Ana içeriğe atla

Askerlik 9 aya Ne Zaman Düşecek?

Askerlik 9 Aya Ne Zaman İnecek?
Askerliğin 9 aya inmesini profesyonel ve tek tip askerliğin getirilmesini siteyi açtığımız tarihten bu güne (2015 Mart) kadar fırsat buldukça değiniyoruz. Nihayet yeni askerlik modeli ile profesyonel askerlik sistemi tam anlamıyla ülkemize yerleşecek. Bu açıdan yeni uygulanacak bu sistemi %100 desteklediğimizi söylemek isterim. Zira her zaman söylediğimiz gibi askerlik ciddi bir iştir. Herkes asker olamaz. Bu iş ehliyetli insanlar tarafından profesyonel anlamda tam zamanlı olarak yapıldığı zaman olumlu sonuçlar verir. Bedelli askerliğin 2-3 senede bir gündeme geldiği ve bedelli askerlik yasalarının çıktığı ülkemizde bu sorunu kökten çözecek yeni bir düzenleme geliyor. Bu düzenleme ile askerlik 9 aya düşüyor ve tek tip askerlik modeli geliyor. 

Her Türk erkeği 3 aylık temel askerlik eğitimi almak zorunda olacak. Kalan 6 ay gönüllük esasına dayanacak. Ancak ilk 3 aydan sonra 6 ay daha askerlik yapmak istemeyenler güncel asgari ücret tutarında bedeli her ay için ödemek zorunda olacak. İlk 3 ay Temel Askerlik Eğitiminden  sonra askerde kalıp 9 aya tamamlayanlara ise devlet her ay için 1 asgari ücret maaş ödemesi yapacak. Oldukça hakkaniyetli bir uygulama hayata geçmiş olacak. Bu düzenleme ile profesyonel askerliğin de önü tamamen açılmış oluyor zira Tugaylar ve Komando Birlikleri artık normal asker almayacak. Süreli askerlerin hiçbiri operasyon el faaliyetlere katılmayacak yalnızca olağanüstü anlarda hazır olması için temel askerlik eğitimi almış olacak.

9 Ay Askerlik  Ne Zaman Uygulamaya Geçecek
Şu anda kışlada olan askerlerin ve askere yeni gidecek olan yükümlülerin gözü kulağı yeni askerlik sisteminin hangi tarihten itibaren uygulanacağıdır. Kamuoyunda 1 ekim 2018 tarihinde meclisin açılmasıyla yeni modelin yasalaşacağını söylemektedir. Yeni askerlik sisteminin 2018 bedelli askerlik başvuruları bittikten sonra hayata geçirilmesi planlanıyor. Yani bir daha eski sistemde bedelli askerlik tasarısı çıkmayacak. Yeni bedelli askerlik yasası yukarıda anlattığımız esaslar üzerine kurulu olacak. 2019 yılı içerisinde bu sistemin resmen uygulanmaya başlayacağını öngörüyoruz.

Yorumlar

  1. Yani kesin düşme ihtimali varmı ne zaman düşer

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben yoklama kaçapı olsam lisans kazansam askerliğim tecil olur mu önlisans okumuştum tecil ettirdim diploma götürdümde?

    YanıtlaSil
  3. 1 kasım 2018 de askere giden biriside 9 ay dan yararlanabilirmı? Yoksa 12 ay mı yapacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer 9 aya düşerse yararlanabilir.

      Sil
    2. Ben 1.82 boyundayım kiloda 119 askere alınırmıyım

      Sil
  4. Şubat celbine girsem. Ben kışladayken yeni yasa onaylansa 3.ayımı doldurunca bedelli yapabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
  5. Bende yüzde 50 rabor var ama askerlik yapar mıyım ben

    YanıtlaSil
  6. Meraba ben orta okul mezunuyum askerde uzman onbaşı oşarak veya uzman çvş olarak kalabılirmıyım acemı birlikte komutan soruyomuş heralde uzman olmak isteyen varmı dıye boyle bir kolaylık varmı askerde

    YanıtlaSil
  7. Aile hekimi muayenesi olmadım son muayene tarihi ne zaman 1999 dogulumluyum 99/2 gitcem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu düşünüyorum aga bilen bi açıklasın 2 gitmek yerine 4 gitmek istiyorum celp dönemini kendim seçebilir miyim onu da merak ediyorum ?

      Sil
    2. yokk kendin seçemesin onlar berlirliyo

      Sil
    3. celp dönemini kendiniz seçemezsiniz e devlette yazar şu tarihe kadar kayıtlı askeri şubesine gitmen lazım diye ne kadar o tarihin sonuna gidersen celp dönemini ileri olması ihtimali var misal ben ocak 2019 un sonunda muayne olsaydım 2 tertip gidicektim fakat kasım 2018 de muayne olduğum için 1 tertip gidicem bu arada ben tecilliydim

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Ben erken sevk için ağustos temmuz ayında şubeye gittiğimde yetkili kadın bana 99 ların erken sevki kabul olmuyo demişti bilginiz varmı bu konu hakkında ?

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Selamün aleyküm ben şuan askerdeyim ama e devletten askerlik durum belgesine girdiğimde en yakın askerlik şunesine müracaat edin diyor yani şuan yoklama kaçağı mıyım?Cevap verirseniz asker kardeşini mutlu edersin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder