Ana içeriğe atla

Antalya'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Antalya'da Askerlik Yapanlar:
Hiç şüphesiz askerlik yapılacak en güzel yerlerden biridir Antalya. Hele Jandarma sınıfında askerlik yaparsanız köy köy nefis orman ve deniz havasını ciğerlerinize kadar soluyacağınız bir yerdir. Piyade olanlar ise çarşı izinlerinde Antalya'nın güzelliklerini görebilir. Ebetteki askerlik kışla her yerde aynı yani kışla içerisinde olduktan sonra Antalya ile Bilecik arasında bir fark yok. Ancak Antalya'da askerlik yapanlarda bilir Antalya'nın havası ve Türkiye'nin en önemli turizm şehri olması bile psikolojik olarak sizi mutlu edecektir. Daha önce Antalya'da askerlik yapanların görüşlerini bu nedenle önemsiyorum. Bu yazımızı okuyup Antalya'da askerlik yapan var ise aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak bizimle paylaşın.

Antalya'da Bulunan Askeri Birlikler:
Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Gündoğmuş, Korkuteli, Elmalı, Mahmutlar, Serik, Kemer, Konyaaltı, Kaş, Manavgat, Selimiye, Tekirova, Alanya, Kumluca, Belek, Kepez, İbradı, Elmalı, Demre, Finike, Side, Selimiye, Döşeme altı, Kalkan, Akçay, Gazipaşa, Çengel, Okurcalar, Kızıldağ, Avsallar, Yuva, Kargısak, Akseki, Tınaztepe, Konaklı, Kınık, Mavikonak, Cevizli, Has yurt, İnce küm, Özlü, Gediz, Gebre, Çam yuva, Çatallar, Manavgat Kumköy, Beldibi, Yeşil karaman, TAŞ ağıl, Bozova, Güzel bağ ilçe jandarma komutanlıkları, Side Özel Eğitim Merkez Komutanlığı,3. Piyade Tugay Komutanlığı, Döşeme altı Özel Tip Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı, Antalya Hava Meydan Komutanlığı, Kaş Hava Radar Kıta Komutanlığı, Kemer 14.Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Kaş Deniz Gözetleme Karakol Komutanlığı, 113.Sahil Güvenlik Komutanlığı, 3.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı - General Niyazi Çelik Kışlası ve Antalya Grup Komutanlığıdır.

Antalya da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Antalya ilinin Merkez Konyaaltı ve Kepezde ki pek çok çarşıda askeri malzeme satan yer bulabilirsiniz.


Antalya Nasıl Bir Şehirdir:
Antalya Akdeniz in incisi Türkiye'nin en gözde turizm mekanlarından biri olan Antalya, Akdeniz e kilometrelerce sahil şeridi olan bir konumdadır. Her yıl yaz kış fark etmeden milyonlarca turist ağırlamaktadır. Adını milattan önce 2.yüzyılda yaşamış olan Bergama kralı 2.Attolos'dan alan Antalya 12.Yüzyıldan sonra Selçuklu Devletiyle birlikte Türk hakimiyetine girmiştir. 21.Yüzyılda Türkiyenin en kalabalık 5.şehri olan Antalyanın yaklaşık 2.5 milyon kadar nüfusu vardır. En önemli ekonomik faaliyeti turizm olan kentteki büyük projeler Antalyan'ın daha büyük bir şehir olması yolunda atılan adımlardandır.  Konyaaltı ve Kepez ilçeleri genel Antalya'ya oluşturmaktadır. Eski adıyla Şarampol Caddesinde popüler markalar işletmeler yan yana dizilerek Türkiye'nin en kalabalık caddelerinden birini oluşturur. Bu cadde daha sonra araç trafiğene kapatılarak kapalı yol adını almıştır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar