Ana içeriğe atla

PMYO Sözlü Mülakat Soru ve Cevapları İndir 2019

PMYO Soru ve Cevaplarını İndirin..
Aşağıda ki linke tıklayarak geçmiş yıllarda yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu mülakatında sorulan mülakat sorularını ve cevaplarını bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirerek mülakata gireceğiniz tarihe kadar çalışabilirsiniz. Birebir aynı soruların çıkacağını iddia etmiyoruz ancak en azından mülakatta ne tür bir soruyla karışılacağınız hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

PMYO Sözlü Mülakat Soru ve Cevapları İndir

Başvuru Süreci... Mülakat aşamasına gelmeden önceki aşamaları da sizlere anlatarak aklınıza takılan bir soru kalmamasını istiyorum. Bu nedenle mülakat sürecini en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışacağım. Polis Akademisi Başkanlığı ilana çıktıktan sonra adayların başvuru süresi, başvuru ücreti ve hazırlanması gereken evraklar hakkında bir kılavuz yayımlanır. Adaylar bu kılavuzdan yola çıkarak başvurularını gerçekleştirir. Başvurusunu gerçekleştiren her aday Polis Akademisinin mülakat tarihlerini ve yerlerini ilan etmesini bekler. Akademi mülakat tarih ve yerini açıkladığında mülakat yerine getirilecek evrakları da size tebliğ etmiş olacaktır.

Mülakat Süreci...
Daha sonra adaylar belirtilen yerde ve saatte evraklarla birlikte mülakata alınır. Adayların kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra adayların getirdikleri evrakları, orada kendilerine söylenen şekilde düzenlemeleri istenir. Evrak düzenlemeleri bitiren her aday önce ön sağlık kontrolünden geçer. Burada adayın boy ve kilosuna bakılır. Daha sonra renk körlüğü testi yapılır. Adayın elleri, kolları, ayakları ve yüzü kontrol edilir. Buradan geçen aday spor parkuru için hazırlıklarını yapar. Adaylar burada kurulun karşısına gelerek adını soyadını memleketini söyler ve başlama çizgisine giderek parkura başlamak için komut bekler. Burada kendine verilen komut ile parkura başlar. Parkuru geçen aday bir sonraki aşama olan mülakat aşamasına geçer.  Sözlü mülakat için Polis Akademisi Başkanlığı'nın kendi yayınladığı yönetmeliğe göre adayların psikolojik yeterliliği, duygusal, dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayım polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilrme yapılır. Bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır. Adaylara Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenmiş sorunların yazılı olduğu bir kart rastgele çektirilir. Adayın konu hakkında ki düşünceleri ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaylara ekstra sorular sorulabilir. 

Mülakat Değerlendirmesi...
Değerlendirmede adayın konu hakkındaki bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, özgüveni ifade etme yeteneği, beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 tam puan üzerinden puanlama yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekir. Mülakat sınavı sonucu komisyonca yapılan değerlendirme sonucu başarılı olan adaylar hakkında Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencisi adayı olur, başarısız adaylar hakkında ise Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencisi adayı olamaz kararı verir. Puanlama ve karar değerlendirme karar formuna işlenir. Aday verilen karar doğrultusunda artık sonuçları bekleyecektir. Sonuçlar açıklandıktan sonra sistemde başarılı veya başarısız olarak duyuru yapılır.

Yorumlar