Ana içeriğe atla

Bingöl'de Askerlik Yapmak Nasıldır?

Bingöl'de Askerlik Yapanlar: 
Bingöl'de asker olmak hiç şüphesiz güzel bir şeydir. Özellikle ülkemizin batısında yaşayan insanların, Bingöl gibi bir şehirde askerlik yapması paha biçilemez. Zira normal hayatta belki de hiç gitmeyeceği eşsiz bir memlekette askerlik yapmış olacaklardır. Bingöl'de memleketimizin en güzel şehirlerinden biridir. Adeta cennetten bir köşedir. Bingöl'de  Jandarma sınıfında askerlik yapabileceğiniz gibi şehirde bulunan Tugay Komutanlığında da piyade er olarak askerlik yapabilirsiniz. Daha önce Bingöl'de askerlik yapmış olanların değerli yorumlarını bekliyoruz.

Bingöl'de Bulunan Askeri Birlikler
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı olarak ilçe jandarma karakol komutanlıkları ile, Bingöl 2.Jandarma Komando Taburu, 49.Tugay Komutanlığı, Adaklı 17.Motorlu Piyade Alayı, 3.Motorlu Piyade Taburu, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 4.Komando Taburu Karargah Destek Bölüğü bulunmaktadır.

Bingöl'de Askeri Malzeme Satan Yerler:
Bingöl'de askerlik yapıyorsanız ihtiyaç duyduğunuz her türlü askeri malzemeyi Bingöl merkezde Yenişehir Mahallesi, Melik şah Sokaktaki askeri malzeme satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Bingöl Nasıl Bir Şehirdir?
Bingöl, doğa harikası yüzen adaları, sayısız çiçek özünü içinde barındıran yayla balı, müzik, tiyatro ve folklör ü harmanlayan kartal oyunu, eşi benzeri olmayan dokuma halıları, birçok hastalığa şifa olan kaplıcaları ve kendine has zegin mutfağıyla güneşin doğuşuna en muhteşem haliyle şahitlik edilen abu hayatın vatanıdır. Bingölün en eski adının Cebelü Cur olduğu bilinmektedir. Daha sonraları akan temiz su anlamına gelen Çapakçur adıyla anılmaya başlayan il birçok kaynakta göller bölgesi yani bingöl olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan il Çapakçur beylerinden süleyman beyin osmanlı egemenliğini kabul etmesi ile birlikte osmanlı devleti topraklarına katılmıştır. Anadoluda düşman istilası görmeyen illerimizden biri olan bingöl 1926 yılında elazığ, 1929 yılında muş iline bağlanmış 1936 yılında çıkartılan kanun ile il statüsüne kavuşmuştur. Sanayisi daha çok tarım ve hayvancılığa dayalı olan demiryolu havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanabilen bingöl, kültür turzminin yanı sıra kış turizmi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Ticareti büyük ölçüde hayvansal ürünler, şeker pancarı, ceviz ve birçok tarımsal ürüne dayanan ilde, üretilen ürünler hem iç hem de dış pazarda kendisine önemli ölçüde yer bulmaktadır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar