Ana içeriğe atla

Rapor ile Askerlik (Celp) Erteleme Nasıl Yapılır 2023

Rapor İle Askerlik Tecili Nasıl Yapılır?
Rapor ile tecil işlemi için 1111 Sayılı Askerlik kanunun 35.maddesinde düzenleme yapılmıştır. Öncelikle ilgili maddeyi aynı şekilde okuyarak işe başlayalım:

Yoklama sırasında aşağıda gösterilen nedenlerle askerlik yapamayacakları anlaşılanların işlemleri ertelenir:
a) Vücudları askere yarıyacak derecede büyümemiş olanlar. 
b) Zamanın geçmesiyle veya tedavi ile geçecek illet ve hastalıkları olduğu sıhhi muayene neticesinde anlaşılanlar ve mevkuf veya mahpus olanlar (bunlardan işbu kanunda yazılı çağrılma zamanına kadar iyileşecekleri veya mahpusiyetleri biteceği anlaşılanlar ertesi seneye bırakılmayıp bedeni kabiliyetlerine göre asker edilirler).


- Yukarıda ki maddeden de anlaşılacağı üzere sevk tehiri ya da celp atlatmanın nasıl yapılacağı hususunda bir açıklama yoktur. Yani rapor ile bir dönem sonraya askerliğini bırakmak isteyen yükümlüler hangi günleri kapsayacak şekilde rapor alacağını bilememektedir. Bunun için bu yazımız size yardımcı olacaktır. 1111 Sayılı askerlik kanununun 35.maddesinde de belirtildiği üzere zamanla tedavi ile geçecek hastalıklarda erteleme söz konusudur. Yani bu işlemi muafiyet ile karıştırmayın. Zaten asker olamaycak kadar sağlıksız olanlar askerliğe elverişsizdir raporu ile askerlikten muaf tutulmaktadır. Aile hekimliğinden alınacak basit bir rapor ile bir sonraki celp dönemine askerlik iki farkıl tarihleri kapsayacak şekilde;

rapor ile celp erteleme

Celp Erteleme İçin Hangi Tarihleri Kapsayacak Şekilde Rapor Almalıyım?
1- Asker olmak için muayene ve sevk öncesi hazırlık işlemleriniz yapılmış olsun. Dileyim ki 5 ağustos tarihinde birliğinize katılmanız gerekiyor. Bu durumda 5 Ağustos tarihini de kapsayacak şekilde rapor alıp askerlik şubesine ibraz ederseniz bir sonraki celp dönemi olan Kasım celbine askerliğinizi erteletmiş olursunuz.

2-  İkinci yol ise muayene olmayıp sevk öncesi hazırlık işlemlerini henüz yaptırmayanlar için. Yina aynı örnek üzerinden gidecek olursak diyelim ki ağustos celbi için son yoklama tarihi 31 Haziran olsun. Bu son yoklama tarihini de kapsayacak şekilde yani 31 Haziran tarihini de kapsayacak şekilde rapor alıp askerlik şubesine vermeniz halinde yine bir sonraki celp dönemi olan Kasım celbine yasal yollardan askerliğinizi ertelemiş olursunuz.

* Aile hekiminden veya tek doktor imzalı alacağınız rapor ile bir sonraki celp dönemine askerliğinizi erteleyebilirsiniz. Ancak daha fazlası için yani 2 celp döneminden fazla erteletmek istiyorsanız heyet raporu almanız gerekir. Bu konuda sormak istediğiniz, kafanıza takılan sorular olursa bize yorum olarak sorabilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Merhaba. Benim mart 19 da tecilim bitiyor 4 mayıs ‘ta askerlik yerim belli oluyor. Muayene işlemlerimi yaptirmistim. Benim kaç günlük rapor almam lazım ve hangi tarihlerde almam lazım ki bi celp dönemi atsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik yerin belli olduktan sonra birliğine katılacağın tarihi kapsayacak şekilde 5 günlük rapor alman yeterli olacaktır.

      Sil
    2. Benimde 4 mayıs yazıyor

      Sil
  2. Merhaba, raporu aldık diyelim. Nasıl teslim edeceğiz? Sonuçta elimizde raporla şubeye gittiğimiz anda o belge işleme koyulana kadar kaçak olacağız. Raporu birinci dereceden yakınımız teslim edebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ihsan, raporu kendin şubeye verebilirsin. Aynı gün işleme konur kaçak olmazsın. Kaçak duruma düşmemek için rapor veriyorsun zaten rapor verdiğin tarih baz alınır.

      Sil
  3. Merhabalar son tecil tarihim 30mayıs 2018,, 31 mayısta son celp tarihi,, raporu 31 mayısı kapsayacak şekilde mi almak gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 Mayıs - 3 Haziran arası alman yeterli olacaktır.

      Sil
  4. Yoklama kaçağı birinin (yani sevk tarihi falan belli olmuş) bir süre böyle kaçak gezdikten sonra ilk yüksek lisans başvursunda bir yüksek lisansa başvurup tecil yapması mümkün olur mu? Bir kaç kişiden üniversiteden yüksek lisansa kabul edileceğine dair bir belge ile askerlik şubesine gidersem şubede bana bir sonraki sevke kadar askerlikle ilişiği yoktur gibi bir belge veriyorlarmıs ve yüksek lisansa kayıdımı tamamlayabiliyormusum. Ondan sonrasınıda üniversite hallediyormus tecil olayını. Bu kesin doğru mudur? Yaş 29 u geçmemiş olacak bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey yapabilirsen bizede yazarsan sevinirim.

      Sil
  5. Benim son teslim tarihim 2 mayıs 2018 hangi tarihlerde raporlu olmam lazım teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 mayıs dahil olmak üzere devam eden günler için 5 günlük rapor alman yeterli olacaktır.

      Sil
    2. bende arkdaş gibiyim rapor bitim günü çagrılmayız degılmı dıger celp donemıne erteletılırmuı ?

      Sil
    3. Hayır çağrılmasın bir sonraki celp dönemine kalırsın.

      Sil
  6. Hocam ben önümüzdeki mayıs ayında Türkiye de 4 yıllık lisans programından mezun olacağım. Mezun olduktan sonra 2 sene askerliğimi tecil ettireceğim. Bu günden 1 sene sonra Avrupa ya tekrardan 4 yıllık lisans okumaya gitmeyi düşünüyorum. Lisans denklikleri eşit olacağı için öğrencilik durumundan faydalanamayacağımı düşünüyorum. Yani ben Avrupa da lisansımın 2.senesindeyken benim tecil sürem dolmuş olacak. Bu durum bana ne gibi olumsuzluklar yaratır. Yani tatil dönemlerinde Türkiye yi ziyaret ettiğimde havalimanında askerlik şubeye götürülme ihtimalim olur mu? Bu durumdan dolayı bir sonraki celp döneminde askere gitme zorunluluğu yaşar mıyım? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denk olduğu için 2.seneden sonra tecil ettiremezsin. 2.seneden sonra bakaya kalırsın. Havalimanında tutanak tutulur hatta şubeye de götürülebilirsin hakkında idari para cezası kesilir ancak zorla asker yapılman gibi birşey söz konusu olmaz.

      Sil
  7. Merhabalar. Mayıs celbinde sevke tabi durumdayım. 31 marta kadar sevk öncesi hazırlık işlemlerini yapmam gerekiyor. Ben ise ağustos celbinde gitmek istiyorum. Hangi günler kapsayan rapor alırsam bi sonraki celbe kalırım. Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31 Mart ve sonraki 4 günü kapsayan rapor alman yeterli olacaktır.

      Sil
    2. benimde 31 martta tecilim bitiyor. aynen ağustosta gitmem gerekiyor. bende aynen 31 mart ve sonraki 4 gun mu raporlu olmam gerekiyor. sonraki 4 gun neden ? teşekkürler

      Sil
    3. Herhangi bi işlem yaptırdınız mi subedenş

      Sil
  8. S.a. Ben 2015 mezunuyum 2 yıllık üni okudum tecil hakkım da 31.12.2017 de bitti şuan muayene kaçağıyım muayene olmadım acaba dgs yada yks ile 4 yıllık bi bölüm okursam tecil yapabilirmiyim cevap verirseniz sevinirim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar dostlar,

    E-devlette :
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/03/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR. diyor

    sanırım mayıs celbine beni alacaklar anladığım kadarıyla.

    Ben raporumu 27 mart - 2 nisan arası alırsam ve şubeye teslim edersem mayıs celbi otomatik olarak ağustos celbine mi atıyor?

    teşekkür ederim. cevabınız için şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muayene sevk işlemlerini yaptırmış mıydın ?

      Sil
    2. Hayır hiçbirşey yaptırmadım askerşyeye gitmedim hiç. sadece e devlette yazanlara göre buraya yazdım.

      Sil
    3. hayır son yoklamaya tabi olduğun tarihe göre ya da sevk işlemlerini yaptırıp birliğine katılacağın tarihleri kapsayan bir rapor almalısın.

      Sil
  10. Ve ikinci soruyu sormayı unuttum, askeriyeyi aradığım da buraya gelip size sevk yazacağız o şekilde hastaneye gidip rapor alabilirsiniz demişlerdi, yani ben sevk almadan doktorumdan raporumu alıp direk askeriyeye götüremezmiyim?

    teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim sorunu anlayamadım ancak yukarıda ki yazımı dikkatlice oku hangi tarihte rapor alacağını örneklerle açıkca belirttim.

      Sil
    2. askerlik şubeyi aradım rapor alacağım diye kadın da bana gelin buraya size hastaneye gitmeniz için sevk yazalım öyle hastaneye gidin ve kontrol olun ona göre raporunuzu alın dedi.

      bende diyorum ki askeriyeden sevkli bir şekilde hastaneye gitmekten se kendim direk rapor alıp gitsem kabul olmaz mı ? yani yazdıklarınıza göre herkes gidip direk rapor almış ve askeriyeye vermiş. ama askeriyede ki görevlinin bana demesi farklı.

      sorum buydu :)

      Sil
    3. sen aile hekimliğinden raporunu al ve şubeye git onlar onaylayıp işleme alacaklardır.Ama istersen şubenin sevki ile de rapor alabilirsin şubedeki kadın ondan bahsetmiş.

      Sil
  11. Admin merhaba,

    Benim yüksek lisans tecil 26 Martta bitiyor, askerlik şube 30 hazirana kadar başvur Ağustosta askersin dedi. Erteleme yaptırmak için ne zaman rapor almam lazım yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yoklama tarihin hangi tarih ise o zamana rapor almalısın.

      Sil
  12. Iyi günler 26 martta tecilim bitti şuan 31.03.2018 e kadar askerlik yönünden sıkıntı yoktur sınıf ve terribat bekliyor diyor. Askeriyeyi aradım celp dönemim ağustos ayı olurmuş. Bildiğim kadarıyla ağustos ayı için son başvuru tarihi 31 mayıs. Muayene yada başka bir işlem yaptırmadım. Kasım celbine kalmak için 30 mayıs-4 haziranı kapsayan bi rapor almam yeterli olur mu sizce?

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. 31 mart 2018 de tecilim bitiyor ve benim bir toplantı için 1 nisan da ankarada olmam gerekiyor. bu durum benim için yolda bir sorun yaratır mı ve celp ertelemek için ne zaman rapor almam gerekir. yoklama tarihim henüz belli değil e-devlette yanlızca 31 mart a kadar askerlik işlemleri için bir sorun yoktur yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son yoklama tarihin yada askerlik yerin belli olduktan sonra birliğine katılacağın tarihleri kapsayan rapor ile celp erteletebilirsin. 1 nisan da sorun olacağını sanmıyorum hemen gbtye düşmez.

      Sil
  15. Merhaba, benim tecilim 26.03.2018 itibari bitti. E-devlette şuan 04.05.2018 tarihine kadar sakıncası yoktur ibaresi var. Erteleme nedeni olarak da "sınıflandırılmış er" yazıyor. Askerlik yerim ve sınıfım daha önce belli olmuştu. Bu durumda;
    Celp ertelemek için 5 gün mü yoksa 32 gün mü rapor almam gerekiyor? Bazı forumlarda 32 gün yazılmış çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınıflandırılmış olduğun için sevk tarihini kapsayacak şekilde 32 gün rapor alman gerek.

      Sil
  16. Benim bulunduğum şube 99/2 gönderiyor 3 devre gidebilir miyim ne yapmam lazım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecil hakkın var ise onu kullanabilirsin yoksa rapor ile celp atlatabilirsin.

      Sil
  17. Mrh. Abi bir sorum olacakti. MAYISTA askerim sevk işlemlerini yaptim. Temmuzda kpss oldugu icin mayista gitmek istemiyorum.Kpss calismak istiyorum.sevk islemleri yaptiktan sonra askerligi erteleyebilirmiyim ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet askerlik yerin ve birliğine katılma tarihin belli oluncak birliğine katılış tarihinide kapsayacak şekilde 32 günlük rapor alırsan ağustos celbine kalırsın.

      Sil
  18. Merhaba
    E-devlette :
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/03/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR. diyor. Hangi günleri kapsayan rapor almam gerekiyor. Bir de raporu ne zaman teslim etemem gerekiyor. Rapor bittikten sonra mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son yoklama tarihini kapsayan 5 günlük rapor yeterli olacaktır.

      Sil
  19. Merhaba
    E-devlette :
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/03/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR. diyor. Hangi günleri kapsayan rapor almam gerekiyor. Bir de raporu ne zaman teslim etemem gerekiyor. Aldığım gün mü rapor bittikten sonra mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. raporu aldığnı gün teslim etmen gerekiyor.Sevk işlemlerini yaptırıp birliğine katılış tarihin belli olunca o tarihi kapsayacak şekilde 32 günlük bir rapor alıp teslim etmen gerek.

      Sil
    2. Celp Erteleme İçin Hangi Tarihleri Kapsayacak Şekilde Rapor Almalıyım?
      1- Asker olmak için muayene ve sevk öncesi hazırlık işlemleriniz yapılmış olsun. Dileyim ki 5 ağustos tarihinde birliğinize katılmanız gerekiyor. Bu durumda 5 Ağustos tarihini de kapsayacak şekilde rapor alıp askerlik şubesine ibraz ederseniz bir sonraki celp dönemi olan Kasım celbine askerliğinizi erteletmiş olursunuz.

      Yazmışsınız bu durumdayken 5 gün mü 32 gün mu almak gerek li?

      Sil
  20. Merhaba
    Benimde 31 marta kadar bilgilerini guncelle mayis celbi asker dendi rapor ne zaman almali ve subeden bibislem yaptırmalımiyim tesekkut ederim

    YanıtlaSil
  21. Merhaba hocam. Sabahtan beri forum sitelerini kurcalıyorum lakin iyice kafam karıştı. Bende bugün e-devlet aracılığı ile sınıflandırılmış yükümlü olduğumu öğrendim. Şuan Yüksek lisans yapıyorum fakat ders kaydını yaptırmadım. Ama resmi olarak öğrenciyim. Genede sınıflandırılmış yükümlü görünüyorum. İlk önce şunu sorayım. Eylül gibi yeniden yüksek lisansa yada bütünleşik doktoraya başlayacağım. Askerlik yerim belli oldu yada birkaç haftaya belli olacak ben askerlik yerimin belli olmasına rağmen eylülde idari para cezasını ödeyip yeniden tecil ettirebilirmiyim? ( Bu arada yaşım 30) Forum sitelerinde ettirebilirsin diyenlerde var ettiremezsin diyenlerde var. Diğer bir sorum benim boynumda boyun fıtığı var ve fizik tedavi alıyorum. Bunun için 4 mayısı da kapsayacak şekilde özel bir hastaneden yada sağlık ocağından bir kaç aylık rapor alsam bir sonraki celp tarihine bir erteleme olur mu ? Çünkü bir sonraki celp tarihinde yüksek lisansa başlayabileceğim. Bu sorularım hakkında internette inanılmaz bilgi kirliliği var. beni aydınlatırsan çok memnun olurum. Cevapların için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet rapor ile celp atlatmalısın yoksa teceil ettiremezsin.Askerlik yerin belli olunca birliğine katılacağın tarihi de kapsayan bir şekilde raporunu al bir sonraki celp dönemi olan ağustosa kal.

      Sil
  22. Mrh. Admin yorumlardan şunu anliyorum.ben mayis celpi icin sevk islemlerimi yaptim.15-21 Nisan tarihinde yerim belli olacak ben ise agustos celpinde gitmek istiyorum. 2-4 mayis arasi birlige teslim olmam gerekiyor. Ben 2-4 arasi rapor alip askerlik subeye verdigimde agustosta gidecegim degil mi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ama 4 günlük rapor yeterli olmaz.Birliğe katılacağnı tarihini de kapsayacak bir şekilde 32 günlük rapor alman gerek.

      Sil
  23. Bide şunu soracaktim raporla 1 celp donemi atlatmam Subay olamama engel mi??

    YanıtlaSil
  24. Merhaba. Ben doktorum. 01.01.2018'de tecilim bitti beni mayıs sevkine tabi ettiler. 28 Şubatta çocuğum doğdu. Doğum belgesini götürdüm 1 Mayısa kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diye askerlik durum belgesi verdiler ve Mayısta askere gideceksiniz dediler ve yerim Samsun olarak belirlenmiş. Maddi sebepeler ve yeni çocuğum olduğu için mayısta gitmek istemiyorum. Rapor alarak 1 celp dönemi ertletme yapabilir miyim? Hangi tarihlerde rapor almam gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yapabilisiniz. 1 mayısı da kapsayacak şekilde 32 günlük bir rapor alıp şubeye vermeniz gerekir.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkür ederim. Ben askerlik şubesine gidip sorduğumda rapor alsanız bile rapor bitiş tarihinde yine askere gidersiniz dediler (sanırım doktorlara özel bir durummuş?). Bi de sizin önerinize göre 1 mayıstan başlayıp sonraki 32 gün için mi rapor almam gerekir daha kısa rapor işimi görmemz mi?

      Sil
    3. daha kısa rapor işinizi görmez. Doktorlara özel bir durum olduğunu açıkcası bilmiyorum.

      Sil
  25. Merhaba admin ,


    Kim Bilir27 Mart 2018 20:53 tarihinde yazan arkadaş için celp erteleme yapabilme adına 30-31 mart ve 1 nisan olmak üzere rapor almalımıyım sorusuna evet bu şekilde alman yeterli olur diye yazılmış fakat daha üstlerde bulunan Adsız27 Mart 2018 12:52 ait soruda da aynı durum mevcut . Bu arkadaşın sorusunada 30 mayıs-4 haziranı kapsayan bi rapor alman yeterli olur diye cevap verilmiş .

    Şube ile yaptığım görüşmede Ağustos için son başvuru tarihinin 31 mayıs olduğunu öğrendim . Bunda dolayı 30 mayıs - 4 haziran tarihi bana doğru olan seçenek gibi geliyor . Çünkü son başvuru tarihi 31 mayısı kapsaması gerekiyor diye düşünüyorum .



    Bu iki kişinin durumu aynı anladığıma göre . bir yanlışlık mı oldu acaba ya da benim yanlış anladığım bir durum mu söz konusu ? Yani kısacası Ağustos celbi için rapor tarihleri 31 marta göre mi referans alınmalı yoksa 31 mayısa göre mi ? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim .


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son yoklama tarihi ne ise ona göre tarihler ayarlanmalı.Ağustos için son yoklama tarihi 31 mayıs olduğuna göre 30 mayıs - 4 Haziran tarihlerinde rapar alınması gerekir.

      Sil
    2. 30 mayıs 4 haziran arasındaki rapor yazısını ben yazmştm. Bi yanlışlığı düzeltmek isterim ağustos celbi için sevk hazırlık işlemleri son başvuru tarihi 30 haziran olarak gözüküyor bakanlığın sitesinde. Yani 29 haziran 5 temmuz arası bir rapor işimizi görecektir.

      Sil
    3. Merhaba hocam bu konu için sonucunu da yazabilirsin iyi olur netlesince benzer durumdaki arkadaşlar için

      Sil
    4. Erteleme oldu mu son durum ne bilgi verebilirmisin? Bir de raporu aldığın gibi mi teslim ettin raporun son günü mü?

      Sil
    5. Henüz raporu almadım haziran ayının sonunda alıcam raporu

      Sil
  26. Bildigim kadariyla doktorlar 20 gunden fazla rapor veremiyor biz 32 gunluk rapor nasil alacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o yüzden heyet raporu alman gerekir.Ciddi bir rahatsızlığın yok ise kolay kolay bu raporu alamazsın.

      Sil
  27. Merhabalar , Öncelikli olarak insanların sorularına açıklayıcı güzel cevaplar veren bir site olmuş . Tebrik ederim .

    Genel olarak bu konu ile ilgili tüm sorular sorulmuş fakat merak ettiğim tereddüte kaldığım birkaç konu var . Yüksek Lisans yapan çoğu kişinin 26.03.2018 tarihi yüksek lisanstan ötürü tecil gününün son günüydü . Bu kişiler 2018 Ağustos celbine tabi olacaklar eğer rapor ile erteleme yapmazlarsa . Sormak istediğim soru şu aslında . Bu kişiler zaten Ağustos celbine kaldıklarından yükümlü olduklarından 31 Haziran gününü içerek şekilde rapor almaları gerekmez mi ? 31 Mayıs tarihi son başvuru günü görünsede bu tecil süresi henüz bitmeyeen kişileri kapsamıyor mu ? Örneğin 2018 Ekime kadar tecili olan bir kişi Ağustos celbine gitmek için en geç 31 Mayıs tarihine kadar başvurmak zorunda ki Ağustos celbi listesine alınsın .

    Yani kısacası 26.03.2018 tarihinde tecili biten ve Ağustos celbine tabi olan kişiler için celp atlatma durumunda son tarih hakkında bilgi verebilir misiniz ? Belki benim yanlış anladığım bir durum söz konusu olabilir bu yüzden size sormak istedim . Daha önceden rapor ile celp atlatma işlemini yapan arkadaşlardan okuyan var ise bu iletiyi onlarda yazabilirse memnun olurum benim gibi düşünen kişileri aydınlatma adına .

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rapor ile iki türlü celp atlatma yapılıyor kafa karışıklığı bu yüzden yaşanıyor sanırım. Ağustos celbi için son yoklama tarihi 31 Mayıs 2018 tarihidir. Eğer 31 mayıs tarihini kapsayan bir rapor alırsanız bir sonraki celp olan kasım celbine kalırsınız.

      Sil
    2. Ağustos celbi için Milli Savunma Bakanlığının sitesinde yazan aynen şu; Agustos celbi için Sevk öncesi hazırlık işlemleri tarihleri 1-30 Haziran. Kaynak oluşturma tarihi 15-31 mayıs. Kaynak oluşturma ne bilmiyorum ama ağustos celbi için rapor almamz gereken tarih 30 haziranı kapsayan mesela 29 haziran-5temmuz gibi.Benim anladığım bu

      Sil
  28. Merhabalar. Peki şöyle bir rapor ile de celp atlamamız mümkün mü; Benim de birçok kişi gibi 4 mayıs 2018'e kadar askerlik yönünden bir sıkıntım yok. Sınıflandırılmış yükümlüyüm. Fakat doktorlar 10 günden fazla rapor veremiyormuş. Bu durumda 26-27-28 nisan gibi bir 10 günlük rapor alsak da kurtarır mı? Yoksa illa şimdiden almamız mı gerekir. Şimdiden yanıtın için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  29. Birde böyle bir ibare var MSB sitesinde.
    SAĞLIK SEBEBİYLE SEVK TEHİRİ :

    Sevkleri sırasında rahatsızlığını beyan ederek asker hastanesine sevk edilenlerden, sevkin son gününü (hariç) takip eden otuz gün ve daha uzun süreyi kapsayan rapor alanların sevki raporlarının süresine göre müteakip celplere bırakılır.

    Yapılan muayeneleri sonucunda 30 günden az süreli rapor alanlar, raporlarının bitimini takip eden ilk gün sevk edilirler.

    Yoklama kaçağı ve bakayalardan rapor alanlar, rapor süresi ne olursa olsun raporlarının bitimini takip eden ilk gün birliklerine sevk edilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sen sınıflandırılmış yükümlü olduğun için sevkin son gününü hariç takip eden otuz gün ve daha uzun süreyi kapsayan rapor alman gerekiyor.

      Sil
  30. Anlaşılan ben her türlü kaçağa düşüceğim. öyleyse şu soruyu sorayım. İnternette yazdığına göre 0-4 ay arası belli bir ceza 4 ay-1 yıl arası belli bir ceza ve devamı süreler için de belli bir idari para cezası var. Diyelim ki kaçağa düştüm ve evime idari para cezası geldi ki ilk ceza 0-4 aylık olacak sanırım. Her neyse o cezayı gidip ödedim ama bir hafta polis yakalarsa tekrar mı ceza yerim yoksa ödediğim ceza süresini kapsayan zaman aralığında rahat edermiyim. Yani her polise yakalandığımda ayrı ayrı ceza mı yerim. En azından cezalar ile bir yıl uzatmaya çalışacağım için soruyorum...

    YanıtlaSil
  31. merhaba ben açık lise okuyorum. kaçak olduktan sonra liseye kayıt olduğum için erteleme işlemi yapamıyorum. yaş 26 daha önce hiç erteleme veya tecil ettirme şanşım olmadı. lise diplomamı alırsam o diploma ile tecil hakkım olur mu sizce?

    bir de yakın bi zamanda batuma gitmem lazım. çıkışta acaba sorun yaşar mıyım? yoklama kaçağıyım. tam net bilgi istiyorum bu konuda. gidipte geri dönmeyeym sonra.

    teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise mezunu olduğunda tecil hakkın olur. Askerlik yoklama kaçağı olman yurt dışına çıkmana engel değildir.

      Sil
    2. admin adamsın ya. çok sevindim.

      Sil
  32. Arkadaşlar işten dolayı çıkıp soramıyorum şubeye agustos celbi için son basvuru tarihi ne diye.agustos celbinden kasıma atlatmak icin ugrasan arkadaslardan musait olan varsa gidip bi subeye sorabilrmi tam tarihi ogrenmis oluruz hem orda raporla alakalıda bilgi alinabilir telefondan rapor bilgisi vermiyorlar. Boyle soran bi arkadas cıkarsa aldigi tam yanıtı lutfen burayada yazabilir mi

    YanıtlaSil
  33. Merhaba ben sevk islemlerini yaptirdim 25 inde yerin belli olcak 2 mayista askersin denild fakat yukardaki yorumlardan anlayamadim daha once raporla tecil yaptirmadim simdi rapor alarak mayis celbini bakaya düşmeden atlatmak istiyorum sınava gireceğim için.ne yapmam gerekıyor teslım olacagım günü kapsayan 5 günlük rapor alsam yeterlımı yoksa teslım olcagım gunden sonra 32 gün falan mı tapor almam gerekıyor .bir kere raporşa ertletme hakkı gbı bişey varmı yoksa sevk işlemlerını yaptırdıgım ıcın heyet raporu falanmı almam gerekıyor.yaptıran bılen varsa paylasırsada sevınırım.admin bilgilendirrseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teslim olacağın günü kapsayan 32 günlük bir heyet raporu alman gerek.

      Sil
  34. İyi gunler 30.04. 2018 e kadar askerlik ile iliskisi yok yaziyor. Erteleme nedeni sinif ve tertibat bekliyoryaziyor. Ocak ayinda taserondan kadroya gecmek icin baka oldugum icin askerlik subesine gidip islem yaptirdim. Simdi mayis celbine gitmek istemiyorum. Agustos ayina gitmem icin hangi tarih araliginda bir rapor almaliyim. Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik yerleri bu ay açıklanacak mayıs celbine çıkmayabilirsin önce onu beklemeni öneririm.

      Sil
  35. Askerlik subesini aradim mayis celbine gidiyorsun dedi. Mayis celbine gitmem gerekirse rapor alarak erteletme nasil yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik yerleri ve birliğine katılış tarihin belli olunca rapor alarak yapabilirsin.

      Sil
  36. Merhaba Askeri Bilgiler. 5 günlük rapor yetiyordu celp atlamak için. Bu 32 gün nereden çıktı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevk işlemleri yapılıp askerlik belli olduktan sonra 32 günlük rapor alınmalı.

      Sil
  37. Admin Gözünü seveyim cevap ver Lütfen. 31 marta kadar askerlikle ilişiği yok sınıf ve tertibat bekliyor yazıyordu. Sevk işlemleri yaptırmadım. Şimdi baktım askerlik şubenize başvurun yazıyor.

    Ağustos celbine nasıl kalırım? Şubeye hiç gitmeden mayıs sonunda teslim olacağım tarihde 5 günlük rapor almam yetiyor mu? o tarihe kadar şubeye uğramalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi gitsen zaten en erken ağustos celbine alırlar.

      Sil
  38. Sayın Yönetici bizleri bilgilendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Benim sorunum şu: E-Devlet sitesinde 30 marta kadar şu ibare vardı : AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/03/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR

    Şimdi ise ŞÖYLE YAZIYOR: EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMENİZ GEREKİR.

    Sevk işlemi yaptırmadım. Şimdi ben bakaya mıyım? Ne yapmam gerekiyor? bAKAYA isem ağustosa kaldım anlamına mı geliyor? nisan sonu-mayıs başını içeren rapor alıp şubeye gitsem bakaya kalmadan askerliği ağustos celbine erteleyebilir miyim?

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim hemen şubeye git zaten en erken ağustos celbinde asker olursun.

      Sil
  39. Evet dediğiniz gibi otomatik olarak ağustos celbine alınacak, peki ağustos celbinde de gitmemek için yüksek lisans kaydı yapılırsa askerlik erteleme durumu olur mu? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  40. Sevk işlemleri yapılmadığı için cezalı duruma düşüyor galiba bir de otomatik olarak Ağustos celbine kalıyor peki bu durum da yüksek lisans ile askerlik erteleme durumu olur mu?

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar. Ben lisans mezunuyum ve mezun olduktan sonra iki yıl tecil ettim fakat 30.06.2018de tecilim bitiyor. Ve bazı sebeplerden dolayı gidemeyeceğim gibi gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor? Raporu kaç günlük ve hangi zaman aralığı için almam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yoklama tarihini kapsayan 5 günlük rapor alman yeterli olacaktır.

      Sil
  42. Sayın yönetici bu mayıs ayında benimde gitmem gerekiyor askere. Sınıflandırılmış yükümlüyüm. Aynı zamanda resmi olarak da hala yüksek lisans öğrencisiyim. 4 mayısa kadar herhangi bir okula kayıt olursam askerliğimin ertelenebileceğini ama 4 mayısı geçtiğim an tekrar ertelenemeyeceğini söylediler. Fakat kayıtlar haziran temmuz gibi başlıyor. Benim 30 gün rapor alıp celp atlamam mümkün değil. Bu durumda ben 6-7 defa üst üste 10 günlük rapor alabilirim. Bu şekilde üst üste rapor verip iki üç ay zaman kazanmaya çalışsam ve hiç bakaya kalmadan temmuz gibi kaydımı yeniden yapsam olur mu ? Şube üst üste raporu kabul eder mi ? Yada hukuki bir engel var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik şubesi genelde üst üste 2 den fazla raporu kabul etmiyor.

      Sil
  43. Bişey de kafam çok karıştı yardımcı olur musunuz 04/05/2018 e kadar sakıncası yoktur sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor muayenemi de Ocak ayında muayene işlemlerimi yaptım celp ertelemek için 32 gün mu yoksa yerim belli olduktan sonra teslim tarihleri arasında rapor almam yeterli olacak mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerin belli olunca birliğine katılış tarihini kapsayan 32 günlük bir heyet raporu alman gerek.

      Sil
    2. bende aynı durumdayım, yerim belli olmadan 30 nisan da dahil 5-10 günlük rapor yeterli mi

      Sil
  44. S.a sevk tarihim 2 mayis benim yerim daha belli degil yerim belli olduktan sonra o gunu de kapsayan raporla bende isimi halledebilirmiyim 88 dogumluyum

    YanıtlaSil
  45. Sayın yönetici benim için önemli ve son bir sorum kaldı. Bakaya kalmak ile ilgili yazınızı okudum Fakat bildiğim kadarı ile iki çeşit bakaya kalma durumu var. Birisi Askerlik yeri belli olanlar diğeri askerlik yeri belli olmayanlar. Bakaya durumundaki cezai işler veya süreler her ikisi içinde aynı mı? Benim haftaya yerim belli olacak ve ben en az 1 en fazla 2 sene daha annemin sağlık nedenlerinden dolayı askere gidemem. Bu durumda 1) Hapis cezası alır mıyım? 2) Farzı misal bu süre zarfında hiç polise yakalanmadım ve sonunda askere gitmek için şubeye gittiğimde 1 defa bakaya kalmış gibi mi işlem yapılır? Çünkü en büyük korkum hapis yatmak. Bu sorumu da cevaplarsan inanılmaz memnun kalırım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikisinde aynı işlem uygulanır. Hakkında dava açılırsa alacağın ceza ertelenir veya para cezasına çevrilir.Kanunda hapis cezası var ama pek uygulanmamaktadır.

      Sil
  46. S.a. bu 32 günlük heyet raporunu herhangi bir hastaneden alabilirmiyiz. Yoksa belli hastanelerden almak zorunda mıyız.

    YanıtlaSil
  47. Heyet raporu almak için şubeye gidip onların sevk ettiği hastaneden mi rapor almak gerekiyor. Yoksa şubeye gitmeden 32 gün raporu alıp şubeye götürsek olur mu?

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar ,

    Mayıs celbini Ağustos celbine çevirmek için şubeye rapor veren arkadaşlar var ise sonuçlarını yazabilirlerse iyi olur düşüncesindeyim herkes için . Herhangi bir problem ile karşılaştılar mı ve ayrıca eğer erteyebildilerse e- devlet üzerinde hangi tarihe kadar bir sakınca yoktur yazısı yazmakta son durumda ?

    Teşekkürler .

    YanıtlaSil
  49. Heyet raporu almak için şubeye gidip onların sevk ettiği hastaneden mi rapor almak gerekiyor. Yoksa şubeye gitmeden 32 gün raporu alıp şubeye götürsek olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istediğin hastaneden alabilirsin askerlik şubesine götürdüğünde onaylatman gerekecek.

      Sil
  50. Evet bu konuda yukarıdaki arkadaşın dediği gibi rapor verenlr sonuçlarını yazabilrlerse geerçekten faydalı olur bence de .

    YanıtlaSil
  51. Bir saat önce askerlik şubesine gittim celp dönemini ağustosa nasıl aldırırım diye sormaya yaştan dolayı sadece heyet raporuyla ertelenir dediler.Bunun başka bir yolu yokmu mayıs sonunda okul bitiyor tecil ettirmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba.ben 29 yaşını doldurdum.tecil hakkım yok.4 Mayıs 2018 tarihine kadar sakinca yok yazıyor.sınıf bekleniyor yazıyor.infaz koruma mülakat sonuçlarını beklediğim için agustos cebine erteleme yapmam mümkün mu?.mumkunse eğerkkaç gün rapor almam lazım.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son yoklama tarihin hangi gün ise ona göre rapor alıp şubeye ver ağustos celbine kalırsın.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkürler.hangi tarihlerde kaç gün rapor almam lazım.devlet hastaneleri olur mu?Acil bilgi verin lütfen.çünkü galiba bu cuma yerler açıklanacak.geç kalmayayim.tecil hhakkım yaştan dolayi yok.şimdiden Allah rrazı olsun

      Sil
  53. Iyi gunler.ben 88 dogumluyum.29 yaş bitti.4 Mayıs kadar bir sorun yok,sınıf bekleniyor yazıyor.infaz koruma mulakat sonucu bekliyorum.rapor alıp agustos celbine erteleme durumum var mi?veya b grubuna haziran ayına erteleme durumum var mı.şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  54. İyi günler. Sevk öncesi hazırlık işlemleri yapıldıktan sonra yüksek lisanstan mezun olunduğunda, mezuniyet sonrası verilen 1 yıl tecil hakkından yararlanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  55. Cok yararli bir site olmus elinize saglik...

    04.05.2018 e kadar sakincasi yoktur ve siniflandirilmis yukumlu yaziyor e devlette benim hangi gunden baslayip 32 gunluk rapor almam lazim bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14-20 nisan arası askerlik yerleri açıklanacak o zaman birliğine katılış tarihin yazacak ona göre o tarihi kapsayacak şekilde 32 günlük rapor alman gerekir.

      Sil
  56. Ocak ta muayene oldum kasım celbi tercih ettim ancak şubeden denilen nisan ayında kontrol et mayıs yada kasım kesin birşey denemez. Şimdi mayısta askerliğim çıkarsa nasıl bir rapor almam lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay, mayısta askerliğin çıkar ise birliğine teslim olacağın tarihi kapsayan 32 günlük bir heyet raporu alman gerekir.

      Sil
    2. Peki özel veya devlet hastahanesi fark eder mi. Bu konuda bilgin varmı yoksa şubeye mi sormam lazım. Sağol yardım için

      Sil
  57. Birkaç soru yukarıda da sormuştum.gerçekten cevabınıza ihtiyacım var.infaz koruma mülakat sonuç beklediğim için agustos cebinde gitmek istiyorum.şu an e Devlet 4 Mayıs kadar sorun yok sinif tertibatı bekleniyor yazıyor.88 doğumluyum.tecil hakkım yok.hangi tarihler arası kaç gün rapor almam lazım.devlet Hastanesi olur mu.lütfen bir an önce cevap verin

    YanıtlaSil
  58. Sayin admin yarın askerlik yerleri açıklandiktan sonra ağustosa erteleme iiçin kaç gün hangi tarihler arası rapor almak llazım.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birliğine katılacağın tarihi kapsayacak şekilde 32 gün heyet raporu alman gerek.

      Sil
  59. Iyi günler.29 yaş sinirini geçenlerin rapor alıp ağustosa erteleme yapması mümkün mü.kaç gün rapor sart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mümkündür. Kaç gün hangi günleri kapsayan rapor alman gerektiğini yukarıdaki yazımızda detaylı bir şekilde izah ettim.

      Sil
  60. Merhaba 32 günlük raporu parça parça artt arda aksak olur mu mesela 10+10+15 gibi farklı doktorlardan? 32 gün kesintisiz mi olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. art arda alırsan rapor bitiminde askere gitmek zorunda kalırsın diye biliyorum. Alacağın rapor tek olmalı.

      Sil
  61. Sayin admin heyet raporu askeri hastane mi olmak zorunda.devlet hastanesinde sadece bir doktor olmuyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rapor süresi 30 gün ve üzeri olduğu için tek hekim imzalı olmaz heyet olması lazım.

      Sil
  62. iyi günler ben bu mayısta askere gideceğim diyelim ki birliğe katılma tarihim 4 mayıs fakat ben 7 sinde gidebilecek durumdayım ( Kız kardeşimin düğünü sebebiyle ) bu durumda ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 gün geç gidersin. 3 gün geç çıkarsın birşey olmaz.

      Sil
  63. Merhabalar ,

    Dikkatimi çeken bir konu var burada . Sitenin admini elinden geldiği kadar çok faydalı bilgiler vermekte sadece bu konu için değil genel tüm site içeriği olarak .

    Benim isteğim genel olarak birkaç kişi tarafından da dile getirilmiş ama yinede yazmak istedim .

    Mayıs celbini Ağustosa aktarmak siteyen bir çok kişi 31 mart tarihini kapsayacak şekilde rapor verdi görünüyor. Bu arkadaşlar farklı illerde farklı şubelerde nasıl bir durumla karşılaştılar ? Sonuçları ne oldu ? Bu kişilerin sonuçlarını yazması herkes için faydalı olacaktır . Sonuçta adminin verdiği bilgi genel prosedür yasada geçerli olan bilgi fakat her şubede insanlar farklı durumla karşılabilir.

    Özellikle 31 mart tarihini kapsaayan rapor alan arkadaşlar lütfen sonuçlarını yazabilirler mi ?

    Selamlar ..

    YanıtlaSil
  64. Yoklama kaçağı olmuşum yeni öğrendim bunu. Bide tansiyon hastalığım var ,hastalıktan dolayı uzun süreli rapor veriliyormuş bunuda yeni öğrendim, benim rapor alabilme ihtimalim var mı .bir sene erteleme tecil ettirme için ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik şubesine git ve tansiyon hastası olduğunu söyle onlar seni hastaneye sevk eder eğer varsa rahatsızlığın rapor verirler.

      Sil
  65. Sayın admin iyi günler. Ben 1988 doğumluyum. Yüksek lisans son dönem kayıt yapamadım.dolayıyla tecilim bitti. E devlette 30 nisan 2018 e kadar sıkıntı yok yazıyor. Ayrıca bana gönderilen kağıtta ağustos celbine tabisiniz yazıyor. 1 mart-30 haziran arası sevk öncesi işlem yapınız diyor. Şimdi ben haziranı kapsayan rapor alıp celbi erteletirsem yeni yüksek lisansa kayıt olabilirmiyim . Askerlik tecil olur mu. Askerlik şubesi yeni askerlik durumunu bana verir mi. Yardım lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evek 30 haziranı da kapsayan 5 günlük rapor ile kasım celbine kalabilirsiniz.

      Sil
  66. Selamun aleyküm admin. Benim askerlik yerim belli oldu askere gitmedim zorla alıp götürürler mi yakalansam tutanak tutar bırakırlar mı yoksa birliğe teslim ederler mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zorla alınıp askere götürülmen diye birşey yok. Tutanak tutulur serbest bırakılırsın. Ödeyeceğin idari para cezası artar ve daha da gitmez isen hakkında dava açılır.

      Sil
  67. Merhaba ben 90 doğumluyum ve bakaya durumdayım askerlik yerimde belli olmuş. İki defa kontrol noktasindan tutanak yedim. Acaba heyet raporu ile 1 yıl erteleme alirsam askerlik subesi erteleme islemini yapar mı yoksa hem yaştan hemde bakaya ve yerim belli oldugu için askere sevk mi eder?

    YanıtlaSil
  68. Muayene olup sevki gelenlerin ,Ağustos a Celp ertelemek için 32 günlük heyet raporu gerekir demişşiniz.
    Alınacak raporun 32 Gün olmasının nedeni nedir tam olarak ?
    Bir diğer sorumda olurda sevk tarihinde gidilmedi bakaya kalındı, herhangi bir gbt de direk askere mi alırlar ? para cezasımı verirler ?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çünkü tüm işlemleri yaptırmış olunuyor ve asker olunmuş olunuyor ancak birliğe katılınmıyor bu durumda hava değişimi olarak erteleme alması için 30 günden fazla rapor gerekiyor. Sevk tarihinde gidilmez bakaya kalınır ise gbt de direk askere alınmaz öyle birşey yok ödeyeceğin para cezası katlanır o kadar.

      Sil
  69. Merhabalar benim yerim belli oldu sevk bitiş tarihi 4 Mayıs bakaya kalmadan bir sonraki celp dönemine nasıl erteleyebilir.Tecil etme hakkımda yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birliğine katılış tarihini de kapsayan 32 günlük heyet raporu alman gerekir.

      Sil
  70. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 30/04/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR
    kaç günlük rapor almam lazım... nereden almam lazım... hangi tarihler arasında almam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten şu anda en yakın ağustos celbinde asker olacaksın.

      Sil
    2. BEN TECİL ETTİRMEK İSTİYORUM MAYIS AYINDA YÜKSEK LİSANS KAYDIM OLUCAK BUNUN İÇİN BAKAYA GÖRÜNMEMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN... O YÜZDEN RAPOR ALMAK SÜREYİ ERTELERMİ... O ARADA KAYDIM OLSUN DİYE.. KAÇ GÜNLÜK ALMAM LAZIM RAPOR ALINACAKSA...

      Sil
  71. merhaba ,

    30/04/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR

    yazıyor benim amacım ağustos ayında bir yüksek lisansa kaydolmak ve tekrar tecil ettirmek.

    Bunun için ne yapmam gerekiyor rapor hangi tarihte almalıyım 30 nisan mı ? yoksa rapor almadan beklemeliyim . Bilgi verebilir misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence sevk işlemlerini yaptır ağustos ayında ylye kayıt olana kadar da rapor ile erteleme yapar sonra yl kaydı yapıp tecil hakkı kazınırsın.

      Sil
  72. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  73. Mrh. Admin bugun saglik ocagina gittim mayista askerim. Yerlerimiz 20 nisan da aciklanacak doktorla konuştum bana dediki 32 gunluk rapor verilmez. Birlige teslim olacagin gunleri dahil 5 gunluk rapor verecem direk agustosa kalacaksin dedi. E-devletten soyle askerlik tecil durumuna baktim 30.04.2018 tarihi sakinca yoktur. Sinif ve tertibat bekliyor. Yaziyor. Muayene olmadim.sadece sevk islemleri yapmistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burhan doktorun dediği gibi yapar isen 5 günlük erteleme alır 6.gün birilğine katılman gerekir. Yani son sistem böyleydi. 20 nisanda askerlik yerin ve birliğine katılış tarihin açıklanıp birliğine katılacağın tarihi kapsayan 5 günlük rapor ile ağustos celbine kalırsan bize de geri dönüş yaparsan sevinirim. Sistem değişmiş olabilir.

      Sil
    2. Bugun askerlik subesine gittim.celp atlatmak icin ne yapmam gerektigini sordum bana dediki bizde celp atlatma yok yerin aciklandiginda gel buraya seni hastane gonderecez doktorun karar verir eger doktor gitmemen gerektigine dair karar verirse 1 yil sonra gidecegimi soyledi raporlarla celp yok inanmayin oyle seylere dedi ordaki memur

      Sil
  74. cevabınız için teşşekkürler , sevk işlemleri derken nasıl yani ne yapmam gerekiyor tam olarak ? yanlış bir işlem yapıp askere gitmekten korkuyorum bütün düzenim bozulacak

    YanıtlaSil
  75. Merhaba.. 5günlük rapor alıp şubeden celp erteleten oldu mu acaba?

    YanıtlaSil
  76. Sayın Admin;
    Baştan sona kadar tüm yorumları okudum.Tam bir cevap alamadığım için yazıyorum.Benim tecilim doktoram bittiğim için Kasım 2017 de bitti.Ben de Aralık 2017 nin son günü ile 4 Ocak 2018 arasında 5 günlük rapor alıp sınıflandırma işlemini de yaptırarak Mayıs celbinde askere gitmek için işlem yaptırdım.Bana şubeden verilen evrakta 25/04/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur.Erteleme nedeni:Sınıf ve tertibat bekliyor Celp dönemi:Mayıs 2018 yazıyordu.E devlette ise askerlik yönünden 30-04-2018 tarihine kadar sakınca yoktur yazıyor ve diğer yerler aynı.
    Soruma gelince ben kadro bekliyorum ve Mayıs ayında askere gitmek istemiyorum bakaya kalırsam atama yapılmaz diye biliyorum kanuna göre.Şimdi siz cevaplarınızda şöyle demişsiniz bir kere rapor alıp ertelettiyseniz 32 gün almanız lazım.Tamam ben 40 günlük aldım diyelim raporu ama tarih konusunda emin olamadım.Askerlik yeri 20 Nisan da belli oldu.Birliğe son teslim tarihi de 10 Mayıs 2018 diyelim.Şimdi ben raporu 20 Nisan da hemen almalıyım.Yoksa bu en az 32 günlük süre 1 Mayıs-5 Haziran arası olsa veya birliğe ilk teslim olma gününden 2 gün önceden başlayıp 35 günlük rapor olsa da oluyor mu? Yani bu raporun tam başlama günü tam bitiş günü nedir? Sıkıntı orda yani. Aklımdaki bu deli soruları netleştirirseniz çok sevinirim.İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birliğe ilk teslim olma gününden 2 gün önceden başlayıp 35 günlük rapor alman gerekir.

      Sil
  77. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 30/04/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR
    BEN TECİL ETTİRMEK İSTİYORUM MAYIS AYINDA YÜKSEK LİSANS KAYDIM OLUCAK BUNUN İÇİN BAKAYA GÖRÜNMEMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN... O YÜZDEN RAPOR ALMAK SÜREYİ ERTELERMİ... O ARADA KAYDIM OLSUN DİYE.. KAÇ GÜNLÜK ALMAM LAZIM RAPOR ALINACAKSA...

    YanıtlaSil
  78. Merhaba yönetici.. İlgilenip sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederiz... Benim durumum şu; E-devletten baktığımda 15.05.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diyor... Eylül Ekim gibi Ek - A belgesi ile şubeden aldığım belgede ise 31.07.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diyor... Bir kez bakaya duruma düştüm, şu aşamada hangi celp dönemine tabi oluyorum ve ne yapmam gerekiyor... Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbine tabisiniz.

      Sil
    2. Belgede 'Yükümlünün 01 Haziran 2018 - 30 Haziran 2018 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir.' ibaresi de var. Kasım celbine erteleme yapabilmem için hangi günden itibaren rapor almam gerekiyor...

      Sil
  79. Merhaba boy kilo probleminden dolayı 1 yıl erteleme aldım. Yalnız kilo verip verim erteleme tarihinden önce askere gidebilirmiyim ? Şubede gidemezsin dediler sebebini belirtmeden yardımcı olur musunu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erteleme süresinin dolmasını beklemek zorundasın.

      Sil
  80. Iyi günler 30.04.2018 tarihine kadar askerlikle ilgili sorun yoktur.
    Sınıflandırma ve tertip bekleniyor yazıyor.
    Bende uzman doktorum ve mecburi hizmetteyim. Erteleme icin nasip rapor almalıyım. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  81. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 30/04/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR. Ben ne yapmalıyım erteletmek için.

    YanıtlaSil
  82. Kasım celbine erteleyebilmek için ne zaman, hangi günden itibaren rapor almam gerek?

    YanıtlaSil
  83. Kardeşim merhaba şimdi bu 32 günlük raporu özelden alsak sorun olur mu şube de cevabiminiz için şimdi den teşekkürler

    YanıtlaSil
  84. mrb 2017 sonunda tecilim bitti bakaya kaldım şubatta şubeye gittim mayısta gidersin dediler yerim belli oldu kısa dönem çıktı fakat bazı nedenlerden dolayı agustosta gitmem lazım ilk defa olarak 5 günlük rapor iş görürmü yoksa heyetmi lazım

    YanıtlaSil
  85. Merhabalar
    31.12.2017 tarihinde tecilim bitti. 1988 doğumluyum. bazı nedenlerden dolayı okula devam edemedim sonra tekrar başladım ve haziran sonunda mezun oluyorum. Sorum ise şu;
    31.12.2017 tarihinde teicilim bitti,
    21.02.2018'e kadar askerlik yönünden herhangi bir sakıncası yoktur yazıyordu ve bu tarihe kadar muayne olmam isteniyordu. Ben muayne olmadım, yaklaşık 20 gün öncede bi gbt sorgulamasında 15 gün içerisinde askerlik şubeine gitmem için tutanak imzaladım. Okulumun bitmesini beklediğim için 15 gün içerisinde de askerlik şubesine gitmedim. Şimdi ben kasım celbinde askere gitmek istiyorum.
    Okulumun bitmesi gerekiyor kesinlikle. Ne yapmam gerekir bunun için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okulun bitince diplomanla birlikte şubeye git tecil hakkın olur.

      Sil
    2. 1988 doğumluyum bu yüzden tecil hakkım kalmadı diye biliyorum 30 yaşından gün aldığım için.
      Eğer doğru biliyorsam ve tecil hakkım kalmadıysa askerlik şubesine gittiğimde hemen askerlik işlemleri mi yapılır yoksa ilk celp hangisiyse o zamana mı gün verilir?

      Sil
  86. 04.05.18 tarihine kadar tecilli sonuçlandırılmış yükümlü Herhangi bir işlem yaptırmadıysa askere ne zaman gider ? Gitmemek için sadece 32 günlük rapor veya yüksek lisans kaydı mı yapmalı? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladığım kadarıyla sınıflandırılmış yükümlüsün şu an mayıs celbinde asker olacaksın. O halde rapor ile ağustos celbine kalmaktan başka yol gözükmüyor.

      Sil
  87. Daha önceden heyet raporu veya aile hekiminden rapor alıp şubeye giden kişiler sonuçlarını yazabilir mi ? Bence bu cevaplar sitede birçok kişiye yardımcı olacaktır .

    Teşekkürler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben subat 2018 de aldim ve mayis celbine ertelediler direk. Ben kamu hastanesinden almistim ozel tip merkezi veya ozel hastaneden alinan raporlar gecerli mi bilmiyorum.admin cevaplarsa minnettar oluruz

      Sil
  88. Merhaba admin benim sevk başlangıç tarihin 2 mayıs sevk tarihin 3 mayıs sevk bitişim 4 mayıs. Şimdi benim 30 nisandan başlayacak şekilde 32 gün rapor alsam ağustos celbine erteleyebilir miyim. Yoksa daha fazla rapor alman gerekiyorsa kaç gün almalıyım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 mayıs tarihi dahil olmak üzere 32 günlük rapor alman gerek.

      Sil
  89. Merhaba, Tecilim 31 Aralık 2017 de bitti. Normal bir rahatsızlıktan rapor alırsam kaç ay erteleyebilirim. Ygs sınavında yerleşirsem tecil ettirebilir miyim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  90. Merhaba son teslim tarihi 4 mayıs.25 nisan 4 mayısı kapsayacak şekilde rapor hazirlandi.subeye teslim etmek üzere goturdum fakar kabul edilmedi celp ertelenmez bunun için heyet raporu gerekli denildi.rapir biter bitmez teslim olmak zorundasınız yoksa kacak olaral işlem göreceksiniz denildi. Lisans mezunuyum ve uzun dönem er olarak yapicam. Bu adalet mi. Yukseklisansa başvurup erteleme yapılabilir mi bilginiz var mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik yerin belli olmuş artık yl kaydı ile tecil yapamazsın.

      Sil
    2. Aile hekimi raporu olmadı heyet raporu mu almam gerekiyo ağustos celbine ertelenmesi için

      Sil
    3. Ayrıca ağustosa ertelemeyi başardık diyelim raporla işte o zman yukseklisans a başvurabiliyormuyuz

      Sil
  91. Meraba oncelikle. Celp donemi erteleme islemi icin alinan heyet ozel hastane veya tip merkezlerinden alinsa gecerli oluyor mu yoksa illa kamu hastanelerinden mi alinmasi gerekiyor?

    YanıtlaSil
  92. yani bu durumda mayıs celbini atlatmak isteyen herkes 5-10 günlük raporla atlatamayacak. zira askerlik yeri belli olmuştur herkesin.
    30 nisandan sonra 32 gün raporla olabilir ancak.
    doğru mu anlamışım?

    YanıtlaSil
  93. Merhabalar ben 88 doğumluyum.ocakta yoklama yapmıştım. Sevk dönemim mayıs denmişt.
    şimdi benim edevlet sorgulamamda 04.05.2018 tarihine kadar askeri yönden sakıncası yoktur yazıyor.
    Erteleme nedeni : sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.
    Bu durumda ben hiç bir işlem yapmadan
    27 nisan - 07 mayıs arası 10gün rapor alıp versem erteleyebilir miyim.

    YanıtlaSil
  94. Merhabalar, Benim tecil sürem bitmişti ve en kısa sürede askerlik şubesine gidin diye yazıyordu e devlette. Bakaya kaldırmak için gittim bi mazeretim de yoktu. ağustosda sevk dediler şubede. Benim raporu ne zamana almam lazım. birde kaç günlük almam lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar. Benim 2 şubat 2019 tarihine kadar olan tecilim 26 Mart 2018 de iptal edildi. Mayıs celbine tabi olduğuma dair bi yazı geldi. Muaynemi olmuştum ve askerlik yerim belli oldu. 4 mayısa kadar birliğime teslim olmam gerektiği sölendi. Ama sevk işlemim yapılmadı. Kaç günlük rapor almam gerekiyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  96. merhabalar kolay gelsin e devletten baktığımda şu şekide bi durumum var.. mayıs 15 te yüksek lisansa kaydolucam acaba rapor alırsam ağustos celbine kadar üniversite olayını halletmeyi düşünüyorum.. kaç günlük rapor almam lazım yarıdmcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim...
    ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/05/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ

    YanıtlaSil
  97. merhaba. bu 32 günlük raporu sevk başlangıç tarihinden başlayacak şekilde mi almamız gerekiyor. lütfen yardımcı olun sevk başlangıcım 2 mayıs. sevk bitişi 4 mayıs. benim 32 günlük raporum hangi gün başlamalı. lütfen yardımcı olun çok az zamanım kaldı. raporun kesin başlama tarihini yazarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  98. Merhaba! 88 doğumluyum üniversite 3'teyim. 1 Şubat itibariyle de yoklama kaçağıyım. İbb'de kadroya girdim. Evraklar içinde Askerlik Durum Belgesi de isteniliyor lakin ben alamadığım için diğer evraklarımı da almadılar. Tüm bunların yanında kadro girişim SGK tarafından yapıldı. Ramazan ayından sonra askere gitmek istiyorum ama aynı zamanda çalıştığım kuruma da belge vermem gerekiyor. Rapor alarak bunu yapabilir miyim? Yapabilirsem kaç günlük rapor alabilirim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  99. Mrb. Bu heyet raporu hangi gün başlamalı acaba. Tam tarih yazar mısınız. Hangi gün başlicak hangi gün bitecek lütfen yardımcı olun. Sevk başlangıç tarihim 2 mayıs. Sevk bitiş tarihin 4 mayıs.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder