Ana içeriğe atla

Diyarbakır'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Diyarbakır'da Askerlik Yapanlar:
Diyarbakır'da askerlik yapmak hakkında buraya yazacak pek bir bilgim yok. Bu nedenle sadece Diyarbakır'da bulunan  askeri  birimleri ve Diyarbakir şehri hakkında kısa bir makale yazdım. Diyarbakır'da asker olmak hususunda daha önce askerliğini bu kadim şehirde yapanların yorumlarını bekliyorum. Zira Diyarbakır'da birçok askeri birim bulunmaktadır. Hepsini ayrı ayrı  anlatmam mümkün değil.

Diyarbakır'da Bulunan Askeri Birlikler:
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile buna bağlı ilçe Jandarma Karakol Komutanlıkları, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 8. Ana Jet Üs Komutanlığı, Silvan 4. Taktik Jandarma Komando Alayı, 7. Kolordu Komutanlığı - 241. İlave Depolama Kısım Komutanlığı, Silvan 4. Taktik Jandarma Komando Alayı - 1. Tabur Bölük Komutanlığı , 7. Kolordu Komutanlığı - 3. Bölge Muhabere Sistemleri Bölüğü, 7. Kolordu Komutanlığı - Muhafız Bölük Komutanlığı, 24. Mühimmat Bölük Komutanlığı, 7. Kolordu Komutanlığı - Sahra Hizmet Birliği , 7. Kolordu Komutanlığı - 52. Bakım Merkezi, 7. Kolordu Komutanlığı - 107. Topçu Alayı - Siverek Kışlası, Ergani Jandarma Komando Tabur Komutanlığı, Lice 1.Jandarma Komando Alay Komutanlığı , 16. Mekanize Piyade Tugayı - Orgeneral Fazıl Bilge Kışlası - 2. Tabur, Genelkurmay Başkanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı,16. Mekanize Piyade Tugayı - Orgeneral Fazıl Bilge Kışlası, 7. Kolordu Komutanlığı - General Galip Deniz Kışlası , Silvan 4. Jandarma Komando Taktik Alay Komutanlığı - Kantin Başkanlığı ,Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı - 3. Hudut Alay Komutanlığı, Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığı - Askeri Gazino Müdürlüğü, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı - Mali Şube, 7. Kolordu Komutanlığı - Doğrudan Temin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 16. Mekanize Piyade Tugayı - C Tipi Askeri Gazinosu , 7. Kolordu Komutanlığı - Pirinçlik Kışlası, Kulp 2. Jandarma Komando Tabur Komutanlığıdır.

Diyarbakır'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Diyarbakır merkez de bulunan Yenişehir mahallesi ekinciler caddesinde askeri malzeme temin edebileceğiniz pek çok dükkan bulabilirsiniz.

Diyarbakır Nasıl Bir Şehirdir? 
Plaka kodu 21 olan şehirdir. Son  yapılan nüfus sayımlarına göre 1 milyon 600 bin nüfusu vardır. Taş, Sur ve Sır... Diyarbakır ya da bilinen diğer adıyla amid. Kendisiyle yaşıt olan doğusundaki Babil ve Nil ovayla batısındaki Efes ve fasilesi tarih sahnesinden silinmiş birer arkeolojik yer iken Diyarbakir 5000 yıldır dimdik ayaktadır. 33 kavmin şeceresinden izler bırakarak gelip geçtiği tarihin kavşağında hep var olan şehir. Çevresindeki toprağı kazıdığınızda yakındaki volkanik Karaca dağın taşa dönüşmüş izlerinin dört bir yana saçılmış taşları usta ellerce işlenerek camileri Klise Leri medreseleri evleri sokakları ve anıt görüntüsündeki surları ile dünyaya ben varım ve buradayım diyen bir eski ve kadim şehir.

Çok katmanlı ve kazdıkça sırları açığa çıkan saklı şehir Diyarbakır. 5000 Yıldır içinde hayatın kesintisiz sürdüğü Diyarbakir surlarının bugünkü ihtişamlı görüntüsü 5.5 km uzunluğundaki 82 burcu ve 4 kapısı tarihle birlikte var olmanın simgesi. Diyarbakır surlarının ilk çekirdek dokusu şimdiki iç kale, eski saray bölgesi olan anılan viran tepe, amide höyük olarak bilinen sur logosudur. Eski şehrin ilk yönetim birimi iç kalede oluşturulmuş etrafında surlarla kuşatılmıştır. Bu tarih milat öncesi 3000 li yıllara dayanır. 800 yıldır ayakta olan ARTUKLU kemerinin altından yürüyerek ya da araçla iç kaleye girmek mümkündür.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

Yorum Gönder