Ana içeriğe atla

Giresun'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Giresun'da Askerlik Yapanlar:
Karadeniz in doğusunda küçük ve yeşil bir şehirdir Giresun. Giresun'da yalnızca jandarma sınıfında askerlik yapılmaktadır. Zira Kara Kuvvetleri ya da Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir birlik ilde bulunmamaktadır. Giresun'da askerlik yapanlar jandarma sınıfında olduğu için genel anlamda rahat bir askerlik yaparlar diyebiliriz. Çünkü birbirinden güzel köylerini, yaylalarını, şelalelerini ve ilçelerini bol bol gezme görme imkanına sahip olurlar. Genel anlamda Giresun'da askerlik ile ilgili kötü bir yorum bulunmamaktadır. Özellikle şehir il merkezinde herhangi bir sorun olmadığı  Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk gibi ilçelerinde ise terör yönünden çok az da olsa sıkıntılı olabileceği söylenmektedir.

Giresun'da Bulunan Askeri Birlikler: 
Giresun İl Jandarma Komutanlığı ve buna bağlı olarak bulunan ilçe jandarma karakol komutanlıkları askerlik yapılan birimlerdir.

Giresun Nasıl Bir Şehirdir?
Giresun plaka kodu 28 olan bir doğu Karadeniz şehridir. Son yapılan nüfus sayımına göre Giresun merkez belediye nüfusu 112 bindir. Turizmin yeni cazibe merkezi, karatenizin en eski merkezlerinden birtanesi ipek yolunun kadim şehirlerinden Giresun. Doğasında havasında efsun üstüne efsun. Karadenizdir Giresun'da zaman. Ve dünyanın dört bir yanına doğru fındık yüklü gemiler kalkar Giresun'dan. Giresun için Kale şehir denilecek kadar şehirle bütünleşen, bütün şehri saran Giresun kalesi. Hala antik zamanların sesi gelir Giresun adasından. Birde martıların çığlıkları. Karedeniz in yaşanabilir tek adasıdır burası.

Telegram Grubuna Katılmak için 
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin
https://www.instagram.com/askeribilgiler1/

Yorumlar