Ana içeriğe atla

Atatürk Hala Mumyalı mı Toprağa Gömüldü mü?

Mustafa Kemal ATATÜRK
Anıtkabir, Türk Kurtuluş savaşının başkomutanı, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder, eşsiz kahraman ve Türk devrimlerinin mimarı büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahat yeridir. Atatürk büyük bir asker, başarılı bir komutan yüksek niteliklere sahip bir devlet adamı ve elbette düşünceyi, gerçekleştirdiği devrimlerle eyleme dönüştüren bir liderdir.

Atatürk'ün hayatı yıkılmakta olan bir imparatorluğunun küllerinden bir ülke yaratmak, bir ülkeyi işgallerden kurtarmak için ezilmiş, çaresiz, yoksul bir halktan hem ulus, hem de ordu yaratmak ve sonra o ulusun çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartılması için çabasıyla geçen bir yaşamdır. Tüm hayatını ulusunun yaşamıyla birleştiren ve gerçekleştirdiği devrimlerle Türk ulusunu çağa taşıyacak temeller atan Mustafa Kemal ATATÜRK 10 Kasım 1938 Perşembe günü hayata gözlerini yumdu.

Atatürk Neden Mumyalandı?
Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikali tüm Türkiye'yi yasa boğduğu gibi bütün dünyada da geniş bir yankı uyandırdı. Çünkü dünya büyük liderlerinden birini kaybetmişti. Yitirdiği ölümsüz liderinin kişiliğine yakışır bir anıt mezar yapılması Türk ulusunun ortak dileğiydi. O nedenle aziz naaşı uzun süre bekleyebileceği düşünülerek ciddi bir tahnit işlemi yapılmıştır. Tahnit işlemi 11 Kasım 1938 tarihinde Gülhan'a Patolojik Anatomik üyesi Prof. Dr. Albay Lütfi Aksu önderliğinde titizlikle yapılmıştır. Atatürk'ün Naaşı tahnit işlemi sonrasında kurşun tabuta konulmuş, tabutta gül ağacından yapılan tabuta yerleştirilmiştir. Böylece yapılan bu işlemle Atatürk'ün naaşı ebedi istirahat ahına kadar korunmuş olacaktır. Hükümet adına yapılan açıklama ile Atatürk'ün aziz na'şının ebedi istirahat ahı anıtkabir in inşasına kadar geçici kabri etnografya müzesinde fakat aslında Türk milletinin vefakar kalbinde muhafaza edileceği bildirildi.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar