Ana içeriğe atla

377.Kısa Dönem Kasım Celbi Askerlik Yerleri Sorgulama

377.Kısa Dönem Askerlik Yer Sorgulama
Ağustos celbi askerlik yerlerinin açıklanmasıyla bu senenin yani 2019 yılının 3 askerlik celp dönemi geçmiş oldu. Artık 4 tertip denilen kasım celbinin açıklanması beklenmektedir. Kasım celbinde asker olacak lisans mezunları 377.Kısa Dönem Er olarak askere alınacaklar. 377.Kısa dönem olarak askere gidecek olan lisans mezunları bence oldukça şanslı çünkü kışın en kısa günlerde askerlik yapacaklarndan çok çabuk askerliklerini bitirip evlerine dönecekler hatta askerden direk yaz tatiline gidebilecekler. Kışın asker olmanın tonlarca avantajı vardır. Bir tane dezavantajı vardır o da malumunuz soğuk hava. Ona da sıkı giyinerek katlanabilirsiniz diye düşünüyorum. 
377.kısa dönem askerlik yerleri
Çok sık sorulan sorulardan biri de kasım celbinde ne kadar yedek subay alınacağı hususudur. Yani bu celp dönemine tabi olan bütün lisans mezunları doğal olarak yedek subay aday adayı da olduğu için yedek subaylığın çıkıp çıkmayacağını merak etmektedir. Arkadaşlar bu konuda bir sayısal veri elimizde bulunmadığı için bir yüzde vermemiz mümkün değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda her celp dönemi sistem belirli sayıda yedek subay adayı seçmektedir. Bu seçimin yapılmasında baz alınan kriterler maalesef şeffaf değildir. Aşağıda ki WhatsApp grubundan kasım celbinde asker olacak tertiplerinizle şimdiden tanışabilirsiniz.


377.Kısa Dönem Askerlik Yeri Ne Zaman Belli Olur?
377 kd kasım celbinde askere gideceklerin acemi birlikleri ve usta birlikleri 23 Eylül 2019 tarihinde açıklanacaktır. Ayrıca bu tarihte yedek subay aday adayı olan kısa dönemlerin de yedek subay olarak uzun dönem askerlik mi yapacağı yoksa kısa dönem olarak mı askerlik yapacağı açıklanacaktır.

377.Kısa Dönem Ne Zaman Askere Alınacağı Açıklanak?
Askerlik yerleri açıklandıktan sonra sizin A grubu mu yoksa B grubu mu olduğunuz yazacaktır. %90 A grubu kalan %10 B grubu çıkmaktadır.

- A grubu çıkacaklar 3-8 Kasım 2019 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacaklardır. 

- B grubu çıkacaklar Aralık ayının ilk iki haftasında teslim olacaklardır.

373.Kısa Dönem Whatsapp Grubu
WhatApp Grubuna Katılmak İçin

Yorumlar

  1. Merhaba ben Tecilimi bozdurup kayıdımı ağustoz celpine kayıt ettirmiştim şuanda e devlette halen yerim açıklamadı Ben bedelli başvurusu yapmak istiyordum başvurular başladımı yaşım turuyor bedelliye

    YanıtlaSil
  2. merhaba, 1996 doğumluyum
    benim lise sonrası 3 yıllık tecilim 2018 aralık sonunda bitiyor. 2019 celp dönemlerinden hangisinde giderim? 96 doğumluların celp dönemlerine göre mi? tecil sonrası olduğu için hemen ilk dönemde mi alırlar? yoksa kasımda çıkma ihtimali var mıdır? eğer kasımda çıkarsa 2019 senesi içerisinde kasım ayından önce aöf'e kaydolursam tecil olur mu?
    veya şubat-mayıs-ağustos çıkarsa ben kasıma ertelettirip o tarihe kadar aöf'e kaydolabilir miyim?

    YanıtlaSil
  3. Facebook gurubu arkadaşlar.
    https://www.facebook.com/groups/196088784414454/

    YanıtlaSil
  4. temmuz ortasında yoklamaya girdim ve tecil ettirmedim.

    memurun verdiği kağıtta 30 ekim 2018 sınıflandırma, celp döneminde de kasım yazıyor.

    a veya b dönemi olarak kasımda asker miyim kesin?

    YanıtlaSil
  5. ordudaki astegmen personeli diye yazarsan kolaylıkl ayaklaşık rakam bulunur. aynı celpte yaklaşık 6 bin astegmen, 240 bin kısa dönem asker alınıyor. yani her 40 kısa döneme 1 uzun dönem düşüyor Bir de tabipleri kompöe uzun aldıklarını düşününce normal üni mezunlarının astek olma ihtimali çok çok çok düşüktür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 240 bin kısa dönem varsa uzun dönem er sayısı kaç acaba? TSKda zaten toplam 350 400 bin arası personel sayısı var. Verdiğiniz rakamları gözden geçirin. Üniversite mezunu olmadan (veya 2 yıllık mezunu) askere giden kişi sayısı daha fazladır.

      Sil
  6. kasım 2018 kısa dönem ve asteğmenlik yerleri 19 ekimde açıklanacak A Grubu olursak Kasımın ilk haftası B Grubu olursak Aralığın ilk haftası gidicez buraya kadar sorun yok. Sorum şu Bir sonraki celb dönemi olan Şubata kalma ihtimalimiz varmı ? Varsa yüzde kaç ihtimal ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder