Ana içeriğe atla

Ekc2 Askerlik Öğrenim Belgesi Nedir Nereden Alınır?

EkC2 Belgesi Nedir?
Ek C2 belgesi askerlik çağına gelmiş bireyler tarafından çok sorulmaktadır. İsminin Ekc2 olması nedeniyle anlaşılamamaktadır. Nedir bu Ekc2 nasıl alınır ve nereye teslim edilir daha doğrusu ne işe yarar tam olarak bilinmemektedir. Birde öğrenim belgesi ile karıştırılmaktadır. Ekc2 belgesinde sizin toplam eğitim süreniz hangi sınıfta kaç zamandır durduğunuz, öğrenciliğinizin aktif mi pasif mi oluğu gibi detaylı bilgiler yazar. Yani Askerlik şubesine ekc2 belgesini ibraz ettiğinizde sizin öğrenim durumunuzla ilgili bütün bilgilere vakıf olmuş olurlar. Öğrenim belgesi ise sadece öğrenciliğinizin devam edip etmediğini gösterir ve detay içermez. Ekc2 belgesi askerlik çağına gelmiş öğrencilerin tecil işlemleri için kullanılır.

ekc2 belgesi nereden alınır
Ekc2 Belgesi Nereden Alınır?
Öğrenim durumunu gösterir Ekc2 belgesi öğrenim gördüğünüz kurumdan talep üzerine talep edene verilir. Yani sizin talep etmeniz üzerine kurum tarafından ekc2 belgesi düzenlenir ve size verilir. Hangi lise,üniversite ya da açıköğretim her nerede öğreniminiz devam ediyorsa oranın müdüriyetinden askerlik şubesine verilmek üzere ekc2 belgesi talep edebilirsiniz. Ücretsiz olarak size bu belgeyi vermekle mükelleftirler.

Ekc2 Belgesi Nereye Verilir?
Öğrenim görülen kurumdan alınan ekc2 belgesi tecil işlemlerinin yapılabilmesi için askerlik şubesine verilir. Hangi askerlik şubesine verdiğiniz önemli değildir. Yani ister ikamethagınızın bulunduğu en yakın askerlik şubesine ister Türkiyenin bir başka noktasında askerlik şubesine verebilirsiniz.Bu önemli değildir. Yeter ki herhangi bir askerlik şubesine bu belgeyi verin.Bu belgeye göre tecil işleminiz şube tarafından otomatik yapılmaktadır.

Ekc2 Belgesi Örneği
Sizler için hazırlamış olduğumuz Ekc2 Öğrenim durum belgesinin bir örneğini bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın. 

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar