Ana içeriğe atla

Yoklama Kaçağı Tecil Ettirebilir Mi 2023

Yoklama Kaçağı Teslim Olursa Ne Olur?
Yoklama kaçağıyım GBT' de yakalansam ya da kendim şubeye gitsem beni hemen askere alırlar mı tecil hakkım var mıdır diye ziyaretçilerimiz tarafından çok sık soru sorulmaktadır. Aslında ziyaretçilerimizin bu konudaki endişeleri oldukça yersizdir. Her zaman belirttiğim gibi yoklama kaçaklarını ya da bakayaları artık eskisi gibi zorla askere alma diye bir şey yok. Eğer askere gitmemekte ısrar ederseniz alacağınız idari para cezası katlanır. Hakkınızda dava açılır ve hapis cezası alırsınız. Peki ya yoklama kaçakları şubeye gittiğinde ya da GBT 'de yakalandığında ne zaman askere gönderilmek üzere sevk işlemleri yapılır ? Bu konuda 1111 Askerlik Ceza Kanunun 82.Maddesinde yapılacak işlem şöyle ifade edilmiştir. 
 
Yoklama Kaçağı ve Bakaya durumuna düşenler tecil ettiremezler.

Madde 82
Yoklamada bulundukları yerdeki askerlik Şubesi, elçilik veya konsolosluklara gelmeyen ve bu kanunda yazılı bir mazereti bulunduğuna dair belge ibraz etmemiş olanlardan, birlikte yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki ilk celp ve sevk tarihinden sonra ve son celp ve sevk döneminin bitiminden önce ele geçen veya kendiliğinden gelenler bulundukları yerde resmi bir hekime yahut en yakın yerde bulunan asker hastanesinde muayene ettirilirler. Muayene neticesinde askerliğe elverişli oldukları anlaşılanlardan erteleme hakkı bulunmayanlar Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilecek sınıf ve tertibat yerlerine derhal sevk olunurlar. Bu durumdakiler hakkında il veya ilçe idare kurullarınca yüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Yoklama kaçağı iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.

Arkadaşlar maddeyi daha anlaşılır bir şekilde izah etmek gerekirse yoklama kaçağı durumuna düşmüş kişi şubeye gittiğinde veya yakalanıp şubeye götürüldüğünde önce idari para cezasını öder sonra tecil hakkı varsa yoklama ve tecil işlemlerini yaptırarak şubeden ayrılır. Eğer tecil hakkı yok ise  sevk işlemi ertelemelerin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü için yapılır ve yükümlü serbest bırakılır. Eğer yükümlü sevk tarihinde yine askere gitmez ise bu kez de bakaya kalır. Daha ayrıntılı bilgi için yorum kutusunu kullanarak bize soru sorabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhaba kolay gelsin. Benim yüksek lisan öğrenciliğimi iptal etmişler. Tecil 28 ocak yazıyor. Başka bir üniversitede yüksek lisansa başlarsam tekrar erteletme imkanım olur mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yeniden bir yüksek lisans programına kayıt olarak tecil işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  2. Merhaba hayırlı akşamlar ben muayene oldum 15 Ocak ta ve erken sevk istedim Şubat ayı için muhtemel sevk tarihi 01.02.2019yazıyor ve 01.02.2019tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor aldığım kağıta ama e devlet üzerinnden baktığımda 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor bu ne oluyor lütfen açıklarmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus verilen kağıtta 2019 yazdığına eminmisin bi de kaç doğumlusun?

      Sil
    2. Ben 99doğumluyum abi hadi desem yanlış yapılmış arkadaşın da aynı aynı gün beraber olmuştuk muayenei e devlet milli savunma Bakanlığından alınmıştır diyor ama 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor

      Sil
    3. 1999 doğumlu isen şubat 2019 da askere gideceksin demektir zaten şubat 2019 dan önce askere hiç bir şekilde gidemezsin 20 yaşında olmuyorsun.

      Sil
  3. Bakaya durumundayım. 1984 doğumluyum . Eğer yüksek lisans başvurusu yaparsam . Tecil işlemi olur mu

    YanıtlaSil
  4. merhaba ben 2 yıllık üniv bitirdim tecilim 31.12.2017 de bitti kaçağa düştüm. tekrar sınava girsem kazansam tecil hakkım olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınıflandırman yapılmadan önce kaydını yaptırırsan tecil ettirebilirsin.

      Sil
    2. kesin bilgi mi? çünkü şubeye sorduğumda kaçak durumuna düştükten sonra tecil ettiremezsin dediler?

      Sil
    3. net bilginiz var mıdır ona göre işlem yaptırmayı düşünüyorum

      Sil
  5. Hocam yurt disinda yasiyorum, 19/07/1998 dogumluyum ve memleket afyon, hicbirsey bildirmedim askerlik konusunda suan okuyorum simdi gitmek istiyorum askere, nasil bi surec izlemeliyim ? buyukelcilige ne zaman gidebilirim muayene yaptirmak icin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elçiliğe hemen başvuruda bulunabilirsiniz daha sonra sınıflandırmanız ve celp döneminiz belli olur belirtilen tarihde birliğinize katılırsınız.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e-devlette gözüküyor ordan takip et . Sınıflandırılmış yükümlü yazıyorsa sınıflandırman yapılmıştır. Sınıf ve tertibat bekliyor yazıyorsa yapılmamıştır. Sınıflandırmalar her celp döneminden 1 ay önce yapılıyor.

      Sil
  7. Hocam merhaba ben 98 doğumluyum.Üniversiteyi 2.yılımda kazandım şu an öğrenim görüyorum ama e devletten geçen hafta mesaj geldi.Şubat ayına kadar yoklama yapılmadığı takdirde yoklama kaçağı olarak aranacağım yazıyor.Üniversitenin otomatik olarak tecil etmesi gerekmiyor muydu?Ne yapmam gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim hemen öğrenci belgenle birlikte askerlik şubesine gitmelisin. Normalde okulun bildirimde bulunması gerekiyordu ancak bi sorun olmalı şubeye gidip tecil işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  8. Merhaba, ben 88'liyim. 2 3 ay önce gbt kontrolünde ilk defa yoklama kaçağı olduğum ortaya çıktı. Geçen hafta da 2013'ten beri yoklama kaçağıyım diye yüksek bir ceza geldi. Ona itiraz edeceğim zaten o sıkıntı değil. Ama malum sokakta suçlu psikolojisi ile yürümek zor. Benim asıl sorum şu, gidip yoklamamı yaptırsam, sanırım celp dönemini seçebiliyoruz, Kasım celp dönemini seçsem o zamana kadar rahatça sokakta hareket edebilir miyim? Malum öyle ya da böyle bedelli lafları da son birkaç ayda ortalıkta dolanıyor. En azından Kasım'a kadar zaman kazanayım. Sonrasına bakarız. Çünkü sosyal medyada yazılanlara bakıyorum Şubat'a kalırsam daha büyük sıkıntı olacak sanırım. Ne kadar doğru bilemiyorum çünkü herkes bir şey söylüyor kafasına göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. celp tercihi yapamazsınız sevkiniz hemen yapılır.

      Sil
    2. Oturduğum yere göre Ağustos diye görünüyor. Bu durumda sevk Ağustos olarak mı yapılır? Yoksa önümüzdeki ilk celp dönemi mi? Bir de yoklama yaptırmaya devam etmezsem bakaya olma durumum olur mu? Yoksa ben yaptırana kadar yoklama kaçağı olarak mı kalırım? Para cezası katlanarak tabi. Bu iki soruyu da cevaplayabilirseniz çok sevinirim. İyi günler.

      Sil
  9. hocam merhaba 89 şubat doğumluyum.şu an üniversite 3.sınıfım.2019 haziranda mezun oluyorum.tecil bitiş aralık 2018 yazıyor.Tekrar tecil için bir formül var mıdır acaba ?

    YanıtlaSil
  10. Hocam iyi günler bi sorum olacaktı ben 2 yıllık ön lisans mezunuyum ve bu sene tekrardan 2 senelik acikogretimden bir bölüm okumaya başladım. Tecilim 2018 ocakta bitmiş gbt de yoklama kaçağı olduğumu öğrendim ve elime tebliğ kağıdı verdiler 15 gün içinde askerlik şubesine gitmemi söylediler kpss puanım 81 atama bekliyorum bu yaz. 91 doğumluyum ne yapmam gerekiyor bi yardım edin lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecil için 4 yıllık bir lisans programına kayıt yaptırmanız gerekiyordu. Bu durumda öğrenim nedeniyle tecil ettiremezsiniz. Şubeye gidip işlemlerini yaptırmanız gerekiyor. Ya da yoklama kaçağı olarak beklersiniz.

      Sil
  11. Uni den 21.07.2017 de mezun oldum yoklama kacagiyim diplomami daha bugun alabildim askerligimi tecil ettirebilirmiyim

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar
    10/07/2017 Lisans mezunuyum,23/08/2017 tarihinde yoklama işlemlerimi başlatıp,tecil başvurusunda bulunup aile hekimine muayene için gönderildim.Aile hekimi tetkikler sonucu kardiyoloji polikiliniğine sevk kararını uygun gördü.
    Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesine kapalı bir zarfın bana teslimiyle birlikte 3 iş günü içerisinde işleme konulması kaydıyla yönlendirildim.
    24 Ağustos 2017 tarihinde hastaneye giriş kaydım yapıldı,kan tahlilim yapıldı birgün sonra tekrardan gittiğimde holter cihazı taktırmam istendi.Holter cihazı 16 kasımda takılıp,sonuçlar 1 aralıkta tarafıma iletilip,11 aralıkta uzman hekimin değerlenmesine tarafımca sunuldu.Uzman hekim,beni aritmi polikiliniğine yönlendirme kararını alınca Koşuyolu hastanesine yönlendirildim,20 aralıkta doktor ikinci kez holter taktırma talebinde bulundu ve holter cihazını 12 ocakta taktırıp,18 ocakta sonucumu aldım.
    Şimdi işlemlerimin sonuçlanması için uzman hekimin vereceği nihai kararı ve heyet raporunu beklemekteyim.
    Beyan ettiğim belgeler ve tahlillerim tarih bilgileriyle birlikte şahsımda ve bahsi geçen kurumlarda mevcuttur.
    Son yoklama bitiş tarihim 04/02/2018 olarak gözükmektedir.
    Belirtilen tarihe kadar işlemlerimi yetiştiremediğim takdirde yoklama kaçağı muamelesi görmemek için sağlık raporumu sunup mazeret bildirmem halinde yoklama kaçağı işlemleri yapılacak mı,yoksa sağlık raporu sunduğum için işleme tabii tutulmaktan kurtulacak mıyım?Yani sağlık raporunu sunmam halinde tecil işlemlerini herhangi bir ek işleme tabii tutulmadan gerçekleştirebilecek miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer uzman hekimin vereceği nihai kararı ve heyet raporu 04/02/2018 tarihinden sonraya kalırsa yoklama kaçağı durumuna düşsen de raporları mazeret göstererek tecil işlemlerini yaptırabilirsin ayrıca yoklama kaçağı durumundan idari para cezası ödemeden kurtulabilirsin.

      Sil
  13. hocam 10/09/1998 doğumluyum muayeneyi kaçırdım fakat halen açık lisede okuyorum tecil hakkım var mı birde ceza yermiyim ?

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. hocam merhaba 1989 şubat doğumluyum.lisans 3.sınıftayım.aralık 2018 gösteriyor tecil.haziranda mezun olsam +2 yıl uzama hakkım var mı ? veya ilk dönem mezun olsam +2 hakkımı kullanır mıyım ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba. Suan yuksekl lisans ogrencisiyim ve okuldan kaydimi sildirip ve ocak 2019 olan tecilimi kaldirtip yeni yuksek lisansa baslamak istiyorum. Agustostada okuldan teze basvurmadigim icin atilacagim. Aklima takilan kisim, agustos veya temmuzda okuldan ayrıldığımda ilk celbim ne zaman olur cunku yeni yuksek lisans kayitlari da agustos eylul gibi. Kayittan once celp gelmemesini istiyorum. Kayit olabilmek icin celpin daha ileride olmasi gerekir. Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada D.T 92 ocak

    Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır zorla askere alma diye birşey yok bakaya kalırsın ve kaldığın süre kadar idari para cezası ödemek zorunda kalırsınız ayrıca askerlik ceza kanununda ki belirtilen sevk maddeleri uyarınca hakkınızda ceza davası açılır.

      Sil
  18. merhaba. 28 yasındayım yüksek lisans mezunuyum.yaklaşık 1,5 yıldır bakaya durumundayım.bu hafta doktoraya kayıt yapma hakkı kazandım ama askerlikle ilgili adıma açılmıs davalar olduğu için şubedeki memurlar tecil yapamazsın dediler. ne yapmam lazım tecil ettirebilmek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya durum belgesi alıp doktora kaydınızı yaptırın daha sonra şubeye gidip tecil yaptırmayı deneyin.

      Sil
    2. Merhabalar hocam. üni mezunuyum diploma tarihinden itibaren 2 yıl tecil ettirdim ve 30.06 da tecilim bitiyor. Ağustosta asker görünüyorum. Ancak yüksek lisansa en erken temmuz ağustos gibi başvurabilirim. Ağustosta askere gitmek için haziranda şubeye gidip işlemi yaptırmam gerekiyormuş. Haziranda şubeye gitmesem yani kaçağa düşsem, temmuz da yüksek lisansa başvurabilir miyim? Tecil edilir mi askerliğim sadece idari para cezasına katlanarak?

      Sil
  19. Merhaba, 88 liyım Aöf işletme okuyorum kaydım devam ediyor. Edevlette 04.02.2018 son yoklamaya tabi yazmakta,hiç muayene olmadım şubattan sonra gbt ye takılmasam bile netür şeylerle karşılaşırım gurbetteyim sigortalı çalışıyorum işten çıkarılırmıyım?borc var aileme bakıyorum ögrenci durum belgem edevletten aldım şubeye gitmekten çekiniyorum. Yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selehattin kardeşim 29 yaş sınırını aştığın için aöf işletme kaydın aktif olsa da artık öğrenimin dolayısıyla tecil ettiremezsin. 04.02.2018 den sonra yoklama kaçağı durumuna düşersin. İşyerine tebilgat ne zaman gönderilir bilemiyorum şubelerin yoğunluğana göre değişmektedir.

      Sil
  20. Merhaba.

    Geçen sene askerligimi tecil ettirmek için askeriyeye gittiğimde hastaneye sevk edilmiştim ve sonucunda 1 yıl sonra tekrar muayne olmam iştenmiş ve 2 şubat 2018 e kadar askerliğim tecil edilmiştir. Şubat ayı itibarı ile iş yüküm çok artacagindan, yarin yani 26 ocak 2018 de askeriyeye gidip işlemlerimi daha one çekmem mümkün mü yoksa mecbur 2 şubat a kadar bekleyecek miyim.

    YanıtlaSil
  21. sınıflandırılmış olanlar bakaya kaldıklarında tekrardan yüksek lisasnsa başvurup tecil ettirebiliyorlar mı ?

    YanıtlaSil
  22. merhaba, 2017 temmuz ayında önlisans mezunu oldum. üniversite ile ilişki kesilmeden önce e devlete 2019 şubatta gözüküyordu askerlik ama ilişik kesildikten sonra 02/04/2018 olduğunu gördüm bugün. diplomam ile gittiğimde 2 yıl tecil ettirebiliyor muyum acaba? 02/04/2018 tarihinde yoklama gözüküyor ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet diplomanızla birlikte şubeye giderek mezun olduğun tarih itibariyle 2 yıl tecil hakkını kullanabilirsin.

      Sil
  23. Liseyi ne zaman bitirdiysen o tarihten itibaren 3 yıl tecil hakkın var.Henüz fazla vakit geçmediği için yoklama kaçağı cezası senin için uygulanmaz.

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar hocam. üni mezunuyum diploma tarihinden itibaren 2 yıl tecil ettirdim ve 30.06 da tecilim bitiyor. Ağustosta asker görünüyorum. Ancak yüksek lisansa en erken temmuz ağustos gibi başvurabilirim. Ağustosta askere gitmek için haziranda şubeye gidip işlemi yaptırmam gerekiyormuş. Haziranda şubeye gitmesem yani kaçağa düşsem, temmuz da yüksek lisansa başvurabilir miyim? Tecil edilir mi askerliğim sadece idari para cezasına katlanarak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haziranda şubeye gitmesen yani yoklama kaçağına düşsen de temmuzda yüksek lisansa başvurduğunda tecil işlemlerini yaptırabilirsin. 2-3 ay için İdari para cezası bile kesilmez. İdari para cezası 1 yıldan sonrakiler için kesiliyor.

      Sil
  25. Selamunaleykum ben 1989 eylul doğumluyum şu an acikogretim 4.sinifim son tecilim 29 yaş sınırında olduğumdan dolayı 31 aralik 2018 de son diyor bu tarihten sonra tecil olmaz mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üniversiteyi bitirirsen +2 tecil hakkın olur. Bitiremezsen olmaz.

      Sil
  26. Merhaba lar hocam önlisans mezunuyum bütün tecil hakları mı kullandım 01.01.2018 tarinde tecil hakkım bitmiş oldu şu an yoklâma kaçağıyım dgsye girip lisans bölümüne kaydolmak istiyorum böyle bisey mümkünmü hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mümkün ancak sadece bi kaç ay yoklama kaçağı durumuna düşmüş olursun.

      Sil
  27. Peki nasıl bir yol izlemeliyim hocam sınava girip lisans bölümüne kayıt olurken okul bana askerlik durumunu hallet derse bbm yapmam gereken ne hocam yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınava gir linas bölümünü kazan daha sonra kayıt olmaya gitmeden önce askerlik şubesine git sevk işlemlerini yaptır sana ... tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur diye bir belge verecekler o belgeyle birlikte gidip üniversiteye kayıt yaptır daha sonra üniversiteden öğrenci belgeni alıp tekrar askerlik şubesine giderek tecil işlemlerini yaptır.

      Sil
    2. bu bilgiden tam emin miyiz acaba şuan asker kaçağı durumuna düşen arkadaşalrım var şubeye gittikelrinde herhangi bi şekilde tecil edemezsiniz diyolar ?

      Sil
    3. şubedekiler doğru diyor kaçak durumdayken tecil olmaz. dediğim gibi önce sevk işlemlerini yaptırmalı kaçak durumdan kurtulmalı.

      Sil
  28. Allah razı olsun hocam bu bilgiyi verdiğin için bütün aile sana dua ettik bu bilgiye çok ihtiyacımız vardı tekrardan teşekkürler..

    YanıtlaSil
  29. hocam 88liyim Sigortalı çalışıyorum 2 yıllık mezunum aöf okuyorum öğrenci belgem var tezsiz veya dgs nasıl nereye kayıt yapmam gerekiyor ALLAH rızası İçin yardımcı Olun benim 1 yıla ihtiyacım var kafayı yiyecem 04.02.2018 sonyoklamaya tabiyim işyerine yazı gider ve beni çıkartırlarsa ailemin ev kirasına kadar hiçbirşey yapamayacağım askerlik çağımda geldiği dönemlerde askere gidemedim ifa edemedim zor dönemler geçirdik ailevi sorunlarımız var mahkemeler var bakmakla yükümlü sigortamdan yararlanan annem kardeşim var hiç mi 1 yıl birşeyler yapılamaz intihar mı edeyim meclisin önünde kendimimi yakayım kendi devletimizin bize yaptığı muameleye bakın ALLAHIM sen bize Yardım Et :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim öncelikle sakin ol. Seninle aynı durumunda olan yüzbinlerce insan var. Bi şekilde üstesinden geliniyor. İşyerine yazı hemen gelmez. Lisans mezun olmadığın için yüksek lisans yapamazsın. 88 doğumlu olduğun için de dgs ile başka bir üniversite kazansan bile askerliğini tecil ettiremezsin. Askere gitmekten başka çaren gözükmüyor. Sülüsünü alıp işyerine verdiğinde tazminatınla birlikte ayrılabilirsin belki o sıkıntılarını biraz olsun giderir.

      Sil
  30. Hocam merhabalar, 04 Aralık 1988 doğumluyum, aöf en yakın temmuzda bitiricem,e devletten askerlik durum belgesinde "04/02/2018 e kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" ve "son yoklamaya" tabi yazıyor. Benim bir kaç tane sorum var;

    31 Aralık - 16 Şubat tarihleri arasında yurtdışında olucam, ülkeye döndüğümde pasaport kontrolünde yoklama kaçağı olarak görünür müyüm, eğer görünürsem para cezası alır mıyım ve ne kadar olur?

    Sağlık yönünden preblemlerim var; hipertansiyon ve bel fıtığı. Bel fıtığı için bir yıl önce hastaneye gitmiştim, ameliyat olmam gerektiği ve olmam dahilinde bile kesin çözüm alınamayacağı söylenmişti. Tansiyon için devamlı kullandığım ilaçlar var, buna rağmen zaman zaman baç dönmesi ve heyecanlanma yaşıyorum. Sorum şu ki; ben bu rahatsızlıklarım için rapor alsam (ne tür bir rapor verileceğini bilmiyorum) ve 04 Şubattan sonra raporlar ile şubeye yoklamaya gitsem, ne tür bir durumla karşılaşırım yada en azından bir yıl erteleme alabilir miyim? Ödemem gereken krediler ve borçlarım bir yıl içinde biticek ve aöf ü de bitirmiş olucam.
    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. İyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-ülkeye döndüğünde pasaport kontrolünde sorun genelde çıkmaz. Çıkarsa da 118 TL yoklama kaçağı para cezası ödersin.

      2-Sağlık sorunların hakkındaki raporlarınla birlikte muayeneye git seni teşekküllü bir hasteney sevk ederler. Bel fıtığı ameliyatından dolayı en zanıdan 1 yıl erteleme alabilirsin.

      Sil
  31. Merhaba ben 29 yaşındayım ve endüstri mühendisliği okuyorum. 2018 Haziranda mezun olacağım lakin tecil hakkım 2018 4 şubatta bitiyor. Yoklama kaçağı ile bakaya arasında bir yaptırım farkı var mıdır bunu merak ediyorum, kötünün iyisi hangisi yani. Mezun olmadan uzun dönem yapmak istemiyorum. Bazı arkadaslarım muayene ol öyle kaç diyorlar bazıları yoklama kaçağı ol daha iyi diyorlar kafam iyice karıştı.Yardım ederseniz çok makbule geçersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese cevap yazıp bana yazmamanız da oldukça ilginç neyse saolun.

      Sil
    2. kardeşim yorumunu okumuştum ancak burada yoklama kaçağı ol ya da bakaya ol diye öneride bulunamam. Böyle birşey söylemekte suç zaten. Askerlik bir yükümlülüktür. Kaçmak yerine yerine getirmeni tavsiye ederim.

      Sil
  32. Sayın Hocam!1994 doğumluyum ve Mezuniyet tarihim 24.06.2016. E-Devlette 24.06.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur ibaresi yazılı. Lakin ben ağustos-eylül aylarında yüksek lisansa başvurmak istiyorum.Benim durumum ne olacak?Kaçak haldeyken eylül ayında tecil ettirebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster haziran sonu şubeye giderek kasım celbi için işlemlerini yaptır daha sonra yüksek lisansa kayıt olduğunda tecil ettir İstersen yoklama kaçağı olarak yüksek lisansa kayıt olana kadar kal daha sonra yüksek lisansa kayıt olurken şubeye gidip önce sevk işlemlerini yaptır ve askerlikle ilişkin olmadığına dair belge al sonra yüksek lisans kaydını yaptır ve tekrar şubeye giderek tecil işlemlerini yaptır. Tercih senin.

      Sil
    2. Merhabalar Hocam yurt disinda dil egitimi almaktayim.90 dogumluyum. 1 ocak 2018 itibariyle bakaya durumuna dustum.universite dolayisiyla egitim aldig icin hayatim boyunca hic askelik subesine gidip muayne yoklama olmadim. Suan egitimim devam ediyor. 8 9 ay sonra gelecegim. Suanda para cezasi isliyor. Bunu engellemek ve tecil ettirmek istiyorum. Buradaki konsolosluktan yoklamami yaptirdiktan sonra yurt disinda oldugum icin tecil ettirme imkanim var midir? Varsa ne kadardir? Askerlik icin herhangi bir sagliki durumun yok bomba gibiyim. Ama ozel sebeplerden dolayi 8 9 ay turkiyeye geldikdeb sonrada bir sure askere gidemeyecegim.

      Sil
  33. Merhaba hocam iyi günler ben aöf 2 yıllık bitirdim şimdi 4. yıllığa tamamlıyorum son sınıf öğrencisiyim aktif olarak, benim 3. sınıfta aöf evrağımı gönderdi ve askerliğim otomatik tecil oldu, fakat bu sene otomatik olmamış polisler de gbt de yoklama kaçağı görünüyorsun dediler, AÖF nin evrağı göndermesi ve askerliğimin tecil olması gerekiyor normalde. öğrenci durum belgesiyle askerlik şubesine gittiğimde aktif olarak okuduğumu bildirdiğim taktirde de para cezası yer miyim ve bu ne kadar olur cevap verirsen çok sevinirim.. İyigünler tekardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer 29 yaşından küçük ve aöf 4 yıllığa geçince çok fazla sınıf tekrarı yapmadıysan öğrenci belgenle şubeye gittiğinde tecil işlemini yapacaklardır ayrıca yoklama kaçağı para cezasından da dilekçe yazıp ödemekten kurtulabilirsin.

      Sil
  34. Hocam benim yüksek lisans kaydım kayıt yenilemediğimden düşürülmüş ve bakaya kaydına düşmüşüm.bunu 15 gün kadar önce gbt ile elime askerlik şubesine git kağıdı verdiklerinde öğrendim .şubeye gitmedim telefonla bilgi aldım ve yerimin belli olduğunu ayrıca Bakaya kalınan süre kadar idari para cezası uygulacağı bilgisini aldım.eğer şubeye gidersem beni şubat celbine dahil edip askere sevk edeceklerini söyledi memur arkadaş .şimdi size iki sorum var ,ben bu kağıdı imzalamama rağmen gitmediğim için farklı bir yaptırımla karşılaşır mıyım şöyle ki memurum evliyim eşim çalışmıyor 1 buçuk yaşında bebeğimiz var askere gitmeden maddi olarak ayarlamalar yapmam şart anlayacağınız ,Mayıs ayında askere gidecek şekilde durumları ayarlamaya kadar verdik eşimle birlikte .bu süreçte ve sonrasında memuriyetim için olumsuz bişey yaşar mıyım ?tekrar bir gbt sorgusuna takılmadan Nisan ayı sonunda şubeye gittiğimde ne ile karşılaşacağım yardımcı olursanız sevinirim .keşke şuan gidecek ekonomik durumum olsa ama imkansız sadece kira giderimiz 800 tl ailemi bu şekilde bırakıp gidemem .şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayısa kadar gitmezsen ödeyeceğin idari para cezasının biraz daha artması dışında pek bir sıkıntı olmaz ancak daha fazla geciktirme ve 2.defa tutanak yememeye çalış derim.

      Sil
    2. Teşekkürler.Peki çalıştığım kurumla ilişik kesme yazısı gönderirler mi öyle bişey olursa maddi olarak toparlama şansımı elimden alıp emri vaki yaparak askere gitmek zorunda kalır mıyım hocam.Diğer bir sorum ödeyeceğim bakaya cezasını benden hemen mi talep edecekle yoksa askerden döndüğümde mi (kısa dönem) ödeyeceğim onun parasını da hazırlamalı mıyım şubeye gitmeden .

      Sil
    3. kesilen idari para cezasının infazı istemen halinde askerden sonrasına ertelenir. Ama şimdi ödersen %50 indirim olur. kuruma yazı hemen göndermezler şubeden şubeye değişiyor bi zaman veremem.

      Sil
  35. Merhaba sayin admin. Tezli yuksek lisans tecilim bitti fakat mezun olmadim. E devlette 31 mart 2018e kadar askerlik islemleri yönünden sakincasi yojtur yazıyor. Ayni zamanda sinif ve tertibat bekloyor2 yaziyor. Ben bu subat doneminde tezsiz yuksek lisansa baslasam askerligim tecil olur mu? Birde eski yuksek lisansimda kaydim duruyor onu sildirip mi yenisine kayit olmam gerekiyor. Yardiminiz icin simdiden cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır olmaz. artık tecli için daha üst bir öğrenime kayıt olmalısınız.Doktora gibi.

      Sil
  36. Merhaba iyi günler 31.12.2017 de tecilim bitti 2 yıllık unv meznumuyum asker kaçağına düşmemek için muayene olsun bugün çocuğum oldu askerliği tekrar tecil ettirmem gerekiyor bununla ilgili yardimlarinizi bekliyorum lütfen yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1111 sayılı askerlik kanuna göre "Sevkten önceki veya sonraki iki ay içinde çocuğu olanlara bakaya işlemi uygulanmaz" doğum belgesi ile birlikte askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırın.

      Sil
    2. Muayene oldum ama mayıs celbinde asker gorunuyorum aileme bakmakla yükümlü olduğum için tekrar tecil ettirmem gerekiyor unv sınavgiriş belgesini görüştüğümde tekrar tecil hakkim olabiliyormu

      Sil
    3. Efendm bu konuyla ilgili bilgilernizi beklemekteyim 2 aydir araştırıyorum net cevap alamadım lütfen yardımcı olurmusunuz

      Sil
  37. selamun aleyküm hocam durumumu şöyle daha açık anlatiyim 2014 yılında liseden mezun oldum 95 doğumluyum üniversiteye gitmedim 31.12.2017 de tecilim bitti tecilim bitmeden 3 4 ay öncesinden askerlik şubesine gidip basıl tecil edebilirim okumuyorum ama okumak istiyorum diye defalarca dil döktüm bana askere gidiyormuş gibi muayene ol silüsün gelmeden sınava başvur başvuru kağıdını bize getir tecil ederiz dedi. bunun üzerine dershabeye yazıldım gece gündüz ders çalışıyorum muayene olmaya gittim askelik şubesinde ki o adam bana sen 2014 yılında kaçağa düşmüşsün dedi nasıl olur abi dedim 2014 de kaçağa düşmüş sonra tecil ettirmişssin dedi önceden eve kağıt geliyordu o dönem gelmemişti aonra eve ceza kağıdı geldi bunun üzerine gittim tecil ettirdim ama uzun süre değil öyle bi.kaç ay 120 tl para cezası dedi ama ben asker oldumu bile bilyordum lisedrn yeni.mezun olmuştum o dönemden kaçaksın sobra tecil etmişssin 10 gün sonra askersin muayeni ol dedi yalvardım yakardım ama düşman gibi davrandılar şimdi burdan bilen bi arkadaş varsa sesleniyorum allah rızası için bana yol gösterin tecil edemezmiyim hiç mi bi yolu yok bunun benim okumam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınava gir kazanınca öğrenci belgenle birlikte şubeye git tecil ederler panik yapma.

      Sil
    2. sınava girebilirim ama kazanınca okula kayıt yaptıracağım zaman okul bendrn askerlik durum belgesi isticek muayenem geldi şuan kaçak durumuna düşücem bidr sınava felan girmeden muayene olmmiyim mi

      Sil
    3. ister muayen ol ister olma sen bilirsin sınavı kazanınca bakaya durum belgesi ile okul kaydını yaptırırsın.

      Sil
  38. Merhaba hocam.benim techilim şubat ayında bitiyor be ben Haziran’da üniversite sınavına giricem 7 ay yoklama kaçağı kalsam ve sonra techil etirsem bi sıkıntı olur mu.2 inci sorum ben sigortalı işte çalışıyom ve her ay yurtdışına çıkıyorum 1 sene yoklama kaçağı kalıp techil etirsem sıkıntı olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı ya da bakaya olman yurt dışına çıkışındda herhangi bir sorun yaratmaz. Daha önce muayene olmuşmuydun ?

      Sil
  39. Merhabalar Hocam yurt disinda dil egitimi almaktayim Yurt disi programlarini devletimiz tanimiyor ve tecil etmiyor muhakkak yuksek yapmam lazim.90 dogumluyum. 1 ocak 2018 itibariyle bakaya durumuna dustum.universite dolayisiyla egitim aldig icin hayatim boyunca hic askelik subesine gidip muayne yoklama olmadim. Suan egitimim devam ediyor. 8 9 ay sonra gelecegim. Suanda para cezasi isliyor. Bunu engellemek ve tecil ettirmek istiyorum. Buradaki konsolosluktan yoklamami yaptirdiktan sonra yurt disinda oldugumu itiraz dilekcesiyle bagli oldugum askerlik subesine gonderecekler. tecil ettirme imkanim var midir? Varsa ne kadardir? Askerlik icin herhangi bir sagliki durumun yok bomba gibiyim. Ama ozel sebeplerden dolayi 8 9 ay turkiyeye geldikdeb sonrada bir sure askere gidemeyecegim.sayet yoklamami yaptirip itiraz dilekcemi gonderdikten sonra bu dilekce kabul olmazsa Turkiyeye dondugumde yoklamam yapilmis oldugu icin direk askere alinma ihtimalim varmidir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. direk askere alınma diye birşey yok. Lisans mezuniyetin sonraki 2 yıl tecil hakkını da kullandıysan yüksek lisansa kayıt olmadan hiçbir şekilde tecil ettiremezsin. Yurt dışında olman nedeniyle tecil edilmesi diye bir şey söz konusu değil. Konsolosluğa gidip yoklamanı yaptır biraz daha zaman kazınırsın sonra bakaya kalırsın. Bakaya kaldığın süre oranınca askerlik ceza kanunuda belirtilen oranlarda idari para cezası ödersin. Türkiyeye dönünce kimse seni kolundan tutup zorla asker etmez öyle bir şey yok. Askere gitmemekte ısrar edersen ödeyeceğin para cezası katlanır ve hakkında ceza davası açılır.

      Sil
  40. merhaba be iki yıllık universite de 2015 te mezun oldum şuan baska bi iki yıllık okul daha okuyorum ve son dönemim suan ek olarakta dersaneye gidiyorum dgs icin ama tecilm 31.12.2017 bitti suan yoklama kacagıyım ne yapmam gerek 4 yıılıga tamamlamak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an yapacak bişey yok normalde şubeye gidip sevk işlemlerini yaptırman gerek ya da yoklama kaçağı kalmaya devam edeceksin.

      Sil
  41. Merhabalar, 1993 dogumluyum ben lise sonra techil aldım 2 yıl sonra önlisans kayıt yaptırdım. şuan ikinci sınıftayım techil bitmişti gittim yaptırdım 31/12/2020 kadar yaptılar.
    ÖĞRENCİLİĞİ
    SONA ERDİĞİ TAKDİRDE, 2 AY İÇERİSİNDE EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT
    ETMESİ GEREKMEKTEDİR.
    yazıyor okul bitince diplamayla tecil yapma hakkım varmı ?
    en kısa sürede cvpnızı bekliyorum. Teşekkür ederim iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet okul bitince diplomanla 2 yıl daha tecil hakkın var.

      Sil
    2. hocam yoklama kaçağı olsada tescil hakkı varmı

      Sil
  42. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba 91 doğumluyum yoklama kaçağı olarak gözüküyomuşum mesleki açık öğretim lisesi okuyordum ama uzun süre kayıt yaptırmadım lakin öğrenci durumum şuan aktif tecil ettirme şansım varmı acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgenle şubeye git uzun dönem tekrar yaptığın için olmuştur. Tecil edip etmemek şubenin takdirinde.

      Sil
  44. Merhabalar,

    04.01.1987 doğumluyum. Kütüğüm İsatanbul Maltepe'ye kayıtlı. 2011 yılında lisans eğitimime başladım. 27.01.2018 tarihinde polis tarafından yoklama kaçağı tutanağı tutuldu. Üniversiteye devam ediyorum ve Mayıs ayında mezun olacağım (sadece 2 dersim var). A) Yoklama işlemlerini tutanakta belirtilen süre içinde başlatırsam;
    1. Mayıs celbinde askere gideceksem, mayıs ayındaki final sınavlarına girmek ve mezuniyet belgesi çıkarmak için mazeret izni alabilir miyim.
    2. Mezun olduğum ve bunu askerlik şubesine bildirdiğim takdirde uzun dönem askerlik yapabilir miyim. B) Yoklama işlemlerini mayıs ayında mezun olduktan sonra başlatırsam;
    1. Hapis ya da para cezası durumum ne olur?
    2. Uzun dönem askerlik yapabilir miyim?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Askerdeyken hertürlü sınav için kanuni olarak izin alabilir katılabilirsiniz sıkıntı olmaz.
      2-Askerdeyken mezun olursanız askerliğiniz kısa döneme çevrilir.
      3-Yoklama işlemlerini mayıs ayında mezun olduktan sonra başlatırsanız hapis cezası olmaz ancak para cezası olur.
      4- uzun dönem askerlikten kastın asteğmenlik mi eğer öyleyse talebin değerlendirilir çıkıp çıkmayacağını bilemem.

      Sil
  45. Acil yardım!! Merhaba 89 doğumluyum 04.02.2018 son yoklamaya tabiyim. Yüksek lisansa başvuru yaptım tezsiz uzaktan eğitim kazandım. kayıt tarihleride 05-08 şubat 2018 tarihleri arasında yani benim son yoklamamdan bi gün sonra ne yapmalıyım önce 2 gün sürem var bu sürede askerlik şubesine gitmeli miyim yoksa 5-8 şubatta gitsem ceza yer miyim çünkü askerlik durum belgesi de istiyo kaçak durumuna düşmeden şimdi gitsem yüksek lisana kayıtta sorun olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yl kazandığına dair belgenle birlikte şimdiden şubeye git.

      Sil
    2. belge yok sadece mail var ondada kimlik bilgilerim yok belge götürmem şart mı

      Sil
  46. Merhaba 95 doğumluyum açık öğretim lise şuan aktif ama daha önceden pasif olduğum için yoklama kaçağı gorunyorum 2 ay once kimlik kontrolünde yoklama kaçağı olarak göründüm şimdi ne yapmalıyım ve muayene olursam ne zaman sevk gelir o süreç içerisinde kktcden calisma izni alıp orda calisabirmiyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgenle birlikte şubeye git tecil işlemini yapıp yapmamak şubenin takdirinde.

      Sil
  47. Abi s.a yüksek lisansa kayıt olayım diye gittim bakaya durum belgesi aldım. Mayıs ayına kadar. Ama bölüm açılmadı. Ben kaldım. Temmuzda tekrar basvuru var ama benim yerim mayısta belli olacak. Ne yapmalıyım. Abi lütfen yardımcı ol.

    YanıtlaSil
  48. Hocam ben önlisans mezunuyum 31.12.2018 de tecilim bitiyor suan lisans bolumundeyim sinava girip kazandim bana ceza geldi yoklama kacagi olmusum 100 kusur lira ödedim birincisi otomatik tecil olur mu lisans okudugumdan acikogretim yazmama gerek var mi bide bu yoklama kacaginin cezasini odedim bida gelir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okul yönetimi senin adına şubeye bildirimde bulunuyor okulda kaydın aktif olduğu sürece bir daha ceza ödemezsin.

      Sil
  49. Merhaba 95 doğumluyum 2018 basında tecilim bitti tecil sürem bitmeden gidip askerlik işlemlerini yaptım beni yere comelemedigimden dolayı hastaneye gönderdiler hastane işlemleri bugün bitti sonuçları yarın götürcem e devlette 02.04.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor beni mayis celp dönemine mi atarlar yoksa dk gönderilme durumu var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en erken mayıs celbinde gidersin devre kaybı olmazsın.

      Sil
  50. Merhabalar benim aklıma takılan birden fazla soru var belki merak eden diğer arkadaşlara da yardımcı olunur bu konuyla ilgili.. 1: 85 doğumluyum yoklama kaçağı olarak gbt de çıkıyorum.. 2: bedelli bekliyorum beklerken de çalışmak istiyorum çok iyi bi restoranda çalışacam.. sicil kaydımda aranmam yada bi suçum olmadığı için bişe çıkmıyor. 3: sigortam yapıldığında yoklama kaçağı olmamla ilgili iş yerine bi belge gider mi en önemlisi bu benim için. Askere gidememe sebebim de o zamanlar küçük kardeşim havale geçirirdi annem tek onu sürekli hastaneye götürmek zorunda kalırdı ve bende onu yalnız bırakmamak adına onunla birlikte kaldım gitmedim yani hasta bi kardeşim var hala aynı hastalığı geçiriyor ayda veya yılda bir.. küçükken her gün geçiriyordu nerdeyse ondan gidemedim ama aradan 20 yıl geçti şimdi iyi .. durum şu ki hasta kardeşime bakmakla yükümlüyüm hem erkek olduğundan gemden artık hastalıktan dolayı gözleri görmediğinden.. yardımcı olursan çok sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim sicil kaydında bakaya veya yoklama kaçağı olmanla ilgili birşey çıkmaz. İşyerine gir çalış. Şubeden şubeye bildirim tarihi değişmekle beraber bakaya ve yoklama kaçakları için işyerine maalesef bildirimde bulunuluyor ancak hemen mi gönderirler bi kaç ay sürer mi bilemiyorum. Kardeşin için geçmiş olsunlar diliyorum. Ancak bi an önce askere gitmeye bak derim.

      Sil
  51. hocam merhaba 92 doğumluyum önlisans mezunuyum 31.12.2017 tarihinde tecilim bitti.Çalıştığım şirkete yoklama/bakaya kaçağı olduğumu gösteren bir tebligat gelmiş.Ancak ben önümüzdeki dgs ve üniversite sınavına girip lisans programını kazansam bu noktada tecil işlemi yaptırabilirmiyim ve yaptırabiliyorsam üniversiteye kayıt yaptırmak için geçen zaman içerisinde sigortalı olarak çalıştığım firmaya/işverene herhangi bir yaptırım uygulanırmı cevabınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 75inci maddesine göre bildirim yapıldığı halde yoklama/bakaya kaçağı olan işçinin işine son vermeyen işverene barışta 3 aydan 1 yıla ve tekerrüründe 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır. Dgs'i kazanırsan tecil yapabilirsin.

      Sil
  52. merhaba hocam
    ağustos 2016 tarihinde önlisans mezunuyum.
    mezun olandan sonra e devletten baktığımda 2018 aralık ayına kadar askerlik yönünden sakıncası yok yazıyordu.
    dün askerlik şubesine gittim yoklama kaçağı görünüyorsun dediler bu konuda ne yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim mezun olduktan sonra 2 ay içinde şubeye gidip tecil işlemlerini yaptırman gerekiyordu. Gitmediğin için yoklama kaçağı durumana düşmüşsün yapacak bişey yok cezayı ödeyeceksin.

      Sil
  53. Mrb arkadaslar 9 ocakta tezsiz yuksek lisansa kayit oldum ögrenci belgem e devlette gorunuyor ama edevketten askerlik yerim dun beli olmus ve 07.02.2018 tarihine kadar askerlik acisindan sakinca yok yaziyor universiteyi aradim dunleyin biz evraklarinizi yolladik dediler bana esas sorum askerlik yerim ciktigina gore tecil olamayacakmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgenle birlikte şubeye git.Tecil işlemlerini yapacaklardır.

      Sil
  54. abicim ben şimdi 98 lyim muane olmadım kız kardeşimin dugunu ekimde maddi durum kısıtlı oldugu için kasımda gitmek isitiyorum acıktan okusam tecil edermiyim yoksa kasım celpisini kendim secebilirmiyim muane olsam allah rızası için beni bi bilgilendirseniz rica etsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açıktan okuyarak tecil ettirebilirsin. Açık öğretime yazıl. ve sonra öğrenci belgenle birlikte şubeye git.Tecil ederler.

      Sil
  55. merhaba.
    2017 üniversite mezunuyum okul sonrası 2 yıl tecil ettirme hakkına sahipsiniz diyorlar veaşağıdaki bilgiyle karşılaştım.1989 doğumluyum
    ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/02/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI
    YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENI : SON YOKLAMAYA TABI
    yarın askerlik şubesine gitsem tecil edebilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mezun olunca 2 ay için şubeye gidip tecil işlemlerini yaptırmalıydın. O yüzden tecilin olmamış. Şubeye gidirek 2019 yılı sonuna kadar tecil ettirebilirsin. Diplomanla birlikte mutlaka şubeye git

      Sil
  56. Öncelikle bu aydınlatmalarınız için kişisel olarak çok teşekkür ederim... Soruma gelecek olursam 2015 yedinci ayda 4 yıllık bölümümden mezun oldum. 2017 eylül ayında da 2 yıllık tecil sürem bitti. 17 gün önce polis GBT'sinde 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem konusunda bir kağıt imzaladım, fakat yüksek lisans başvuruları nedeniyle şubeye gitmedim. Bu sabah yüksek lisansı kazandığımı öğrendim. Şimdi askerlik durum belgesi almam gerekiyor fakat 1989 kasım doğumluyum. 29 yaş sınırı ve GBT'de imzaladığım kağıt kafama takılıyor bu durum yüksek lisansa kayıt yaptırmamda bir sakınca oluşturur mu? askerliğimi yüksek lisans öğretimim boyunca tecil ettirebilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubeye git muayene/sevk işlemlerini yaptır. .... tarihine kadar askerlikle ilişiğin olmadığına dair belge al. O belgeyle yüksek lisans kaydını yaptır.Daha sonra öğrenci belgeni al ve şubeye tekrar giderek tecil işlemlerini yaptır.

      Sil
  57. Bakaya durumunda gbt ye yakalandım . İlk tutanağı imzaladım. 15 günlük süre içinde işlemi yaptırdım . Tutanak için para cezasini yer miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yersin tabiki bakaya/yoklama kaçağı kaldın süre oranında idari para cezası ödemek zorundasın.

      Sil
  58. Merhaba 21 yaşındayım geçen gün oteldeyken polis geldi yoklama kaçağı gözüyormuşum 5 senedir aktif AÖL öğrencisiyim bu dönemin yani 1 hafta önce 2. kayıt yenilemeyi kaçırdım ve şuan pasif gözüküyor, tecil hakkım olur mu yoksa alınır mıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke kayıt yenilemeyi yapsaydın artık tecil yapıp yapmamak şubenin takdirindedir.

      Sil
  59. Merhaba, 20.11.1992 doğumluyum. Ve doğuştan çifte vatandaşım. Diğer vatandaşlığım Makedonya vatandaşlığı. Geçen hafta girdiğim GBT de kaçak oldugum söylendi. Halbuki çifte vatandaşlıktan 38 e kadar tecilim vardı. Askerlik şubesine gittiğimde ise 5 senedir kaçak olduğumu söylediler fakat bu zaman zarfında pek çok kere GBT ye girmeme rağmen hiçbirşey çıkmamıştı. Bu durumun OHAL ile bir ilgisi olabilir mi?
    Tecili mi nasıl yaptırabilirim? Böyle bir şey yaşayan yada etrafında yaşanılanlar lütfen bilgilerinizi paylaşınız. Kafam çok karıştı. 38 e kadar yasal tecil hakkımı kullanamıyorum. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süresiz oturma ve çalışma iznine sahip çifte vatandaşlar 38 ya sonuna kadar tecil etteribilir. Çok yakında tecil ettirmeye giderken gerekli belgelerle ilgili bir içerik yazacam takipte kalın.

      Sil
  60. Merhaba
    1995 dogumluyum 2yillik onlisans bitirdim tekrardan acik ogretim onlisans bölümü okuyorum. son yoklamayi kacirdim asker kacagi durumuna mi düşüyorum. Acik öğretim belgesiyle gitsem veya mezun oldugum okulun diplamasiyla gitsem tecil ettirebilirmiyim.Lutfen yardim edin yeni is bulmustum. iş ile ilgili sıkıntı çıksın istemiyorum. Lütfen en yol gösterin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı durumuna düşüyorsun. Mezun olduğun okulun diplomasıyla şubeye gitmen halinde mezun olduğun tarih itibariyle 2 yıl tecil ettirebilirsin.

      Sil
  61. Merhabalar ben 1993 doğumluyum acıktan lise okuyorum 2014 2 dönem ve 2015 1 dönem kayıt yenilemediğim için yoklama kaçağıymışım hayla okula devam ediyorum okul bitirip diploma alsam tecil şansım var mı birfe üniversite ye başlamam gerekirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mezun olursan diplomanla birlikte 3 yıl tecil ettirebilirsin.

      Sil
  62. Hocam merhaba,
    9 Ekim 1991 doğumluyum.
    2009 yılında önlisans programına kayıt oldum.Hem bakmam gereken bir ailem hemde mesul olduğum işlerimden dolayı Şuan 2.ci sınıftayım.2017-2018 Güz döneminde ise gene 2.ci açıköğretin üniversite hakkından dolayı açıköğretim fakültesinede kayıt oldum.Yani şuanda önlisans 2.sınıf ve önlisans 1.ci sınıf öğrencisiyim.

    E devletten askerlik durum belgesi sorgulattığumda;
    ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/02/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI
    YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENI : SON YOKLAMAYA TABI demekte.

    Durumum hakkında bilgi alabilir miyim.Ne yapmam gerekiyor.Şuan bir şantiyede çalışmaktayım.İşimden olup askere gidersem ailem ne yapar bilmiyorum..Cevaplarınızı beklerim saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun yıllardır okulu bitiremediğin için tecilin olmamış.Öğrenci belgenle birlikte şubeye git tecil edip etmemek şubenin tadirinde.

      Sil
  63. Merhaba.
    İstanbul üniversitesinde açık öğretim öğrencisiyim.Aktif olarak kayıtlı ve devamlı öğrenci olarak gözüküyorum.
    E-devlette 04/02/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR diye bir ibare mevcut.

    Anladığım kadarı ile üniversite öğrenci listelerini asker alma dairesine atmamış.
    Yarın itibari ile e-devlete göre yoklama kaçağı durumuna düşüyorum.
    Öğrenci belgem ile gittiğimde tecil işlemleri açısından bir sıkıntı yaşar mıyım?Yaşamaz mıyım?
    Para cezası öder miyim?Ödememez miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır ödemezsin. Ama öğrenci belgenle birlikte mutalak şubeye git.

      Sil
  64. Temmuz 2017 de lisans eğitiminden mezun oldum. 2 senelik tecil hakkımı kullanmak üzere işlemleri başlattım ancak tamamlamadım. 04/02/2018 itibarıyla askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor e devlette. 1995 doğumluyum. Yarın askerlik şubesine gittiğimde tecilimi yaptırabilir miyim

    YanıtlaSil
  65. 2 senelik tecil hakkımı tamamlattıramaz mıyım ? Normal şartlarda temmuz 2019 a kadar mezuniyet tarihine göre tecil hakkım bulunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kullanabilirsin kasım celbi derken 2019 kasım demek istedim.

      Sil
  66. merhabalar ben 90 doğumluyum 6 yıldır ön lisans öğrencisiyim öğrenciliğim devam etmekte. askerlik şubesinden öğrenci belgem ile tecil ettirdim. ama e-devletten baktığımda son yoklamaya tabi yazıyor. bu ne demek oluyor. yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e-devlette sistem güncellemesi henüz yapılmadı senin durumunda olup çok yorum yazan var. Bi süre daha e devletten takip et olmadı şubeye tekrar gidersin.

      Sil
  67. S.a admin bey neden bana cevap vermiyorsunuz 2 senelik unv mezunuyum 2 sene önce mezun oldum 2017 12. Ayında tecilim bittiği için asker kaçağına düşmemek için muayene oldum mayis celbinde askere gideceğim söylendi mart ayında unv sınav kayıtları var sınav giriş belgesini goturdugumde tecil ettirme hakkim varmi lütfen yardimca olursanız çok makbule geçecektir saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır yok rapor alarak bir dönem daha öteleyip 4 yıllık bir üniversite kazanıp tecil ettirebilirsin. Bir dönem daha tecil için hangi günler için rapor alman konusunda şubeye gidip görüş.

      Sil
  68. Merhaba benim tecilim 4 Şubat 2018de bitti.şuan Üniv. OkumaktayiM askerlik tecil durumunda nu11 tarihine kadar askerlik yönünden bi sakıncası yoktur yazıyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 29 yaşından küçük isen bişey yapmana gerek yok.

      Sil
    2. benim de durumumda aynısı yazıyor "(u11) tarihine kdr" diye bir ifade var. Lisans mezunu olmama 3 dersim kaldı nasip olursa nisan mayıs döneminde bitecek yaşım 29 neyapmam gerek saygılar..

      Sil
  69. Merhaba 1990 doğumluyum.ogretmenim. 1 senedir bakaya durumundayım. Askerlik şubesi hakkımda dava açtı. Birinci mahkemeye gitmedim. 2. Mahkeme tarihi 27 subat verilmiş. Ona gidecem. Mahkemede nasıl bir cezaya carptirilirim. Daha önce gbt de 7 defa tutanak yedim. Ama bu sene askere gitmem mümkün deil. Askerliğimi bir yıl tecil ettirebilecegim ( yüksek lisans) dışında bir yöntem var mı.mahkemden sonra nelerle karşılaşırım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik ceza kanunun belirtilen oranlarda ceza verme mahkemenin takdirindedir. Hakimin takdirini buradan öngörmem maalesef mümkün değil. Ancak pişmanlığınızı ve ekonomik nedenlerden ötürü askere şimdeye kadar gidemediğinizi samimi beyanlarınızla birlikte mahkemede hakime söylemek yararınıza olacaktır

      Sil
  70. Benimde aynı şekilde nu11 yazıyor ben 2 senelik ünv bitirdim. Ne yapmam gerekir? Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sistem de sorun var ara ara kontrol edin düzelecek.

      Sil
  71. kolay gelsin 1988 doğumluyum bugüne kadar hiç bir şekilde yoklama yaptırmadım 4 şubat tarihinden son yoklama tabi olduğum yazıyordu. Merak ettiğim iki soru var.
    1) Daha önce hiç bir şekilde tecil erteleme yatırmayan birisi olarak ilk kez yoklama yaptırdığımda 1 sene erteleme yaptırabilirmiyim.

    2) Yoklama kaçağı olan birisi yoklama yaptırmadan hakkında herhangbi sevk-sınıf belirleme gibi işlemler yapılabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Yüksek lisans kaydın olmadığı sürece hiçbir şekilde tecil işlemi artık yapamazsın.
      2-Yapılmaz önce şubeye gittiğinde hemen yoklama/muayene işlemleri yapılır ve bi kaç gün içinde de sınıflandırma sevk işlemlerin yapılır.

      Sil
  72. Merhaba,

    12 Eylül 1989 doğumluyum, AÖF' de 2 Yıllık öğrenciliğim aktif ve ilkbahar dönemi için 12 Şubat tarihi sonrasında kayıdı yenileyeceğim. E- Devlet' e giriş yaptığımızda aşağıdaki gibi durumla, karşılaşıyorum. AÖF' den 2018 sonuna kadar öğrenciliğimin devam edeceğine dair bir belge aldım, bu belgeyle birlikte askerlik şubesine gittiğimde tecilim devam eder mi?

    ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN null TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SON YOKLAMAYA TABİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıllık önlisans programında sanırım çok sınıf tekrarı yaptın ya da bir dönem harç yatırmadın ve kaydın pasif duruma düştü. O yüzden yoklamaya tabi olmuşsun. Öğrenci belgenli şubeye git. son 1 yıl daha tecil yapacaklardır.

      Sil
  73. merhaba ben şubat 98 doğumluyum dün itibariyle yoklama kaçağıyım haziran 2017 de liseden mezun oldum ama bir sene daha hazırlanma mazeretiyle üniversiteye kaydolmadım ve bu sene tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum. diploma ve kimliğimle askeri şubeye teslim olduğumda ne olacak merak ediyorum, şu anda askere gitmeyi hiçbir şekilde düşünmüyorum,cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haziran 2017 mezun olduysan + 3 yıl tecil hakkın var. Diplomanla birlikte şubeye git ve tecil ettirmek istediğnii söyle. 2020 yılına kadar askerliğini tecil ettirebilirsin. 2017 yılı sonuna kadar şubeye gidip yoklamanı yaptırmak zorundaydın. Gitmediğin için yoklama kaçağı durumuna düşmüşsün ama merak etme sorun olmaz idari para cezası kesilir ve tecil işlemlerini yaparlar.

      Sil
  74. 2015 temmuz da 2 yıllık bölümden mezun oldum. ocak 2016 da tecil ettirdim 31 aralık 2017 ye kadar. bana verilen tebliğ kağıdında 1 ocak - 7 şubat tarihleri arasında yoklamaya gitmem gerektiği yazıyor. bende bugün yani 6 şubatta şubeye gittim ve bana yoklama kaçağı olarak görünüyorsun ve 2-3 güne askersin dediler. hal bu ki ben mayısta gitme planları yaparken 2-3 güne gideceksin dedikleri için şok oldum bide bana para cezası çıkacakmış dendi. iyide benim elimde tebliğ var tarihler yazan imzalı kaşeli burada ben haklı olmuyor muyum ?. ben şuan askere gidersem ailem batar borçlarım var bir dünya özel sebeplerden dolayı şuan tecil ettirebilir miyim acaba ? şuan öğrenci değilim. bana bir akıl verin lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yoklama kaçağı oluyorsun bende anlamadım. Öğrenci değilsin tecil ettiremezsin illa mayıs celbinde gitmek istiyorsan bi kaç ay daha yoklama kaçağı olarak kalmaktan başka çaren yok.

      Sil
  75. Merhaba ben 21 yaşındayım.Eylül ayında 22 olacam liseyi açıkögretim de 2 ay önce bitirdim.Hiç tecil yaptırmadım.E-devletten geçici mezuniyet kağıdı ile tecil yapabilir miyim bir sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet geçici mezuniyet kağıdı ile tecil işlemini yaptırabilirsin sıkıntı olmaz.

      Sil
    2. Yaş haddinden dolayı sıkıntı olur mu?

      Sil
  76. Hocam merhabalar. 2015 te 2 yıllık myo dan mezun oldum ve 2017 ye kadar mezun olduktan sonra tecil hakkımı kullandım. Yine 2 yıllık aöf kaydım olduğundan dolayı tecil yapılamayacağı söylendi. Şu an yoklama kaçağıyım. Ekim kasım dönemine kadar yoklama kaçağı olarak yaşantımı sürdürsem ve ekim kasım gibi 4 yıllık aöf lisansa kayıt olsam tecil yapabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar 2 yıllık okuyorak tecil yaptıramazsın tecil için artık en az 4 yıllık bir programa kaydın olmalı.Ekim kasıma kadar yoklama kaçağı olarak kalırsan tecil yaptıramazsın şubeye gidip yoklama muayene işlemlerini yaptır yaza üniversite kaydı yaptıracağını vs söyle eğer kasım celbine sınıflandırmanı yaparlarsa o zamana kadar sende aöf kaydını yapar tecil ettirirsin.Başka bir yol yok gibi gözüküyor.

      Sil
  77. Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sorum şu; 88 doğumlu olarak lisansı bu yıl bitireceğim doğal olarak artık tecil hakkım yok. Muhtemelen yakın zamanda tebligat gelecek iş yerime ve devlet memuruyum. Eğer tebligattan sonra 15 gün içinde şubeye gidip buna dair yazıyı da kurumuma getirmezsem kurumla ilişiğim kesilir mi( yetkili kişi kesileceğini söyledi). Diyelim ki gittim bu sefer de muayene/sevk işlemleri yapılacak.bu noktadan sonra yine gitmediğim takdirde sadece bakaya mı oluyorum yoksa başka yaptırımlar var mı. Bir de tebligatın ilk yoklama kaçağı kaldığımız yıl yani bu yıl gelmemesi gibi bir durum var mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet işyerine tebligat gelirse artık hemen işlemleri yapıp askere gitmelisin.İlişik kesilme yapılabilir. Yine gitmezsen yine bakaya kalırsın hakkında dava açılır ve ödemek zorunda olduğun idari para cezası katlanır. Genelde ilk yıl tebilgat geliyor ama şubeden şubeye değişiyor.

      Sil
    2. Merhaba hocam,
      88 doğumluyum benzer durumdayız. 4.2.2018 tarihinde tecilim bitti. Okulu Temmuz ayında bitirceğim. Ozamana kadar iş yerime tebligat gelir mi? Bide mezun olduktan sonra tecil hakkım var mı?

      Sil
  78. Hocam merhabalar. 95 doğumluyum 2017 ön lisans öğrencisiyim askerliğimi şubeden tecil ettirdim ama e devlette son yoklamaya tabi yazıyor sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır olmaz. E-devlet henüz güncellenmedi yakında güncellenecek.

      Sil
  79. Hocam benim e Devlette nu 11 tarihine kadar askerlik yönünden bi sakıncası yoktur Yazıyor Üniv. OkumaktayiM yaşım 29 tecilim 4 Şubatta bitti yoklama olmadım ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüksek lisans okumuyorsan yoklama olmaya gitmelisin yapacak başka bişey yok.

      Sil
  80. iyi günler. Üniversite 4.sınıfta okuyan 88 doğumluların bu ay itibariyle tecil süresi doldu.
    Sonuçta birkaç ay sonra mezun olacak bir 88 doğumlu son sınıf öğrencisi tecil işlemleri yaptırabilir mi? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  81. iyi günler ben aralık 2014 te lisans programından mezun oldum ve e-devlet ten baktığım zaman 2016 aralık ayına kadar tecilli görünüyordum orada ki yazıya istinaden askerlik şubesine gitmeyi gerek görmedim.Geçen gün askerlik şubesinde çalışan bi arkadaşa durumumu sordum bana 2015 ten beri yoklama kaçağı olduğumu ve yüklü bir miktar para cezası alacağımı söyledi ancak askere gitme durumumun 2019 olduğunu belirtti.askerlik şubesine gidersem 2019 a kadar ertelerler mi yoksa ilk celb döneminde gönderirler mi.. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşın 2019 tarihini neye göre verdi anlayamadım. Bize göre ise celp dönemi de beklemeksizin yoklama/muayene işlemlerin yapılıp bi kaç gün içinde askere alınırsın.

      Sil
  82. merhabalar...
    Ben 1988 doğumluyum.2010 yılında üniversiteye kayıt yaptırdım.son sınıfta tutuklandım.toplamda 4 yıldan fazla cezaevinde kaldım. çıktıktan sonra tekrardan kayıt yaptım.şuan hala üniversite öğrencisiyim. E devletten askerlik durum belgesine baktığımda şöyle bir yazı çıkıyor.
    ''AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN null TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SON YOKLAMAYA TABİ ''
    ne anlama geliyor. tecil etme hakkım var mı ya da okulu bitirmek için ek süre verilebilir mi. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci belgenle birlikte şubeye gitmelisin.

      Sil
    2. biraz daha açabilir misiniz, tam anlayamadım. Şubeye gittiğimde erteleme durumu olur mu?

      Sil
  83. Hocam merhabalar , 18 ocak 1999 Doğumluyum. Üniyi kazandım kaydımı yaptırdım diplomamıda okula verdim. Fakat daha ilk senemin yarı dönemi bitmeden okula gitmeyi bıraktım. Yetkililere sorduğumda kaydını sildirmediğin sürece kaydını dondurmadığın sürece kayıt silinmez pasif halde durur dediler. E devletten baktığımda tecil olduğum gözüküyor. Askere gitmek için zannedersem kasım ayında başvurmam gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor ? Birde boy kilo sınırı var galiba muayeneden geçebilir miyim? Boyum 1.90 cm Kilom 120 KG

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kilon tam sınırda erteleme alabilirsin. Tecil ettirmek istiyosan şubeye gidip lise mezunu olarak tecil işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  84. Merhabalar,
    Herkese cevap vermeye çalışıyorsunuz bunun için ayrıca teşekkür ederim . Soranların yaşadığı stresi ben de paylaşıyorum .çok zor bı durum.
    Ben bazı sorunlardan dolayı 13 senede bu Şubat'ın ortasında lisans mezunu oluyorum. 86 Kasım dogumluyum . Yalnız 4subatta yoklama kacagi tutanagi tutuldu ilk defa. Ve mezuniyet sınavım 16subatta .15 gün içinde askerlik şubesine gitmem gerekiyor. Ama bir yandan da yüksek lisans yapmak istiyorum. Simdiki başvuruları kacirdigim için Haziran'da başvuru yapabileceğim. Yüksek lisans için enstituye sorduğumda askerlik tecilini Ekim'de yaparız dediler. Askerlik şubesini aradığımda 5binlira gibi bı ceza çıktı. Sonuç olarak hazirana kadar tekrar GBT de yakalansam da yuksek lisans kayıt zamanı gelince askerlik yonunden sakıncası yoktur diye kağıt alıp yüksek lisansa kayıt yaptırıp devam edebilir miyim?
    Ya da şubeye gidip işlemleri mi başlatmak gerekiyor .Şimdi soyleki alacagim para cezasi ekime ekime kadar değişmiyor .tekrar tekrar GBT sorgusunda yakalanmak bu cezayı ne kadar katlar bilmiyorum. Ama askerlik şubesini aradigimda yüksek lisans için 35e kadar sureniz var dediler .yine de emin olamadim. Çünkü daha YDS ve ales e gireceğim . Yüksek lisansa başvuru bile yapmadım . Ama bu sınavlardan geçer not alacagimi biliyorum . Yani askerlik durumu harici yüksek lisans için bı engel yok kafamda. Özet son net soru olarak Askerlik durumunu şubeye gidip işlem yaptırarak mi otelemeliyim yoksa Mayıs celbi geçene kadar yoklama kaçağı olmak zorunda kalıp sonra haziranda bakaya ya da yoklama kaçağı durumunu kaldırmak için şubeye gidip sevk mi işlem mi onu yaptırmalıyım . Ayrıca GBT sorgusunda gözaltına almaya baslamislar sözlüklere böyle bı mesaj girilmiş. YDS ya da ALES sınavına giderken böyle bı durumla karsilasirsam ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim şubat ortasında mezun olduğun anda diplomanla birlikte şubeye giderek tecil yaptırabilirsin daha sonra da yüksek lisansa sorunsuz kayıt olursun.

      Sil
    2. Mezun olduğum anda tutanakta tutulan 15 gün süreyi bir kaç gun kaçırmış oluyorum . 19 Şubat tutanagin son gunu
      . Ayrıca 86 Kasım doğumluyum .Yüksek lisansa başvuracağım ALES YDS henuz yok ve yüksek lisans başvuru tarihi haziran temmuz olacak ama yine de yuksek lisansa bascuracagim dedigimde askere alma işlemi yapmak yerine yine de hazirana kadar tecil verirler doğru mu anladım .Yani yoklama kaçağı olarak yasamama gerek yok yani eger dogru anladıysam .Bütün dertlerim bitiyor. Para cezasi ödemem gerekiyorsa da öderim. Böyle bir durumdan suçlu duruma düşmek çok Agrima gidiyordu sagligim bozuldu hayat dayanılmaz olmuştu . Benzeri şekilde zorluk yaşayan herkese Allah kolaylık versin . Herkese saglik huzur dilerim.

      Sil
    3. Durumu netlestirmek için bir üsteki mesaja kısaca cevap alabilir miyim. Kolay gelsin

      Sil
  85. Hocam merhaba 2015 iki yillik mezunum . 2017 son ayina kadar tecil hakkiki kullandm . ayri bi iki yillik aof okuyorum belgemle gittim yoklama kacagisin dedilet benim tecil yaptrmam icin napmam lazim kasima kadar dgsye grip 4 yillik yazacam tecil hakkim olurmu tecil icin ne yapabilirm acil yardim lutfen

    YanıtlaSil
  86. Merhaba
    ben 1992 dogumluyum ve 31 aralık 2016da tecılım bıttı ben ocak 2017de yur dısına cıktım calısmak ıcın ve ocak 2018de gerı dondum ve dun aksam cevırmeye gırıp gbtde yoklama kacagı oldugum tespıt edılıp tutamak ımzaladım. benım kardesım bu sene mayıs ayında askere gıdıcek ben mayısa kadar bekleyıp kardesım uzerınden aynı aıleden ıstege gore 2 kısı asker olmaz secenegınden tecıl ıslemını gerceklestırebılırmıyım.

    YanıtlaSil
  87. merhabalar günlerdir kafamı kurcalayan bir soruyu sormak istiyorum.Ben 2 yıllık örgün meslekyükseokulu öğrencisiyim.Askerliğim 2019'a kadar tecilli.Ben bu sene bu okuduğum okulu bırakıp 4 yıllık açıköğretime geçmek istiyorum.Askerliğim bu durumda tekrardan 4 yıl daha tecil oluyor mu?.Açıköğretim olması bir sıkıntı yaratır mı bunu merak ediyorum.Şimdiden teşekkür edeirm

    YanıtlaSil
  88. Hocam merhaba 2015 iki yillik mezunum . 2017 son ayina kadar tecil hakkiki kullandm . ayri bi iki yillik aof okuyorum belgemle gittim yoklama kacagisin dedilet benim tecil yaptrmam icin napmam lazim kasima kadar dgsye grip 4 yillik yazacam tecil hakkim olurmu tecil icin ne yapabilirm acil yardim lutfen

    YanıtlaSil
  89. Merhaba;
    1991 doğumluyum. 2011 2 yıllık üni mezuniyeti ardından ara vermeden aof dgs yaptım. AOF'den de bu ay lisans mezunu oldum. Bildiklerimi yazmak varsa yanlışım bilgi almak istiyorum sizden.
    Mezun mesajı ardından e-devlette ki tecil tarihim değişti. Şu anda null tarihine kadar herhangi bir sakıncası yoktur ve son yoklamaya tabidir yazıyor.

    Ben bu ay hakkım olan 2 yıllık tecil için askeriyeye gitmeyi düşünüyorum. Ardından da Yüksek Lisans başvurusunda bulunacağım. Bu doğrultuda askerliği ortalama 5 yıl daha tecil etmiş oluyorum değil mi ?

    Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  90. hocam merhaba ben 11,1998 doğumluyum liseden 2015/2016 yılında mezun oldum askerliğimi tecil ettirmedim hala tecil ettirme şansım varmı , lise diploması ile tecil ettirebilirmiyim , kaçak durumuna düşüyormuyum . ? teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  91. Merhaba yoklama kaçağı durumunda olanlar açık liseye kayıt yapıp askerliklerini tecil ettirebilirler mi?

    YanıtlaSil
  92. Merhaba 29 yaşındayım 04.02.2018 e kadar yurt dışı işçi ertelemesi ile tecil li İdim. Şimdi çalışmıyorum Şu saatten sonra çalışma vizeli yurt dışı bir işe başlasam tekrar tecil ettirebilirmiyim. Birde yurtdışına aile birleşim vizesi ile gitsem kaçak durumda iken tecil ettirebilirmiyim. Bu ikisi dışında Mayıs sonunda cocugum olacak ben Mayıs celbinemi Şubat celbinemi tabiyim doğum dolayısı ile bir erteleme olurmu en azından kaçak durumdan çıkartacak daha sonra yurtdışında oturum alabilmemiz için zaman kazanmış olabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  93. Merhaba,
    1988 doğumluyum, tecilim 04.02.18'de bitti. aöf öğrencisiyim ve 2 senem daha var bitmesine, ve bu zamana kadarda hiç gbt'ye girmedim, aöf bitene kadar gbt'lere girdiğim taktirde sürekli para cezasınamı çarptırılırım, yoksa hakkımda sevk işlemlerimi yapılır ? bu durumda iken neler ile karşılaşabilirim, bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  94. Merhabalar ben 02 temmuz 1998 doğumluyum üniversiteye hazırlanıyorum, 31.01.18 den sonra yoklama kaçağı olarak geçiyorum ben askeri şubeye gidip tecil yaptırabilir miyim?

    YanıtlaSil
  95. Arkadaşlar Merhaba,

    Ben 1991 doğumluyum 27 yaşındayım ve 2009 üniversite girişliyim. Öğrenim hayatım hala devam ediyor haziranda mezun olacağım. benim problemim şu ki askerlik şubesinden yoklama kaçağı olarak görünüyorum. 8 yıllık azami öğrenim sürem dolduğu için yoklamaya çağırılıyorum. Ancak yaşım 27 yani 29 yaşına kadar kayıt yenilediğim ve harc yatırdığım sürece ki bunları yaptım askerliğimi tecil edebiliyor olmam gerekiyor. Askerlik şubesini aradım ve durumu anlattım benden Ek-G belgesi istediler.

    Şimdi benim sorum;

    Okul bana azami sürem dolduğu halde EK-G belgesi verir mi?
    Ben Ek-G belgesi ile askerlik şubesine gidersem tecil hakkı elde edebilir miyim?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet okuldan ek c2 belgesi alıp tecil işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  96. bakaya durumundaki bir kisi yurtdisinda calisiyor ise askerlik ertelemesi yapabilirmi

    YanıtlaSil
  97. Hocam merhabalar 22.07.1988 doğumluyum 04.02.2018de tecilim doldu ve yurtdışı (KKTC)Den iş teklifi aldım kabul ettim pasaport istediler ön çalışma izni için pasaport işlemlerimi yaptım ama bundan sonra beni askerlik şubesine sevk ettiler ve tarafıma tebligat imzalattırlar 15 gün içerisinde yoklamanızı yaptırın diye pazartesi pasaportumu alıp kktcden ön iznin gelmesini bekleyeceğim bu izin eğerki kısa sürede gelir ise gidip çalışmaya başlayacağım kktcde ama 15 günden geç gelirse eğer muhtemelen yurtdışına çıkışta pasaport kontrolden geçemeyeceğim yine kaçak duruma düştüğüm için 2 sorum var hocam birincisi eğer gecikme durumum olursa bu süreyi rapor alarak uzatabilirmiyim ve rapor süresi içinde yurtdışına çıkabilirmiyim 2. sorum ise eğer belge 15 günden erken gelir ise yurtdışına çıkışımda bir sorun yaşarmıyım daha sonra kktc konsolosluğuna başvuruda bulunsam yurtdışında çalışan işçi statüsünde askerliğim ertelenebilirmi yoksa ülkeye ilk girişmde bakaya durumuna düşermiyim ?

    YanıtlaSil
  98. Ben 98 doğumluyum. 2018 de 20 yasina girdiğim icin askerlik mevzu bahis ben lise 2 terk im. Askeralma subesini aradiğimda kac doğumlu oldugumu sorup hemen gel muayeneni ol dediler. Acik ögretim kayitlari nisan ayinda olduğu icin nisan a kadar bekleyip kaydimi yaptirdiktan sonra askerlik subesine gidersem bi sikinti olur mu

    YanıtlaSil
  99. Hocam saygılar kolay gelsin soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim. 1989 temmuz doğumluyum. kamuda öğretmenim. üniversiteden 2015 haziranda mezun oldum 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. 30/09/2017 tarihine kadar ertelendi .08/09/2017 tarihinde ise devlette çalışan öğretmenlere verilen ek a belgesi ile tekrar 30/06/2018 tarihine kadar erteleme yaptırdım. 2018 Bahar dönemi yüksek lisans kayıtlarını kaçırdım güz dönemi ise eylülde başlıyor yani haziran ile yüksek lisansa başlayabileceğim tarihe kadar ne yapmam gerekiyor. Yaza evleneceğim askere gitmem kesinlikle imkansız hem maddi hem manevi sebeplerden. Acaba resmi nikah ile ve ya rapor ile yüksek lisansa başlayacağım tarihlere bir erteleme daha yapabilirmiyim .Ve farklı şekillerde ne yapabilirim .Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkes ayrı birşey söylüyor lütfen yorumlarınızı bekliyoruö

    YanıtlaSil

Yorum Gönder