Ana içeriğe atla

Bilecik'te Askerlik Yapmak Nasıldır?

Bilecekte Askerlik Yapanlar:
Aslında Bilecik'te asker olmak nasıldır sorusunun cevabı, daha önce askerliğini Bilecik ilinde  yapmış olanlarda saklı. Ancak ben genel olarak Bilecik ilinde asker olmanın ne demek olduğunu anlatmak istiyorum. Bilecik bildiğiniz üzere küçük ve şirin bir şehrimizdir. Bilecik'te usta asker olacaksanız muhtemelen jandarma sınıfında olacaksınız demektir. Çünkü bilecekte jandarma dışında büyük bir askeri kışla bulunmamaktadır. Acemi er eğitimlerinin yapıldığı aşağıda da isimlerini yazığım 1 tane Tugay Komutanlığı ve 1 tane Alay komutanlığı ve Jandarma ulaştırma Erler için Eğitim Tabur komutanlığı bulunmaktadır. Ulaştırma sınıfında olanların bilecik ilinde askerlik yapması bu nedenledir.

Bilecik'te Bulunan Askeri Birlikler
Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı olarak ilçe jandarma karakol komuntanlıkları, Bilecik 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı, 9.Jandarme Eğitim Alay Komutanlığı, 45.Mühimmat Bölük Komutanlığı, Jandarma Ulaştırma Er Eğitim Tabur Komutanlığı bulunmakadır.

Bilecikte Askeri Malzeme Satan Yerler:
Bilecik ilinde asker iseniz ve askeri malzemelere ihtiyacınız var ise hemen bilecek il merkezinde İsmetpaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde ki pek çok dükkandan ihtiyaç duyduğunuz eldiven, bere, kep ve künye gibi malzemeleri satın alabilirsiniz.

Bilecik Nasıl Bir Şehirdir?
Bilecik, Osmanlı Medeniyetinin ve Cumhuriyetinin doğuşuna ev sahipliği yapmış, kuruluş ve kurtuluşun beşiği, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan şehirdir. Görkemli tarihi, zengin kültürü, gelişen sanayisi ve kent yaşamı ile yükselen bir yatırım ve üretim merkezidir. Bilecik ili farklı bölgelerin kesişim noktasında ki stratejik konumuyla, yerli ve yabancı yatırımcıların en avantajlı, uğrak yerlerinden birisidir. Ayrıca kara yolu, demir yolu ve liman bağlantılarından oluşan ulaşım imkanlarıyla, iç ve dış pazarlara kolay erişim sağlamaktadır. İstanbul, Ankara, Bursa gibi önemli merkezlere yakınlığı ve gelişmekte olan sosyal ve ekonomik imkanlarıyla gelecek marmara bölgesinin, alternatif yaşam merkezlerinden birisidir. 

Bilecik ili 6 organize sanayi bölgesi seramik ve mermer sanayinde uzmanlaşmış yapısı ve işgücü gelişmekte olan ve metal makine, gıda gibi sektörleri ve devlet teşfiklerindeki avantajlarıyla eşsiz bir yatırım ortamı sunmaktadır. Türkiyede seramik ürünleri üretiminde ve ihracatında ciddi bir yere sahip olan bilecik bölgesindeki seramik kümelenmesinin önemli bir parçası ve bu alanda AR-GE ve inovasyonun öncüsü konumundadır. Bilecik mermer sanayinde de dünya piyasasında en çok talep edilen mermer türlerinden birisi olan bejiyle Türkiyede mermer üretimi ve ihracatında da önemli bir yere sahiptir.  Son yılllarda metal, makine gıda ve kimya gibi farklı sektörlerde yapılan yatırımlarla bilecik ekonomisi çeşitli sektörlerin gelişimine sahne olmaktadır.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de dinamik yapısıyla şehrin gelişiminde ve kaliteli iş gücünün yetiştirilmesinde önemli bir yere sahiptir. Bilecik kiraz, ayva, nar, şeftali, domates, şerbetçi otu gibi ürünlerde ki kaliteli tarımsal üretimiyle yaş sebze ve meyve sektöründe önemli bir üretim merkezi konumundadır. Şehy Edebali ve Ertuğrul Gazi türbeleri, Hamidiye külliyesi saat kulesi, osmaneli evleri gibi osmanlı medeniyetine ait pek çok eseri bünyesinde barındıran bilecik turizm alanında da önemli bir potansiyele sahiptir. Zengin tarihi ve kültürel mirası doğal güzellikleri sakarya nehrinin bereketli toprakları gelişen ekonomisi ve teşfik avantajlarıyla Bilecik yatırımları için sizleri bekliyor.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar