
Askerde Kalmak
Askerde nasıl kalınır? yedek subaylar nasıl muvazzaf subay olur? yedek astsubaylar nasıl muvazzaf astsubay olur? Er ve erbaş olarak askere gidenler uzman çavuş ve sözleşmeli er başvurularını nasıl yapar? Askere giden herkes kalmak isterse kalabilir mi? yedek subay, astsubay seçildikten sonra istersek subay,astsubay olarak kalabiliyor muyuz?, bunun için yaş sınırı kaçtır? Başvuruları ne zamana kadar yapmalıyız? İç alım ve dış alım nedir? Kpss gerekiyor mu? gerekmiyor mu? bu ve daha fazlasını bu yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca askere gitmek istediğiniz dönemin sevk işlemlerini, açıklanma tarihi, başvuru işlemleri ve diğer tüm işlemler için güncel gelişmeleri öğrenmek istiyorsanız sitemizi takip etmek ve aşağıdaki linkten askeribilgiler.com telegram grubumuza katılmak.
İç alım ve dış alım farklıdır.
İç alım: Askerdeyken yapılacak başvurudur. Kpss şartı yoktur.
İç alım: Askerdeyken yapılacak başvurudur. Kpss şartı yoktur.
Dış Alım: Sivil hayattayken yapılacak başvurudur. Şartları Milli Savunma bakanlığının personel temin sayfasında yayınlanır ve genellikle kpss şartı olur.
İç alım yoluyla askerde muvazzaf subay olarak kalabilmek için askere yedek subay olarak seçilip gitmek, muvazzaf astsubay olarak kalabilmek için askere yedek astsubay olarak seçilip gitmek gerekiyor. Askere er ve erbaş olarak gidenler ise sadece sözleşmeli er ve uzmanlığa başvuru yapibilir. Bunun ise tek şartı ortaokul mezunu olmaktıdr.
Dış Alım yoluyla ise ister asker olun ister sivil mezuniyet ve kpss şartlarını taşıyorsanız subay, astsubay alımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Askerde Muvazzaf Subay, Astsubay Olarak Kalma
Askerliğini yedek subay ya da astsubay olarak yapanlar eğer iç alım yoluyla muvazzaf subay, astsubay alım ilanı çıkarsa başvuru yapabilir ve ancak o şartla subay, astsubay olarak kalabilir. Yani askerliğinizi yaptığınız birliğe iç alım emri gelmesi gerekmektedir. Hava,Deniz ve Jandarmaya iç alım emri pek gelmemektedir. İç alım yoluyla daha çok Kara Kuvvetleri alım yapmaktadır. Eğer Karacıysanız iç alım yoluyla askerde muvazzaf subay, astsubay olarak kalma şansınız yüksek olur. İç alım yoluyla muvazzaf subaylığa, astsubaylığa başvuran yedek subay, astsubaylar önce sağlık testinden geçer.Daha sonra fiziki, yazılı ve sözlü mülakata tabi tutulur. Hepsinden başarılı olanlar muvazzaf olarak askerde kalır. Yaş sınırı lisans mezunları için 27, yüksek lisans mezunları için 32'dir.
Askerde İkinci Altı Ay
Askere giden herkesin isteğe bağlı devam edeceği ikinci 6 ay başvuru hakkı vardır.Ancak bu ikinci 6 ay'ın sözleşmeli er ile ya da uzman çavuş olmak ile bir alakası yoktur. İkinci 6 ay askerlik yapanlar asgari ücret maaş alır.
Askerde Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş Olarak Kalma
Askere er - erbaş olarak gidip sözleşmeli er ya da uzman çavuş olarak kalmak isteyenler ise yine iç alım yoluyla alım emri olması halinde sözleşmeli er ve uzman çavuş olarak askerde kalabilmektedir. Eğer askerliğiniz boyunca böyle bir iç alım yok ise dış alım ile her zaman sözleşmeli er ve uzman çavuşluğa başvuru yapabilirsiniz. Askerde iken bu alım ilanları komutanlar tarafından askerlere duyrulmaktadır.
Askeriye içinde Uzman Erbaş olarak kalmak için boy kilo oranları nedir 1.64 boy en aşağı diye biliyorum ama kiloyu bulamadım ayrıca göz sınırı hakkında da bilgi verirmisiniz?
YanıtlaSilBirde sadece sözleşmeli U.Erbaş mı olabiliyoruz? 7 yıl sonundagöndereeklerse ne anlarız ki bu işten? Sürekli hale getiremez miyiz muvzzaf hale yani?
Silömer kardeşim uzman erbaş olarak sürekli kalıyorsun zaten sen sözleşmeli erlikle karıştırmışsın sanırım. 1,64 cm için kilo alt sınırı 51 üst sınırı 72'dir. boy kilo oranı ile ilgili tabloyu siteye ekledim ordan bakabilirsin..
Silbenim kolumda yani üst tarafta hatice diye bir işim var dovme yani o engelmidir
SilBenim boyum 1.74 ve kilom 118 beni bu şekil askere alirlarmi
YanıtlaSilAlmazlar
SilEr baş olmak için hafif kekelemek sorun olurmu
YanıtlaSilÇok az ise sorun olacağını zannetmiyorum.
SilLise menzunuyum makine bakım onarım olarak uzman uzman çavuş uzman erbaş asker de nasıl kalabilirim
YanıtlaSilUmut, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımı yapıyordu ancak başvuru süresi maalesef doldu. İlanları takip etmelisin.
SilPeki biz askerdeyken uzman alımları olmazsa askeriyenin ayrı alımları oluyor mu bu konuda bilgi verir misiniz?
YanıtlaSilAhmet hayır ayrı alımları olmuyor.
SilUzman çavuş olman için acemi birliğin çavuş talimgahı yada çavuş eğitim olması gerekiyor er olarak yaparsan sözleşmeli er olursun bu bilgi dogrumuu
YanıtlaSilhayır yanlış. Bunu söyleyenler askerdeki çavuşluk ile uzman çavuşluğu karıştırdıkları için öyle söylüyorlar.
SilSözleşmeli er ile uzman erbaş aynı mıdır
YanıtlaSilhayır aynı şey değildir.
SilAskerdeyken uzmanliga kaldigimizda yine sivildeki gibi hastaneye sevk varmi yani nerderse 13 bolume falan gorunuyomuyuz yoksa sadece mulakatmi var
YanıtlaSil2 ay acemi eğitimim bittikten sonra uzman çavuşluğu kazandım usta birliğine hiç gitmedim 99 gün eğitim gördükten sonra sözleşmemi fesih ettim bu süre askerliğimdeki şafağımdan düştümü bilgi verirmisiniz şu an usta birliğime teslim olmaya gidiyorum
YanıtlaSilOğlumun kilosu 5o boy 168 perşembe günü sınavı var şuan asker sıkıntı olurmu
YanıtlaSil1999 doğumluyum şubat celp dönemini seçtim kesin hidermiyim sülüs kağpıdım nezaman gelir
YanıtlaSil12.06.2002 Kütahya Gediz
YanıtlaSilYaş sınırı var mı askerde kalmak için
YanıtlaSilSelamın aleyküm peki yazılı nasıl soruları ne soruları var uzman çavuş, subay ve astsubaylar için yazılı soruları nasıl zormu bi kaç örnek verirmisiniz ve uzman çavuş lık subay ve astsubaylık için kaç almamız gerekiyor notumuzun kaç olması gerekiyor
YanıtlaSil