Ana içeriğe atla

Balıkesir'de Askerlik Yapmak Nasıldır?

Balıkesir'de Askerlik Yapanlar:
Balıkesir'de asker olmak çok büyük bir şanstır. Zira Balıkesir hiç şüphesiz memleketimizin en güzel ilçelerine sahip bir şehridir. Ancak kıyıdaki bandırma, Ayvalık, Edremit ve Erdek gibi ilçelerle il merkezinin arası yaklaşık 2 saat uzaklıktadır. Balıkesir'in hem Marmara denizine hem de ege denizine kıyısı olan şehirleri vardır. Yani eğer Balıkesir de asker iseniz hafta sonu çarşı izninde ister Marmara denizinde ister ege denizinde denize girme şansına sahipsiniz demektir. Bu anlamda iki farklı denize girebileceğiniz tek ilde olduğunuzu unutmayın. Balıkesir'de daha önce askerlik hizmetini yerine getirmiş arkadaşlardan, askerlik tabiriyle dedelerden bu il ile ilgili olumlu - olumsuz yorumları bekliyoruz.

Balıkesir'de Bulunan Askeri Birlikler
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve ona bağlı olan ilçe jandarma karakol komutanlıkları, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kantin Başkanlığı, Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bandırma Askeri Gazinosu, 9. uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 9. Ana Jet Üs Komutanlığı, Bandırma Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı, Askeri Cezaevi,Akçay Özel Eğitim Merkez Komutanlığı, Erdek Özel Eğitim Merkez Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Özel Eğitim Merkezi Ören Askeri Kampı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Mayın filosu Komutanlığı, Burhaniye 19.Piyade Tugay Komutanlığı, Balıkesir İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 19.motorlu piyade tugay komutanlığı, Marmara sahil güvenlik 130.Komutanlığı,  Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Destek Kıta Grup Komutanlığı, 6. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı,   Bandırma Sahil Güvenlik Komutanlığıdır.

Balıkesirde Askeri Malzeme Satan Yerler:
Balıkesirde eski kuyumcular mahallesi lale sokakta askerlik malzemeleri satan birçok dükkan bulabilirsiniz.

Balıkesir Nasıl Bir Şehirdir?
Balıkesir yukarıda da bahsettiğim gibi hem ege denizine hem de marmara denizine kıyısı olan muhteşem bir turizm şehirdir. Nüfusu 1 milyondan biraz daha fazladır. 2014 Yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi %38 ile belediye başkanlığını kazanmıştır ve halen şehir Adalet ve Kalkınma Partisinin yönetimindedir. 20 ilçe ve merkez ilçeden oluşmaktadır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar