Ana içeriğe atla

Adli Sicil (Sabıka) Kaydı Nasıl alınır 2023

Adli Sicil Kaydı Nereden Nasıl Alınır?
E-devlet uygulamasının faaliyete geçmesi ile birlikte artık devlet dairelerinde yapabildiğimiz bir çok işlem internet üzerinden online olarak tabiri caiz ise tek tıkla yapmak mümkün hale geldi. Günümüzde ehliyet iş başvurusu, vize başvurusu gibi birçok işlemde ilgili kurumlar tarafından sabıka kaydı istenmektedir. Eskiden adli sicil sabıka kaydı almak için adliyelerde sıralar oluşurdu oysa şimdi yalnızca e-devlet kullanıcı adı ve şifresi ile evinizde oturduğunuz yerden adli sicil kaydı sorgulaması yapabilir adli sicil sabıka belgesi alabilmeniz mümkün. Şimdi gelin size e-devlet üzerinden adım adım adli sicil sabıka kaydınızı nasıl alınır onu anlatalım. Ayrıca sayfanın en altına eklediğim videoyu izleyerek de adli sicil kaydının nasıl alındığını öğrenebilirsiniz.

1-E-devlet olarak bilinen www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. (E-devlet kullanıcı adı ve şifrenizin 3. kişilerin eline geçmemesi için hiçbir zaman e-devlete başka bir siteden linke tıklayarak girmeyiniz. google arama motoruna e-devlet yazın ve oradan ilk çıkan siteye yani e-devlet kapısına giriş yapmanızı öneririm.)

2- Giriş yaptıktan sonra arama kutucuğuna "adli sicil" yazdığınızda açılan seçenekler arasında a(Adli Sicil Kaydı Sorgulama Adalet Bakanlığı) sekmesine tek tık tıklayın. 

3- Daha sonra açılan sayfada bir bilgilendirme sayfası çıkacak. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum. " yazan yerin yanındaki kutucuğu işaretleyin ve "Devam Et" tuşuna basın.  

4-Çıkan sayfada sorgulamaya esas bilgileriniz doğru ise aşağıda ki adli sicil kaydı sorgulama formundan önce kurum türünü seçin. Eğer alacağınız adli sicil belgesini bir devlet kurumuna verecekseniz "Resmi", devlet kurumu değil ise "Özel" kurum türünü seçin. Bir altta bulunan belgenin neden verileceği seçeneklerinden de uygun olanı seçin ve en alttaki belgenin nereye verileceği yazan boş kutucuğa da belgeyi vereceğiniz yerin ismini yazın ve sorgula sekmesine tıklayın.

5- Adli sicil belgeniz sistem tarafından oluşmuştur. Sağ üstte ki dokümanı indir sekmesine tıklayarak belgeyi bilgisayarımıza indirebiliriz isterseniz de yine sağ üst tarafta bulanan yazdır sekmesine tıklayarak çıktısını alabilirsiniz. Aldığınız belge resmi geçerliliği olan barkotlu bir belgedir.

Yorumlar