Ana içeriğe atla

Gaziantep'te Askerlik Yapmak Nasıldır?

Gaziantep'e Askerlik Yapmak:
Gaziantep'te askerlik deyince ilk akla gelen birlik belki de Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanlığıdır. İlk akla gelen ve en meşhuru olan 5.Zırhlı Tugay Komutanlığının nasıl bir yer olduğu orada askerlik yapmaya hazırlananlar için merak edilmektedir. Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanlığı hakkında daha önce askerliğini yapmış olanların anlatımına göre askerlik hiçte kolay değildir. Anlatılanlara göre Gaziantep'in ülkemizin güneyinde yer almasına rağmen kışın oldukça soğuk geçtiğini, tugayın sürgün yeri olarak anıldığını, Tugayın fiziki imkanlarının yetersiz olduğunu yemeklerinin iyi çıkmadığını duş sıkıntısının olduğunu geceleri kaloriferlerin pek yanmadığından filan bahsedilmiştir. Tabi ki bu geçmiş yıllarda askerlik yapanların söylemleri. Bu şu zamanda artık bu tür sıkıntıların olduğuna inanmıyorum. Fiziki şartlar son dönemde oldukça iyileştirildi. Ama siz yine de her şeye hazırlık olun derim.

Gaziantep'te Bulunan Askeri Birlikler:
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve buna bağlı olarak görev yapan ilçe jandarma karakol komutanlıkları, Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanlığı, İslahiye 106.Topçu Alay Komutanlığı, İslahiye 6.Mekanize Hava Savunma Tümen Komutanlığı, 1.Hudut Alayı, Şehitkamil 227 No' lu Hava Radar Kıta Komutanlığı bulunmaktadır.

Gaziantep'te Askeri Malzeme Nereden Satın Alınır?
Askerlik yaparken bere, künye, eldiven gibi askeri ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Gaziantep'te tüm askeri malzemeyi Güven evler Mahallesi Şehitkamilde bulanan pek çok dükkandan satın alabilirsiniz.

Gaziantep Nasıl Bir Şehirdir? 
Eşsiz bir dünya kenti içinde yaşayanların kentlilerin ziyaret edenlerin anlatımlarıyla dünyanın hayal ettiği bir kent Gaziantep. Güneydoğu anadolu bölgesinde yer alan ve dünyanın merkezi sanılan anadolunun en köklü yerleşim noktalarından biri olan tarihi kente hava ve kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkün. Karayolu ulaşımı yönünden bir düğüm noktası olan Gaziantep ipek yolunun da önemli merkezlerinden. Uluslararası hava limanı, otoyolları, yerli yabancı yatırımcıların açtıkları yızdızlı otelleri, teknolojinin tüm imkanlarıyla süslenmiş özel sağlık merkezleri ve hastaneleriyle herkese geniş olanaklar sunan bir şehirdir.

Yorumlar

  1. 1995 doğumluyum lise mezunuyum tecilim 31.12.2017 tarihinde bitti üniversite sınavına hazırlanıyorum kazanırsam tecil ettirme şansım var mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder