Ana içeriğe atla

Ağrıda Askerlik Yapmak Nasıldır?

Ağrıda Askerlik Yapanlar:   

Ağrı ili Türkiye'nin en doğusunda yer alan ağrı dağı ve İshak paşa sarayı ile ünlü şehrimizdir. Terör olayları diğer doğu illerine göre oldukça düşüktür. Yaz aylarında dahi ağrı dağının zirvelerinde kar bulunmaktadır. Dolayısıyla kış aylarının çetin geçeceğini tahmin etmek zor değildir. Ağrıda nerede olursanız olun çarşısı gezmek için küçüktür yani yürüme mesafesi ile şehrin çarşısını gezmeniz mümkündür. Doğu da ki diğer iller gibi lezzetli yemek yiyebileceğiniz yerler mevcuttur. Ağrı ilinde askerlik yapan bu yazımızı okuyan ziyaretçilerimizin tecrübelerini yorum olarak bizimle paylaşmalarını rica ediyorum.

Ağrı'da Bulunan Askeri Birlikler:
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Hamur Jandarma Komutanlığı, Cuma çay Jandarma Komutanlığı, Ağrı Orduevi, 12.Piyade Tugay Komutanlığı, 12.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı- Katin Başkanlığı, Topçu Tugay Taburu Batı Kışlası, General Şükrü Kanatlı Doğu Kışlası ve Özel Harekat Tabur Komutanlığı bulunmaktadır.

Ağrı'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Ağrı ilinin merkezinde ki pek çok çarşıda askeri malzeme satan yer bulabilirsiniz.

Ağrı Nasıl Bir Şehirdir?
Ağrı ili Iğdır ile birlikte Türkiye'nin en doğu sınırı sayılabilir. Doğusunda İran kuzeyinde Kars, Erzurum, muş, bitlis,ığdır ve van komşularıdır. Son yapılan nüfus sayıma göre yarım milyondan fazla nüfusu vardır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar