Ana içeriğe atla

Askerlik Durum Belgesi Güncellemesi Ne Anlama Gelir 2023

Askerlik Durum Belgesi Nedir?

Bir celp dönemi için hizmet tercihi ve yoklamasını yaptıran yükümlüler durumlarını e-devlet üzerinden takip etmektedirler. Ancak Milli Savunma Bakanlığı tarafından her celp dönemin son başvuru gününden itibaren başlayan genel bir güncelleme yapılmaktadır. Bu durumda yükümlüler endişelenmekte ve bir sonraki celp dönemine mi kaldım diye haklı olarak bizlere soru sormaktadır. Bu endişe yersizdir. Eğer hizmet tercihini ve yoklamayı yapılması gereken tarihlerde yaptırdıysanız e-devletteki güncelleme bittikten sonra yazı düzelmekte ve tercih ettiğiniz celp döneminde askere alınacaksınız diye çıkmaktadır.

Bir örnek ile açıklamak gerekirse kasım celbi için başvuru yapan hizmet tercihi ve yoklamasını zamanında yaptıran bir yükümlü celp döneminin son başvuru gününden itibaren yapılan güncellemede e-devlet durum sorgulamasında 15/01/2022 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur şeklinde bir ibare ile karşılaşır. Bu geçici bir durumdur birkaç gün içerisinde güncelleme tamamlanır ve yeni tarih 27/10/2021 tarihinde sevke tabi şeklinde düzeltilir. Aslında bu o anki celp döneminde kesin olarak askere alınacakları belirlemek için yapılır.

E-devletten askerlik durum belgesi sorgulandığında 12 saat boyunca yeni sorgulama yapılmamaktadır. Yani bir sorgulama yaptıktan sonra 12 saat boyunca aynı belgeyi e-devlet göstermektedir. Güncel belgeyi görebilmek için son sorgulamadan sonra 12 saat geçmesi gerekmektedir. 

Yukarıda askerlik durum belgesi güncellemesini izah etmeye çalıştık yine de bu konuda kafanıza takılan sorular varsa aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak bize ve sitemizi ziyaret eden diğer yükümlülere sorabilir bilgi alışverisinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhaba ben Kasım celbine başvurdum ama hala askerlik durum belgesin de Ağustos ayı gösteriliyor sebebi nedir

    YanıtlaSil
  2. Askerlik durum belgemde 10.8 yazıyor normalde mayıs celbiydiydim düşlerimi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder