiyor , fakat ayakta fazla kalamiyorum ,

    Tecil bozmadan kilodan dolayi kontrol yapip 2 sene mi 3 senemi kontrolu yapoyorlar ya oyle bir sey var ise vakit kaybetmek istemiyorhm ,


    Sizce askerlikten kilo sinirini asanlara kesinlikle erteleme veriliyor mudur .

    Siniri asiyoeum yardimci olur musunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müfit tam sınırdasın. Kilo üst sınırın 120 ve sen de 120 kilosun erteleme alırsın diye düşünüyorum.

      Sil
  59. 1990 dogumluyum yoklama kacagiyim maddi durumlar nedeniyle gidemedim her iki bobregimdede tas var ve geceleri uyuyamicak kadar agri yapiyo bazen curuk alma olasiligim nedir simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  60. Bel fıtığı var gidebilirmiyim sizce ??

    YanıtlaSil
  61. iyi günler bende renk körlüğü var bide boyum 183 kilom 106 askerlikte muafiyet alabilrmiyim..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boy kilo oranın askerlik için elverişli. Renk körlüğü de engel değil.

      Sil
  62. karaciğer ve dalakta yağlanma var kilo 107 boy 184 muaf olma durumum nedir şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boy kilo oranın askerlik için elverişli. Karaciğer ve dalakta ki yağlanmadan da alabileceğini sanmıyorum.Yinede kurul karar verecektir.

      Sil
  63. Bel fıtığı sorunu nedeniyle 2 farklı seviyeden ameliyat oldum. Askere alınır mıyım? Bu konuda kesin bir şey söyleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muafiyet verileceğini sanmıyorum zira yönetmeliğin 69.maddesine göre "Ameliyatla tedavi edilebilen her çeşit fıtıklar ve fıtık eğilimi gösteren karın duvarı zayıflıkları (Ameliyat olmuş ve nüksetmesi olasılığı bulunmayan fıtık, apandisit gibi küçük ameliyat nedbeleri sağlam kabul edilir)." deniliyor. Yani çok ileri derecede kısıtlıık varsa belki ama kesin birşey söyleyemem.

      Sil
    2. Bu 69. maddeyi nerden görebiliyoruz bulamadım ben.

      Sil
    3. Ben sağlık yönetmeliğin 63-B maddesine tabii olmuyor muyum?? Zira 2 farklı seviyeden ameliyat oldum. Tekrar inceler misiniz?

      İlgili madde; 
      "Nedeni ne olursa olsun bir vertebrada total laminektomi, vertebral kolonda iki seviyeli (3 vertebrayı içine alan) ankiloz ya da cerrahi artrodez."

      "Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile tedavi edilmiş (diskektomi yapılmamış olsa bile), radyolojik olarak kanıtlanmış spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahi."

      Sil
  64. Mehmet kardeşim hastalığınla ilgili psikolojik bir ilaç kullanıyormusun. Hastalığınla ilgili raporun var mı eğer varsa muayene gittiğinde onları ibraz et ve hastaneye sevk iste sağlık kurulu askere alınıp alınmayacağını değerlendirecektir ancak bence anlattığın gibi ileri derece de ise muafiyet alabilirsin.

    YanıtlaSil
  65. Merhabalar, ben 2011 yılında akciğer (akciğer plörezi) ameliyatı oldum verem teşhisi konuldu. 6 ay ilaç tedavisi gördüm. Acaba askere alınma durumu nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilaca dirençli akciğer ve/veya mediasten tüberkülozu olguları sekel ve fonksiyon bozukluğuna göre bu maddenin (B) veya (D) dilimleri kapsamında değerlendirilir. Muayene olmaya resmi raporlarınla birlikte git.

      Sil
  66. merhaba ben kalp ameliyatı oldum 3 sefer ,doğuştan kalbim delikti ,koltuk altındanda bir ameliyat oldum son olarakta kıl dönmesinden oldum ara ara kalbim sıkışıyor askere alırlarmı almazlarmı beni cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ventriküler septal defekt (VSD) durumunda muafiyet verilmez. Burada önemli olan VSD'nin yol açtığı hareket kısıtlılığıdır.Sağluk kurulu durumuna ve yönetmeliğe göre değerlendirir.

      Sil
  67. Meraba abicim benim bir yakinim şuan acemide boyu 190cm kilosu 66kg muaf olma şansı varmı yada hava değişimi süreci nasıl gelisiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enes, yakınının boy kilosu askerlik için elverişli.

      Sil
  68. ben 10 sene evveli bir beyin kanaması qeçirdim kafa tasım sol taraftan oyuk durumda üstüme epilepsi teşhisi koydular bna depakin hapını vererek ömür boyu kullanmamı söylediler bir muddet kullanıp kestim qecen sene mart ayında kontrole qittim ben de epilepsi qeçmişimiş ama yeniden filme qirip çıkardılar ve yeniden başlangıç varmış bana bir hap verip 2 sene boyunca kullanmamı söylediler ben çürükmüyüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nöbet geçiriyormusun. Hastaneye sevk aderler gözlem altına alırlar nöbet geçirme sıklığına göre kurul karar verir.

      Sil
  69. merhaba ben 2 ameliyat geçirdim
    1. ön çapraz bağ ameliyatı 5 sene önce oldum bağ kendini tam tutmamış dizim hala dönüyor ve ağrılarım oluyor merdiven çıkamıyorum ve yüksek tempo koşamıyorum
    2. bel fıtığı ameliyatı l5-s1 aralığında fıtığım vardı. kalcama ve bacağıma ağrısı vuruyordu 6 ay önce ameliyat oldum ve ağrılarım geçmedi uzun süreli ayakta duramıyor ve uzun süreli oturamıyorum
    sizce bu iki ameliyattan dolayi çürük raporu alabilir miyim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim kısıtlılık durumuna göre sağlık kurulu karar verir. Muayene bu raporlarınla beraber git

      Sil
  70. Selam FMF Hastasıyım Askerlik Ne Yapmam Gerek? Muaf Olanda Var FMF' de Olmayanda,Teşekkür Ederim .

    YanıtlaSil
  71. Bende torasik outlet sendromu var kabirganin 1 tanesi alinacak askerden muaf olurmuyum

    YanıtlaSil
  72. Mrb bende özofagus (yemek borusu daralması) ,mide fıtığı ve ileri derece reflü rahatsızlığı var.
    Normal tedavi sürece 6 ay en fazla 1 sene.
    Ben 5 senedir tedavi görüyorum.
    Her sene endoskopik muayne ve doktorlar durumun hala devam ettiğini söylemekte.
    Çürük alma durumu olurmu bizde.süreç nasıl ilerliyo ne yapmamı önerirsiniz ???
    Tşk ler.

    YanıtlaSil
  73. Tukuruk bezimde ceviz buyuklugunde tumor var..sence nasil sonuclanir, tesekkurler

    YanıtlaSil
  74. Merhabalar 9 yaşından beri gözlük kullanıyorum -5 sol -5.50 sağ gözlerimde miyop var.Kronik sinütim var,gögüs kemiklerimde çıkıklar(güvercin göğüs) var şınav pozisyonunda yere tam göğsüm yere değmiyor.Babamın ayakları düz taban,bende de hafif düz tabanlık var uzun süre ayakta durunca ayak tabanlarım ağrıyor.2016 yılında vaskülit(Damar iltahaplanması) geçirdim.Doktorların dediğine göre kronikmiş her ay düzenli kontorle gidiyorum hastalığım nüksedince iç organlarım şişiyor nefes darlığı çekiyorum ve yürüyemiyorum felç hastası gibi tekerlekli sandalye kullanıyorum bu hastalık nüksedince ve sağ dizimde bisiklet kazası sonucu kıkırdak bozukluğu oluştu.Soğuk havada veyahut dizime yük binince kasılma ve ağrı çekiyorum.Askerliğe elverişli miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim çok geçmiş olsun muayeneye raporlarınla birlikte git.Hastalıklarının derecesine göre muayene sonucunda askerliğe elverişli veya değildir kararı verilir buradan net bişey söylemem imkansız.

      Sil
  75. merhaba bende pescavus (çukur ayak hastalığı) var muayeneye gittim ve doktır doğru düzgün muayene etmeden elverişlidir dedi.Şimdi itiraz edeceğim.Fakat askeri yönetmelikte pescavus askerliğe elverişli değildir yazıyor.Gerçekten rahatsızım ve uzun süre yürüyemiyorum, ayakta duramıyorum.Bu konuda ne yapabilirim.Özel hastaneden rapor alsam etkili olurmu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de ileri derecede halluks valgus var iki ayaktada. Doktor doğru dürüst bakmadı bile, elverişlidir yazdı geçti. İtirazı ettim, kurula girdim, kurul çocuk bahçesi zaten, biri kararı okurken birden onaylıyor muyuz arkadaşlar? Sesi yükseldi ve ilkokul çocukları gibi aralarında sohbet eden gençler dönüp bir anda onaylıyoruz dediler. Ben ne olduğunu anlamadan sıradan imza geçelim beyler dedi kararı okuyan. Sıradaki! diye bir ses duydum, ne olduğunu anlamadan kuruldan bu yanlış karar geçmiş oldu. Bugün şubeye gittim ama, işlem yapamadık sabah yine gideceğim. Şimdi itiraz etmek için, yani başka hastane sevki için kurulla kavga edip rapor almak lazım. ( doğru dürüst karar alsalar kararı değişirler ama, sonuç olarak başka doktora gitmek için heyet kararını alıyorsun.) şubeye gidip kurul kararı ile birlikte başka bir hastaneye gönderiyorlar. Yeni hastane kararına göre işlem yapılacak ama buradan sonrasını bende bilmiyorum. Atıyorum burada da elverişlidiri basıp yollarsalar 3.bir inceleme talep hakkı varmı bilmiyorum, son çare mahkemeye verip inceleme talep etmek.

      Sil
  76. Slm hocam ben heyet raporuna girdim yoklama icin kbb bana madde 19b demis bu ne demektir anlamadim

    YanıtlaSil
  77. pnömotoraks geçirdim 3 kez direnç takıldı

    YanıtlaSil
  78. Merhaba benimde sıcaklık ürtiker denilen bir alerjim var.Spor yaptığım zaman vücudum kabarıyor koşmam imkansız.Ayrıca ev tozu yumurta zeytin cekırdegı gıbı bır suru besine alerjim var sizce çürük alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  79. Merhaba bizim vucudumuzda istemsiz haraket oluyordu ve elimiz ayagimiz disimiz kitleniyordu agzimiz egriliyodu. Bu hastalik kucuklukten beri devam ediyo. Emara girdik eeg cekindik kan tahliline bakildi hepsindede temiz cikti. Komutana soyledik biz yapamiyorz askerligi diye. Komutanda gidin curuk alin dedi. Ayrica bu hastalik psikolojik bir hastalik dedi. Bundan dolayi curuk verirlermi psikiyatriye gittigimizde. Normal hayatta psikolojimiz bozuktu. Askere gelince dahada cok bozuldu. Intihar etmeyi bile dusunuyorz burda..

    YanıtlaSil
  80. Selamlar, ileri derecede haluks valgus rahatsızlığım var. Sol ayak 60 derece, sağ ayak 37 derece. Sol ayağımda baş parmağım 2. ve 3. parmağımın altında olduğu için, 2 ve 3. parmağım baş parmağımın üzerinde duruyor. Parmak binmesi olarak geçiyor sanırım. Ameliyat olursam uzun bir süre üzerine basmama ve ayakkabı yasağı var ve birçok vida ile tutturulması gerekiyor. Yönetmelikte B ve D diliminde askere alınmaz yazıyor Ortopedi durumunda, sizce karar ne olur acaba?

    YanıtlaSil
  81. merhaba her iki gözümde de keretakonus var gözlüğe rağmen göremiyoruz mağlesef ve cam lens kullanıyorum ki o da kullanılmıyor bazen çıplak gözle görme oranım % 30 falan muafiyet durumum varmıdır acaba

    YanıtlaSil
  82. merhaba şuan yoklama kaçağı durumundayım.
    sol kulağımda kulak zarı yok 96 dB altı duymuyor, sağ kulagımda herhangi bir sorun yok
    askeriyeden direkt olarak hastaneye muayene ıcın sevk alabılırmıyım? Yoksa acemi birliğinden mi hastaneye yönlendiriyorlar.
    ve belirttiğim değerler çürük almamı sağlar mı teşekkürler

    YanıtlaSil
  83. Ben mide delinmesiyle acil ameliyat oldum apandistide aldilar karnimda 15 dikis midemde 2 dikis var. doktor hayatim boyunca dikkatli olmami soyledi kola vs uzak dur dedi. Agir islerde fitik riskim varmis. 8 yil once ameliyat oldum suanda gastrit var. hmg 18.5 surekli asprin aliyorum. Askerlikte spordan ya da askerlikten miaf olut muyum

    YanıtlaSil
  84. şu an yoklama kaçağıyım yarın askerlişk şubesine gidip muayene için göndereceklerini söylediler.
    Karaciğerimde 8x6 cm boyutlarında ne olduğu tespit edilemeyen kitle var , bunun yanında bir kaç rahatsızlığım daha var askerlikten muaf olma durumu varmı.

    YanıtlaSil
  85. Merhaba, fmf hastasıyım ve periodik olarak Yüksek ateş ve şiddetli karın ağrısı atakları geçirmekteyim. Böbreklerimi hastalığın etkilerinden korumak için hergün ilaç almam gerekli. Ayrıca 185 cm boy ve 115 kg ağırlığındayım. Muafiyet almam mümkün müdür?teşekkürler...

    YanıtlaSil
  86. Merhaba. 2015 yilinda üst çenemde büyük kist olduğu için ameliyat oldum daha sonra 2016 yilinda ayni yerden tekrar ameliyat oldum ve ameliyat oldugum bölgede şuan lezyon oldugu soylendi. Tomogrofilerde ust cenemin sol üst kisminda kemik yok. Ancak aynaya baktigimda yuzunde kist yada kemim eksikligi ile alakali herhangi bir goruntude yok bununla alakali yorum yapabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  87. Merhaba, 10 ay önce sleeve gastrektomi 1 ay önce de anal lateral internal sfinkterotomi operasyonu geçirdim. Tecilim Mart ayında bitiyor. Mide operasyonuna bağlı dehidrasyon sıkıntıları yaşıyorum. Durumum ne olur sizce?

    YanıtlaSil
  88. Merhaba benim omzum 1 yil once trafik kazasinda cikti şuan doktorlar mr sonuclari dogrultusunda ameliyat onerdi. Bu arada tecilim bitti doktor ameliyat sonrasi 1 yil ileşme suresi olur dedi askeriye 1 yil askerligini erteleyebilir dedi. Acaba kolumdaki cikik nedeniyle askere elverişsizdir raporu alabilirmiyim .

    YanıtlaSil
  89. mereba benim askerde gecirdigim kazadan dolayı tetik parmagım ırıldı ve eklem yeri ve parmagımı kıvıramıyorum ameliyatla bile düzelmiycek miş doktorların dedigine göe ve askerlikten muaf ederlermi bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  90. S.A bende bel fıtığı göz tembelliği ve de gözumun biri koyu biri açık renkte sağ bileğimde de Kis var terlemeye dayalı da boranst var askerliğe elverislimiyim

    YanıtlaSil
  91. Merhaba Doğuştan Üst Damak Yarığım var ve buna bağlı olarak konuşma bozukluğum var yumuşak ve sert damak ameliyatı olmama rağmen kalıcı konuşma bozukluğu devam ediyor.Askere alınırmıyım ?

    YanıtlaSil
  92. merhaba doğuştan üst damak yarığı deliği şeklinde doğdum ameliyat olmama rağmen konuşma bozukluğum devam ediyor çürük alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  93. Merhaba ben bir motor kazası geçirmiştim sol diz kapağım 2ye bölündü ameliyat oldum içinde birleştirmek için bir vida üst kısımda da 2 tane tel var bir tanesi köşeden dış deriye çok yakın gibi orası sürekli morarıyor zaten hep bir his ve çömelme koşma ya da ağır yük taşıma gibi durumlarda zorluk çıkarıyor ama normal bir şekilde yürüyorum bu askerlikten muaf olmamı gerektiren bir durum mudur ?

    YanıtlaSil
  94. Mrb benim sol dizimde minimal seviyede sıvı artışı, sağ dizimdede minimal seviyede menüsküs zedelenmesi ve minimal seviyese sıvı artışı var bu sorunum 6 senedir devam etmekte sorun minimal olduğu için fizik tedavi uygulatmaktalar fakat ben ağrıdan diZimin şişmesinden dolayı hareketleri yapamamaktayım. En önemli sorunum geceleri ağrıdan uyuyamıyorum yıllardır çok geç saatlere kadar ayaktayım işime 2-3 saatlik uykuyla gidiyorum coğu zaman Bu askerdede bana büyük sorunlar yaşatcak biliyorum. Diz hareketlerimde abartı kısıtlamalarım yok yalnız belirttiğim gibi yüklendiğim zaman ağrı yapıyor ve 100 metre kadar bi mesafe koştuğum zaman bacağım boşa geliyo düşecekmiş gibi oluyorum daha fazla koşmaya devam edemiyorum çürük almam için yeterlimidir sağlık sorunum ?

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar benim çok önceden geçirdigim trafik kazasından yüzde yara ve kafa kemiğinde kırık var. Muaf kalablrmym?

    YanıtlaSil
  96. Ben 1997 yılında açık kalp ameliyatı oldum ASD beni askere alırlar mı sağlığımda hiç bir sıkıntı yok ama

    YanıtlaSil
  97. Ben 1997 yılında açık kalp ameliyatı oldum ASD beni askere alırlar mı sağlığımda hiç bir sıkıntı yok ama

    YanıtlaSil
  98. Merhaba 29 yaşındayım 187 boyum 135 kiloyum askerlikten muaf olma durumum nedir kaçak durumuna gitmeden muayene gitmem gerekiyor mu ? Cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  99. Sağ kulak 60 dB nHL sol kulak 50 dB nHL'de klik uyaran kullanılarak alternate polarite ile yapılan incelemede V. dalga latensinde cevap alınmıştır. Yazıyor bu duruma göre muaf olurmuyum birde Ekim'de kulak ameliyatı oldum

    YanıtlaSil
  100. Hocam her iki gözüm 4 er derece miyop var, hipermetrop yok. Her iki gözde de 1.50 civarı sanırım astigmat var. Hastaneye sevk edildim ki ben eğer 4 demeseydim sevk edileceğimi de sanmıyorum ama. Acaba muaflık ya da herhangi bi sorun yok durumu nedir? Çünkü gitmek istiyorum bu durumla ilgili bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  101. Merhaba ;

    Erkek arkadaşıma GATA dan doktor böyle bir yazı verdi

    ŞİKAYETİ SAĞ GÖZDE GÖRME AZLIĞIDIR.LOKAL MUAYENEDE SAĞDA MİKROTROPYA MEVCUTTUR,FİKSASYON DEĞERLENDİRİLMEDİ.BİYOMİKROSKOPİ VE FUNDOSKOPİ HER İKİ GÖZDEDE TABİDİR.SKİYASKOPİ SAĞDA +4.75(+1.50x90),SOLDA +3.75 DPT OLUP TASHİHLİ GÖRMELER SAĞDA 0.05, SOLDA 0.6 DÜSEYİNDEDİR.PVEP TETKİKİNDE SAĞDA AMPLİTÜDE HAFİF DÜŞME MEVCUT OLUP GÖRME KESKİNLİĞİ İLE UYUMLU DEĞİLDİR.HASTANIN ELEKTROFİZYOLOJİK TESTLERLE TAKİBİ UYGUNDUR.

    SONUÇ:TANI : SAĞ GÖZ MİKROTROPYA+AMBLİYOPİ
    KARAR TEKLİFİ: C/5 ERTESİ YILA BIRAKMA
    TEŞHİSLER:STRABİSMUS DİĞER,TANIMLANMIŞ TEK GÖZDE GÖRME AZLIĞI
    .
    BUNLAR YAZIYOR BU NE DEMEK OLUYOR HENÜZ HEYETE ÇIKMADI DOKTORUN KARAR TEKLİFİ BU SANIRIM.HEYETDE DİREK BUNU ONAYLIYORMU

    YanıtlaSil
  102. Pskiyatriden f 43.2 uyum bozukluğu raporum var f 33.2 yineleyen ağır şiddetli depresif raporum var f 41.9 anksiyete bozukluğu raporum var. Durumum hiç iyi değil . 61 gün hava değişimi kullandım 150 günlük askerim. Çürük alabilir miyim

    YanıtlaSil
  103. F43.2 uyum bozukluğu raporum var. F33.2 yineleyen ağır şiddetli depresif raporum var . F 41.9 anksiyete bozukluğu raporum var. 61 gün hava değişimi kullandım ve 150 günlük askerim. Çürük almam için komutanlarim kıta anket formuna askerliğe elverişli değildir yazdı . Ama gittiğim pskiyatri doktoru beni iplemedi. Çürük almak için ne yapmam gerekiyor. Acil yardım edin hiç iyi değilim gerçekten rahatsizligim var kendime zarar veriyorum sürekli

    YanıtlaSil
  104. Merhabalar 2011 de sağ böbreğimden operasyon geçirdim 2 kapalı 1 açık ameliyat kanal darlığı teşhisi ile stent takılarak genişletildi fayda olmadı çok aşırı büyümüştü böbreğim sonra açık ameliyatla sorun giderildi dönem dönem inanılmaz ağrılar yaşıyorum son sintigrafi de sağ %58 sol %42 çalışmakta görünüyor ve sağ böbreğimde ciddi hasar söz konusu dokusunun %70ini yitirmiş 3 adet taş var doktorlar müdahale etmek istemiyor organı almak zorunda kalabiliriz diyerek Yani organ küçücük kalmış bu durum muafiyet yaratır mı teşekkürler

    YanıtlaSil
  105. merhabalar benim sağ dizinin çapraz bağları kopuk doktor ameliyat olman gerekir dedi ayrıca Sol ayak asıl tendonum yırtık eğilip kalkarken büyük sancı oluyor muafiyet şartlarını karşılar miyim ?

    YanıtlaSil
  106. Merhaba, soruyu eşim için soruyorum. 6 sene evvel bıçakla sırtından, sağ el bileğinden ve sağ bacağından yaralandı. Bileğinde büyük dikiş izleri var zaman zamn parmaklar uyuşuyor ama her zaman değil, bacağında içe doğru çökme var. Ayrıca 5 sene evvel mesane kanseri oldu, tümör alındı ama yılda 1 kontrolü var ömür boyu. Bu durumlar askere alınmasına engel midir? İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  107. Merhaba,
    7 yıl evvel sırtımdan, bacağımdan ve el bileğimden bıçakla yaralandım. sağ el bileğimde sinir zedelenmesi oldu, 4 saatlik bir ameliyatla dikildi. hala zaman zaman uyuşuyor parmaklarım. ayrıca sağ bacağımda içe doğru çökme de oldu aynı yaralanma sebebiyle
    6 sene evvel de mesane tümörü teşhisi kondu ancak ameliyatla tümör alındı şimdi yılda 1 kontrollerim var. Bu durum askerlikten muaf olmama sebep olur mu?

    YanıtlaSil
  108. Merhaba. Benim sağ kulagim dogustan hic duymuyor.sol kulagimda ise hicbir sorun yok. Askerlikten muaf olabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  109. Merhaba gözümde -6 derece miyop bozukluk var, çürük raporu alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  110. Merhaba.Benim uyku bozukluğu yani narkolepsi ye benzer uyku hastaligi ve huzursuz bacak sendromu rahatsızlığım var ve bunlar icin ilac kullaniyorum.Ve aynı zamanda ileri duzeyde algılama zayıflığı vb gibi depresif rahatsızlıklar sebebi ile psikiyatrik tedavi almayı dusunuyorum.Askerlik durumumun tecili uzaması veya hangi işlem yapılabilir.

    YanıtlaSil
  111. Boynumda c7 de tümör tespit edildi ve kemiğin %90 ı temizlenerek platin tarzı işlemler yapıldı şuanda bu ameliyat sonrası 2 kolumda hafif sinir sıkışması,baş ve sırt kısımlarında hareket kısıtlılığı ve daimi ağrılarım söz konusu güncel olarak da tedavim sürmekte muaf olmam söz konusu mu ?

    YanıtlaSil
  112. Merhaba ben 1.65 boyunda 99 kiloyum 2007 de dizde yırtıktan dolayı ameliyat oldum ameliyattan sonra spor hayatım son buldu 62 kilodan artarak bu yıl 99 kiloya ulaştım üniversite falan derken şimdi tecil bozmayı düşünüyorum süreç nasıl işler neyle karşılaşırım teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  113. Merhaba boyu 175 kilosu 104 olan biri askerlikten muaf olur mu

    YanıtlaSil
  114. merhaba boy 189 kilo 158 direk muafiyet alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  115. Iyi günler
    Benim belimde l1-l5 bölgesinde yani tam alt bel kısmında omurilikler arası açılma,genişleme var, iki fıtık ve bir bel kayması da bulunmakta ayakta durmakta zorlanıyorum bacağıma ağrısı veriyor ve uzun süreli yürüyemiyorum eğilme gibi hareketlerimde kısıtlı zorlanarak yapıyorum işleri benim durumum ne olur acaba bu konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirir misiniz? bu soru dışında benim tecilim temmuzda bitiyor tecili bozmadan muayene olabilir miyim veya bu muafiyet veya spordan fln muaflık için ne yapılmalı bi yol gösterirseniz mutlu olurum

    YanıtlaSil
  116. Merhaba ben 5 yaşımdam sol ayağım bir kaza sonucu hasar aldı ,uzun süre yürüyünce ve ayakta kalınca ağrıyor ,ortapedik tabanlık kullanıyorum, bu sorun olur mu?
    Çürük rapıru3 almak istemiyorum üniversitem bitince vatani görevimi yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  117. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  118. Ben sağ elimden skofoit kemiği kırığından ameliyat oldum kalici titanyum vidasi takildi doktor 3 ay hava değişimi verdi ben almadım 1 ay aldım şimdi 1ay daha aldım 3 defa hava değişimi olduğunda çürük oluyormu bide iki dizimden daha menisküs ameliyatı olucam böle olunca çürük alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  119. Merhabalar. Ben Ahmet. Diyarbakır ın bir köyünde yaşıyorum. Ben bu Mayıs askerim. Yoklama oldum. Heyete girdim. Benim gözlerim uzaktan görmüyordu. Dahası nöroloji filmi çektim. Gözden astigmat raporu aldım. Nöroloji temiz çıktı. Sadece sol bölümde biraz sinüzit vardı. Psikiatrist e gittim. 89 ile 110 arasında bir puan aldım. Gözden, psikiatriden elverişli raporu aldım. Sadece nöroloji doktoru bana sol yanımın güçsüz olduğunu ve askere elverişli değil raporu verdi. Heyete girdiğimde bana nasıl sol yanında güçsüzlüğün var dediler. Bende kendimi bildim bileli güçsüzlüğüm yok dedim. Kl zaten öyleydi. Bu güçsüzlük olayını ilk defa doktordan duydum. Bana eğilip çömel dediler. Başarı ile yaptım. Hiç parazit yok dediler. Düzgünce yürü dediler. Yürüdüm. Yürümemde hafif bir bozukluk var dediler. Neyse onu söyledim. Beni askere kabul ettiler. Ki bende zaten gitmek istiyorum. Çürük raporu falan almak istiyorum. Askerde çürük raporu almamak için ne yapmalıyım. Başarılı ile teskeremi almak istiyorum. Çürük almak istemezsem askerlik yapar mıyım? Ben bir er e sordum. Hem acemiyi hemde ustayı yaparsın dedi. Komutanına herşeyi kabul ediyorum. Çürük raporu almak istemiyorum dememi söyledi. Ama burdaki akrabalarım bir ay gider gitmez karakol sana çürük verirler diyor. Bu benim çok zoruma gidiyor. Çürük almak istemiyorum. Teşekkür ederim. Kolay gelsin. AHMET YÜKSEL DİYARBAKIR

    YanıtlaSil
  120. merhaba arkadaşlar boyum 1.79 cm kilom 175 yarın hastahaneye gidicem sizce sonuç ne olur

    YanıtlaSil
  121. Merhaba benim psikiyatrik sorunlarim var.ben askerlik yapamam dedim. Suanda askerim. Komutana anlattim bu durumu. Oda kita anketi doldurdu askerlige elverisli degildir diye. Bayagi biseyde yazmis curuk alayim diye. Sonra sevk cikartti yarin da psikiyatriye gitcem. Curuk verirlermi sonuc ne olur arkadaslar yardimci olurmusunz

    YanıtlaSil
  122. Mrb bende nefes darligi var bide burnumda sikinti var agizdan nefes aliyorum sizce askere alirlarmi

    YanıtlaSil
  123. Merhabalar
    Boyun düzleşmesi
    Sağ dizde kist var
    Ve çok çok keskin olmadıkça koku alamıyorum
    Hangisi ile ilgiii alma şansım var
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  124. Merhabalar... Bulaşıcı hastalık taşıyorum. Sifiliz tedavisi oluyorum, hastalığımın tanımı ''erken sifiliz'' muaf olma durumum var mı?

    YanıtlaSil
  125. Slm şuan ben askerdeyim polenlere alerjim var göz şişmesi ve nefes almakta zorlaniyorum burda askeri hastanesi gitsem çürük verirlermi

    YanıtlaSil
  126. merhabalar benim midemin 3te ikisi alındı bir zamanlar midesinin yarısından fazlası alınan kişilere yarım insan diyip muaf tutuyorlardı şu anki kriterler nelerdir bilgisi olan var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  127. merhaba benim sorum 2001 yılında 81/2 tertip askerlik görevimi harbiye ordu evinde yaparken komutanlarla aramda biraz sorun yaşadım ve akabinde bu sorun kavgaya kadar uzandı bölük komutanı beni kasım paşa deniz hastahanesi psikiyatri bölümüne sevk ettirdi o dönem pisikiytri doktoru binbaşı haşmet ışıklı beni muayene etti ancak bende gerçekten bir rahatsızlık yok iken bana B36 DEPRESİF BOZUKLUK ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR diye çürük raporu verdi hasta olmadığımı normal bir tartışma sonucu çıkan kavga olduğunu söylediysemde derdimi anlatamadım sonuçta 10.5 aylık askerken askerliğimi bitirdiler bu bana çok koydu gittim ankara numune hastahanesi psikiyatri bölümünde muayene oldum bana depresif bozukluk tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır diye rapor verdiler ama askeriye bu raporu kabul etmedi malesef askerliğe geri dönüş yapamadım bu işin bir çaresi yokmu sonuç olarak verilen çürük raporunu bozdurup kaldığım yerden askerlik görevimi tamamlamak istiyorum yaşım şuan 37 ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemde devletimize yardımcı olmakta en büyük isteğim rapor haksızlık yapılarak verildi resmen

    YanıtlaSil
  128. Merhabalar.benm 4 şubatta tecil hakkım bitti ve 9 şubatta polis çevirmesiyle bakayaya kaldım,yaşım 30,Annemde kanser hastası.tek evladım,15 günlük süre içinde muayene olmamı istediler.ama ben gitmek istemiyorum,annemi hastaneye yatırdım başında beklemek zorundayım,kendimde diabetes insipidus hastasıyım 2009dan beri.bu hastalığımdan muaf olma durumum var mı yada benm gibi olupta muaf olan varsa yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  129. Merhaba ben 26 yaşındayım. 20 yaşında wolf parkinson white sendromu tanısıyla kalp ablasyonu olsum. 24 yaşındada safra kesem alındı. Bu hastalıklardan dolayı muaf olma durumum var mı

    YanıtlaSil
  130. Merhaba kalp rahatsizligi cekiyordum kardiyoloji bolume gittim ve asd hastaligi oldugu soylendi 0.5 ve 0.40cm capinda delik varmis. Doktora bu sekilde askere gidemezsiniz dedi bu konuda bilendirebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  131. Iyi gunler. Bende biküspit aort rahatsizligi var. Ancak tecili bozdurduktan sonra yerler aciklandi. Ardindan bir daha tecil etmek zorunda kaldim. Çuruk raporunu alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  132. Merhaba ben yaklaşık 5 sene önce trafik kazası geçirmiştim ve boynum kırılmıştı ameliyatsız tedaviyle boynum iyileşti fakat kemiğim yamuk kaynadığı için fazla yüklendiğimde beni engellemekte sizce muaf sayılabilir miyim

    YanıtlaSil
  133. Arkadaşlar selamın aleyküm ben 1.91 boy 139 kilo biriyim beni askere alırlar mı ve ben nerelere başvurmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende askerde cüruk rapor verdiler koldan ama burdaki sivil hastane sağlam rapor veriyor ve cüruk raporunda kalite kontrol D yazıyor bu iş nasıl oluyor acaba açıklayabilecek varmı ??

      Sil
  134. 12345 berhabalar benım sağ güzüm retina vekör noktada jkendiliğinden yırtıldı görmede yarı
    yarıya azaldı bel fıtığım var kasık fıtyığım var çörük alırmıyım

    YanıtlaSil
  135. Merhaba bende doğuştan bronşektazi var yani sürekli öksürük nefes tıkanıklığı yaşım 24 daha tecilim var ama kendi fikrim askerlik zor yaparım muaf olurmuyum ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  136. Arkadaşlar selamun aleykum ben 14 yaşındayken gulian barre hastalığı diye bir hastalık geçirmiştim ve bütün bedenim felç olmuştu o hastalıktan dolayı heriki ayak bileklerimde ve ayak parmaklarimda güçsüzlük ve hareket kaybı var bundan dolayı denge kaybı yaşıyorum ve çok çabuk yoruluyorum acaba beni bu durumda askere alırlar

    YanıtlaSil
  137. Boy 173 kilo 125 1sene erteleme aldim kacinci ettelemede muaf olurum.

    YanıtlaSil
  138. Merhaba ben polikistik böbrek hastasiyim.. bi sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
  139. Merhaba ben suan 90 gunluk askerim ama daha fazla gucum yetmior askeri muaynede dizlerimden ameliyatliyim dedim bisi olmaz diyip yolladi elimde raporum var ben.onn carpraz bag ameliyati ve liflerim koptu ve sol dizimden damar alinip sag dizime takildi ne egilebiliyorum suan nede nobet tutabiliyorum muaf olabilirmiyi m beni ameliyat eden doktora ssvk alsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaardeş benim askerlik yaptığım gibi bi yerdeysen Allah'a bol dua et.sağelim ameliyatli 3 parmağım arizali olduğu halde ve çift bel fitikli olduğum halde pakiyatrist tedavim8 yıldir uyum bozukluğu be bipo teşhisi ayri ayri konulduğu halde 7 aydir askerim.ameliyat oldum bel fitiktan yine vermiyor.zengin bi askerlik te birlikte bir asker arkadaşım sapa sağlam iken çürük aldı.gariban bu dünyada bi gün görmeyecek buna inandim hayattan.

      Sil
  140. Bende çene kayması var ama sıkıntı yaşamiyorum acaba bu askerlik yapmama engel olur mu?

    YanıtlaSil
  141. merhaba ben 2011 verem rahatsızlıgı geçirdim çok ağır idi sekel kalmıştı 2017 mayıs ayında askere aldılar devamlı rahatsızlanıyordum.ankara gata ve etimesgut devlet hastanesinde 20+10 hava değişimi alıp usta birliğine gittim rahatsızlıgım devam ettiği için istanbula gelip akciğer ameliyatı oldum patoloji de verem tekrarı çıktı şuan da 6 ay hava değişimi verdiler tedavimi sürdürmekteyim nisan ayın da tedavi süreci bitecek askerde verem oldugum için muafiyet verirler mi? tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  142. merhabalar
    boyum 181 kilom 160 direk muaf olabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  143. Merhaba doğuştan bir kulağımda kepçe oluşmamış ancak duymamda herhangi bir sıkıntı yok askerlikten muaf tutulmakta istemiyorum esasen.

    YanıtlaSil
  144. Abi mrb ben de çift taraflı bel fıtık vardı,7 aylık askerim,askerde fizik tedavi gördüm geçmedi,memlekette ameliyat oldum.30+21istirahat verdi ama sağ taraftakini alamayacağını küçük olduğunu belirtti fakat benim ağrılarım hiç gitmedi askerlikten muaf olurmuyum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder